autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: BMW 320 DA X-Drive M-Sport 2019  (Luettu 3189 kertaa)

Poissa TON-III

  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 5911
BMW 320 DA X-Drive M-Sport 2019
« : 23.03.2019 14:53 »
Nyt bemmileiriin siirryttyäni ajattelin käydä kokeilemassa tuon minulle ehkä oikeamman kokoluokan uusimman edustajansa, auto oli varsin täyteen ladattu ( mm. adaptive drive) joten vastaa paljolti niiden puolesta tuota 'möykkyäni'.

Ohjaus tuntui uskomattoman tarkalta, ei uskoisi olevan sähkövempain. Tosin maantiellä tuntui hieman herkältä, en tiedä oliko mekaanista vai tuulen aiheuttamaa.

Alusta: näyttäisi siltä että nyt ajoin ensimmäisen kerran bemmin nelaria jossa oli sama alusta kuin vastaavassa takatuupparissa eli jouset eivät olleet ne vakiot ( eli löysät) vaan alusta oli urheilullisen jämäkkä ja muuttui vain sopivasti eri alustamoodien välillä ( oma vastaava muuttuu 'liikaa' eri moodien välillä syynä vakiojousi ?). Alustan jämäkkyys osasyynä hyvään ohjaustuntumaan ??!!

Vaihteisto: jotenkin tuo 8-lovinen automaatti pelasi tässä yhdistelmässä paremmin kuin omani, ehkä siksi kun nelarin sisäiset kitkat ja massat pinemmät niin se n. 2 tonnissa käynti ei tunnu niin 'tuskaiselta'.

Ajoasento: kerrassaan mainio, pulkkakin oli hyvä.

Harman Kardon: soi puhtaasti/kirkkaasti mutta merkillisen kuiva keskialue ja alapää ( tosin en sen kummemmin säädellytkään/ vähän samanlaisen oloinen kuin oma Hifi DSP Prof.)

Mittaristo: todellinen no go, jotenkin levottoman oloinen.

Sisustus: k.o. yksilössä oli aika paljon hopeaa näkyvillä, tuli semmoinen joulukuusi-efekti.

Renkaistus: 18" alk.p. alut Nokian R3-kitkoilla ( 225/45 ja 95T XL) tuntui toimivan jokseenkin täydellisesti ( omaan makuuni siis/ kitka on sopivasti löysä/) eikä pallojen 'yli'painosta jäänyt kummempaa reaktiota

Summa summarum: ajo-ominaisuuksiltaan ehkä paras koskaan kokeilemani n. 'normaalin' hintainen tuote mutta ei tässä ole syytä huoleen että lähtisin autokaupoille, jos haluan hanskaansopivuutta voi ajaa avokin audia mutta tuon auton käytös ja tietyt diiteilit antoivat minulle vahvistusta siitä millä pienillä mutoksilla saisin omani hieman 'sporttisemman' tuntuiseksi.
« Viimeksi muokattu: 23.03.2019 15:04 kirjoittanut TON-III »