autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Pikatestissä Jaguar E-Pace 150 A R-Dynamic 2018  (Luettu 712 kertaa)

Paikalla TON-III

  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 6591
Joskus 3-4 vuotta sitten näiden uudenmallisten keskiluokan Jaggejen tullessa markkinoille koeajoin sen ’vaaka’-version ja tykkäsin kokonaisuudesta. Lauantaina uimareissun lomassa piipahdin keskustassa ja avokki sai minut innostumaan koeajosta tällä ihan ulkoisestikin kelvollisella autolla. Heti ensimetreiltä eteneminen tuntui vaivattomalta, hieman outo juttu autolle joka on kumminkin ’möykky’ ja jossa on isot vanteet renkaineen. Penkit tukevat ja ajoasentokin ihan nappi, ratti rallimaisen sopiva ja ohjaus ihan jäätävän tunnokas ja tarkka. Automaatin ja hyvin vääntävän mutta kumminkin hieman ponnettoman moottorin yhteistoiminta merkillisen saumatonta, vaihdekohdatkin meikäläiselle mieluisia. Ihan perkuleen kiva laite josta en noin lyhyen ajon perusteella löytänyt oikein mitään huonoa, noh, stereot olivat onnettomat ja etupäässä tunsin olevan jotain välystä.

Syy miksi käytiin koeajamassa ? Rouva kokee minun auton mittasuhteiltaan ’vaikeaksi’ ja alkaa näemmä puskemaan minua ’jotain’ kohti …… tuon jälkeen kun lähdettiin taas B:llä pihasta niin tunsin miksi ajan sillä. Sanoin että jos tykkää tuollaisesta niin viedään sitten audi pois ja siihen tuli jyrkkä ei, siinä ei kuulemma ole mitään vikaa, siihen mahdumme kaikki mukavasti ja sillä voi tehdä myös kisareissuja molempien pyörien mahtuessa mukaan. Tosiaan ajelee aina silloin tällöin ’leukua’ pätkän joten ongelma ei ole iso.

Yksi hyvä ominaisuus tuossa Jaggessa olisi - motskarini mahtuisi talliin tämän ollessa tallissa, nyt ei  8)
« Viimeksi muokattu: 28.09.2020 11:38 kirjoittanut TON-III »

Poissa Heikki_67

Vs: Pikatestissä Jaguar E-Pace 150 A R-Dynamic 2018
« Vastaus #1 : 28.09.2020 12:15 »
Tuosta Jaggesta on tulossa facelift ilmeisesti vielä ennen vuoden vaihdetta. Erityisesti sisustuksen pitäisi muuttua arvokkaamman oloiseksi.

Poissa Taski

  • Sisäänajettu
  • *
  • Viestejä: 178
Vs: Pikatestissä Jaguar E-Pace 150 A R-Dynamic 2018
« Vastaus #2 : 28.09.2020 21:38 »
Sisustassa on faceliftille jätetty tilaa. XE ja Discovery Sport on nyt faceliftin jälkeen sillä tasolla mitä niiden olisi pitänyt aiemminkin olla.

Poissa Taavetson

Vs: Pikatestissä Jaguar E-Pace 150 A R-Dynamic 2018
« Vastaus #3 : 29.09.2020 16:35 »
Sisustassa on faceliftille jätetty tilaa. XE ja Discovery Sport on nyt faceliftin jälkeen sillä tasolla mitä niiden olisi pitänyt aiemminkin olla.

Jep, mutta mielenkiintoista nähdä kumpaan suuntaan tämä E-Pace sisusta viedään. Periaatteessahan tuo nykyinen haki suuntaviivat F-Typestä, joka nyt ei juuri muuttunut. Eli tuleeko tähän XEn tapainen tuplanäyttöratkaisu vai tuon isomman F-Pacen muodin mukainen, jää nähtäväksi. Parannus kuitenkin varmasti merkittävä.