autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Mazda 6, 3.sukupolvi  (Luettu 28733 kertaa)

Poissa JPL

 • Yhdistyksen jäsen
 • Vakiokalustoa
 • *****
 • Viestejä: 872
 • Pakko vilkaista vielä kerran, kun olen pysäköinyt.
Vs: Mazda 6, 3.sukupolvi
« Vastaus #80 : 20.02.2018 21:34 »
Aihe voitti vertailutestin ruotsalaisen lehden vertailutestissä.

Poissa Trollsten

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 9104
Vs: Mazda 6, 3.sukupolvi
« Vastaus #81 : 21.02.2018 08:34 »
Lähipäivien kovat pakkasetkaan eivät ole lannistaneet Mazdaa, sillä sen lämmityslaite vaikuttaa tehokkaalta ja myös moottori lämpenee melkoisen nopeasti.
Skyactivista tosiaan riittäää lämpöä oikein hyvin ja se lämpenee nopeasti. Ei tarvitse pahveja viritellä keulaa kuten eräillä  ::) Kuutosesta ei ole käyttökokemusta, mutta Kolmosen talviautoilukokemusta himmentää hieman huonosti toimiva ilmastointiautomatiikka, jonka takia ikkunat huurtuvat helposti jos ei käsin ohjaa puhallusta lasille.

Poissa Trollsten

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 9104
Vs: Mazda 6, 3.sukupolvi
« Vastaus #82 : 29.08.2018 21:42 »
Viimeisin malli ois ny myynnissä. WLTP ei ole Masukan hintoja silleen heilauttanut hirveästi. Perusvarustetaso on nyt Vision ja siinä adaptiivista vakkaria sun muuta kilkettä vakiona. Hieno kyllä oli, kun kävin vilkaiseen. Farkku automaatilla 37k niin ei pysty taipumaan. Business Editionia odotellessa.

Poissa Juhani

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 161
Vs: Mazda 6, 3.sukupolvi
« Vastaus #83 : 09.09.2018 22:22 »
Kävin tänään koeajamassa uuden Mazda 6:n. Jo alin varustelutaso on erittäin kattava ja verhoilu sekä fiilis ohjaamossa ensiluokkainen. Kierroksista pitävä moottori tuntui erikoiselta ja kiihdytyksissä moottorin äänet jyrisivät ohjaamoon selkeästi. Muuten alusta ja äänieristys tuntui oikein mukavalta. Toinen pikkumiinus tulee näytön laadusta, joka saisi olla parempi. Visuaalisesti autohan on kaunis kuin mikä.

Kuten Trollsten yllä kirjoitti, niin hinta karkaa vähän pitkäksi eikä noin suurta rahaa uskalla laittaa Mazda 6:een.

Poissa Trollsten

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 9104
Vs: Mazda 6, 3.sukupolvi
« Vastaus #84 : 20.09.2018 15:53 »
Kävin pällisteleen yhtä käytettyä niin mulle Mazdan myynyt kaveri sattui vastaan ja pisti tällä kojolle. On se vaan hieno auto. Sisusta ihan aitoa premiumia. Ei tälle taida sen kuuluisan kovan muovin määrässä olla ns. oikeilla premiumeilla alle 70k hintaluokassa mitään palaa. Sitä muovia kun tässä ei oikein ole.

Ajettavuus tuttua Mazdaa ja rengasäänet on nyt eristetty hyvin. Moottori kuuluu hiljaisissa vauhdeissa varmaan osittain senkin takia, kun rengasäänet on niin vaimeat. Maantiellä moottori painuu taustalle kovimpia kiihdytyksiä lukuunottamatta. Suorituskykykin riittää aivan hyvin. Paikaltaan lähtee vähän vaisusti, mutta vauhtiin päästyään kiihtyy ihan asiallisesti.

Poissa jrinnes

Vs: Mazda 6, 3.sukupolvi
« Vastaus #85 : 20.09.2018 16:19 »
^Se on muuten ihan oikeasti hienon näköinen auto. Pelkät kuvat herättää omistamisen halua. Onneksi noita ei myydä alle sadan kilometrin säteellä.  ;D
Koeajolle en ole uskaltautunut, mutta kunhan seuraavan kerran olen autoa vaihtamassa, on tuo kutonen kyllä varsin vahva ehdokas meidän seuraavaksi autoksi. Siinä vaiheessa tuota uuttakin mallia alkaa varmasti olemaan tarjolla vähän käytettynä.
Passat B7 TDI 4Motion

Poissa matlock

 • Uudenkarhea
 • Viestejä: 32
Vs: Mazda 6, 3.sukupolvi
« Vastaus #86 : 20.09.2018 17:14 »
Osallistumpa keskusteluun, kun itsekin uusimmalla Mazda 6:lla pari päivää kurvailin. Sain "Masukan" puolison auton huollon sijaisautoksi. Malli oli kaiketi Mazda 6 Touring, 165 hv automaatti ja varustetasoltaan likimain paras, kun oli led-valot yms. "paremman varustetason kilkkeet". Muutamia huomioita:

Plussat:
- Sisätilat hienot, todella laadukkaat ja tyylikkäästi muotoillut. Ratti kävi käteen kuin "rukkanen".
- Myös ulkonäkö miellytti, tyylikäs muotoilu, vaikkakin punainen väri ei ollut mieleeni. Pappamainen.
- Hyvä ja tarkka ajettavuus
- Ratin säätövarat riittävät
- Kokoisekseen ja ottaen huomioon tekniikka, kohtuullinen kulutus (n. 7 litraa), vaikka koko ajan ajoin vaihteisto Sport-asetuksella
- Moottorin voimavarat "ylärekisterissä"
- Yleinen laaduntuntu

Miinukset:
- Hinta vs. yleisvaikutelma. Mazdan hinnalla saisi lähes 2 vastaavaa Seat Leon ST:tä, millainen itsellä on. Silti omani tuntuu kokonaisuutena arvioiden paljon paremmalta. Makuasioita toki.
- Moottorin ja vaihteiston luonne. Auto vaikutti ilman vaihteiston Sport-asentoa todella laiskalta. Perus vapari siis. Sport-asento piti puolestaan kierroksia korkealla liian pitkään ja tarpeettomasti, vaikka kaasua ei annostellutkaan raskaasti. Piti siis kierroksia "varuilta" korkealla. Rasittavaa ja rivinelosen karkea ääni kuuluu tällöin ohjaamoon. Moottorissa on kyllä kierroksilla voimaa, mutta vaihteisto toimii levottomasti. Manuaali siten parempi?
- Kova(hko) rengasmeteli moottoritienopeuksilla. Alla oli 17" vanteet pullarenkain. Oma Seat Leon ST 16" rengastuksella on selkeästi hiljaisempi.
- Multimedialaitteiston toiminta vs. oman Leonin vastaava systeemi. Tykkään ennemmin kosketusnäytöstä kuin näytön käytöstä rullakiekolla.
- Etuistuin, ainakin kuljettajan, oli hartioista liian kapea. Vähänkin leveäharteinen ei saa siten kunnon ajoasentoa.

Summa summarum: paljon sekä plussia että miinuksia. Kokonaisarvion kertonee se, että yhtään ei harmittanut luovuttaa Mazdaa puolison Kia Picantoon (-2016, 1.2 EX jne. Pieni kaupunki"kippana" siis). Oikeastaan päinvastoin, tuolla pikkuautolla ajaminen on paljon hauskempaa kuin Mazdalla. Pitemmät siivut vetää sitten puolestaan mieluummin Leonilla. Mazdasta olisi jäänyt paljon parempi maku, jos siinä olisi nykypäivää vastaava ahdettu bensiiniturbo, jonka laatikko toimisi hyvin yhteen. Mutta ymmärrän kyllä hyvin senkin, miksi "avensis- ja mazda-miehet" näitä edelleen ostaa. Ajaa pommin varmasti sen 10 vuotta ilman suurempia murheita. Itsellä vaan tahtoo autot vaihtua huomattavasti sitä useammin. Loppu!  ;D 

Seat Leon ST 1.0 DSG Style 2017

Poissa Trollsten

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 9104
Vs: Mazda 6, 3.sukupolvi
« Vastaus #87 : 20.09.2018 17:28 »
Emmä kyllä oikein ymmärrä miten kehtaa kehua umpimuovisen Leonin yleisvaikutelmaa verrattuna tähän, mutta makunsa kullakin.

Poissa matlock

 • Uudenkarhea
 • Viestejä: 32
Vs: Mazda 6, 3.sukupolvi
« Vastaus #88 : 21.09.2018 11:28 »
Heh ;D, mielestäni sanan varsinaisessa merkityksessä "yleisvaikutelma" syntyy juurikin usean eri tekijän perusteella. Pelkästään laadukas kojetaulu, ovipahvit sekä kytkimet ym. namikat eivät saa itseäni arvostamaan autoa kovinkaan korkealle, jos voimalinja ja rengasmelu jättävät toivomisen varaa, kuten itsellä kävi. Mazdasta syntynyttä yleisvaikutelmaa koitinkin perustella objektiivisesti useilla eri tekijöillä puolesta ja vastaan. 

Sen verran ohi otsikon aiheen, kuten sinäkin kirjoitit, että itse en pidä Leonin sisustaa mitenkään erityisemmin muovisena. Vähintään samaa tasoa vastaavanhintaisten muiden merkkien kanssa. Esim. kojetaulu ja ovipahvit pitkälti pehmustettua pintaa. Lisäksi varustetasosta ja jälkivarustelusta riippuen sisätiloja saa muokattua aistikkaammaksi ja enemmän oman mielen mukaan. Ehkäpä muistelet 2000-luvun Leoneja ja Seatteja yleisesti. 
Seat Leon ST 1.0 DSG Style 2017

Poissa ini

Vs: Mazda 6, 3.sukupolvi
« Vastaus #89 : 21.09.2018 13:39 »
Nykykutonen on varmaan ihan ok, mutta edellinen sukupolvi oli muovisista muovisin, mm. pääosa kojetaulusta oli kovaa muovia. Lisäksi autossa ilmeni kajuutassa tärinöitä, joihin itse en ole omissa autoissani tottunut.
Škoda Superb 2016