autoilua & elämää

Äänestys

Maksan ostokseni mieluiten

Luotto- tai maksuaikakortilla
49 (23.8%)
Käteisellä
37 (18%)
Pankkilainalla
1 (0.5%)
Bonuskortilla
8 (3.9%)
Verkkomaksuna
20 (9.7%)
Debit-/pankkikortilla
91 (44.2%)

Äänestäjiä yhteensä: 122

Kirjoittaja Aihe: Luotto- ja maksuaikakortit  (Luettu 61591 kertaa)

MacVolsu

 • Vieras
Luotto- ja maksuaikakortit
« : 10.01.2014 07:19 »
Nykyään luotto- tai maksuaikakortilla matkaa maksaessaan saa matkavakuutuksen ns kylkiäisenä. Mahdollisiin palkinto-ohjelmiiin liittyneillä on lukuisia mahdollisuuksia vaihtaa ansaitsemiansa pisteitä tavarapalkintoihin, lentopisteisiin yms. Toisella ohjelma sisältyy vuosimaksuun, joissakin korteissa palkinto-ohjelma on maksullinen.

Hyvin usein ihmiset sekoittavat otsikon mukaiset kortit, lieneekö syy siinä että luottokortti-nimitys on vain iskostunut kansan suuhun vaikka kyseessä on kaksi eri asiaa. Maksuaikakortilla tehdyt ostokset maksetaan kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä, luottokortin saldon voi maksaa useammassa erässä jolloin korkoa aletaan periä luottokorttivelasta.

Oletko aktiivinen kortin käyttäjä, keskustelua korteista, puolesta ja vastaan.

Poissa -P-

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 10226
Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #1 : 10.01.2014 09:02 »
Itse käytän lähinnä aina maksamiseen korttia, joko pankki- tai luottokorttia. Käteistä lompakosta löytyy erittäin harvoin. Kaikkein pienimmätkin ostokset tulee tehtyä kortilla. Lompakosta löytyy henk.koht. korttina Visa (debit+credit) + työnantajan Amex, jolla maksellaan työmatkoilla hotellit, taksit jne. Näillä kahdella on pärjäänyt hyvin joka puolella.

Sitten on tietenkin kasa kaikenlaisia bonuskortteja jne. Lentoyhtiöiden pisteidenkeruukortteja löytyy Finnair/Oneworld ja SAS/Star Alliance. Niillä kertyvillä pisteillä tosin ei saa käytännössä nykyään juuri mitään hyötyä. Ne kannattaakin käyttää esim. matkustusluokan korottamiseen, esim. palkintomatkat tulee Finnairilla ainakin lähes yhtä kalliiksi pisteillä kuin rahalla maksamalla.
Olin juuri äsken vähällä hankkia Dinersin jota Finnairkin mainosti. Ihan sitä varten että sillä pääsee Dinersin loungeihin lentokentillä. Nyt kun Diners muutti äskettäin loungeihin pääsynkin maksullisesti kortista huolimatta niin eipä tarvi tuotakaan enää miettiä.

Poissa Markku J

Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #2 : 10.01.2014 09:03 »
Visa Gold -kortti rinnakkaiskortteineen on meillä ollut useita vuosia maksuvälineenä. Sen etuna on tuo "ilmainen" matkavakuutus koko perheelle. Mukavasti se tarjoaa myös matkakassaa, jos sattuu reissussa jokin heräteostos tulemaan vastaan. Niitä yritän kyllä välttää ja varata mukaan käteistä, jos on yhtään harkinnassa jokin kalliimpi ostos. Siinä kun voi käteismaksulla säästää 2-5%.

Kakkoskorttina olen pitänyt S-pankin Visaa, josta ei joudu maksamaan vuosimaksuakaan. SAS:n /SEB:n Gold MasterCardia käytin varalla sen tarjotun yhden veloituksettoman vuoden, mutta lopetin kortin sen muututtua maksulliseksi. Kiinassa asuessani minulla oli American Express, joka oli Aasiassa aikanaan kovaa valuuttaa pienellä preemiolla, mutta nykyään kauppiaat pyytävät vähintään 5% kauppasumman päälle, jos sitä tarjoaa.
Autostadium ry:n puheenjohtaja.

Poissa Skula

 • Yhdistyksen jäsen
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 9067
 • Audi A5
 • MC Ball's..
Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #3 : 10.01.2014 09:13 »
Korttejahan piisaa.. Mutta käytän (pankkini) Visaa vain ulkomaan nettikauppa maksuihin, ja sitäkin PayPalin kautta..

Matkoilla Visa on helpotus..

Matkustan vähän ulkomaille, joten tilanne kohtaisesti hoidan vakuutukset kuntoon, keinolla millä hyvänsä..

Käteistä ei juurikaan enää mukana kulje, ja jos kulkee, niin käytän sen ensimmäisenä pois.. Toki vitonen tai kymppi on aina matkassa käteisenä.. Jos tarvii, ihan varmuuden vuoksi..

Poissa völvöxc60

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 4688
Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #4 : 10.01.2014 09:27 »
Kaikki maksan Visalla ;)
Ensinnäkin isompiin ostoksiin saa ostoturvavakuutuksen(Esineen hinnan tulee olla vähintään 40 euroa.)
Toiseksi Op saa Bonusta Visalla maksettaessa ;D

Poissa MMV

 • Yhdistyksen jäsen
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 6498
Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #5 : 10.01.2014 09:28 »
Minulla on käytössä Visa-maksuaikakortti ja Master-luottokortti. Masteria käytän maksaakseni matkat jne. jolloin saan mm. matkavakuutuksen. Visa on laajemman kelpaavuuden takia.

Poissa Vempula

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 8876
Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #6 : 10.01.2014 09:30 »
Itse pyrin maksamaan kaiken mahdollisen kortilla. Debitillä tai Electronilla, kun ne toimivat nykyään hienosti kaikissa EU-maissa. Debit/Credit -kortti on vähän hankalampi kuin Electron, koska kaikki myyjät eivät selvästi ymmärrä miksi masiina tarjoaa vaihtoehtoja. Näin siis Suomen ulkopuolella. Käteisen käyttö on mahdollisimman minimaalista ja lompakossa olevia pikkuhiluja inhoan yli kaiken.

Luottokortteja on kaksi, Visa ja Masteri. Näitä käytän vain maksuaikakortteina nettiostoksissa, lentolippuissa, hotellivarauksissa ja autonvuokrauksessa. Kortteja on kolmelta eri taholta sen johdosta, että se antaa ylimääräistä varmuutta korttien häiriötilanteiden varalta.

Jos kaikki perheen kortit laskee yhteen, niin käytössä on Electron, Debit, Debit/Master, 2x pelkkä Visa ja yksi pelkkä Master. Nämä kortit on viideltä eri pankilta ja kahdesta eri maasta. Luulisi niistä jonkun aina toimivan :D Ja duunikortit tuohon päälle vielä.

MacVolsu

 • Vieras
Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #7 : 10.01.2014 11:29 »
Olin juuri äsken vähällä hankkia Dinersin jota Finnairkin mainosti. Ihan sitä varten että sillä pääsee Dinersin loungeihin lentokentillä. Nyt kun Diners muutti äskettäin loungeihin pääsynkin maksullisesti kortista huolimatta niin eipä tarvi tuotakaan enää miettiä.

Lounge-ominaisuutta tuli jonkin verran käytettyä kun Diners vielä löytyi lompsasta. Vähän ja economy-luokassa matkustavan taivaspaikka aukeni kortin mukana kun loungeen pääsi  ;D. Lopetin D:n kun mielestäni Pohjoismaiden ulkopuolella se kävi maksuvälineenä harvakseltaan. Yleensä liikkeeseen mennessä tulee katsottua mikä kortti käy ja Dinersin logo oli vähäisessä määrin esillä verraten Masteriin, Amexiin ja tietenkin Visaan.Poissa jf

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1196
Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #8 : 10.01.2014 14:10 »
Nämä kortit on viideltä eri pankilta ja kahdesta eri maasta. Luulisi niistä jonkun aina toimivan :D
Meillä ei ihan yhtä laajasti ole eri vaihtoehtoja, mutta visa ja masteri sekä amex. Nuo kun tulevat eri laitoksilta, niin toistaiseksi (koputtaa puuta) on noillakin selvitty. Nordean Visa aikanaan opetti Kiinassa kaiken tarvittan korttien luotettavuudesta ja ko. laitoksen "palvelusta". Onneksi oli nykyisellä vaimolla toisen pankin kortti, joten ärsytys ja kortin irtisanominen olivat ainoa seuraukset ko. kortin ongelmista. Amexin paras puoli on loistava palvelu. Liput vaikka Lontoon oopperaan odottavat sinua respassa, ravintolassa odottaa paikkavaraus, paikat vaimon suosikkiartistin konsertin eturivissä tai Priority Passin henkilökunnan palvelu kun olet jossain melkein toimivalla lentokentällä jumissa 30 tunnin matkustamisen jälkeen. Tästä minä pidän!  ;D

Poissa Docw

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 2071
 • Renault Clio
Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #9 : 10.01.2014 23:15 »
Parikin Visaa, Finnairin Diners club ja kaksi jenkki mastercardia käytettävissä. Noita jenkkikortteja tulee käytettyä nykyään ainoastaan AppleTV:n kautta tehtyihin leffavuokrauksiin / musiikin tmvs ostoihin. Jenkki iTunesin valikoima kun on paljon mukavampi kuin Suomen... Visaa sillointällöin harvoin jos ulkomailla ei Diners clubin kortti toimi (esim tukholman taksit ei tuota kelpuuta).
Dinersia tulee käytettyä lähinnä työreissuihin ja joihinkin satunnaisiin isompiin omiin ostoksiin ja matkoihin. Piti ihan asiakseen tarkistaa ja näemmä viime vuoden aikana oli tullut kerättyä 57000 finnairin pistettä noilla korttiostoilla, että aika rutkasti on tullut vingutettua. Äkkiä sitä kertyy kun mieluummin varaan työmatkani itse kuin alan säätämään matkatoimiston kanssa ::)
   

Poissa JakeS

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikko
 • *****
 • Viestejä: 4807
Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #10 : 11.01.2014 00:28 »
Visa, amex, diners + debit yhdistettynä visaan. Kaikkien polttoaineyhtiöiden tankkauskortit lisättynä dkw-kortilla. Ulkomailla ollessani tankkaan vain dkw:lla. Kelpaa melkein jokaisessa paikassa.
Reissukorttina käytän visaa. Sillä saa aina maksettua toisin kuin dinersillä tai amexilla. Itä-eurooppa ja venäjä eivät kyseistä korttia kovin monesa paikassa hyväksy.
Arkiostokset 95% käteisellä.
Lisäksi turhanpäiväisiä bonus-kortteja vino pino.
Bmw, Ooppeli ja Voortti

Poissa Karvis

Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #11 : 11.01.2014 00:37 »
Syksyllä hankin ensimmäisen luottokorttini, otin S-pankin Visan kun siinä ei ole vuosimaksua. Ei ole oikeastaan koskaan ollut luottokortille tarvista, mutta viimeaikoina on alkaneet hotelleissa vaatimaan luottokorttia sisäänkirjautuessa ja tulevana kesänä pitäisi ulkomailla vuokrata auto joten hankin siten Visan moisia tarpeita varten ::)
Autostadium Ry:n varapuheenjohtaja


Poissa pokkus

Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #12 : 11.01.2014 04:29 »
Onhan noita kortteja. Suomessa taitaa olla kaksi luottokorttia, S-pankin ja OP:n visat ja sitten vissiin joku debitti-kortti. Täällä Jenkeissä on Bank of American kaksi debittiä ja kaksi luottokorttia (Visa ja Mastercard). Tämän lisäksi on vielä oma Targetin luottokortti jonka otin ihan vahingossa kun kassalla jotain kyselivät ja luulin että kyseessä oli pelkkä bonuskortti :D Tuo onkin ollut tosi hyödyllinen, joten hyvä vahinko pääsi käymään. Kaiken kukkuraksi on duunin Amexi omissa nimissä. Vielä olen miettinyt yhtä korttia kun pankilta tuli joku spessutarjous erikoishyvillä ehdoilla... ::) Aiemmin oli vielä yksi deposit-luottokortti luottohistorian nostamiseksi. Kaikista korteista löytyy toki rinnakkaiskortit vaimolle.
           

Poissa pokkus

Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #13 : 11.01.2014 04:31 »
Niin ja rahaa pitää aina olla lompakossa täällä. Aika usein tulee tilanteita, että kortti ei kelpaa tai siitä veloitetaan yllättävän suuri summa. Sitten maksetaan rahalla tai shekillä.
           

Poissa Jere

Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #14 : 11.01.2014 21:47 »
Visa Gold -kortti rinnakkaiskortteineen on meillä ollut useita vuosia maksuvälineenä. Sen etuna on tuo "ilmainen" matkavakuutus koko perheelle.

Minulla on myös tuo Gold Visa, muistanko väärin että matkavakuutus etu poistui n. vuosi sitten/ muuttui maksulliseksi?

Muuten topiciin liittyen Visan lisäksi löytyy Diners omasta pussista.

Poissa -P-

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 10226
Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #15 : 11.01.2014 21:53 »

Niin ja rahaa pitää aina olla lompakossa täällä. Aika usein tulee tilanteita, että kortti ei kelpaa tai siitä veloitetaan yllättävän suuri summa. Sitten maksetaan rahalla tai shekillä.
Tämä on niin totta monessakin maailmankolkassa. Pakko olla käteistä reissatessa Suomen ulkopuolella kun ei koskaan tiedä käykö kortti vai ei. Siinä mielessä on Suomessa kyllä hienoa kun kortti käy käytännössä ihan missä vaan, paitsi ehkä jollain torikauppiailla. Esim. takseissa pitää yllättävän useissa maissa vieläkin maksaa käteisellä.

MacVolsu

 • Vieras
Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #16 : 11.01.2014 22:17 »
Amexin paras puoli on loistava palvelu. Liput vaikka Lontoon oopperaan odottavat sinua respassa, ravintolassa odottaa paikkavaraus, paikat vaimon suosikkiartistin konsertin eturivissä tai Priority Passin henkilökunnan palvelu kun olet jossain melkein toimivalla lentokentällä jumissa 30 tunnin matkustamisen jälkeen.

PP on vakiona Platinumissa samoin kuin Concierge-palvelu. Jotain pitää saadakin vastineeksi tuohon melko messevään vuosimaksuun.

Silloin kun työn puolesta reissasin niin Amex oli luotettavampi kuin Visa, tarkoitan toimivuudessa. Eräällä kuukauden keikalla en voinut käyttää Visaa lainkaan, vuosi oli 2004, olin kuitenkin ottanut Amexin "varalle" ja ns kaukonäköisyyteni kannatti koska sillä onnistui autonvuokraus, maksut ja käteisen nosto.

Poissa jusape

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 159
Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #17 : 08.02.2014 11:35 »
Kaikki maksan Visalla ;)
Ensinnäkin isompiin ostoksiin saa ostoturvavakuutuksen(Esineen hinnan tulee olla vähintään 40 euroa.)
Toiseksi Op saa Bonusta Visalla maksettaessa ;D

Ostoturvan takia tulee itsekin maksettua yli 50e ostot. Minulla siinä on täysin omavastuuton 6kk vakuutus, 1500e maksimisumma. Nimenomaan tuo omavastuuttomuus on muutaman sadankin ostoissa huippu. Lelut, kännykät, vaatteet, pienkoneet, puhelimet, silmälasit tms. joiss esim. kotivakuutuksen omavastuu tyypillisesti 150e luokassa haukkaisi jo ison palan itse tuotteen arvosta. Korvauskriteeri on "äkillinen ulkoinen vahinko". Lisäksi siinä on koko perheelle matkavakuutus ulkomaanmatkoille. Vuosimaksuton kortti ja luottorajan sai 20.000e asti...

Poissa pokkus

Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #18 : 14.06.2014 18:06 »
Tuli eilen sitten otettua kolmas luottokortti itselle :) Luottorajaa saman verran kuin kahdessa aiemmassa yhteensä. Saahan tuolla ainakin luottohistoriaa (credit score) parannettua taas hiukan. Päälimmäisin syy kortin ottamiselle oli se, että kortin käyttöönottamisesta saa 150 dollaria itselleen kertabonuksena käyttörahaa. Tämän lisäksi bensasta saa 4,5%:a ja ruokaostoksista 3%:a bonusta takaisin itselleen. Kaikesta muusta saa takaisin 1,5%:a. Muutama lisäpenni siis omaan taskuun :) Kaikki mahdollinen tämän takia maksetaankin siis luotolla.
           

Poissa juupeli

 • Yhdistyksen jäsen
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 10420
Vs: Luotto- ja maksuaikakortit
« Vastaus #19 : 14.06.2014 18:19 »
Yksi maksuaikasopimus on korttiin liitetty. Joka sekin tässä kohta vaihtuu pankin toimesta toiseen ihan itsekseen  ::)  Kätevähän tuo on olla, mutta muuten mennään ihan perinteisillä debitkorteilla.