autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Kokemuksia Vietnamista?  (Luettu 1677 kertaa)

MMV

 • Vieras
Kokemuksia Vietnamista?
« : 05.08.2017 11:21 »
Suunnittelemme joulun aikaan parin viikon Vietnamin perhematkaa. Onko kokemuksia Vietnamista? Millainen on matkakohteena? Etsimme kaunista ja rauhallista lomakohdetta, jossa mielellään aitoa Vietnamia sekä luonnollisesti merta ja luontoa.

MMV

 • Vieras
Vs: Kokemuksia Vietnamista?
« Vastaus #1 : 05.08.2017 15:15 »
Olemme katsellet reissua Phan Thietiin, onko tästä kokemusta?

Poissa kuulara

Vs: Kokemuksia Vietnamista?
« Vastaus #2 : 05.08.2017 15:54 »
Työmatkoja vain tuonne tehnyt eli Hanoihin ja Ho Chi Minh Cityyn. Nuo ovat molemmat mielenkiintoisia paikkoja, Hanoi (pohjoinen) on hieman Kiinalainen hengeltään ja HCMC sitten taas verrattavissa Bangkokiin tms.

Pidän Vietnamista ja rantaloma siellä voisi joskus tulla kyseeseen. Rannathan ovat lähempänä HCMC:tä mutta sieltäkin suhteellisen pitkän ajon päässä. Itse yhdistäisin, hieman seurueesta riippuen, myös ainakin päivän pari jommassakummassa noista kaupungeista. Hintataso on mielestäni kohtuullinen, ruoka loistavaa ja museoita, sotahistoriaa ja niin edelleen riittää.

Poissa pantero

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 2430
 • MB GLC 300 e
Vs: Kokemuksia Vietnamista?
« Vastaus #3 : 05.08.2017 16:47 »
Vuonna 2010 helmikuussa oltiin Aurinkomatkojen 2 vk:n matkalla. Aluksi Ho Chi Minh City (ent. Saigon):ssa 3 vuorokautta ja lopun aikaa Phan Thietissä, jonne pääsi mukavasti bussilla. Saigonissa olisi voinut olla kauemminkin, mutta kyllä siinäkin kerkisi käymään mm. Cu Chin tunneleissa (=must kohde). Yhteensä 200 km tunneleita maan alla ja kaikenlaisia nerokkaita puolustus- ja attacksysteemejä (ymmärsi heti, ettei tätä maata noin vaan valloiteta….).

Phan Thiet on rantalomakohde. Beachia ja hiekkaa löytyy yllinkyllin. Nick Faldon suunnittelema golfkenttä löytyy myös. Olimme kentän nurkalla sijaitsevassa Novotel Ocean Dunes & Golf Resort hotellissa. Hotellissa oli kaikenlaista aktiviteettiä isoille ja pienille (golfin lisäksi mm. tennistä, pingistä,…). Kävimme katsomassa paikallista juoksukilpailua hiekkadyyneillä. Olisi saanut kuulemma osallistua, jos kunto kestää–tyydyimme seuraamaan ja kannustamaan juoksijoita. Hotellin väki oli erittäin ystävällistä ja aina löytyi tennis-, pingispelaajia henkilökunnasta. Tenniksessä sovittivat hienosti tason sopivaksi vastustajan kanssa ja matsit olivat aina varsin ’tasaväkisiä’.

Lyhyen muistelon perusteella:

plussat:

-vietnamilaiset ovat ystävällisiä, rehellisiä ja erittäin palvelu- ja bisneshenkisiä (silmälasit 2 tunnissa…)
-hinnat olivat kohtuullisia (2010)
-hyvää ruokaa
-sopivasti  historiaa, jota ei tuputeta
-lämmintä piisaa (helmikuussa ehkä liikaakin)
-tpaitoja ei kannata roudata mukanaan, paikan päältä saa kyllä...

miinukset:

-Phan Thietissä oli ajoittain tuulista ja hiekka lensi silmiin

===================

Olemme matkan jälkeen muutaman kerran miettineet, että Vietnamiin pitäisi kyllä mennä vielä uudestaan ja silloin käydä pohjoisessakin (Hanoissa).

MMV

 • Vieras
Vs: Kokemuksia Vietnamista?
« Vastaus #4 : 05.08.2017 16:54 »
Kiitoksia näistä.

Poissa saksala

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 231
 • VW Tiguan 1.4TSI 4Motion
Vs: Kokemuksia Vietnamista?
« Vastaus #5 : 05.08.2017 19:26 »
Olimme tammikuun 2011 alussa Tjäreborgin matkalla, johon kuului 4 yötä Saigonissa ja 10 yötä Nha Trangissa, jonne mentiin lentäen. Nha Trang on 300 000 asukkaan kaupunki noin 300 km Saigonista koilliseen. Kaupungissa on 6 km hiekkarantaa ja mm. Vinpearl-lomakeskus saarella, jonne mennään kaapelihissillä. Meille sattui aika tuulinen sää, luultavasti myöhemmin keväällä on parempi sää.

Mieleen jäi Nha Trangin ystävälliset ihmiset: meidät kutsuttiin kadulta arkkitehtitoimiston projektin päättäjäiskemuihin. Mieleen painui myös paikallisesta matkatoimistosta ostettu kolmen päivän ja kahden hotelliyön matka vuoristoon (245 €), henkilöautolla jossa oli kuljettaja ja opas. Oppaan englannin taito ei tosin ollut kummoinen.

Ruoka on hyvää ja halpaa: hyvä tonnikala-annos tomaattikastikkeessa 2,4 €, 1 kg hummeri kahdelle laadukkaassa kalaravintolassa 56 €, olut ravintolassa 0,9 €, pullo appelsiinimehua 0,4 €, 0,5 l vesipullo 0,2 €.

Poissa Markku J

Vs: Kokemuksia Vietnamista?
« Vastaus #6 : 05.08.2017 21:29 »
Minuakin Vietnamin matkakokemukset foorumilaisilta kiinnostaa kovasti. Olin jo melkein varaamassa joulun aikoihin Finnairin lentoja sinne tarjouksesta. Aika vähän löysin tietoja & kommentteja kohteesta, ja rantalomakohteiden pitkä etäisyys Ho Chi Minh Citystä sai sitten valitsemaan Aurinkomatkojen uuden kohteen, Puerto Vallartan Meksikossa. En ole ihan varma, että se oli hyvä valinta, kun on Tyynenmeren rannikolla, eikä Riviera Maya'lla. Vielä ehtisi vaihtaa Vietnamiin, jos sieltä sopiva kohde löytyisi.
Autostadium ry:n puheenjohtaja.

Poissa Rauska

Vs: Kokemuksia Vietnamista?
« Vastaus #7 : 05.08.2017 23:46 »
Minulla myös hyvät kokemukset Vietnamista. Jos valitsee ns. ketjuhotellin se maksaa, mutta paikallisessa pääsee halvemmalla. Ja paikallisessa 2000  hintaero oli luokkaa 1:5. Myös mopotaksi oli mielenkiintoinen ja halpa. Toki kaksi henkilöä vaati kaksi mopoakin  8)
Minulla siis Saigon 1 vk ja Phan thiet toinen.
A4 Avant q S-Tronic Busines Sport LoQ 2016 185 kW

Poissa PeNy

 • Uudenkarhea
 • Viestejä: 3
Vs: Kokemuksia Vietnamista?
« Vastaus #8 : 06.08.2017 00:11 »
Me oltiin 2011 Vietnamissa omatoimi matkalla. 2 yötä Saigonissa ja 13 yötä Phan Thietissä. Jo silloin oli nähtävissä että siellä oli paljon venäläisiä. Ravintoloissa oli ruokalistat venäjäksi ja yllättäen niitä meillekin aina tarjottiin. Kaverit jotka oli reissussa mukana kävivät siellä uudestaan 2013, ravintoloiden nimetkin olivat muuttuneet venäläisiksi.
Venäläisiä turisteja näyttää siellä siis riittävän.

Ruokaahan oli silloin todella halpaa mutta paikallista elämää ei hirveästi näkynyt. Läheheisessä kylässä, Mui Nessa kylläkin.

Itse tykkäsin ilmastosta paljon, ei niin kosteaa kuin Thaimaasssa mutta lämpöä ihan sopivasti.

Kuitenkin sanottava että toiseksi paras paikka missä tultu käytyä Filippiinien jälkeen.

Poissa mushinico

Vs: Kokemuksia Vietnamista?
« Vastaus #9 : 28.01.2019 01:01 »
Suunnittelen parhaillaan matkaa Vietnamiin. Nyt jo kuukauden verran aktiivisemmin lukenut paikoista jne. Perheen voimin lähdetään maaliskuun alussa vajaa 3 viikoksi. Lennot Ho Chi Minh ja siellä 3 yötä, jonka jälkeen lennetään Phu Quoc saarelle rantalomailemaan viikoksi. Sieltä lennetään Hanoihin 3 yöksi ja lisäksi 3 päivän reissuosuus Halong bay.

Majoituksia ei vielä varattu, mutta pitää alkaa katsomaan. HCMC varmaan tulee varattua Mekongin joen retkeä yön yli.
Hanoissa yleistä tutustumista ja toki sitten tuo Halong Bay joka koettava sellaisella paatilla kierrellen pari yötä, joista yksi yö varmaan saarella.

Phu Quoc -saarelle ei ole vielä kerennyt mitään miettiä, uimista rantaa jne. Ei siellä varmaan muuta olekaan kun rantaa jne. Pitäisi kuitenkin olla paljon kivempia rantoja kun mantereella, ne ei oikein taida olla kummosia verrattuna moniin Thaimaan kohteisiin esim.

Onkos joku käynyt lähiaikoina?

Poissa saksala

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 231
 • VW Tiguan 1.4TSI 4Motion
Vs: Kokemuksia Vietnamista?
« Vastaus #10 : 31.01.2019 18:18 »
Perheen kanssa matkatessa kannattaa varmaan käyttää paljon taksia kun se on niin halpaa. Esim. Mai Linh-firman vihreät mittaritaksit ovat luotettavia. Vielä halvempaa kyytiä saa Uberin tapaisella Grab-sovelluksella. Hinta esim. parin kilometrin matkasta oli viime viikolla 1,5 €.

Ketjuravintolat ovat ihan kelpopaikkoja, ainakin aluksi ennen kun mielipaikat löytyy. Esim. Pho29 ja Highlands Coffee.

Nyt olemme reissulla keski-Vietnamissa (Da Nang, Hue, Hoi An) mutta eiköhän nämä päde muuallakin.

Poissa Markku J

Vs: Kokemuksia Vietnamista?
« Vastaus #11 : 06.05.2019 21:05 »
Joululoman reissu on meillä suunnitteilla ja Vietnam kiinnostaa, kun emme ole siellä koskaan käyneet. TUI lentäisi suoraan Phu Quocin saarelle. Olisikohan se sopiva rantalomakohde ? Olisiko hotelleista kenelläkään antaa suosituksia ?

Tämä Phu Quoc olisi hinnaltaan selvästi edullisempi kuin perinteiset Thaimaan kohteet, joissa joulun hintapreemiokin on hurja.
Autostadium ry:n puheenjohtaja.