autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Museot ja näyttelyt  (Luettu 11427 kertaa)

Poissa Mika_M

Vs: Museot ja näyttelyt
« Vastaus #40 : 29.10.2017 14:39 »
Tuli käytyä Merikeskus Vellamossa katsomassa viimeistä päivää esillä ollut näyttely "Pienet laivat, suuret tarinat". Olihan komeita pienoismalleja erilaisista laivoista!

Tosin täytyy sanoa että vähintään yhtä mielenkiintoinen näyttely oli "Mutkat suoriksi" joka käsitteli E18-valtatien historiaa. Paikalla oli myös vuosimallin 1980 Fiat 127 joka oli melkoinen aikamatka. Ei ole nimittäin juuri tullut vanhoissa autoissa istuskeltua (siis viime aikoina, lapsuudessani olen tuollaisessakin runsaasti matkustanut) ja kyllä se melko silmiä avaava kokemus autojen kehittymisestä oli kun tuon kuljettajan jakkaralle itsensä änkesi ja alkoi hallintalaitteita hapuilemaan.  :)
VCDS @ Kotka

Paikalla Quality

 • Moderaattori
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 15242
 • Volvo XC60
Vs: Museot ja näyttelyt
« Vastaus #41 : 29.10.2017 16:36 »
Tämän iltapäivän ohjelmassa oli tutustuminen von Wrightin veljesten taidenäyttelyyn Ateneumissa. Valtava määrä toinen toistaan hienompia, pikkutarkasti yksityiskohdissaan maalattuja tauluja. Eikä mitään abstraktia taidetta, vaan maisemia, rakennuksia, lintuja ja muita eläimiä. Suosittelen ehdottomasti.

Elielin parkkihalli oli erittäin positiivinen kokemus. Ainoastaan 1 € / alkava tunti sunnuntaisin! Ja vaikka kävimme vaimon kanssa Ateneumin lisäksi tsekkaamassa myös Yliopiston uuden Tiedekulman ja vaimo teki ostoksia Sokoksella, selvisimme kolmella eurolla. Ja museokäynti sisältyi viime joulun museokortti-lahjaan 8).

Paikalla juupeli

 • Yhdistyksen jäsen
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 12489
Vs: Museot ja näyttelyt
« Vastaus #42 : 29.09.2018 16:35 »
Kaunis syksyinen päivä. Emme jaksaneet lähteä sen etäämmälle kuin Virolahdelle, Bunkkerimuseoon. Viimeistä päivää tänään avoinna tältä vuodelta, ensi keväänä taas avataan. Monta kertaa ajettu ohi ajatellen että tuolla pitäisi käydä. Nyt se toteutettiin.

Museokorttikohde. Sisätiloissa ihan asiallinen näyttely videoineen. Ulkona juoksuhautoja käveltäväksi ja monenlaisia korsuja koluttavaksi. Suosittelen aiheesta kiinnostuneille. Samoilla seuduilta löytyy myös Miehikkälän Salpalinjamuseo.
Wanha Jäärä arvonimen ylpeä haltija  😳

Paikalla juupeli

 • Yhdistyksen jäsen
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 12489
Vs: Museot ja näyttelyt
« Vastaus #43 : 09.09.2019 01:35 »
Kas, edellinen viesti tässä säikeessä on omani ja edelliseltä museovisiitiltä. Pikkasen tullut taukoa, sattuneista syistä johtuen. Päädyimme kuitenkin poikkeamaan lähikulmilla sijaitsevaan Merikeskus Vellamoon kun kulti oli kiinnostunut näkemään merihirviönäyttelyn. Minä en kuulemma enää riitä, liian tutuksi käynyt  ::)  Seikkailtiin siinä ympäristössä ennen sisäänmenoa. En ollut aiemmin huomannutkaan että siellähän on mahdollisuus kävellä Vellamon katolle. Sieltä näkee Tarmon ylhäältäpäin.

Useimmat näkemäni kuvat rakennuksesta on kuvattu parkkipaikalta päin. Minä lähdin kävelemään toiseen suuntaan ja nappasin kuvan "mereltä" päin. "Pyramidin" takana näkyy lippaa jonka alle pääsee siis kävellen. Ekalla vilkaisulla monivivahteinen seinä näytti siltä että sehän rapistuu ja maalit lähtee. Mutta taidettahan tuo on.

Wanha Jäärä arvonimen ylpeä haltija  😳