autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Holiday Club ja muut lomaosakkeet  (Luettu 15056 kertaa)

Paikalla Kale

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikko
 • *****
 • Viestejä: 4073
Vs: Holiday Club ja muut lomaosakkeet
« Vastaus #60 : 16.01.2020 12:53 »
Meillä on sellainen systeemi joka on ainakin meille ollut ihan kannattava. Faijalla on Holiday Clubin osake Rukalla ja kultajäsenyys. Ilmeisesti veljen kanssa omistamme osaakkeesta 1% mieheen jolloin meillä on myös oikeus kullitettuihin jäsenetuihin. Halvat viikot ovat sesonkiaikaan mahdottomia saada ja muu perhe ei pysty lomailemaan sesongin ulkopuolella helposti niin noilla 80/60€/vrk Villaksia ollaan kylpylöiden yhteydestä vuokrailtu kesällä ja talvilomalla. Vuokrata voi 2 asuntoa joten olemme varanneet tuttaville myös oman kämpän.  Esim Katinkultaan pääsee nyt kasiviikolla Villaan 420€:lla koko viikoksi 2+2 henkilöä. Koitin katsella Booking.com:ista mutta en löytänyt halvempia. Meille ei siis nykyisellään mitään kuluja mutta voimme nauttia eduista. Voi olla, että muuttuu jos joskus perimme faijan osakkeen. Faija on eläkkeellä ja käy sesongin ulkopuolella noilla halvoilla viikoilla pitkin Suomea 135€/viikko.

Viime kesänä Villassa ollessamme myyjät soittivat ja kysyivät esittelyyn ja tarjosivat 150€ tai 200€ etuseteleitä palkkiona mutta vaimo on täysin kypsä noihin esittelyihin. Oltaisko 3 kertaa niissä käyty ja ihan tuskaahan ne aina on. Ensimmäinen kerta oli kaikista pahoin ja myyjä hiillosti oikein kunnolla mutta sanoin, että en tee mitään isoja päätöksiä nukkumatta yön yöli niin otti jo vähän lämpöä.


Paikalla lao

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1792
 • V60 T8
Vs: Holiday Club ja muut lomaosakkeet
« Vastaus #61 : 16.01.2020 13:14 »
Me käytiin HC Saimaalla esittelyssä, kun loman sai edullisesti tutustumismatkana. Viikko 5 Saimaalla olisi maksanut 99 €/kk 10 vuoden rahoituksella. Eli 8000 € osakkeen olisi saanut korollisella osarilla, osakkeen normaalihinta noin 13000 €, mutta ”nyt juuri” vapautunut osakkeita, jotka saadaan myydä alennuksella (juujuu ja katso lentävä joulupukki).

Tällä saisi sitten viikolla 5 huoneiston käyttöönsä Saimaalla, kun maksaa vuotuisen noin 400 € vastikkeen sekä RCI-maksun 180 € vuosi, jotta voi sitten vaihdella oman osakkeen viikkoa muihin RCI-kohteisiin, mikäli haluaa. Huoneiston käytöstä tulisi vielä siivous/varausmaksua. 3 vuoden vastikkeet ja RCI-maksut sekä kultakortti olisi tullut vielä kaupantekijäisiksi.

Esittelytilaisuus oli asiallinen kyllä ja ei liian painostava. Lopussa sanoin selvästi, ettei kauppoja tule nyt ja muutenkin tätä pitäisi harkita ainakin yön yli.  Myyjä otti tämän ihan asiallisesti. Moni sortuu kyllä noissa, kun tulee alennusta, 3 vuoden ilmaset vastikkeet ja kultakorttia jne.
« Viimeksi muokattu: 16.01.2020 13:25 kirjoittanut lao »

Poissa Ezko

 • Uudenkarhea
 • Viestejä: 17
Vs: Holiday Club ja muut lomaosakkeet
« Vastaus #62 : 16.01.2020 15:25 »
Sillon toukokuussa kattelin, niin viereisen kämpän vuokrattuna suoraan holidayclubin sivuilta olisi saanut vuokrattua ilman mitään osakkuuksia 350e viikko. Että sen toukokuun viikon takia osaketta ei missään nimessä olisi kannattanut ostaa.

Mutta toisaalta, ilman osakkuutta se äitienpäiväviikonloppu katinkullassa 90 neliön mökinpuolikkaassa olisi todennäköisesti maksanut enemmän kuin 117e. Tai heinäkuun 3 vrk Turussa yhden makkarin huoneistossa enemmän kuin 180e

En minä ole onnistunut löytämään majoituksia tuohon hintaan, oli sesonki tai ei. Muualta kuin omppu-hotellista.

Jos pystyy reissaamaan vain syyslomalla, hiihtolomalla, jouluna, juhannuksena ja heinäkuussa niin silloin tuosta osakkeesta ei ole hyötyä, koska silloin tuon hintaista majoitusta ei todennäköisesti ole.

Pidän tuota meidän 170 euron vastiketta vielä ihan kohtuullisena, mutta noille 8000 euron osakkeille / 400 euron vastikkeille sanoisin minäkin kiitos ei

Poissa JiiJii

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 115
Vs: Holiday Club ja muut lomaosakkeet
« Vastaus #63 : 16.01.2020 16:38 »
Jeh. Kaikkien sesonkien ulkopuolella Pyhälle pääsee viikoksi muutamalla satasella. Kolmella sadalla saa siivon majoituksen mutta jos ajatellaan että se maksaisi vaikka 450€/vko niin lomaosakkeen hinnalla pitää käydä ainakin kymmenen vuotta että on mitään järkeä. Ja tällöin siellä on siis väkisin käytävä joka vuosi vaikkei haluaisi.


Ilmeisen edullinen kohde, itse yritin tässä varaille Leviltä jotain majoitusta nyt tammikuulle niin aivan tolkuttomia hintoja. Alle 100 EUR/vrk ei saa mitään luukkua, hotellihuoneet 150-300 EUR /yö. Ennen tammikuu oli tuollakin edullista.

Poissa Ale

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 3227
Vs: Holiday Club ja muut lomaosakkeet
« Vastaus #64 : 16.01.2020 18:57 »
Ilmeisen edullinen kohde, itse yritin tässä varaille Leviltä jotain majoitusta nyt tammikuulle niin aivan tolkuttomia hintoja. Alle 100 EUR/vrk ei saa mitään luukkua, hotellihuoneet 150-300 EUR /yö. Ennen tammikuu oli tuollakin edullista.

Tammikuu on vähän eri asia kuin toukokuu. Reilusta kahdestasadasta ne hinnat lähti per viikko, kolmella sadalla on jo vaikka mitä ja siitä sitten ylöspäin.

Sen vielä ymmärtäisi jos noilla osakkeilla saisi jotain eksklusiivista nimenomaan sesonkina mitä muuten ei olisi mahdollista saada. Mutta että saa jonkun susipaskan viikon jostain missä on sitten pakko käydä kunnes kuolee kun maksut juoksee. Ja sitten on väkisin käytettävä firman muita palveluita että saisi edes jotain vastinetta rahoilleen. Ei vakuuta edelleenkään. Majoitustarjouksiahan on pilvin pimein markkinoilla.

Poissa makelja

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1657
 • Audi A3
Vs: Holiday Club ja muut lomaosakkeet
« Vastaus #65 : 26.02.2020 10:51 »
Anoppi ja appiukko olivat RCI:hin menneet mukaan. Appiukko meni manan majoille muutama vuosi sitten ja anoppi on niin vanha ettei enää sitä tarvitse. Piti siis hankkiutua eroon siitä ettei se seuraa perintönä eteenpäin.
Oli muuten melkoinen souvi, johon ei ole mukava joutua noin niinkuin yllätyksenä ja pyytämättä.
Piti maksaa kolmen vuoden vastike, ja toimittaa virkatodistus, virallinen käännös testamentista, osituskirjan käännös ja joku muu todistus vielä, jota en nyt muista.
Osake oli Teneriffalla, ja ollut myynnissä useamman vuoden jo ilman menestystä. Nyt se sitten myytiin takaisin RCI:lle.

Ei kyllä ihan tulisi mieleen ryhtyä tuollaiseen mukaan. Sen verran kepulilta se homma tuntui. Ja luojanlykky se on nyt saatu pois, ettei se siunaannu vaimon perinnöksi jossain tulevaisuudessa.
"An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.”
Axel Oxenstierna