autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Renault Megane IV 2016  (Luettu 39951 kertaa)

Poissa RoccoScientist

Vs: Renault Megane IV 2016
« Vastaus #100 : 06.06.2017 11:23 »
Vähän enemmän potkua olisi tuolle dieselversiolle suonut. Mégane GT ei ole suoraan Golf GTI:n kilpailija, eikä Mégane GT diesel ole välttämättä Golf GTD:n kilpailija, mutta suorituskykyero pelkästään GT:n eri versioiden välillä on paljon isompi kuin Golf GTI:n ja GTD:n välillä.

0-100 km/h:

Mégane GT: 7,1 s
Mégane GT diesel: 8,8s

Golf GTI: 6,4 s
Golf GTD: 7,4 s

Suorituskykyero tuon GT:n 165-heppaisen dieselin ja Suomessa myytävän 110-heppaisen dieselin välillä on kyllä vielä isompi, eli automaatilla varustettua dieseliä kaipaaville tuo tarjonnee ihan kivan vaihtoehdon.

Poissa Cyclic Stig

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1376
Vs: Renault Megane IV 2016
« Vastaus #101 : 06.06.2017 22:12 »
Tehoa ei tietenkään ole koskaan liikaa mutta kyllä tuossa litrateho ihan hyvä on, dieseliksi ainakin. 0-100 kiihtyvyys on kyllä heikon puoleinen, jotain kahdeksan sekunnin pintaan olettaisi olevan.
Mercedes AMG A45 4Matic 2016 (FL) Linkki

Poissa RoccoScientist

Vs: Renault Megane IV 2016
« Vastaus #102 : 08.12.2017 10:55 »
Méganella on nyt taitettu reilu vuosi ja n. 17 000 km, joten ajattelin laittaa tännekin kommenttia, kun tallia eivät kirjautumattomat pääse lukemaan.

Kokonaisuutena Mégane on vähän ristiriitainen kokemus. Voimalinja on vähän hidasälyinen, mutta turbomoottori on varsin vaparimainen kierroshalukkuudessaan. Myös äänipuoli on autoon sopiva, eikä edes RS-moodissa kaiuttimista tuleva synteettinen ääni kuulosta ikävältä. Erinäisiä sirinöitä, vihellyksiä, särinöitä ja napsumisia sitten kuitenkin riittää näiden lisäksi, osaa kesällä ja osaa talvella. Ajettavuus on kunnossa, mutta nelipyöräohjauksella varustetuksi autoksi auto ei ole kovin ketterä parkkihallipyörityksessä. Vaihteenvaihtoläpyskät näyttävät hienolta, mutta ovat suurin piirtein käyttökelvottomat varttia vaille kolmen otteella ajavilla. Vaihdekeppiä vaihtamalla vaihdot menevät ns. oikein päin (taakse = isommalle, eteen = pienemmälle), mutta kepin käyttötuntuma on halvan oloinen verrattuna entiseen Hyundai Velosteriin. Tilat riittävät omaan käyttöön oikein hyvin, mutta jotenkin ulkomittoihin nähden auto tuntuu sisältä yllättävän pieneltä, alkaen ihan kuskin jalkatilasta, jossa isokenkäisten kenkien kärjet saattavat kolista jalkatilan "kattoon". Suorituskyky ja kulutus ovat omissa ajossa hyvässä suhteessa toisiinsa. Näkyvyys on kehnohko A-pilareiden tarjotessa reiluhkon katveen ja lähivalojen ollessa kivan valkoiset, mutta kantamaltaan kuin sumuvalot (tarkoitus on tarkastuttaa säädöt seuraavassa huollossa). Pitkät ovat ihan ok:t, mutta kaukovaloautomatiikka on yliherkkä vastaantulevien valoille.

Plussia ja miinuksia kertyy siis molempia aika reilusti. Ristiriitaisimmat tunteet aiheuttaa se, että aistittu laatu (yksityiskohdat, muotoilu) on oikein hyvä, mutta käytännön laatu jättää paljon toivomisen varaa. Tuntuu vähän kuin ajelisi esituotantosarjan autolla, jossa niinkin yksinkertaista asiaa kuin sisätilojen tunnelmavalot ei ole saatu toimimaan kunnolla. Toisaalta pitää maksaa aika paljon enemmän autosta, jos haluaa löytää jotain uutta ja paremmin omaan makuun sopivaa. Miinuksista huolimatta viivan alle jää siis plusmerkkinen saldo ja jos auto ei ala enempää lahota ympärille, tällä ajellaan todennäköisesti ihan tyytyväisenä vielä jokunen vuosi.

Poissa HatYai

Vs: Renault Megane IV 2016
« Vastaus #103 : 16.12.2017 23:30 »
Uuden farkku Meganen muotoilu on mielestäni varsin onnistunut ja miellyttää meikäläisen silmää. Auto näyttää hyvältä sisältä ja ulkoa, GT versio pitäisi oikeastaan käydä koeajamassa. Tänne telakan rantaan näitä on ilmestynyt pari kappaletta päivittäin ihailtavaksi ;D

Poissa epjbmw

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1319
 • Skoda Fabia
Vs: Renault Megane IV 2016
« Vastaus #104 : 08.02.2018 21:51 »
Hieman hatarilla tiedoilla kyselen, kun vaimon ystävä on vaihtanut vm.2017 Renault Meganen itselleen viime vuonna, eikä pääse oikein sinuksi autonsa kanssa.

Autossa on napista käynnistys ja start/stop toiminto, mutta s/t toimintoa ei kuulemma saa pois käytöstä mistään erillisestä napista painamalla, kuten esim. VW:t, BMW, Skoda, ymv...
Onko tuo totta, vai eikö käyttäjä tiedä kaikkia niksejä?

Toinen juttu on kun, hänen autonsa ei yhtenä päivänä startannutkaan. Hän oli lukenut käyttöohjekirjasta jostakin erillisestä napista josta saa jotakin kuitattua, jonka jälkeen auto kaiketi on startannut.
Mikä tämmöinen nappi on ja mihin se voi liittyä?
Huolto oli kehottanut vain ajamaan, jos vika ei toistu.

Poissa RoccoScientist

Vs: Renault Megane IV 2016
« Vastaus #105 : 08.02.2018 22:04 »
Tuosta jälkimmäisestä en osaa sanoa, mutta omassa GT:ssä on ainakin erillinen nappi tuon start-stopin poiskytkemiseksi. Googletettujen kuvien perusteella vaikuttaisi löytyvän myös muista malleista. Nappi on esim. tässä kuvassa alimman nappirivin keskellä:Symbolina pitäisi olla ympyrän sisällä oleva A-kirjain.

Pysyvästi start-stopia ei saa pois päältä ja nappia pitää aina käynnistyksen jälkeen painaa uudestaan (pl. ainakin GT:n sport-moodi, mutta sekin pitää joka käynnistyksen jälkeen erikseen kuitata ok:ksi tai auto vaihtaa neutral-moodiin).

Poissa epjbmw

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1319
 • Skoda Fabia
Vs: Renault Megane IV 2016
« Vastaus #106 : 08.02.2018 22:20 »
Kiitos vastauksesta.
Niin arvelinkin, että tuo nappi löytyy.
Niinhän se taitaa toimia tehdasasetuksena kaikissa uusissa autoissa, että joka startin jälkeen on painettava uudestaan pois käytöstä.
Välitän tiedon eteenpäin.

Poissa TTO

 • Vakiokalustoa
 • **
 • Viestejä: 970
Vs: Renault Megane IV 2016
« Vastaus #107 : 12.03.2018 00:05 »
Italiassa tuli vuokraamosta alle reilut 20 tkm ajettu Megane Sports Tourer 1.5 dieselillä ja taisi olla 115 hv tehoa. Tuolla tuli ajettua Milanosta vuorille ja viikon päästä takaisin. Kovin tarkkaan autoon ei tullut perehdyttyä, mutta tässä kokemuksia, mitä jäi mieleen.

Ihan ok ajaa noin yleisesti.
Ratti hyvin käteen sopiva ja muutenkin kiva.
Ajoasentoa ihan käypä, mutta kengän kärjet osuivat helposti kojelaudan "alareunaan" vaikka asiaa alkoi yrittää varoakin.
Kessy oli varsin "aktiivinen" eli auto aukesi ja lukittui yleensä jo pelkästä etäisyydestä autoon. Ihan täysin en logiikkaan ehtinyt päästä kiinni ja välillä käytin kaken nappulaa.
Ratin lisäksi en isompaa hypistelyä tehnyt, mutta keskinäytön ympäristö oli karu.
Keskinäyttö (kuva pari viestiä aiemmin) oli iso. Sen "käyttöönotto" ei suoraan auennut. Käynnistäessä tuli jotain tietoa näytölle, mutta sen jälkeen ei oikein selvinnyt, miten siihen olisi saanut radion, navin tms näkyviin. Siinä taisi olla lähinnä kello nyt näkyvillä. Navigointi tapahtui puhelimella, niin auton systeemi jäi tutkimatta, kun ei siis heti selvinnyt. Lämpötilansäädölle oli onneksi erillinen selkeä nappula.
Itse mittaristo oli muuten ok, mutta kierroslukumittari oli vain pitkä "rengas" nopeusnäytön ympärillä ilman mitään asteikkoa. En tiedä, olisiko tuota voinut säätää eri näköiseksi. Tuollaisena itselle oli varsin epäselvä ja korvakuulolla lähinnä dieselin kierroksia kuuntelin.
Moottori ei ollut mikään raketti, mutta varmaan kokoluokassaan ok (oma tuntuma pikkudieseleistä vähän kadonnut). Vaikka auto oli manuaali, niin kaasupolkimessa oli pykälä. "Normaali alueella" moottori oli aika ponneton, mutta kun painoi kaasun lattiaan ja ohi tuon "kick downin" alkoi jotain tapahtua.
Tavaratilan verhon takareunan "läppä" ei mahtunut kääntymään verhon aukiasennossa eteen vaa jäi osittain niskatukien varaan ja samalla peitti osittain takanäkyvyyttä taustapeilistä.
Suksiluukkkua ei ollut, mutta kahden hengen käytössä takapenkin kääntö osissa korvasi puutteen.

Poissa Paha71

 • Hallitusjäsen
 • Klassikko
 • *****
 • Viestejä: 4134
Vs: Renault Megane IV 2016
« Vastaus #108 : 25.11.2018 20:09 »
Autostadium ry:n viestintävastaava
----------------------------------------------------------------------------------------
Käytössä: Audi A1 1.4 TFSI S tronic Sportback Comfort

Poissa RoccoScientist

Vs: Renault Megane IV 2016
« Vastaus #109 : 27.11.2018 12:35 »
Mjahas. GT siis ilmeisesti tippuu pois, eikä RS-malliakaan mainita. Helvetin hienoa työtä maahantuojalta, jos näin on.  ::)

Poissa kimbe

 • Uudenkarhea
 • Viestejä: 22
 • Renut Clio R.S.200 & Laguna 2 GT+Ford Grand C-MAX
Vs: Renault Megane IV 2016
« Vastaus #110 : 28.11.2018 20:26 »
...eikä RS-malliakaan mainita. Helvetin hienoa työtä maahantuojalta, jos näin on.  ::)
Tuossa lokakuun puolella tuli renulta joku sähköposti, jossa mainittiin näin:
"Uusi Megane R.S. käymässä Suomessa Auto 2018 -tapahtumassa. Suomen markkinoille saamme mallin myöhemmin ensi keväänä".

Mutta uskokoon ken tahtoo, kun sitä alunperin jo viime kesäksi lupailtiin. Ja onhan tuosta postistakin jo kuukausi, joten onhan se mieli maahantuojalla jo voinut tuosta muuttua moneen kertaan ;D. Olikohan tuo RS todistetusti näytillä edes tuolla Auto 2018 -tapahtumassa...