autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Lukeminen: Minkä kirjan luit viimeksi?  (Luettu 70847 kertaa)

Poissa Sande

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1975
 • Volvo XC60
Vs: Lukeminen: Minkä kirjan luit viimeksi?
« Vastaus #520 : 12.03.2019 11:23 »
Ilkka Remes: 6/12 4,5/5 pistettä

Terroristit iskevät itsenäisyyspäivänä presidentin linnanjuhliin... Oli kyllä harvinaisen koukuttava kirja, jossa ei ollut edes onnellista loppua. On kyllä pelottavan synkkää Remeksen ajatusmaailma, mutta realisteja tarvitaan liian sinisilmäisten joukkoon. 
"KIA:n 7 vuoden takuu on suuri kusetus"

Poissa Bear

Vs: Lukeminen: Minkä kirjan luit viimeksi?
« Vastaus #521 : 13.03.2019 18:08 »
Tuntematon Kimi Räikkönen. Mielenkiintoinen kirja formulamiehen elämästä. Suosittelen lukemaan.

Poissa jrinnes

Vs: Lukeminen: Minkä kirjan luit viimeksi?
« Vastaus #522 : 13.03.2019 21:05 »
Samuel Bjørkin Yölintu äänikirjana.
Kirja itsessään oli ihan hyvä ja jännittäväkin. Mutta. Voi äiti sentään miten rasittavaa dialogia kirja oli täynnä! 😩
Esimerkki:
-Minä menen kahville.
-Mitä tarkoitat?
-Menen kahville.

Tai näin:
-Mene ulos.
-Mitä?
-Mene ulos.

Kyllähän tuollainen tehostekeinona tietysti menee, mutta kun KOKO KIRJA on täynnä tuollaista. ::) Oli oikeasti lähellä etten jättänyt koko opusta kesken tuon takia, niin paljon alkoi jo loppua kohden ärsyttämään.
Passat B7 TDI 4Motion

Poissa VSec

 • Uudenkarhea
 • Viestejä: 31
Vs: Lukeminen: Minkä kirjan luit viimeksi?
« Vastaus #523 : 16.03.2019 15:06 »
Nyt on hiljattain tullut lueskeltua sijoituskirjallisuutta (aihe alkanut kiinnostaa viimeisen vuoden aikana). Luettuna on nyt Mika Pesosen Sijoituspokkari ja Marko Erolan Paras sijoitus. Lisäksi työn alla Kim ja Tom Lindströmin Onnistu osakemarkkinoilla. Kaikki ovat varsin helppolukuisia olleet, vaikka aihe voisi olla kuivakkakin  :D Tuossa sijoituspokkarissa on ehkä kaikkein eniten perusasiaa sijoittamisesta ylipäätään. Paras sijoitus puolestaan menee hieman syvemmälle ja keskittyy puolustamaan rahastosijoittamista. Onnistu osakemarkkinoilla taas nimensä mukaisesti keskittyy osakemarkkinoihin syvällisemmin.

Jos aihe kiinnostaa, niin suosittelen ehdottomasti näihin tutustumaan  :)
Toyota Avensis 1.8 vm. -09
KIA Niro Plug-in 1,6 GDI EX DCT -18

Poissa Juuha

 • Vakiokalustoa
 • **
 • Viestejä: 704
Vs: Lukeminen: Minkä kirjan luit viimeksi?
« Vastaus #524 : 03.04.2019 11:14 »
Quantum Mechanics - The Theoretical Minimum (Susskind & Friedman 2014)

Tässä kuvaillaan ajatusmalli kvanttimekaniikan takana ja esitellään sen matemaattiset perusteet. Itseä kiinnostaa lähinnä tuo ajatusmalli joka eroaa huomattavasti klassisesta fysiikasta. Esimerkkinä vaikka, voiko mikään kulkea valoa nopeammin? Alice ja Bob saavat Charlielta kolikot, he tietävät että Charliella oli 1€ ja 2€ kolikot mutteivät tiedä kumman saivat. Alice matkustaa toiseen galaksiin valovuosien päähän ja Bob jää maapallolle. Kun Alice katsoo toisessa galaksissa minkä kolikon sai, hän saa tiedon valoa nopeammin mikä kolikko Bobilla on. Toki voi filosofisesti väitellä kulkiko se tieto varsinaisesti galaksista toiseen, mutta esimerkki auttaa ymmärtämään ilmiötä nimeltä kvanttihiukkasten lomittuminen.

Jos ajatusmalli kvanttimekaniikan takana kiinnostaa, voi suositella kirjaa. Mutta vaatimuksena on kyllä yliopistotason tekniikan/luonnontieteiden matematiikan tuntemus.


Poissa AJK

 • Uudenkarhea
 • Viestejä: 11
Vs: Lukeminen: Minkä kirjan luit viimeksi?
« Vastaus #525 : 01.05.2019 18:47 »
Elämän aikana on tullut luettua vaikka mitä. Varsinkin teininä taisin melkeinpä asua kirjastossa. Sitten opiskeluaikoina se jäi, kunnes tahallani taas aloitin. Nykyaikana en enää hirveästi uusia kirjailijoita jaksa etsiä, mutta vanhoilta tutuilta luen uutuudet. Työn puolesta tulee sitten tutkimuskirjallisuutta luettua paljon.

Viime syksystä alkaen olen lukenut todella paljon yrittäjyyteen liittyviä kirjoja. Luin mm. Profit First, The Pumpkin Plan, The Toilet Paper Entrepeneur, The E-Myth, Seth Godinin kirjoja sekä runsaasti eri kirjoja lean startup -aihepiiristä. Lean-aihepiiristä päädyin kollegan kanssa juteltuani tutustumaan leanin alkulähteeseen eli Toyotan menetelmään. Olenkin nyt lukenut useita Toyotan toimintaa vuosikymmenet tutkineen tuotantotekniikan professori Jeffrey Likerin kirjoja, alkaen totta kai klassikosta The Toyota Way: 14 Management Principles from the World's Greatest Manufacturer.

Paraikaa luettavani oleva kirja sopiikin forumille kuin nenä päähän.

Jeffrey K. Liker & James K. Franz: The Toyota Way to Continuous Improvement. Linking Strategy and Operational Excellence to Achieve Superior Performance

Kirjassa käydään todellisten tapausten kautta läpi Toyotalla kehitetty ja maailmalla laajasti (mutta usein väärin ymmärrettynä) käyttöön otettu yritysjohtamisen menetelmä ja kuinka sitä voidaan opettaa eri organisaatoille mitä erilaisimmilla aloilla.

Autovalintani ei muuten liity näihin kirjoihin mitenkään muuten kuin siltä osin, että nämä antavat lisäluottoa Toyotan pitkäaikaiseen uskottavuuteen. Luen näitä enemmänkin itseni kehittämiseksi.

Viimeisin fiktiivinen kirjanen, jonka luin, sisältää kaksi uutta novellia seuraamastani pitkäaikaisesta scifikirjasarjasta:

Sharon Lee & Steve Miller: Fortune's Favors

Ja viimeisin romaani, jonka olen lukenut, sisältyy myös erääseen pitkäaikaiseen suosikkisarjaani:

Charles Stross: The Labyrinth Index

Näitä fiktiokirjoja ei oikein voi suositella ensimmäisiksi tutustumisreiteiksi kyseisiin sarjoihin, mutta molemmat sarjat ovat ehdottomasti lukemisen arvoisia. Toyota Way -kirjoja suosittelen autoihmisille ja heille, joita kiinnostaa fiksu yritysjohtaminen.