autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Karavaanarius  (Luettu 94725 kertaa)

Poissa tuRboman

 • Moderaattori
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 13849
 • - турбоман -
  • www.autostadium.fi
Vs: Karavaanarius
« Vastaus #20 : 06.06.2015 14:03 »
Joo, harmi kyllä tuo sun työkuvio. Jospa se haastattelu poikisi uutta touhua?

Se on kyllä, JOS siitä vaunuilusta kerran tykkää, niin varmaan se aina jossainvälissä mieleen tulee että pitääkö vaunu hankkia.
Meidän porukka kyllä tykästyi täysin tähän hommaan vaikka ennen ensikokemusta minä olin oikea anti-vaanari. Eli pidin touhua aika typeränä.

Mutta jos siitä ilon löytää, niin mikä ettei. Hieman viitseliäisyyttä ja asennetta. Mutta näitä jos löytyy niin harrastuksena aivan verraton. Ja tosiaan autoiluun verrattuna liikutaan hieman eri hintaluokissa. Kympillä saa hienoja vaunuja kun hieman näkee vaivaa ja käyttää aikaa. Juuri tällaisen haun tuloksena tämä nykyinen hommattiin meille. Pienellä budjetilla, mutta mukavasti on reissut taittuneet.

Eikähän sitä aina tarvitse ns reissuun mennä, että vaunulle on käyttöä. Jo päivän shoppailuretki naapurikylään on paljon mukavampi ainakin lapsen kanssa, kun mukana on oma "huone" sänkyineen ja keittiöineen. Voi käydä elpaamassa välillä. Tai onkireissu meren rantaan. Lämmin mökki mukana vieressä. Kiva käydä kahvilla ja pitää paussia. Radiot ja TV:t halutessa mukana sekä jääkaapista eväät ja kahvit liedellä. Ikkunasta haluamansa merimaisema.
Kyllä näille käyttöä löytyy jos vain haluaa.

Mulle nämä kisareissujen majoitukset on olleet ihan ykkösjuttu. Ei tarvitse ennakkoon juuri varailla tai miettiä missä koulun lattialla sitä ensi yön viettää parinsadan toisen kanssa. Ei. Omassa sängyssä ja omassa rauhassa. Kisan jälkeen omat suihkut ja rauha.
Ainoa mistä meinaa olla uupelo, on se sopiva määrä vapaa-aikaa, jota voisi käyttää näihin harrasteluihin!
"The journey of a thousand miles begins with one step"

Poissa Penguin

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 16043
 • Lakossa
Vs: Karavaanarius
« Vastaus #21 : 06.06.2015 14:11 »
Sellaista vähän reilun kympin vaunua olen katsellut, silleen että vois käteisellä ostaa, niin olis rahoituksen suhteen selvä peli. Parempi sijoitus se olisi kuin auton vaihtoon laittaa ne rahat ja mukavampi tosiaan tukikohtana.
Olen lakossa, kunnes Autostadium alkaa noudattaa Kuluttajansuojalakia mainonnan tunnistettavuudesta.

Poissa tuRboman

 • Moderaattori
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 13849
 • - турбоман -
  • www.autostadium.fi
Vs: Karavaanarius
« Vastaus #22 : 06.06.2015 15:20 »
Tämä meidän nykyvaunu osuu juuri tuohon. Hintapyynnöt vastaavilla oli liikkeissä n. 17-18000€ ja yksityiseltä ostin rapialla 13 tonnilla. Ja on kyllä ollut hyvä. 3-kerros sänky + leveä parisänky kiinteänä, sekä hyvä suihkukaappi. Nämä oli kriteerit (tai 2-kerrospeti käy kyllä myös ).
"The journey of a thousand miles begins with one step"

Poissa JakeS

 • Yhdistyksen jäsen
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 5531
Vs: Karavaanarius
« Vastaus #23 : 06.06.2015 17:06 »
Laitetaan tähän topicciin kun ei muualle oikein istu.

Eli eilen kävimme tytön kanssa vapaapäivän iloksi joutessamme vaunuja ihmettelemässä pitkästä aikaa. Ja yllätin itseni saamalla vaunukuumeen!! Yksi uudenkarhea vaunu Kempeleessä jäi jotenkin vahvasti mieleen kun kävimme koeistumassa ja leikkimässä nukkumista useammassa vaunussa. Piti vielä lopuksi käydä toistamiseen tutkailemassa kyseistä vaunua. Ois kokonaismassaltaan 1600kg ja leveyttä 20cm nykyistä enemmän, eli 2500mm. Tätä olen usein miettinyt, kuinka vaakakuppi kallistuisi kömpelömmän liikuteltavuuden/veturin kulutuksen sekä väljemmän ja paremman asumismukavuuden suhteen.
Piti jopa myyjää jututtaa tämän tiimoilta ja tarjoavat kesäkuun ajan uusiin tai uudehkoihin 1.9% korkoa rahoitukselle, ilman muita kuluja.
Hitto kun nyt polttelee. Ois viitisen vuotta uudempi kuin nykyinen, sisältä pykälää hienompi, ja mikä tärkeintä lattialämmitys ois nestekiertoinen. Eli talvipaikalla lisää mukavuutta.
Hmmmm...

En odota, että täällä niin hirveästi asiaan otetaan kantaa, ainakaan kovin positiivisessa mielessä. Mutta kun tuolla karavaanari-foorumilla jutut menee lähes välittömästi off topic- inttämiseksi, niin ei sielläkään viitsi avautua.

Eli tässäpä nyt ihmetellään. Kun vielä alkuviikosta suunnitelmissa oli ilmastointilaite nykyiseen koppiin, niin nyt oiskin kokonaan vaihto mielessä. Ja jäähdytin katolle mieluusti! Rahaa hommaan palaisi ehkäpä reiku kymppitonni. Eli nappikauppaa autonvaihtojen rinnalla ;)
Vaihda ihmeessä. Oma vaunu 2500 ja sisätiloissa sen todellakin huomaa. Tällä hetkellä oma vaunu oikeastaan telakalla ja samalla myös harrastuskin.. Esikoispoika asustelee vaunussa tällä hetkellä. Paluumuuttajana ei halunnut äiskän ja iskan nurkkiin muuttaa mutta pihassa oleva asuntovaunu sopii vallan mainiosti :)  Toisaalta hyväkin niin vaunu pysyy lämpimänä ja poikakin saa koulut ja armeijat suoritettua.

Aika vähän olen yleensäkin asuntovaunua viime vuosina perässä vetänyt mutta tuo parinkymmenen sentin leventymisen kyllä huomaa. Tuntuu paljon isommalta kuin rekisteriotteeseen merkatut 100 kg. Subesta häviää tukku hevosvoimia ja kulutus nousee selkeästi.
Mondeon perässä tuntui suorastaan jarruttavan, mutta möhkö on sen verran korkea ja hävittää vaunun tuomaa ilmanvastusta.
Oma innostus vanuiluun loppui oikeastaan siihen, että en keksi minne sillä menisi ja jos pitkälle menee niin tulee halvemmaksi ja nopeammaksi mennä ilman vaunua ja nukkua hotellissa. Lisäksi koen vaunun vetämisen aika epämiellyttäväksi ja tätä kautta reissulla pitää olla oikea tarkoitus ja syy miksi vaunu on mukana ( esim. vaimon sukulaisten luokse suunnistuvat vierailut).
Jos perheellä on harrastuksia missä majoitusta tarvitaan mitä erilaisemmissa paikoissa niin vaunu on yliveto. Mieluummin sitä nukkuu omassa pedissä mukavuuksin vaunussa kun urheiluseuran kanssa jossakin koulun luokkahuoneessa tai liikuntasalissa.

Rellu ja Voortti. Pari volkkaria ja vanha possu.

Poissa Jysky

Vs: Karavaanarius
« Vastaus #24 : 06.06.2015 18:14 »
Yllättävän paljon tuo 20 cm leveydessä tuntuu,  vetäessä negatiivisesti ja paikalla positiivisesti.
Edellinen vaunu oli 2,5m leveä Kabe, nykyinen lyhyt ja 2,3 m pariskunnan vaunu ja tykkään kyl ton kans reisata- en kovin herkästi enää leveeseen lähde.
En tiedä kuinka metsässä nuo Turbomanin kisat on mutta leveellä metsätiet on vaikeita. 

Keväällä poikettiin vaunukaupoissa kun hiukan teki isompaa mieli,  mutta vaimo laittoi sellaiset royal-speksit pöytään että ei vähään aikaan toteudu. Varsinkaan kun vaunukauppiaat on vielä rohkeempia lausumaan isoja välirahoja kuin automyyjät. Tuntuu että vaihtarin arvosta tiputetaan reilu kolmannes  pois kaupassa  kuin kaupassa.
Tarraco TDI 4drive . Ford C-max 1.8

Poissa jaberg

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 275
Vs: Karavaanarius
« Vastaus #25 : 06.06.2015 19:09 »
Monta vuotta jo harkinnut vaunuharrastuksen aloittamista. Kokemukseni vaunuista on pyöreä nolla, en ole koskaan edes ollut asuntovaunun sisällä eikä pikku-e:tä ole

Olen katsonut tämmöistä, onko tässä mitään järkeä?

http://www.nettikaravaani.com/solifer/450/1434272XC90 D5 -08, ex X5 3.0d -05

Poissa JakeS

 • Yhdistyksen jäsen
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 5531
Vs: Karavaanarius
« Vastaus #26 : 06.06.2015 19:32 »
Eihän tuo kallis ole ja ainakin sisätiloiltaan näyttää siistiltä. Vanhoisaa vaunuissa eniten huolta aiheuttavat kosteusvauriot ja liki 30 v vanhoista vaunuista kuivan löytäminen on omanlainen haasteensa.
Remontit työläitä ja vaativat kädentaitoja.
Jostain se aloittaa pitää ja edukkaalla vaunulla harrastus ei tule kalliiksi jos homma ei kiinostakaan ja uudempaan voi aina vaihtaa. Ihan asiallisen setin saa alle vaikka pikku-e puuttuukin ja pienempää vaunua  on mukavampi retuuttaa perässä jos reissaamiseen on polte.

Muoks... Jos x5:lla meinaat hinata niin pikku-e:n raja tulee äkkiä vastaan.
« Viimeksi muokattu: 06.06.2015 19:37 kirjoittanut JakeS »
Rellu ja Voortti. Pari volkkaria ja vanha possu.

Poissa Jysky

Vs: Karavaanarius
« Vastaus #27 : 06.06.2015 19:49 »
Tutustumatta yksilöön on tietenkin mahdoton sanoa mitään,  mutta tuon ikäisissä täytyy olla tarkkana. Suurimmassa osassa kosteus ja jopa homevaurioita. Tietenkin on voitu jo korjata ja homma ok. Tarvittas mittaus alan korjaajalla,  mutta alkuun pääsee kurkkimalla joka nurkan ja penkin aluset ja koittelemalla luukkujen reunat ettei löydy pehmeetä. Ensimmöisessä omassa hankinnassa kasvoi sieni.  Myös nenän käyttö on sallittu! Ulkopuolelta voi jotain  päätellä jo siitä kasvaako sammal listojen alta.
Katsastus tuossa näkyy tänä vuonna olevan edessä (jarrut).

Aina ei parhaita yksilöitä ole kauan seisoneet ( varsinkaan puuston alla) -  vaunut tykkää liikkeestä. Jos talvet ollu suojassa on mahdollisuus löytää helmi!
Se onko vaunuun tyytyväinen (siis ehjään)  riippuu sisätilojen toimivuudesta omaan käyttöön. Tuon ikäisissä ei kyllä ole niin paljoa vaihtoehtoja järjestyksissä kuin uudemmissa.

Hinnat tuossa luokassa jo kunto- ja yksilökohtaisia.
Tarraco TDI 4drive . Ford C-max 1.8

Poissa Penguin

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 16043
 • Lakossa
Vs: Karavaanarius
« Vastaus #28 : 06.06.2015 19:51 »
Tuollaisesta vanhasta vaunusta kaikki irtain ulos, mikä ei sinne vakiona kuulu ja sitten vaa'alle. Jos vaunu on märkä, niin vaaka sen kertoo lahjomattomasti, kuten myös sen jos vaunu on jostain muusta syystä jo tyhjänä niin painava, että menee ylipainon puolelle. Märkää tai muusta syystä ylipainosta vaunua ei kannata ostaa, siitä ei kun hermot menee ja rahat.
Olen lakossa, kunnes Autostadium alkaa noudattaa Kuluttajansuojalakia mainonnan tunnistettavuudesta.

Poissa Jysky

Vs: Karavaanarius
« Vastaus #29 : 06.06.2015 19:58 »
Tuon ikäisistä suomalaisista vaunuista "isot pojat"  puhu,  että punnittu uusina ilman jääkaappia ynnä muuta varustetta. Rekisteriin merkityt painot vastaavan kokoisiin saksalaisiin todella  pieniä.
Tarraco TDI 4drive . Ford C-max 1.8

Poissa jaberg

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 275
Vs: Karavaanarius
« Vastaus #30 : 06.06.2015 20:09 »
Kiitos hyvistä neuvoista. Vaimolla erehtymätön homenokka ja -silmät, ehkä vaunun saisi vuokrattua viikonloppukäyttöön ennen ostopäätöstä. Bemarilla tarkoitus vetää ilman E:tä, eli vaunu max 810kg. Voiko käydä niin, että poliisi epäilee tehdasvalmisteisen vaunun virallista lukemaa liian suureksi tien päällä?
XC90 D5 -08, ex X5 3.0d -05

Poissa Penguin

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 16043
 • Lakossa
Vs: Karavaanarius
« Vastaus #31 : 06.06.2015 20:42 »
Ei se poliisi sitä epäile mikä rekisteriotteessa lukee, mutta voihan se epäillä että vaunun todellinen kytkentämassa ylittää sen ja sehän selviää kun ajaa vaa'alle. Mistä noista koskaan tietää ja kun sinäkin nyt olet kiinnostunut siitä, että kortti riittää, niin kannattaa sekin samalla varmistaa ettei se vaunu kulje kokoajan ylikuormalla.

Jääkaapin puuttumisesta en tiedä, mutta aisapaino lienee ollut melkoinen, kun noiden painoja on määritelty. Muistan, että tuossa kyseisen mallisessa Soliferissa oli erinomaisen vaikeaa saada kuormattua sitä siten, ettei aisapaino olisi aivan posketon. Komposiittikaasupullo auttaisi siihen vähän.
Olen lakossa, kunnes Autostadium alkaa noudattaa Kuluttajansuojalakia mainonnan tunnistettavuudesta.

Luppis

 • Vieras
Vs: Karavaanarius
« Vastaus #32 : 06.06.2015 20:54 »
Mitäs jos ostat jaberkki asuntoauton näin alkuun?
Hyvä sijoitus kun sitä voi vuokraa niitä aikoja kun itse ei tarvii.
Kaveri jutteli että hänen vanha asuntoauto tekee rahaa aina kun ite ei tarvi sitä. Jonoksi asti olis ottajia kuulemma.

Poissa Eskoop

 • Yhdistyksen jäsen
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 7387
Vs: Karavaanarius
« Vastaus #33 : 06.06.2015 20:56 »
^Jos ilmastointi löytyy niin moni kyllä vuokraa, totta.

Poissa JakeS

 • Yhdistyksen jäsen
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 5531
Vs: Karavaanarius
« Vastaus #34 : 06.06.2015 21:07 »
Asuntoauto paljon kalliimpi hankinta ja ylläpitokustannukset ihan toista luokkaa vs vaunulla. Lisäksi vanhoissa kosteusongelman lisäksi tekniset murheet mahdollisia. Vanhaa ei voi oikein vuokrata ja uudehkoje  hinta sitä luokkaa ettei kannata hankkia kokeillakseen miltä karavaanarihommat maistuu. Vuokrasesonki jos omaansa haluaa vuokrata on aika lyhyt ja matkailuvälineiden materiaalien öaadun huomioonottaen kuluvat vuokraustoiminnassa hyvin nopeasti.
Rellu ja Voortti. Pari volkkaria ja vanha possu.

Luppis

 • Vieras
Vs: Karavaanarius
« Vastaus #35 : 06.06.2015 21:12 »
3 tonnin ducatolla kaveri tekee tiliä.
Asuntoautossa vakuutukset ja verot olemattomia.
Voihan asuntovaunun "veturiin" tulla ongelmia ja hankalampi se vaunu/auto yhdistelmä on korjaamolle saada kun pelkkä asuntoauto.  ;)

Poissa JakeS

 • Yhdistyksen jäsen
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 5531
Vs: Karavaanarius
« Vastaus #36 : 06.06.2015 21:19 »
Rohkea veto. En kolmen tonnin ducatoa vuokraisi sen enempää asiakkaana kuin omistajanakaan.
Vetoauto voi tietenki  hajota, mutta niin voi käyttöautokin.
Rellu ja Voortti. Pari volkkaria ja vanha possu.

Poissa Penguin

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 16043
 • Lakossa
Vs: Karavaanarius
« Vastaus #37 : 06.06.2015 22:50 »
Se sama autopalvelu, joka hinaa veturin pajalle, hinaa myös vaunun. Toisaalta palveluun kuuluu sijaisauto korjauksen ajaksi, joten sellainen otetaan riittävän suuri ja vetokoukulla. Montakohan mullakin on noita liki saman sisältöisiä palveluita päällekkäin. Taitaa kolme olla, mutta minkä sille voi kun niitä pakkomyydään kylkiäisenä joka välissä.
Olen lakossa, kunnes Autostadium alkaa noudattaa Kuluttajansuojalakia mainonnan tunnistettavuudesta.

Poissa tuRboman

 • Moderaattori
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 13849
 • - турбоман -
  • www.autostadium.fi
Vs: Karavaanarius
« Vastaus #38 : 06.06.2015 22:53 »
Kiitos JakeS ja Jysky vastauksista pohdintaani edellä. Tosiaan vaakakupissa painaa nykyisellä kulkemisen helppous vs 250 leveä. Ei ole kyllä mitään kynnystä lähteä vetämään. Mutta hyvin on vielä muistissa kun käytin koukussa 250 leveää Polaria, niin johan tuntui valtavalta ja ajattelin ettei tuollaisen kanssa kyllä alueita "syvemmälle" ole asiaa.
Taitaa kuitenkin olla järkevin pitäytyä nykyisessä vaunussa. Vaihtohyvitykset kuulemma vaunukaupassa on tosi heikkoja. Ei ole kokemusta pientä myyjän kanssa jutustelua pidemmälle.

Jos vain tuunais tätä nykyistä entistä käytännöllisemmäksi ja sietäis pientä ahtautta. Tulee kuitenkin niin nätisti Subarun perässä, että jos nyt ei myrskytuulta ole niin eipä tuo juuri ahdista vetää sama minne on menossa.
"The journey of a thousand miles begins with one step"

Poissa tomppa

Vs: Karavaanarius
« Vastaus #39 : 07.06.2015 23:38 »
Tämä ketju sai vaunuiluajatuksen heräämään (kiitos vaan etenkin tuRbomanille). Nykyisessä autossa on koukku ja vetokykyäkin. Olen aikoinaan reissanut jonkun verran matkailuautolla, mutta vaunuilusta ei ole muuta kokemusta, kuin talon rakennusaikainen asuminen.

Nyt ajatus on edennyt sille asteelle, että huomenissa on tarkoitus kysellä muutamasta vuokraamosta vaunua vuokralle yhdeksi viikoksi. Saa nähdä kuinka käy.
Autostadium ry:n sihteeri

 ...I'm knitting with only one needle...I'm driving only three wheels these days... -Freddie Mercury-