autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Kokemuksia Japanista  (Luettu 10957 kertaa)

Poissa Kennedy

Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #20 : 16.09.2017 16:34 »
Yllätyin miten rauhallista lopulta oli jalkakäytävillä. Työmatkaliikenne aikana oli ne ruuhkat kävellessä.
Kerran saatiin mennä junaan joka oli tukossa ja selän takana tuli vielä lisää. Juuri sellaisia mitä netistä joskus nähnyt :)

Mutta mitä ruokaan tulee. Fukuoka oli parempi. Ruoka oli edullista ja joka paikassa erilaista.
Osakassa melkein samanlaista ruokaa joka loossi täynnä. Hintaluokka pääosin huomattavasti kalliimpaa.
Ihan parhaat ruokailut 2vk aikana oli 300-400yen annoksissa. Kalleimmat ruokailut oli 3000-6000yen välissä ja pettymystä oikeastaan oli laatu. Tosin isoja ei-japanilaisia ketjuja kaksi kalleinta oli.
Paljon tuli käytettyä 7eleven, Lawson ja paria muuta pikkukauppaa. Typerän hyviä "tuoreita" valmisaterioita sekä tiskillä olleesta lämminruoka pisteestä kanssa tuli testattua melkein kaikki.

Ns. Liukuhihna susheja ei oikein ollut meidän alueella ja ei viitsinyt erikseen tunnin päähän lähteä. Englantia tunnuttiin huonommin jopa osattavan kuin Fukuokassa ja ravintoissa hyvin harva oli eng. kielinen menu.

300ZX kesäleluna

Poissa Juuha

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1364
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #21 : 22.09.2018 11:52 »
Onko kukaan käynyt Nagoyassa? Yksi Finnairin suorista lentokohteista Japaniin. Tuli aika ex tempore varattua lennot sinne kun piti johkin päästä kaukolomalle ja Nagoya oli halvimpia. Osakassa/Kiotossa olen jo käynyt joten itse maa ei niin vieras. Toyota museo Nagoyassa taitaa olla ja ne tavalliset temppelit jne. Onko ehdotuksia mitä muuta Nagoyassa tai lähistöllä kannattaa tehdä?

Osaka/Kioto kokemuksia: hotelli oli Osakassa Shi-Osaka aseman lähellä, halvempaa kuin keskustassa mutta metrolla päsi ydinkeskustaan parissa minuutissa. Shi-Osakasta lähtee myös suorat junat Kiotoon ja sinne kannattaa ehdottomasti tehdä päiväreissu. 45min ja ei montaa euroa maksa junaliput. Kiotossa paljon temppeleitä ja kuuluisa Geisha-alue.

Osakassa ruoka on suuressa roolissa, kannattaa kokeilla kaikkia paikallisia ruokia, takoyaki, Okonomiyaki ja tietenkin sushi. Namba enemmän viihde-alue suurilla kauppakaduillaan ja baareilla, Umeda kaupallinen keskus jossa paljon shoppailumahdollisuuksia ja mukavia baareja sielläkin. Osaka tornista varsinkin pimeällä upea kaupunkinäkymä.

Muuten Japanissa helppo matkustaa, kaikki lippuautomaatit englanniksi ja käteistä saa halposti automaateista. Ihmiset erittäin kohteliaita ja avuliaita vaikkeivät paljon englantia ymmärrä. Käteistä tarvii mutta nykypäivänä korttikin käy yhä useammassa paikassa.

Paikalla Kaapo

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 3163
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #22 : 22.09.2018 17:15 »
Nagoya on mun mielestä aika tylsä kaupunki verrattuna Osakaan tai Tokioon.
loppupelissä ne kyllä näin ulkopuoliselle näyttää kaikki ihan samalta...

Nagoyan linna on ihan hieno ja kannattaa käydä. nekin tosin toistaa itseään, jos on jossain jo käynyt.
jos on aikaa, niin luotijunalla Tokioon pariksi päiväksi. siellä riittää enemmän nähtävää

ja ruokahan on hyvää kaikkialla
Volvo V60 T8 R-Design MY20

Poissa Kennedy

Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #23 : 22.09.2018 19:01 »
Tänään tuli juuri sellainen fiilis, että nyt olisin mielellään japanissa. Ruokaa tekee niin kovasti mieli.
Ei niinkään, että haluaisin pyöriä ymprää maassa vaan ihan vaan päästä syödään hyviä riisiruokia.


Mitä tulee Kiotoon niin enemmän suosittelisin Naraa. Vaimokin oli sitä mieletä, että Nara oli huomattavasti parempi ja siitäkin kertoi paikalinen henkilö meille. Etukäten en nähnyt pahemmin kenenkään sitä mainostavan.


Paljonko oli Nagoa? Momondoa katselin aikaiemmi tuossa niin 550e pinnassa melkein mihin tahansa 1 pysähdyksen taktiikalla. Tokio taisi olla ainut mihin suoria oli 700e pintaan.
Tosin katselin helmikuuta. Taitaa vaan olla turhan kylmää lähteä ulkomaille.

300ZX kesäleluna

Poissa Vempula

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 9745
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #24 : 22.09.2018 22:09 »
Muuten Japanissa helppo matkustaa, kaikki lippuautomaatit englanniksi ja käteistä saa halposti automaateista.

Jos vielä ostaa edullisen Japan Rail Passin ennen matkaa Japanin ulkopuolelta, on junamatkustaminen aivan käsittämättömän helppoa ja nopeata. Ei me ainakaan ikinä tehty mitään varauksia. Mentiin vain passien kanssa tiskille ja saatiin aina liput kouraan seuraavaan junaan.

Poissa Juuha

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1364
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #25 : 22.09.2018 22:34 »
Nagoya on mun mielestä aika tylsä kaupunki verrattuna Osakaan tai Tokioon.
loppupelissä ne kyllä näin ulkopuoliselle näyttää kaikki ihan samalta...


Joo en ihan odotakaan Osakan kaltaista, toiveissa on että Nagoyassa näkisi enemmän kulttuuria/maanläheisyyttä eikä pelkkää suurkaupunkia kuten Osaka. Tokiossa aikomus käydä erillisellä reissulla tulevaisuudessa joten tällä kertaa pysyn Nagoyan lähistöllä. Muutaman päivän reissu tosin on etelä-korean puolelle Busaniin joten ihan koko aikaa en ole Nagoyassa. 5 päivää taisi olla Nagoyan osuuus. Viimeksi Osakassa 4 päivää oli yhtä kiirehtimistä joten tällä kertaa varasin enemmän aikaa.

Nagoyan lennon hinta oli vähän alle 600e kun suht myöhään varasin, Fukuoka toinen kiinnostava mutta sinne alkaen 830e.

Poissa Juuha

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1364
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #26 : 23.11.2018 09:35 »
Nagoyassa nyt käyty ja tykkäsin kyllä paikasta. En sanoisi mitenkään tylsäksi vaikka jotkut tylsäksi kuvailee, se riippuu ihan omasta asenteesta. Ei samanlaista jättiläiskaupungin tuntua kuin Osaka/Tokio mutta tämä on vain hyvä asia, kadut ja asemat ei liian ruuhkaisia, ravintoloista löytyy tilaa, helppo tutustua paikallisiin baareissa.  Toki Suomen mittakaavassa on Nagoya myös valtava kaupunki. Suurin anti olikin paikallisiin tutustuminen, harjoittelevat mielellään englantia ja opettavat samalla Japanista. Kaupunki on erittäin siisti, ehkä siistein koskaan näkemäni, kadut ja rullaportaat jne tosi puhtaita.

Nagoyassa tykkään myös siitä ettei joka paikka ole täynnä valtavia turistilaumoja kuten esim Tokiossa. Kävin yhtenä päivänä Tokiossa ja oli aika ahdistavaa niiden valtavien turistilaumojen keskellä jos jotain nähtävyyksiä halusi katsella. Nagoyassa tunsi olevansa Japanissa kun ei jatkuvasti 500 turistia pyörinyt ympärillä. Tokion vierailun tein kaikista nopeimalla Nozomi Shinkansen junalla joka sekin oli kokemus itsessään. Shinkansen junia mene noin 10min välein Osaka-Nagoya-Tokio akselilla, vähän eri meininki kuin VR:llä.

Nähtävyyksistä sen verran että linna on aika samanlainen kuin Osakan linna. Sakae viihde-alue on mukava ja yksi parhaista asioista oli kokeilla päivittäin alueen kuuluisia ruokia. Ravintoloita löytyy valtavasti eikä hintataso paha. Positiivisin yllätys oli Toyotan automuseo missä oli edustettuna kaikki kuuluisat autot 1900 luvun alusta, ei siis pelkästään Toyotia vaan kaikki merkit. Mm Mazda Cosmo, Mazdan ensimmäinen wankel auto. Nagoyan tv tornikin kiva paikka kun näkee kaupunkia korkeammalta.

Jos perheen kanssa haluaa nähtävyyksiä katsella, ehkä on parempia paikkoja kuin Nagoya. Mutta jos japanin kulttuuri, ruoka ja ihmiset kiinnostaa niin Nagoya loistava paikka tutustua niihin. Kaikki sujui hyvin englanniksi ja metrolla helppo liikkua, päivän metrolippu ei kovin hintava.

Tokiossa kävin keisarin palatsilla jossa ei oikeasti yhtään mitään nähtävää kun alue on suljettu. Ginzan shoppailualue ei sen kummempi kuin joku esplanadi. Shibuyan alue maailman vilkkaimmalla jalankulkuristeyksellä oli hauska kokemus ja alueella menee varmaan helposti päivä. Skytree torni vähän turhan korkea, kaupunki näkyy niin pienenä vähän kuten Soulin World Towerissakin. Ja turistilaumat tehokkaasti tukkii ikkunat ettei pääse kuvaamaan. Suosittelisin ennemmin sitä matalampaa tornia Tokiossa.

Edelleen jos yhtä kohdetta pitäisi suositella Japanissa niin Osaka-Kioto varmasti paras matkakohde, siellä tasapainoisesti kaikkea eikä liian suuret turistilaumat.

Poissa Wekotin

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1214
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #27 : 23.11.2018 10:33 »
.

Edelleen jos yhtä kohdetta pitäisi suositella Japanissa niin Osaka-Kioto varmasti paras matkakohde, siellä tasapainoisesti kaikkea eikä liian suuret turistilaumat.

Erityisesti Japanin paras kohde sijaitsee Osakan ja Kioton välissä Oyamazakin kylässä, Yamazakin tislaamo.   :P

Poissa KekeISBack

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 498
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #28 : 25.03.2019 13:11 »
Japani on alkanut kutkuttelemaan ensikesän lomakohteena.

Ensikertalaisena varmaan Tokion seutu olisi se luonnollinen valinta mutta jotenkin ahdistaa ajatus niin isosta metropolista.

Onko ideaa matkustaa johonkin vähän pienempään kaupunkiin Tokion lähistöllä ja tehdä sinne vaan parin päivän täsmäisku.

Pikaisen googlailun perusteella finski lentää suoraan ainakin Nagoyaan ja Osakaan jotka olisivat sentään astetta pienempiä mestoja Tokioon verrattuna.

Saako tuolla helposti kulumaan pari viikkoa eli onko tarpeeksi nähtävää? Sen karppilammen ja Fuji-vuoren näkemiseen ei montaa tuntia mene, mitäs sen jälkeen.

Poissa Vempula

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 9745
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #29 : 25.03.2019 13:28 »
En nyt näkisi, että Nagoya tai Osaka olisivat mitenkään merkittävästi pienempiä kuin Tokio. Toki ne lukujen valossa saattavat ollakin, mutta kun kyseisiin taajamiin menee palloilemaan, niin aivan yhtä jättimäisiltä paikoilta ne kaikki tuntuvat. Kioto oli jo selvästi pienemmän oloinen paikka, vaikka Suomen mittapuulla sekin on toki ihan kookas kaupunki.

Mutta hommat toimivat hyvin ja loogisesti Japanissa, joten en arkailisi Tokioon menemistä. Onhan se säpinää täynnä, mutta metrot toimivat hyvin ja reittikartat ovat loogisia, joten niillä pääsee vaivatta paikasta toiseen.

Ja jos on pari viikoa aikaa tuhlattavaksi, niin kannattaa ehdottomasti ostaa viikon Japan Rail Pass. Se oli ainakin ennen hyvinkin edullinen, kunhan sen osti ennen matkaa ja Japanin ulkopuolelta. Mekin vedettiin viikon passilla ihan ongelmitta Tokio-Miyazaki-Tokio legi ja oltiin aina yötä eri kaupungissa. Tämä viikon reissu oli äärettömän helppoa toteuttaa, kun passin kanssa ei ollut mikään pakko tehdä varauksia juniin. Käveli vaan asemalle ja sanoi tiskillä, että mihin haluaa. Sitten sai tiketin käteen seuraavaan luotijunaan ja homma oli hoidossa.

Paikalla Kaapo

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 3163
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #30 : 25.03.2019 15:45 »
Vaikka Tokio onkin väkimäärältään iso, se ei kuitenkaan tunnu niin isolta verrattuna muihin. On levittäynytyt niin laajalle alueelle, että ei sitä käsitä ennenkuin esim Skytreestä käy kurkkaamaassa. sitä samaa vaan jatkuu loputtomiin...
itse yhdistäisin vaikka Tokion ja Osakan mutta pääpaino Tokiossa.
Osakasta helppo tehdä päivämatka Kiotoon jossa se kultainen temppeli ym.

Tokiossa menee iltapäivä vaikka Yoyogi puistossa Elvis tanssijoita seurataen (sunnuntai iltapäiväsin aina)
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=jtwR68cC_5k" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">https://www.youtube.com/watch?v=jtwR68cC_5k</a>


 ;D ;D 8)
Volvo V60 T8 R-Design MY20

Poissa saksala

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 231
 • VW Tiguan 1.4TSI 4Motion
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #31 : 25.03.2019 17:17 »
Kioto-Osaka-seudulla pienemmistä kaupungeista on mieleen jäänyt Kinosaki Onsen ja Himeji. Ensimmänen on kuumien kylpylöiden ja ryokanien kaupunki. Himeji on taas tunnettu suuren puulinnansa takia. Kiotosta Osakaan voi ajaa junalla lenkin noiden kautta hienojen laaksomaisemien kautta. Me olimme yhden yön Kinosakissa ja toisen Himejissä.

Poissa Vempula

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 9745
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #32 : 25.03.2019 17:40 »
Ensimmänen on kuumien kylpylöiden ja ryokanien kaupunki. Himeji on taas tunnettu suuren puulinnansa takia.


Himeji on tosiaan käymisen arvoinen paikka, vaikka sitä ei ihan kaikissa TOP-listauksissa olekaan mukana. Mutta jos haluaa käydä hyvässä ja arvostetussa onsen-kaupungissa, niin suomalaisille on toki vain yksi vaihtoehto :D

https://en.wikipedia.org/wiki/Beppu_Onsen

Täältä on myös kätevää lähettää terveiset Suomeen ;)

Poissa the-Rane

Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #33 : 25.03.2019 17:46 »
Japani on alkanut kutkuttelemaan ensikesän lomakohteena.

Ensikertalaisena varmaan Tokion seutu olisi se luonnollinen valinta mutta jotenkin ahdistaa ajatus niin isosta metropolista.


Ei Tokio tunnu niin isolta, mitä numerot antavat ymmärtää. Olen itse käynyt siellä kaksi kertaa ja totaalisen ihastunut siihen. Toivottavasti vielä joku päivä pääsen sinne kolmannenkin kerran. Siellä on erittäin helppo ja turvallista liikkua. Olin toisen reissun yksikseni siellä pyörimässä.

Kirjoitin reissustani matkakertomuksen nettiin: http://mirakle.net/japani/tokio2014/index.htm
- Ilman elämää ei ole tarinaa - http://www.rutinoff.net -
- Korvikeautojen koeajot: http://www.korvikeautot.net -

Poissa Wekotin

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1214
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #34 : 25.03.2019 18:09 »
Japani on alkanut kutkuttelemaan ensikesän lomakohteena.

Ensikertalaisena varmaan Tokion seutu olisi se luonnollinen valinta mutta jotenkin ahdistaa ajatus niin isosta metropolista.

Onko ideaa matkustaa johonkin vähän pienempään kaupunkiin Tokion lähistöllä ja tehdä sinne vaan parin päivän täsmäisku.

Pikaisen googlailun perusteella finski lentää suoraan ainakin Nagoyaan ja Osakaan jotka olisivat sentään astetta pienempiä mestoja Tokioon verrattuna.

Saako tuolla helposti kulumaan pari viikkoa eli onko tarpeeksi nähtävää? Sen karppilammen ja Fuji-vuoren näkemiseen ei montaa tuntia mene, mitäs sen jälkeen.

Fukuoka. Paras ruoka ikinä. Ei toki lähellä, mutta parin päivän täsmäiskut onnistuu helposti luotijunalla kunhan vaan Japan Railpassin ymmärtää ostaa ennen reissua. Matkan varrelle osuu silloin muös pakollinen Hiroshima, Kioto..

Poissa KekeISBack

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 498
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #35 : 25.03.2019 18:16 »
Toinen vaihtoehto reissulle olisi Jenkkien länsirannikko ja sietä autolla parin päivän road-trippi Grand Canyonin kautta Vegasiin.

Meikäläinen tylsistyy hyvin nopeasiti reissussa. Ainoa mesta jossa ei ehtinyt tulla tylsää oli Nykki 10vrk.

Onko Japseissa sitten kuitenkaan mitään konkreettista nähtävää niin paljon sen totaalisen erilaisen kulttuurin lisäksi.


Poissa Vempula

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 9745
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #36 : 25.03.2019 18:30 »
Toinen vaihtoehto reissulle olisi Jenkkien länsirannikko ja sietä autolla parin päivän road-trippi Grand Canyonin kautta Vegasiin.

Aika pirun vaikeat verrokit. Itse tein länsirannikolla perinteisen parin viikon autoturneen osana isompaa reissua ja Grand Canyon & White Sands -sektori oli tuttu edelliseltä reissulta, mutta en kyllä mitenkään osaa arvottaa näitä alueita suhteessa Japaniin. Ovat ne niin erilaiset kohteet.

Se nyt on käymättäkin selvää, että länsirannikko on ihan törkeän helppo vaihtoehto, kun kaikki puhuvat englantia ja palvelukulttuuri on jenkeissäkin kohdillaan. Japani on teoriassa hiukan kalliimpi, mutta jenkeissä on taas pakko olla vuokra-auto, mutta jos porukalla liikkuu, niin eipä vuokra-auto juuri mitään maksa per nassu.

Poissa Kettu

 • Yhdistyksen jäsen
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 9414
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #37 : 25.03.2019 18:46 »
Toinen vaihtoehto reissulle olisi Jenkkien länsirannikko ja sietä autolla parin päivän road-trippi Grand Canyonin kautta Vegasiin.

Meikäläinen tylsistyy hyvin nopeasiti reissussa. Ainoa mesta jossa ei ehtinyt tulla tylsää oli Nykki 10vrk.

Onko Japseissa sitten kuitenkaan mitään konkreettista nähtävää niin paljon sen totaalisen erilaisen kulttuurin lisäksi.

Jou! Nyt sitten mahdollisuus ostaa niitä keittiöveitsiä vähän paremman päälle. Ei ku Sekiin. Jos minulla olisi mahdollisuus, saisin varmasti aikani kulumaan Sekissä.
Menee aika keskinkertaisesti. Tänään huonommin kuin eilen, mutta paremmin kuin huomenna.

Poissa KekeISBack

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 498
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #38 : 25.03.2019 19:40 »
Aika pirun vaikeat verrokit. Itse tein länsirannikolla perinteisen parin viikon autoturneen osana isompaa reissua ja Grand Canyon & White Sands -sektori oli tuttu edelliseltä reissulta, mutta en kyllä mitenkään osaa arvottaa näitä alueita suhteessa Japaniin. Ovat ne niin erilaiset kohteet.

Se nyt on käymättäkin selvää, että länsirannikko on ihan törkeän helppo vaihtoehto, kun kaikki puhuvat englantia ja palvelukulttuuri on jenkeissäkin kohdillaan. Japani on teoriassa hiukan kalliimpi, mutta jenkeissä on taas pakko olla vuokra-auto, mutta jos porukalla liikkuu, niin eipä vuokra-auto juuri mitään maksa per nassu.

Jotenkin on vaan piirtynyt sellainen lapsellinen romanttinen mielikuva aivolohkoon Vegasin horistontissa pilkottavista valoista pitkän ja pölyisen aavikon ylityksen jälkeen.

Sen vuoksi tykkäsin niin paljon Nykistä kun paikat oli tuttuja telkkarista ja elokuvista.

Eukko haluais mielummin Japseihin ja mä ehkä sitten kuitenkin Jenkkeihin.
Poissa Vollgas

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 285
Vs: Kokemuksia Japanista
« Vastaus #39 : 25.03.2019 20:40 »
Jotenkin on vaan piirtynyt sellainen lapsellinen romanttinen mielikuva aivolohkoon Vegasin horistontissa pilkottavista valoista pitkän ja pölyisen aavikon ylityksen jälkeen.

Sen vuoksi tykkäsin niin paljon Nykistä kun paikat oli tuttuja telkkarista ja elokuvista.

Eukko haluais mielummin Japseihin ja mä ehkä sitten kuitenkin Jenkkeihin.

Pari vuotta sitten pyörittiin ensin San Fransiscossa, sitten Losissa ja sieltä Vegasiin ja siltä eteenpäin.
Olipahan mahtava reissu, ei voi kun suositella!