autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: RC-autot  (Luettu 62518 kertaa)

Poissa dingdongpingpong

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 14870
Vs: RC-autot
« Vastaus #240 : 04.03.2020 06:31 »
Juu, eipä sellainen itse tekemisen kulttuuri taida enää juurikaan olla muodissa. Toisaalta, on jo vanhempien sukupolvikin, joka on tottunut ostamaan kaiken tarvittavan kaupasta valmiina, niin mistäpä ne lapsetkaan mallia katsoisi.

Itse en kyllä ole RC-autoja rakentanut, mutta lennokkeja kylläkin. Homma toimi niin, että kaupasta ostettiin piirustukset tai sitten joku vanhempi lennokkiharrastaja lennokkikerhossamme piirsi ne.

Sitten ostettiin askarteluliikkeestä balsalevyä, mäntyrimaa, duralia jne. ja niistä sitten aikanaan tuli lentävä lennokki. Moottorit ostettiin, mutta niitä piti tietysti itse viritellä vaikkapa tehoputkella. Joku omakin lennokkini saavutti 2,5 cc moottorilla yli 300 km/h nopeuden. Toisaalta, sellaisen kun pamautti täydessä vauhdissa Malmin lentokentän lennokkikentän pintaan, niin siinä oli koko talven uurastus muuttunut romukasaksi yhdessä hetkessä. No, kaipa sekin jotain kasvatti…

Meillä oli kanssa kylällä seurakunnan ylläpitämä lennokkikerho, itse tehtiin lennokit siellä...yleensä niitä balsapuisia runkoja joissa silkkipaperista siivet ja piiitkällä narulla sitten vedettiin ilmoihin, yleensä lennokit vallistui talveksi ja jäällä oltiin isolla porukalla näitä lennättämässä sitten tunti tollulla koulun jälkeen.

Rc autot oli myös itse kasattavia, olihan se ihan eri touhua kuin valmis paketti. No, itsellä tuo on kai jäänyt pahasti päälle kun pitää nykyisetkin autot itse kasata...siis ne joilla ajaa kauppaan :)

Mitä noihin peleihin tulee niin olen varmaan ollut nuoresta pitäen erilainen nuori, olen inhonnut pelejä aina, poistanut tietokoneistakin aina ensimmäisenä simpanssit ja muut pelit. Eikä mun lapsetkaan ole kyllä oppineet pelaamaan ipadia jne...onneksi. Tykkäävät tehdä paljon käsitöitä ja rakentaa, ovat olleet jopa hitsauskoulussa mun autotallissa.
Väyrysestä presidentti #1#

https://aijaa.com/IRQTar

Poissa billy.gif

Vs: RC-autot
« Vastaus #241 : 04.03.2020 07:52 »
Hain tänään oman kylän kivijalkakaupasta (www.hobbycenter.fi) Traxxasin Maxx'in ja TRX-6 Mersun. Yhden 3S lipon ostin, kun aluksi riittänee entiset 2S lipotkin. Nyt pitää äkkiä jemmata laatikot ja autot ennen kuin puoliso tulee töistä  ;D .


Upea valinta!  8) Kuten jossain kirjoititkin niin sellainen hidas, tekninen ajaminen on todella hyvää vastapainoa työlle sekä stressille. Kävin LA ajelemassa Lauttasaaren merenrantaa ja tuo rc-autolla kivikossa hitaasti ryömien + meren kohina = en muista milloin viimeksi olisi ollut yhtä ... voidaanko sanoa rauhallisen seesteinen olo. Omalla kohdalla melkein kuin jotain meditointia.

Voisi olla hauskaa käydä ajelemassa jossain kallioilla kahdella TRX-6:lla? Jotain ujoa safarityyppistä ajamista?

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1NPBtitoOyFWrCWQuAcLBIEiMrS4&ll=60.10507830926059%2C24.607710567736603&z=10
BMW 318is '97
Ferrari 360 Modena F1 '01

Poissa Jari_S

 • Vakiokalustoa
 • **
 • Viestejä: 724
Vs: RC-autot
« Vastaus #242 : 04.03.2020 17:44 »
Meillä oli kanssa kylällä seurakunnan ylläpitämä lennokkikerho

Hyvä esimerkki siitäkin, että seurakunnat tekevät muutakin kuin järjestävät erilaisia kirkollisia tilaisuuksia. Esim. monenlaista kerhotoimintaa on tarjolla lapsille ja nuorille, sekä myös eläkeläisille. Yksi syy sekin maksaa kirkollisveroa.

itse tehtiin lennokit siellä...yleensä niitä balsapuisia runkoja joissa silkkipaperista siivet ja piiitkällä narulla sitten vedettiin ilmoihin, yleensä lennokit vallistui talveksi ja jäällä oltiin isolla porukalla näitä lennättämässä sitten tunti tollulla koulun jälkeen.

Juu, nuo vapaasti lentävät liidokit olivat aloittelijoiden suosiossa. Niillä kun oli huomattavasti paremmat mahdollisuudet säilyä ehjinä lennätysharjoituksissa kuin moottorikoneilla.

Tosiaan, liidokkien siivet ja joskus runkokin päällystettiin silkkipaperilla. Isommissa moottorikoneissa sitten käytettiin jo päällysteenäkin esim. balsaa.

Oma juttunsa oli superkevyet mikrofilmikoneet, joiden paino saattoi olla alle gramman. Niissä siivet päällystettiin itse tehtävällä mikrofilmillä, pudottelemalla lakkapisaroita veteen.

Lennokkiharrasteessa oppi kyllä monenlaisia kädentaitoja joista on ollut hyötyä läpi elämän.

Paikalla Markku J

Vs: RC-autot
« Vastaus #243 : 19.03.2020 20:11 »
Poikani on yllättäen innostunut RC -autoista ja niillä ajetaan päivittäin. Tänään ajelimme kahdestaan ja huomasin Rustlerin muuttuneen takavetoiseksi. Siinä on iso klappi kardaaniakselissa, ja yritin pienentää sitä säätämällä kardaanin takapään "vastakappaletta" äärirajoilleen. Se ei siinä näytä pitkään pysyvän, joten tässä voi olla muovinen, vakio moottoripukki antautumassa. Sain aikanaan vinkin alumiinisesta moottoripukista isommalla laakerilla ja laitoin sellaisen nyt tilaukseen (kiitokset nimimerkille Penguin, jos vielä luet foorumia).

https://www.kingheadz.com/product/trx7461-b-rustler-4x4-alm-motor-mount/
Autostadium ry:n puheenjohtaja.

Paikalla Markku J

Vs: RC-autot
« Vastaus #244 : 23.03.2020 20:34 »
Pojan RC -into jatkuu ja tänään kävimme ostamassa X-Maxxin pikkuveli Maxxin kaveriksi. Isommalla ei vielä tänään ajettu. Pikkuveli Maxx on melkoinen menijä ja vaikuttaa rakenteeltaan erittäin kestävältä. Sillä on kiva pyöritellä erilaisissa maastoissa, kiihtyvyyttä ja vauhtia löytyy 3S Lipolla. X-Maxxia on tarkoitus ajaa aluksi 3S Lipoilla ja katsoa sitten myöhemmin 4S -akkujen tarve. Tätä harrastusta voimme sentään kahdestaan jatkaa kotipihan lähiympäristössä.Autostadium ry:n puheenjohtaja.

Paikalla Markku J

Vs: RC-autot
« Vastaus #245 : 24.03.2020 20:06 »
Tänään ajeltiin ekat akulliset X-Maxxilla. Ulkona se tuntuu yllättävän pieneltä, eikä ero Maxxiin ole kovin iso ajotuntumassa. Pahassa maastossa X-Maxx toimii lähes kuin crawler ja menee isojen pyörien ja pitkien joustovarojen ansiosta yllättävän pahoista paikoista hitaasti ryömien.

Ajettiin tänään "sisäänajoa" 2S Lipoilla. Niiden kanssa kulku ei ole pitkän päälle riittävän vauhdikasta, mutta kelpasi näin opetteluvaiheessa. Tunti ajettiin, ja akut (2 X 5800 mAh 2S) eivät olleet ihan lopussa siltikään.

Rauhassa sai olla ulkona, ei muita ihmisiä häiritsemässä.« Viimeksi muokattu: 24.03.2020 20:36 kirjoittanut Markku J »
Autostadium ry:n puheenjohtaja.

Poissa Pekka T

 • Yhdistyksen jäsen
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 10275
 • BMW 328i
Vs: RC-autot
« Vastaus #246 : 24.03.2020 20:12 »

Mukavaa yhdessä oloa ja harrastamista teillä, toi alempi kuva ei muuten näy ainakaan iPadilla.

Poissa kahe

Vs: RC-autot
« Vastaus #247 : 24.03.2020 20:29 »
Tänne ei näy kuin ylin kuva.

Paikalla Markku J

Vs: RC-autot
« Vastaus #248 : 24.03.2020 20:31 »
Tänne ei näy kuin ylin kuva.

Aika mystistä - kokeilin vaihtaa kuvaa, mutta Safarilla ei näy. Chromella näkyy.
Autostadium ry:n puheenjohtaja.

Paikalla Markku J

Vs: RC-autot
« Vastaus #249 : 25.03.2020 20:42 »
Tänään taas ajeltiin poikani kanssa RC-autoilla tunnin verran. Aika rauhassa sai olla urheilukeskuksen maastossa, ja ihan kiva on päästä hiukan ulos tuulettumaan.

Meillä oli ajossa Traxxas Maxx ja Rustler 4x4 VXL . Kivoja laitteita molemmat, Maxxissa 3S akku tarjoaa "lentävää" voimaa, ja Rustlerissa meillä on 2S Lipo, jolla sekin menee ihan riittävän kovaa. Maxx sai muutaman kunnon ilmalennon ja niiden päätteeksi kierähdyksiä, mutta hyvin se tuntuu kestävän. Sen rakenne vaikuttaa erittäin kestävältä, kuten myös isoveli X-Maxxin. Tässä vaiheessa vaikutelmani Maxxista on erittäin hyvä, se on asiallinen kompromissi ja hieno "yleisauto" vaikka harrastusta aloittelevallekin "traing mode (50% teho)" päällä ja 2S -akuilla. Siitä on helppo sitten nostaa tasoa siirtymällä ensin sport modeen (100% teho) ja akkujen vaihto 3S tai jopa 4S -tasolle.

Päätin jäädyttää ajatuksen 4S -akkujen hankkimisesta toistaiseksi ja ostin yhden 3S akun lisää (5000 mAh pitkä malli). Näitä meillä on nyt 3 kpl, joten saamme ajoon ison ja pienen Maxxin samaan aikaan.

« Viimeksi muokattu: 25.03.2020 21:19 kirjoittanut Markku J »
Autostadium ry:n puheenjohtaja.

Poissa stoub

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 122
Vs: RC-autot
« Vastaus #250 : 25.03.2020 21:08 »
Tahtoo sama ongelma olla melkein joka harrastuksen kohdalla että se lähtee hieman lapasesta, itsekin tuli hommattua jokunen vuosi sitten ensimmäinen kunnon auto vähän niinkuin heräteostoksena, sen jälkeen kalustoa onkin kertynyt jo viiden auton verran.

Itselle tuo autojen ropaaminen on melkein yhtä mieluista hommaa kuin ajelukin, pari autoa kasannut ihan pelkästä rakennussarjasta ja loppuihin on tullut laitettua melkein jokainen "viritysosa" paikalleen mitä vain on saatavilla  :D

Paikalla Markku J

Vs: RC-autot
« Vastaus #251 : 25.03.2020 21:25 »
Näin se on. Minulla tämä lähti lapasesta autojen oston suhteen. Tuota isoa X-Maxxia ei olisi ihan välttämättä tarvittu. Mutta tekosyynä se, että yritin saada poikaani innostumaan tästä harrastuksesta. Nyt se onnistui ainakin hetkeksi. Kivaa yhdessä tekemistä ulkona, ja etenkin nyt koronan aikana pääsemme ulos kahdestaan jotain mukavaa tekemään.Autostadium ry:n puheenjohtaja.

Poissa Kaapo

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 3404
Vs: RC-autot
« Vastaus #252 : 25.03.2020 21:36 »
Näin se on. Minulla tämä lähti lapasesta autojen oston suhteen.
oliko yllätys....?

mites tuo hitaampi versio Mersu vai mikä lie sinulla oli ?
kiinnostavaa ois nähdä videota hitaasta offroad ryömimisestä.
itseä ei nämä nopea kulkuiset ei niin kovin kiinnosta.
Volvo V60 T8 R-Design MY20

Paikalla Markku J

Vs: RC-autot
« Vastaus #253 : 25.03.2020 21:43 »
Ei ollut yllätys itseni tuntien.

Mersu on vielä ollut koristeena odottelemassa kuivia kelejä. Kai sekin lähipäivinä korkataan. Nyt on poika ajellut vain sisällä tehden sille esteratoja.

Nämä hienot autot, erityisesti tuo "high tech" Mersu, ovat niin hienoja uusina ja puhtaina, että aluksi ajattelin pitää sen keräilyesineenä. Mutta kai se kohta ajoon laitetaan.
Autostadium ry:n puheenjohtaja.

Poissa Kaapo

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 3404
Vs: RC-autot
« Vastaus #254 : 25.03.2020 21:46 »
^ ;D
ootellaan...
Volvo V60 T8 R-Design MY20

Paikalla Markku J

Vs: RC-autot
« Vastaus #255 : 26.03.2020 18:56 »
Päivän ajelut. Tänään laitettiin X-Maxxiin 3S -akut. Niillä se liikkuu sopivan lujaa, mutta saattaa jossain vaiheessa tehdä mieli 4S -akkuja. Ajoltaan se on paljon pikkuveljeään rauhallisempi suuren painonsa ja isojen renkaiden vuoksi.
Voimansiirto pitää melko voimakasta ääntä - toivottavasti se on normaalia.Autostadium ry:n puheenjohtaja.

Poissa dosetti

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 3490
 • VW Polo 2020
Vs: RC-autot
« Vastaus #256 : 26.03.2020 19:08 »
On kyllä tuo X-maxx jyhkeä peli.

Poissa partasuti

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1929
 • BMW M140i
Vs: RC-autot
« Vastaus #257 : 26.03.2020 21:13 »
https://i.imgur.com/IHpLjTU.mp4

Netistähän löytyy mukavasti opastusvideoita aiheeseen liittyen.

Paikalla Markku J

Vs: RC-autot
« Vastaus #258 : 28.03.2020 19:47 »
Tänään haettiin Hobbyfactorystä Arrma Kraton 6S. Teki mieli kokeilla jonkin muun valmistajankin autoa, kun nuo meidän muut neljä ovat Traxxasin tuotteita. Arrma on rakenteeltaan aika erilainen, varsin avoin ja suojaamattoman oloinen. Tällä ei vielä tänään ajettu, vaan ajovuorossa olivat veljekset X-Maxx ja Maxx. Näistä pienempi Maxx on edelleen sekä minun, että poikani suosikki. Saapa nähdä, ottaako Kraton sen roolin.

Autostadium ry:n puheenjohtaja.

Paikalla Markku J

Vs: RC-autot
« Vastaus #259 : 29.03.2020 19:57 »
Tänään ajettiin ekat kokeilut Kraton 6S:llä. Akkuina 2 kpl 3S Lipoja (5000 mAh) sarjaan kytkettyinä. Kulkee 6S -virtalähteellä aivan uskomatonta vauhtia, ja piti rajoittaa tehoa ohjaimesta 75%:iin, ja pojan ajossa jopa 50%:iin.
Tämä pitää melko kovaa voimansiirron ääntä, mikä voi johtua avoimesta rakenteesta. Auto on kokoisekseen ketterä ja todella hauska laite. Melko kookas se on ja vaatii kuskilta tolkkua, joten yksin en poikaa tämän kanssa päästä ajamaan. Arrman käyttämästä radiosta saa kaasua rajoitettua myös portaattomasti säätöpotikalla.

Traxxasin Rustler VXL on sekin kiva lelu, jota on vaikea saada pyörähtämään. Todella helppo ajaa, vaikka se liikkuu 2S -akullakin varsin pirteästi. Voimansiirto tuntuu vielä kestävän, vaikka luulin muovisen moottoripukin laakeripesän jo sulaneen. Uusi alumiininen on tilattuna. Tämän uskaltaa antaa pojan ajoon ilman aikuisen valvontaakin, kun laittaa training moden päälle (50% teho).Autostadium ry:n puheenjohtaja.