autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Eläkevakuutukset  (Luettu 9790 kertaa)

Poissa tai

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 3493
Eläkevakuutukset
« : 18.01.2016 21:07 »
En huomannut tällaista aihetta, enkä tiedä siitä juuri mitään, mutta linkattu kirjoitus vaikutti siltä että se voisi jotakuta kiinnostaa:

http://saituri.org/uutiset/aurum-elakevakuutuksen-takaisinosto-04-03-2016-asti/

Makkis

 • Vieras
Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #1 : 18.01.2016 21:40 »
No minullahan on justiin tuollainen. Ei ole tullut OP:lta mitään informaatiota.

Toisaalta, ainakin omalla kohdalla tämä on sellainen "vanhanmallinen" joka mahdollistaa eläköitymisen 62-vuodessa eli jääköön nostamatta. Jos olisi näitä uudempia "pahuuden loukkuja" niin epäilemättä nostaisin ja joisin vaikka kepua.

Poissa antti

 • Vakiokalustoa
 • **
 • Viestejä: 651
Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #2 : 18.01.2016 22:17 »
Mä jo pelästyin että olisin päässyt eroon.
Ajoneuvoa pidemmät matkat liikutaan ajoneuvolla
Exiä Bemarista Seattiin ja Voortista Nissaniin.
Outlander PHEV, KTM 990Adv, KTM 660Rally

Poissa gloter

Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #3 : 19.01.2016 01:53 »
Myös täältä löytyy. Pitääkin tutkia asiaa, niillä rahoilla voisi autolainaa lyhentää ja siten aikaistaa seuraavan hankintaa. Eikös se niin mene, kun on vanhat velat maksettu niin uutta matoa koukkuun. Tämähän olisi sitä itseensä sijoittamista... oikeastaan tämä houkuttaa sen takia että mitä vähemmän siteitä pankkiin, sen parempi. Kiitos tästä!

Poissa Nykäne

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 127
Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #4 : 19.01.2016 08:05 »
Lainaus tuolta ekan viestin linkistä:

Lainaus
Soittivat OP:sta minulle, kun olin kysellyt kuluja jos lopetan. Aloitin säästämisen v. 2001 ja 25 vuoden sopimus. Arvo on nyt n. 24 000€. Kulut jos lopetan: Ensiksi suorat kulut: n. 3000€. Sen päälle 6000 eurosta menee ansiovero lisäprosentin mukaan eli n. 3000€. Ja loppusummasta eli n. 18 000 eurosta pääomatuloveroa, eli onko se nyt sitte vaikka 30% niin tekee 5400€.
Eli kätöseen jääpi tollaset 12 600€. Voi jumalauta. Ei ole varaa lopettaa. Mutta penniäkään en enää sinne maksa.


Poissa kt

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1871
Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #5 : 19.01.2016 08:24 »
Tuolleen se menee. Nyt mahdollisesti nauttimastasi eläkkeestä maksaa joku kolmas osapuoli yli puolet. Eli entiset työnantajasi, kunta tai valtio. Itse olet eläkeestäsi maksanut vain pienen osan, vaikka monet luulee aivan toisin.

Ja vaikka itse hankkisit lisäeläkkeenkin, niin ovela sosialistiverottaja on ulottanut kätösensä huomaamattasi jo taskuusi. Ja vesi kielellä odottaa, että teet hätäisen ratkaisun ja nostat rahasi nyt. Tosin jotenkin taitaa poltella pankkien taskuissakin nuo asiakkaiden ottamat lisäeläkevakuutukset, kun useampikin rahalaitos yrittää päästä niistä eroon. Olisko heille tullut voittolaskelmissaan vaikkapa pilkkuvirhe.
Simca1100,2xLada1200,Avenger1600,Mazda323,2xCarinaII,Avensis,Corolla,Escort,Golf Vari,OcuII1,9dsg,Golf+1,4dsg,Fabia kombi 1,2TSIDSG, Touran 1,4 tsiDSG.

Poissa Jysky

Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #6 : 19.01.2016 08:32 »
Itsellä oli aikoinaan tuo Skandian vakuutus- irtisanoin kun vaihtui Aurumiin. Silloin tuosta ei mennyt kuluja kuin joku satanen. Oli nukkumassa alkuperäinen Innova eläkevakuutus niin laitoin sinne- sai siis siitä sit vastaavasti vähennykset "päittäin". Nyt on sit kasvanut 4.5% korolla ja pääsen nostelemaan 58 v.

On nää niin jänniä, kun yhtiöt pystyy mulkkaan näitä ehtoja ymv kun "kyllästyy", mutta vakuutuksenottaja ei pääse eroon kuin kuolemalla, avioeroomalla, konkurssin tai työttömyyden takia.
Ateca TDI 4drive

Poissa TT_rex

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1936
Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #7 : 20.01.2016 20:52 »
Itsekin keplottelin tuosta eläkesäästösopparista ulos nelisenvuotta sitten. Pataanhan siinä tuli jonkin verran. Totesin, että parempi sijoitella itse kuin antaa jonkin geelitukan vetää välistä kokoajan jotain suuria hallinnointipalkkioita.

Poissa Markku J

Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #8 : 20.10.2016 20:15 »
Nyt olisi eläkevakuutuksen kanssa katkon paikka. Suomi -yhtiö uudistaa ehtojaan, ja sopimuksen saisi sen johdosta katkaistua nyt, tai hitusen paremmalla ansainnalla ensi vuonna.

Jos tietäisin eläväni 75 -vuotiaaksi, ei sopimuksen katkaisu tietenkään olisi järkevää. Minulla ei vakuutukseenkaan ole paljoa rahaa kertynyt, ja tuollainen aikanaan (ensi vuoden lopuilta alkaen) tipoittain muutama satanen / kk tuleva "eläke" taitaisi hukkua normielämään ihan huomaamatta.

Jos nyt ottaisi koko summan ulos, niin ainakin se olisi itsellä käytettävissä. Asia siis mietinnässä.
Autostadium ry:n puheenjohtaja.

mremonen

 • Vieras
Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #9 : 20.10.2016 20:51 »
Joo, mulla on juurikin tuollainen ekan viestin mukainen eläkevakuutus. Ollut jo vuodesta miekka ja kivi. Muistaakseni. Eipä OP tosiaan juuri asiasta viitsinyt tiedottaa kun tuota siirtoa tehtiin. Soittelin kyllä jollekin asiakaspalvelijalle aiheesta ja aika lailla samaa kommenttia oli, kuin mitä tuossa linkatussa blogissakin. Eli että lain kirjain on täytetty. Näinhän sitä tyytyväisiä asiakkaita saadaan ja asiakkuudesta kiitetään.

No, en kuitenkaan viitsinyt ottaa noita ulos, kun lähes puolet on ansioveropohjaista. Nykyisillä tuloilla tuosta olisi vain verottaja hytötynyt.

"Eläkkeen" eka osa laukeaa tuossa parin vuoden päästä, kun täytän 58 ja se on nostettava välillä 58-62. Todennäköisesti tuossa kohtaa pidän puolen vuoden sapatin ja nostan rahat sillä aikaa, niin ei mene kaikki veroihin.

Mutta eihän nämä mitään kannattavia ole olleet. Kusetustahan tuo on kaikki tyynni. Niin kuin kaikki muukin eläkkeisiin ja verotukseen liittyvä.

Poissa TT_rex

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1936
Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #10 : 20.10.2016 21:32 »
Jos nyt ottaisi koko summan ulos, niin ainakin se olisi itsellä käytettävissä. Asia siis mietinnässä.

Jos tuo raha on ns. irtorahaa niin nakkaa ne johonkin itseään takaisin ostavaan ETF:ään - ja sen jälkeen unohdat koko jutun vaikka 10 vuodeksi. Jos saattuu kuitenkin tulemaan akuutti rahantarve niin tuolta ne saa ulos silloin, kun haluaa. Tai sitten jotain vaikaita osinkoyhtiöitä pari kolme salkkuun - samalla periaatteella - osta ja unohda. Elä vaan uutta autoa osta ;)

mremonen

 • Vieras
Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #11 : 24.10.2016 16:01 »
OP:sta pamahti kirje koskien 1.1.2017 tapahtuvaa vanhuuseläkelain muutosta. Eli vapaaehtoiseen eläkevakuutukseen tulisi uusi eläkejakso, jonka aikana kertyneitä säästöjä pääsisi nostamaan vasta kun lakisääteinen eläkeikä täyttyy.

Itsellä maksusuunnitelma päättyy tammikuussa 2019, joten kahden vuoden edestä tulisi penalttia, jos jättää maksusuunnitelman kesken. Annoin tehtäväksi selvittää, että minkä kokoisesta penaltista on kyse, mutta ei oikein kiinnostaisi mitään uusia eläkejaksoja enää ottaa, kun niitä on jo ennestään kaksi.

Taidan jättää maksut kesken ja nostaa parin vuoden päästä tuolta sen pääomaveroprosenttiosuuden ja jättää ansioveropohjaiset odottamaan aikaa parempaa. Ja samaan aikaan varmaan sijoitan nuo "säästyneet" maksut johonkin hieman helpommin realisoitavaan.

Poissa JiiJii71

Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #12 : 06.11.2016 08:43 »
http://yle.fi/uutiset/3-9273402


Kolmevitosena sitä ajatteli olevansa työuransa puolessa välin.

Näin nelivitosena huomaa olevansa sitä TAAS.

Mitenhän lie asia kymmenen vuoden jälkeen? ;D
Kyll on lust ku tulitta.

Poissa tuRboman

Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #13 : 06.11.2016 09:46 »
Laskuri näyttää nyt 42 vuotiaalle vielä vähintään 23v 9kk työelämää jäljellä. Minä en niinkään laske mikä on se aika jolloin "pääsen" eläkkeelle, vaan koetan jatkuvasti muistuttaa itseäni että pitäisin monin tavoin huolta pysyäkseni työkykyisenä mahdollisimman pitkään. Se kuitenkin tarkoittaa, että myös normi arki sujuu hyvin. Itsestään riippumattomiin asioihin ei voi vaikuttaa joten niitä ei kannata pohtia etukäteen. Koettaa tehdä sen minkä voi.

Eläkevakuutus, joo. Joku hyvä osake sopivalta paikalta tai laadukas maapala/metsäpalsta jne on mun nähdäkseni tällöhetkellä parempi eläkevakuutus kuin nämä joihin laitetaan rahaa mutta nostetaan vasta eläkeiässä. Kun on myös mahdollista sijoittaa siten että siitä voi hyötyä/nauttia jo työikäisenä.
"Well, take me back down where cool water flows, yeah.
Let me remember things I love.."
CCR - Green River

Poissa JiiJii71

Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #14 : 06.11.2016 10:10 »


Eläkevakuutus, joo. Joku hyvä osake sopivalta paikalta tai laadukas maapala/metsäpalsta jne on mun nähdäkseni tällöhetkellä parempi eläkevakuutus kuin nämä joihin laitetaan rahaa mutta nostetaan vasta eläkeiässä. Kun on myös mahdollista sijoittaa siten että siitä voi hyötyä/nauttia jo työikäisenä.

Itseäni kiinnostaisi myös metsäpalsta. Tällä hetkellä ovat vaan ainakin tällä seudulla sen verran hinnoissaan, ettei ole ollut oikein resursseja tuollaisia hommata. Sijoituskämppiä on muutama, mutta jotta riskit hajautuisivat tarpeeksi noita pitäisi saada kerättyä yli tuplat vielä lisää. Ja sitten vielä saada maksettuakin ennen eläkeikää. ::)
Kyll on lust ku tulitta.

Poissa JakeS

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikko
 • *****
 • Viestejä: 4818
Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #15 : 06.11.2016 12:01 »
Isäni on hankkinut metsäpalstoja useampiakin todettuaan ettei rahaa kannata makuuttaa tililläkään nollakorkojen vuoksi. Ihan ok, mutta me lapset (2 vanhaa äijää) koetaan palstat aikamoiseksi rasitteeksi. Metsänhoito ei kiinnosta pätkääkään mutta onneksi velipoika ei ole kokenut hommaa yhtä vastenmieliseksi kuin minä. Isäni jo sen verran iäkäs ettei hänestä niihin hommiin ole.

Bmw, Ooppeli ja Voortti

Poissa Rice

 • Yhdistyksen jäsen
 • Vakiokalustoa
 • *****
 • Viestejä: 597
Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #16 : 06.11.2016 12:12 »
Itselläni on pieni metsäpalsta, hiukan vajaa 20ha. Itse innostuin tuosta metsänhoidosta muutama vuosi sitten. Todella mukavaa hommaa kun siellä pääsen irti kaikesta muusta ja saa nollattua ajatuksia. Lisäksi vanhempi poika, nyt 10v, on todella innostunut myös hommasta. Niin ja saahan tuolta polttopuut hankittua.
Olisin myös kiinnostunut hankkimaan lisää metsää, mutta hinnat myynnissä olevista palstoista ovat aika kovia. Metsälle kun tuntuu olevan enemmän kysyntää kuin tarjontaa on markkinoilla.
Ford Focus Wagon 1.5TDCi A8 Titanium -18

Seat Leon 1.0TSI Ecomotive Style -16

mremonen

 • Vieras
Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #17 : 25.11.2016 11:09 »
Mitä tuollaisesta metsäpalstasta kannattaa maksaa tai miten sen arvo pitäisi laskea?

Poissa Rice

 • Yhdistyksen jäsen
 • Vakiokalustoa
 • *****
 • Viestejä: 597
Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #18 : 25.11.2016 11:19 »
Mitä tuollaisesta metsäpalstasta kannattaa maksaa tai miten sen arvo pitäisi laskea?
Metsänhoitoyhdistys tai vastaava asiantuntija tekee metsäarvion jossa kartoitetaan puusto, puuston arvo ja metsäpohjan arvo.
Myynnissä olevista palstoista yleensä myyjä tuollaisen teettänyt.
Ford Focus Wagon 1.5TDCi A8 Titanium -18

Seat Leon 1.0TSI Ecomotive Style -16

mremonen

 • Vieras
Vs: Eläkevakuutukset
« Vastaus #19 : 12.12.2016 15:00 »
On tää kyllä ihme pelleilyä: http://www.hs.fi/talous/art-2000005003071.html

Eihän noissa eläkevakuutuksissa ole pitkään aikaan ollut mitään järkeä, mutta on se kumma kun Valtio voi muuttaa sääntöjä koko ajan kesken pelin. Ainakin se olisi pitänyt tehdä mahdolliseksi, että vakuutuksen voi purkaa ilman sanktioita aina kun lainsäädäntöö muuttuu.