autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Partasudin remontointiprojekti  (Luettu 13394 kertaa)

Poissa partasuti

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1929
 • BMW M140i
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #40 : 30.03.2019 17:29 »
Ajattelin alun perin valonkatkaisimien vaihdot vasta tuonnemmaksi, mutta kyllä tässä tarvitaan kauneutta remontin keskelle. Vaihdoin kokeeksi yhden vanhan tilalle. Tulikin aika hieno.
Poissa partasuti

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1929
 • BMW M140i
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #41 : 09.09.2019 18:10 »
Ehkä olisi asiallista käydä lävitse olohuoneremonttini ja kuinka se onnistui.

Lähtötilanne on tässä. Olin juuri saanut makuuhuoneen remontin valmiiksi, joten huonekalujen sijoittelu ja järjestys ei ole ollut noin summittainen aiemmin.1. päivä
 • Sähkömiehen kutsuminen ja sähköjen katkaiseminen.
 • Huonekalujen siirtäminen pois.
 • Verhon, verhotangon, oven ja lampun varjostimen irrottaminen.
Nämä sujuivat odotetusti, ei niistä sen enempää.

2. päivä
 • Ovien pressuttaminen.
 • Johtojen irrottaminen ja pistorasioiden poistaminen.
Tässä on televisiopistoke, jonka kautta tulee myös internet-yhteys. Pistokkeen johto lähtee tuosta vasemmalle ja kiemurtelee listan päällä oviaukolle. Vasemmanpuoleinen reikä on televisiopistoke ja oikeanpuoleisesta tulee kaapeliradio.Oviaukossa johto menee päättäväisesti suoraan karmin lävitse eteisen puolelle.Koska halusin poistaa johdon epäsiististi karmista, joutuisin irrottamaan pistokkeen, jotta saisin johdon vedettyä karmiin tehdystä reiästä. Mietin ensin kuinka vaikeasti liitäntä on rasian sisällä tehty. Ensiavauksen jälkeen huomasin, ettei radioreikää ole kytketty mihinkään. Onneksi ei ole ollut tarvetta kuunnella radiota.Purin rasiaa enemmän ja huomasin, että kytkentä on itse asiassa aika yksinkertainen. Johdon ulkovaippa menee liittimen ulkokehälle ja sydänlanka sitten keskelle. Enköhän osaisi kytkeä tuon uudestaan.Televisiojohto on ollut pitkään paikoillaan listan päällä ja sitä on myös maalattu ainakin kertaalleen. Jouduin hiomaan johtoa, jotta sain sen pujotettua karmin reiästä lävitse.Tämän jälkeen vedin johdon kulmittain huoneen poikki ja teippasin sen lattiaan kiinni. Koska johto oli alun perin laitettu menemään seiniä pitkin, sain liitäntärasian ulotettua suoremmalla reitillä toiseen huoneeseen pressun taakse.Samassa seinässä hieman ylempänä oli myös toinen televisiopistoke, jonka johto lähtee ikkunatasolle ja sitten ikkunankarmin lävitse ulos, josta se jatkaa ylöspäin katolle. Luulen että tämän avulla on alkujaan saatu televisiolähetykset. Katolla on varmaan ollut antenni, johon sitten useamman asunnon johdot ovat liittyneet. Kaapelitelevision hankkimisen jälkeen tämä pistoke on jäänyt käyttämättä.Pistokkeen sisällä johto jatkaa mielenkiintoisesti matkaa seinän sisälle. Ehkä tarkoitus on ollut ulottaa televisiolähetykset myös makuuhuoneeseen, jonka pistoke on sitten aikojen kuluessa peitetty.Mutta minä en tätä tarvitse, joten katkaisin johdon taltalla ja vasaralla ja jätin loput ikkunan karmin sisälle.Asunnosta löytyy myös lankapuhelimen pistoke. Sellaisia tuskin kukaan kaipaa tulevaisuudessa, joten ajattelin poistaa tämänkin. Pistokkeen kautta tulisi myös ADSL-nettiyhteys, mutta kaapeli toimii riittävän hyvin täällä, joten tein johtajaratkaisun ja poistin tämän.Puhelinjohto menee muuten sekin oven karmin lävitse eteiseen, tällä kertaa oviaukon yläpäässä.Puhelinpistokkeen alta paljastui seinän alkuperäinen kaunis sävy.Ja sahasin johdon kylmästi poikki. En ala yrittää pujottaa johtoa reiästä läpi.Loppuhuomiona yhden nelipesäisen sähköpistorasian johdot on vedetty aika nätisti. Sähkö siis tulee vasemmalta, antaa virtaa neljään pesään ja jatkaa oikealle uusiin pistorasioihin. Sähkömies on aikanaan nähnyt vaivaa tuon eteen.Mutta jatketaan kolmannessa päivässä myöhemmin.

Poissa Pekka T

 • Yhdistyksen jäsen
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 10377
 • BMW 328i
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #42 : 09.09.2019 19:13 »
Lainaus käyttäjältä: partasuti link=topic=7151.msg642419#msg642419 date=1568041807

2. päivä
[list
Tässä on televisiopistoke, jonka kautta tulee myös internet-yhteys. Pistokkeen johto lähtee tuosta vasemmalle ja kiemurtelee listan päällä oviaukolle. Vasemmanpuoleinen reikä on televisiopistoke ja oikeanpuoleisesta tulee kaapeliradio.Koska halusin poistaa johdon epäsiististi karmista, joutuisin irrottamaan pistokkeen, jotta saisin johdon vedettyä karmiin tehdystä reiästä. Mietin ensin kuinka vaikeasti liitäntä on rasian sisällä tehty. Ensiavauksen jälkeen huomasin, ettei radioreikää ole kytketty mihinkään. Onneksi ei ole ollut tarvetta kuunnella radiota.Purin rasiaa enemmän ja huomasin, että kytkentä on itse asiassa aika yksinkertainen. Johdon ulkovaippa menee liittimen ulkokehälle ja sydänlanka sitten keskelle. Enköhän osaisi kytkeä tuon uudestaan.

Tuon antennipistorasian ”radioreikä” on melko varmasti käytössä, rasian tyhjäliitin on tarkoitettu rasian jatkamiseen seuraavalle pistorasialle, kyseinen rasia on kuitenkin päättyvä. Tyhjä kohta on sen takia koska on päättyviä ja jatkuvia rasioita, niitä ei tehdä erikseen, päättyvästä vaan jätetään lähtöliitin pois. Jatkuvasta rasiasta voidaan tehdä myös päättyvä laittamalla lähtöliittimeen päätevastus.[/list]

Poissa partasuti

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1929
 • BMW M140i
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #43 : 14.09.2019 15:56 »
Jatketaan kolmannesta päivästä eteenpäin.

3. päivä
Jalkalistojen ja ovien listojen irrottaminen.

Tämä sujui aika lailla samalla tavalla kuin edellisessä huoneessa, joskin taisi mennä nopeammin nyt. Irrotin samalla myös helat karmeista.4. päivä
Katon ja seinien hiominen.

5. päivä
Jalkalistojen ja ovien listojen hiominen.
Ikkunatason hiominen.

Tässä vaiheessa alkoi se pölyisin vaihe, jolloin ovipressut tulivat tarpeeseen.

Rakennuksessa on tiilirunko, joka on varmaan paikalla muurattu. Tiiliperusta on ajan hengen mukaisesti peitetty rappaamalla. Nykyisin on muotia taas jättää tiilet näkyviin.Tässä on muuten ratkaisu, jonka avulla sain internet-kaapelin vedettyä toiseen huoneeseen. Käytännössä johdot ovat kiinni alkuperäisissa pistokkeissaan, mutta rasia on irrotettu.Mitäköhän jännää kuudentena päivänä tulee tapahtumaan.

Poissa partasuti

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1929
 • BMW M140i
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #44 : 15.09.2019 16:08 »
6. päivä
Lattian puhdistaminen ja suojaaminen.

Seuraavaksi oli vuorossa jalkalistojen kolojen täyttäminen. En halunnut lattian sotkeentuvan laastiin, joten levitin pressut siihen. Laiskana levitin suojan vain reunoille, vaikka tuosta muovimatosta laasti lähtisikin helposti irti. Ehkä näin on kuitenkin parempi.Jalkalistoista löytyi muutama erikoisuus. Tässä alkuperäinen seinätasoite oli haljennut ja sitä koputellessa antoi se selvästi periksi. Hakkasin tasoitetta irti, kun ajattelin siellä takana olevan vain muruja jäljellä. Seinän sisällä kulkikin peltinen hormi, joka antoi hieman periksi. Sen ja lattialankkujen välissä oli aukko, josta oli näkymä suoraan lattian alaosan avantoon. Levitin tukkeeksi sanomalehtipaperia, jotta laasti pysyisi paikoillaan kuivumisen ajan.7.-10. päivä
Katon ja seinien kolojen täyttäminen.
Jalkalistojen, ovien listojen ja ikkunatason kolojen täyttäminen.
Hiomista.

Täytin jalkalistojen kolot salmiakkakakalla, joka paljastui myöhemmin lattiatasoitteeksi. Ajattelin ensin tasoittaa vain kolot, mutta tarkemmin mietittyäni tasoitin kaiken jalkalistoissa. Seinissä oli listojen alla alkuperäinen rapiseva laasti, joka ehkä kaipaisi päälleen tukevampaa kuin pelkkää maalia.

Se käyttämätön antennikolo seinässä; pitkään mietittyäni päätin peittää sen kokonaan. Siihen olisi voinut upottaa uuden televisiopistokkeen, mutta ura johdolle olisi pitänyt taltata seinään kuitenkin. Tämä lähestymistapa oli ainakin helpompi. Salmiakk...tarkoitan lattiatasoite loppui ja siirryin liitutahnaan täyttöaineena.Seuraavaksi hioin lattialistat.Ikkunakarmin yläosassa on ilmantuloventtiili. Poistin sen, jotta ikkuna-aukon pystyisi maalaamaan. Mietin minkälaisella teknisellä ratkaisulla venttiili mahtaakaan olla tehty. Paljastui, että poraamalla reikiä riviin. Mutta kyllä ammattilaiset tietävät mitä tekevät.

11. päivä
Imurointia.
Välinehuoltoa.

Näistä ei sitten sen enempää.

Poissa foorumilainen

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1454
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #45 : 15.09.2019 19:39 »
Olin katsellut rapistuvia astioiden kuivatusritilöitä jo useamman vuoden. Periaatteessa olen ollut siinä uskossa, että ritilä kestää saman kuin kaapitkin, mutta ilmeisesti olen ollut väärässä. Vajaa kymmenen vuotta ja maali on jo selvästi lohkeillut.

Jouduin noukkimaan kovettuneita muovinpalasia altaasta harva se päivä. Lopulta sitten ajattelin, että näitä ritilöitä varmaan saa varaosina. Aloin katsella rautakauppojen valikoimia sekä myös nettihakuja tein aika paljon. Lopputuloksena havaitsin, että standardit olivat muuttuneet kymmenessä vuodessa. Vanhat ritiläni olivat 25 cm syviä, mutta kaikki uudemmat taas 26 senttisiä. Tilanne oli sama kuin valon nopeus olisi muuttunut ajan myötä.

En kuitenkaan lannistunut tästä vaan hankin sitten nuo sentin syvemmät ritilät ja ajattelin siirtää tukipisteitä vastaamaan tätä uutta kokoa. Siirsin taaempia tukipisteitä puoli senttiä poispäin ja etummaisia saman verran lähemmäksi. Onnistumisen tunteeni oli suuri kun tämä taktiikka onnistui. Uudet ritilät paransivat selvästi astioiden kuivatuskaapin ulkoasua.

Huonona puolena tietenkin, myös kaappi oli mitoitettu pienemmille ritilöillä, joiden seurauksena toleranssit menivät aika tiukille. Taaempana olevia tukipisteitä oli hankala saada naulattua kiinni kun takalevy oli ihan vieressä. Etummaiset pisteet murtivat sitten hieman kaapin runkoa.Mutta kokonaisuus pysyi kuitenkin tukevana eikä kauneusvirheitä huomaa ellei vasiten katso. Loppujen lopuksi sain kaapille edullisesti lisää käyttöikää.


Kuinka olet hoitanut noita ritilöitä.?? Kun ostimme kesämökkimme se oli 3 vuotta vanha, ritilät olivat samassa kunnossa kuin nuo sinunkin. Ostimme uudet. Ne ovat nyt olleet käytössämme 27 vuotta ja ovat edelleen uutta vastaavat. Ilmeisesti juuri tuon hoitamisen ansiosta.
Yhtiössämme monet ovat uusineet jo 10 vuotta vanhat ritilät. Meillä ovat kuin uudet. Ilmeisesti jälleen tuon hoitamisen ansiosta.

Poissa partasuti

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1929
 • BMW M140i
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #46 : 15.09.2019 19:43 »
En ole hoitanut niitä mitenkään, en edes ymmärrä kuinka niitä voisi hoitaa. Nuo vanhemmat ritilät menivät vaihtoon kymmenvuotiaina, joskin tuo halkeilu oli alkanut jo aiemmin. Nykyiset ovat olleet käytössä noin neljä vuotta ja niissä ei ole kulumisen merkkejä. Ilmeisesti ritilävalmistajallakin on merkitystä.

Poissa foorumilainen

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1454
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #47 : 15.09.2019 20:16 »
En ole hoitanut niitä mitenkään, en edes ymmärrä kuinka niitä voisi hoitaa. Nuo vanhemmat ritilät menivät vaihtoon kymmenvuotiaina, joskin tuo halkeilu oli alkanut jo aiemmin. Nykyiset ovat olleet käytössä noin neljä vuotta ja niissä ei ole kulumisen merkkejä. Ilmeisesti ritilävalmistajallakin on merkitystä.

Joka kerta kun märät astiat laittaa kuivumaan, niin kuivaa myös rilöiden reunat, niin pysyvät uutta vastaavina.
Tuohon ritilän valmistajakysymykseen, varmaan toiset parempia kuin toiset. Meillä taloyhtiössä rakennusvaiheessa kaikilla samanlaiset ritilät, toiset ovat jätteneet hoitamatta, niin ruostuvat ja muovit päältä halkeavat. Ne joissa on kuivattu on edelleen kuin uutena.

Poissa Quality

 • Moderaattori
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 15954
 • Volvo XC60
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #48 : 28.09.2019 19:17 »
Muut kuin Partasudin remonttiin välittömästi liittyvät viestit siirretty Remonttia -aiheen alle.

https://www.autostadium.fi/index.php?topic=736.0

Poissa partasuti

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1929
 • BMW M140i
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #49 : 09.10.2019 17:41 »


Tällainen ilmoitus oli odottamassa ovessa. Kysymys kuuluukin onko kaasumies taloyhtiön asioilla vai muuten. Jos taloyhtiön, voin hyvin kertoa, mutta jos hän on myymässä jotain, en voi.

Poissa partasuti

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1929
 • BMW M140i
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #50 : 23.12.2019 18:09 »


Taloyhtiöni salaisella viestintäkanavalla joku oli ilmaissut tahtonsa haluta alkuperäiset komeron ovet heille laitettujen uusien tilalle. Nojaavat kuvassa seinää vasten. Kerroin että minulta on vapautunut juuri sellaiset. Ne eivät tietenkään ole täydelliset. Saranoista on jäljellä ainoastaan ovessa kiinni olevat osat sekä lukon avain on heitetty pois. Ja mikäli halua on esimerkiksi alkuperäiselle tummanruskealle värille, sitäkään ei ole saatavissa. Mutta hän tulee katsomaan tammikuun puolella kelpaako. Siihen asti joudumme olemaan jännityksessä.

Poissa Quality

 • Moderaattori
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 15954
 • Volvo XC60
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #51 : 23.12.2019 22:03 »
Tuo keittiöjakkara (jollainen muuten löytyy meidänkin keittiöstämme) on kyllä niin hutera, etten tekisi yhtäkään remonttioperaatiota sen varassa - sorry. Suosittelen joko kokoontaitettavaa, matalaa pukkia, tai jos siinä ei korkeus riitä, kaksiaskelmaista, putkirunkoista "tikasjakkaraa", jotka molemmat ovat tukevuudessa aivan toista luokkaa kuin tuo keittiöjakkara.

Poissa partasuti

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1929
 • BMW M140i
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #52 : 24.12.2019 11:14 »
Ehkä noissa jakkaroissa on eroja sillä en koe tuon olevan lainkaan hutera. Ei siinä A-tikkaiden vakautta välttämättä ole, mutta ei se heilu mihinkään suuntaan.

Poissa partasuti

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1929
 • BMW M140i
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #53 : 19.01.2020 16:40 »
Olen tutkaillut tätä remontointiprojektia ja seuraava askel voisi olla peseytymistilojen kunnostus. Alla on kolme kuvaa nykyisestä tilanteesta sekä viivapiirros mittasuhteessa. Periaatteena on laittaa keraamista laattaa lattiaan ja seiniin ja pitää kalusteiden järjestys alkuperäisen kaltaisena. Poistan ainoastaan ammeen ja teen sinne isomman suihkuttelutilan. Uusiksi menevät siten kaikki paitsi pesukone.

Yksi ajatus oli lohkaista vasemmasta yläkulmasta kolo pesukoneelle ja kuivausrummulle, mutta tällöin suihkutila jäisi aika pieneksi. Myöskään vaatteiden kuivaukselle ei olisi tilaa ja on siellä takana se lämpöpatteri, joka sekin on tiellä tuollaisessa suunnitelmassa. Ehkä järkevin vaihtoehto tällaisessa tiukassa tilassa on pitää entinen järjestys.Poissa partasuti

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1929
 • BMW M140i
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #54 : 20.01.2020 17:56 »


Teippasin internet-kaapelin kynnykseen kiinni. Se on ollut irti viimeiset puoli vuotta ja olen miettinyt, että sen päälle astuu helposti. Tilapäisratkaisuna tämä on ihan hyvä.

Poissa antsu

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 2567
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #55 : 20.01.2020 18:16 »
^Tilapäisesti ok, mutta onhan kaikenlaisia kourujakin olemassa.

Poissa TTO

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1277
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #56 : 20.01.2020 18:24 »
Tuossa kylpyhuoneen remontissa menee kaikki uusiksi vesieristyksestä lähtien. Yhden tuollaisen olen teettänyt -50-luvun talon kylpyhuoneeseen, jossa lattialaattakin oli samanlainen ja vastaavasti amme. Kannattaa mm. varautua siihen, että lattia ei jatku tasaisena ammeen alla eikä siellä ole mitään vesieristyksiä.

Toinen pieni "epäilyskin" itselläni on. Kylpyhuoneeseen kyllä tilanpuolesta mahtuu kaikki suunnitellut "toiminnallisuudet", mutta nykyiset säännökset sähköihin liittyen ovat todella tiukat ja suunnitelmissa kannattaa selvittää, millaisia etäisyyksiä sähkörasioiden ja vesipisteiden väliin pitää jäädä. Oman remontin aikaan -90-luvulla säännökset olivat onneksi nykyisiä lievemmät käsitykseni mukaan.

Poissa dingdongpingpong

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 14867
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #57 : 20.01.2020 18:33 »
Täplä maalia tohon patterin ruostekohtaan ja vaihtaa pöntön istuinrenkaan....muuten todella idyllinen lookki ja värimaailma kannattaa säilyttää :)

Tonne ryömiessä kyllä pystyy samaistumaan aravaelämään....
Väyrysestä presidentti #1#

https://aijaa.com/IRQTar

Poissa JiiJii71

Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #58 : 20.01.2020 18:52 »
Aika samanlaisesta setupista tuli pari vuotta sitten yhteen kaksioon suihkukaapillinen ratkaisu niin, että siihkukaapin viereen tuli pesukoneelle paikka. Kaappi on taas peränurkassa.
Work hard not smart.

Poissa JPL

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1269
 • Pakko vilkaista vielä kerran, kun olen pysäköinyt.
Vs: Partasudin remontointiprojekti
« Vastaus #59 : 20.01.2020 21:21 »
Remppa-auto havaittu tänään Remus-tuplaputkilla...siitä vaan kaikki uusiksi, kun ryhtyy märkätiloja uudistamaan. Taloyhtiö on kiinnostunut vesieristeestä, ainakin sen tekijästä.