autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Citroën C4 Cactus  (Luettu 35141 kertaa)

Poissa Panda

  • Vakiokalustoa
  • **
  • Viestejä: 528
Vs: Citroën C4 Cactus
« Vastaus #120 : 01.09.2018 12:30 »
Kävin tänään kokeilemassa 30 km:n koeajon kun myyjä oli sen verran aktiivinen. Auto oli PureTech 110 aisinin automaatilla ja shine varustetasolla. Hintaisekseen hyvä auto. Vaihteisto toimi mukavasti, oikein hyvä alusta ja ajettavuus. Ohjauskin oli oikein kelvollinen. Ja hiljaisempi kuin etukäteen oletin.
Miinuksena tämän tutustumisen perusteella pienet takatilat, mittaristo ja muovisuus. Mutta hinta huomioon ottaen todella hyvä kokonaisuus ja piristävän persoonallinen auto. Ihan hyvät fiilikset tuosta jäi.
Mazda 323, 1,3 -93

Poissa mmb

  • Uudenkarhea
  • Viestejä: 90
Vs: Citroën C4 Cactus
« Vastaus #121 : 23.10.2018 21:52 »
Apua, mulla oli vuokra-autona tällainen härpätin automaatilla. Siis automaatilla missä on oikeasti kytkin ja sitten robotti joka vaihtaa vaihteita: 5 vaihdetta eteen, 1 taakse, neutraalia eikä lainkaan parkkia. Ulkonäöltään auto on hauskan näköinen joten oletin paljon. Sisätilatkin on vielä siedettävät. Mutta ajaminen oli vaihteiston takia aivan hirveää.  Kaikki matkustajat ja kuski heiluvat kun auto vaihtaa vaihteita ja myös liikkeelle lähdöt on pelottavia loikkia. Vuoristosta laskeuduttaessa automaatti sekosi eikä suostunut aluksi laittamaan lainkaan kolmosta sisään. Hetken päästä tilanne oli se että mikään vaihde ei mennyt päälle. Kaasua kun painoi kierrokset nousi mutta vetoa ei ollut lainkaan. Eipä siinä mitään päästin rullaamaan levikkeelle. Tässä auton boottaus ja onneksi vaihteisto heräsi eloon. Hinurin odottelu jossain hornan tuutissa olisi ollut liikaa mun ymmärrykselle. Muita huomioita. Taka-akselilta kuului natinaa kaarteissa. Ovet kolisivat kuin peltipurkissa.  Motarilla auto kulki mukavasti suoraan muttei ohjaustuntuma mitään priimaa ollut. Useamman kerran kävi mielessä että onneksi en omista tätä pommia. Kun vuokra-auton palauttaa yleensä kysytään ”how was the car” tai jotain vastaavaa. Nyt ei kysytty. Ehkä sekin kertoo jostain.

Ajelin noin vuosi sitten C4 Grand Picassoa automaatilla (myös vuokra-auto) ja se oli aivan eri luokan kulkupeli. Automaatti toimi jouheasti eikä turhia kilinöitä kuulut. Jos etsisin tila-autoa niin se voisi olla ihan hyväkin vaihtoehto. C4 Cactusta en hankkisi mihinkään käyttöön.

Poissa Hesusnis

  • Sisäänajettu
  • *
  • Viestejä: 467
Vs: Citroën C4 Cactus
« Vastaus #122 : 23.10.2018 21:55 »
Uusissa c4 Cactuksissa ei ole enää rodottivaihteistoa, vaan on joko manuaali tai perinteinen automaatti.