autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa  (Luettu 85295 kertaa)

Poissa Eskoop

 • Yhdistyksen jäsen
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 6920
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #20 : 26.12.2014 19:56 »
No mutta eipähän tarte takalasin lämmitintä. ;D olen kyllä noin ajellu, ikkuna tosin vaan 1-2cm auki.

Poissa Karvis

Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #21 : 26.12.2014 20:02 »
Tämä PLING ääni kun lämpötila laskee/nousee +4/-4 asteeseen!  >:(


Ehei, ei tuo ole millään lailla ärsyttävä kun ajelet hetken aikaa Fordilla joka huutaa joka kerta kun käynnistät auton, VAG-konsernin peleissä sentään riittää pari plimpsausta talvessa ::)

Fordin liukkausvaroitin
Autostadium Ry:n varapuheenjohtaja


Peeveli

 • Vieras
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #22 : 26.12.2014 20:10 »
Pikemminkin voisi sanoa, että ärsyttävä varuste henkilöautossa on pystyyn asennettu takalasi, joka kerää itseensä kuran ja lumipöllyn. Lisäksi tällaisessa henkilöautossa on puutteellinen äänieristys peräpäässä. Pakettiautot ovat tavaran kuljettamista varten.

heh! Jos nyt tilaisin RS-Ocun ottaisin liftbackina, ehdottomasti. Takalasin likaantuminen farkussa ja muussa pystyperässä on totaalisen ärsyttävää ja vaikka pakkasella muutoin auto pysyisi puhtaana on peräosa likainen kun se oikein imee maantieltä pakkaslumenkin ja pölyn joka sitten likaa. Edellisen auton paras puoli oli just porrasperäisyys kura-ja talvikelissä (A3 sedan).

Takalasin lämmitin ja pystyperäisessä pyyhin on ehdoton must-varuste. Sen sijaan liikaholhoavat apuhöpötykset ovat yöks, kuten joku plingauksen kera tuleva etäisyyshälytys, kitkarenkailla ajaessa plingahtava ecc-varoitushöpötys kovaa kiihdyttäessä maantiellä, kaiken maailman tien jäätymisvaroitukset ja turvavyöpimputukset. Ja liuta muita joita ei edes nyt tule mieleen.

Paikalla Quality

 • Moderaattori
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 13543
 • Volvo XC60
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #23 : 26.12.2014 20:19 »
Tehdäänpä pientä inventaaria (eikös niiden aikaa eletä parhaillaan?) varusteista, jotka on mainittu tässä ketjussa.

1. Takalasin lämmitin. -- On aivan välttämätön varuste, varsinkin talvella. Webastolla kun lämmitän sekä Vollen moottorin että kabiinin, niin siihen riittää hyvin esim. 3 x pakkasasteet minuutteina. Silloin lasit ovat sen verran sulat, ettei niitä tarvitse skrabata, vaan kaikki irtoaa harjalla. Aina ei kuitenkaan irtoa, ja silloin takalasin lämmitin hoitaa homman parissa minuutissa. Volvossa lämpiävät samalla myös sivupeilit, joiden skrabaaminen on turhauttavaa. Niistä huurre sulaa todella nopeasti.

2. Takalasin pyyhin. Tätä tarvitaan aina sadesäällä sekä myös edellä kerrotun huurteenpoiston viimeistelyssä. Kunnollinen takalasin pyyhin (jollainen Volvosta valitettavasti puuttuu) on todella arvokas varuste, sillä seuraan liikennettä jatkuvasti sekä sivu- että taustapeileistä.

3. Pyyhinten sadetunnistin. Kuuluu sarjaan "no joo". Yleensä tiedän itse paremmin, millainen pyyhkäisyfrenkvenssi kulloinkin on sopiva enkä usko, että herkkyyden säädölläkään pystytään täysin optimoimaan automatiikkaa, jonka "ymmärrys" on sittenkin aika mekaanista. Käytän pyyhinautomatiikkaa silloin tällöin.

4. Säädettävä pyyhinten tihkukytkin on välttämätön. Nopeusalueita pitää olla runsaasti, jotta pyyhintänopeuden voi säätää sään mukaan. Edelliseen viitaten säätötoimia tarvitaan kuitenkin usein, jolloin riittävän "älykäs" sadetunnistin voisi olla käyttökelpoinen. Mutta molempia tarvitaan, ja varsinkin manuaalisesti säädettävää tihkukytkintä.

5. Vaihtamiseen käytettävät rattiläpyskät ovat hyödylliset erityisesti silloin, kun haluaa moottorin käyvän muunlaisella kierrosnopeudella kuin valmistajan ohjelmoima nopeusalueen valinta säätää. Myös moottorijarrutuksessa nuo ovat oivat apuvälineet. - Ikävä kyllä, silloin, kun Volvoni tilasin (2012), noita ei ollut lainkaan saatavana.

6. Start/stop -automatiikka. Muuta noin turhaa keksintöä on vaikea nimetä. Ärsyttää ja hankaloittaa sujuvaa liikkumista, kuluttaa akkua ja lyhentää sen käyttöikää, samoin starttimoottoria. Jos tuota varten on erillinen akku, niin se vie myös tilaa tärkeämmältä. Luultavasti myös maksaa jotain.

7. Ajovalojen pesimet. Täysin tarpeettomat. Kuluttavat aivan turhaan lasinpesunestettä.

8. Yli 150 hv moottori. Aikoinaan olin itsekin sitä mieltä, että tuo on täysin tarpeeton, mutta kun sellaisen itselleni hankin, mieli muuttui kummasti. Oleellista on tietysti auton teho/paino -suhde, mutta kyllä teho ja varsinkin vääntö merkitsevät selvästi vaivattomampaa ja vähemmän rasittavaa matkantekoa ja lisäksi luovat vakauden ja turvallisuuden tunnetta.
Opi eilisestä, luota huomiseen, mutta elä tänään.

Peeveli

 • Vieras
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #24 : 26.12.2014 20:32 »
Qualityn kirjoituksesta tuli mietteitä...

Start/stop on lähes aina turhake. Käytän äärettömän harvoin, pitää todella olla ennakoitavissa oleva piiitkä pysähdys jossa ei ole kiire liikkeelle. Eli pois käytöstä 99,9% ajasta ja en ikävöisi jos sitä ei olisi.

Yli 150 hv moottori on jatkossa aina must. Alitehoisia nuhapumppuja en enää huoli, mieluummin ostan vaikka ikiwanhan katiskan veekasilla kun tingin tuosta. Vääntöä pitää myös olla reilusti, ei mitään Civic TypeRän tapaisia kierros-singereitä. Jos taas 2020-luvulla tulee se gps-pohjainen ajovalvontalaitteisto kilometrimaksujen yhteyteen (kiihdyttelytkin nostavat vakuutusmaksuja ja pienikin nopeusylitys tuo kotiin automatic sakon), lopetan kokonaan ajamisen itse ja istun taksin takapenkillä.

Lampunpesimet ovat monissa tilanteissa hyvät, mutta niille pitäisi olla kaukoitämerkeistä peräisin oleva erillinen katkaisin josta kuski saisi ITSE valita milloin lamput pestään. Skeidan kammottava vedentuhlaamis-systeemi (suurin osa ekasta pesukerrasta menee lampuille ja murto-osa tuulilasille) ärsyttää suunnattomasti.

Poissa Tallikoira

 • Uudenkarhea
 • Viestejä: 38
 • Audi A5, Alfa156 Selespeed, Toyota Prius
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #25 : 26.12.2014 20:56 »
Lampunpesijät voi toteuttaa monella tavalla. Ennen vanhaan löytyi oikein pyyhkimet, eikä tuhlaantunut vettä. Pahinta tuhlaus oli Alfa 159 kun kaikille kuudelle umpiolle tuli paineella vettä. Ei haitannut, että kahdessa niistä oli pelkkä vilkku. Nykyisessä Audissani on jo aavistuksen parempi järjestelmä, kun joka kerran tuulilasia pestessä ei vettä tule umpioille.

Makkis

 • Vieras
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #26 : 26.12.2014 21:08 »
Start/stop on saanut paljon kritiikkiä. Minua se ei häiritse yhtään. Vaimoa taas häiritsee ja kun ei jaksa (osaa) napista kytkeä pois, torottaa kytkin pohjassa aina liikennevaloissa.

Minusta ainakin räsässä toteutus on ihan mallikelpoinen. Ei ole liian herkkä sammuttelemaan kuten esimerkiksi kolleegan ML:ssä missä kone sammuilee koko ajan.

Trollsten

 • Vieras
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #27 : 26.12.2014 21:09 »
Sähköinen käsijarru. Ei mitään etua perinteiseen verrattuna ja yksi potentiaalinen vikapaikka lisää.

Poissa -P-

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 10445
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #28 : 26.12.2014 21:21 »

Sähköinen käsijarru. Ei mitään etua perinteiseen verrattuna ja yksi potentiaalinen vikapaikka lisää.
Mulla taas on tuota ikävä. Exässä tuo oli ja auto 6-vuotiaana ja about 145tkm ajettuna meni vaihtoon. Ei ensimmäistäkään ongelmaa ollut tuon kanssa. Enemmän mulla on ollut ongelmia perinteisen mekaanisen käsijarrun kanssa autoissa.
Nykyisessä on normaali mekaaninen käsijarru ja vähänhän tuo tuntuu antiikkiselta mutta eiköhän siihenkin taas totu. Vieläkään en muista aina vapauttaa käsijarrua kun lähden liikkeelle, tuo sähköinen kun vapautui automaattisesti liikkeellelähdettäessä.

Poissa Jubilee

 • Vakiokalustoa
 • **
 • Viestejä: 853
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #29 : 26.12.2014 21:22 »
Äkkiseltään kun mietin niinturhin ja ärsyttävin varuste on start/stop. Onneksi sen saa pois päältä mutta mielestäni toiminnan pitäisi olla juuri toisin päin että olisi nappi mistä se aktivoidaan kun/jos sitä haluaa käyttää/ tietää saapuvansa ruuhka-alueelle jossa siitä voisi olla hyötyä.. Toinen mieleen tuleva ärsyke on automaattinen takalasin pyyhin peruutettaessa.
Nämä nyt tähän hätään, kirjoitellaan lisää jos jotain muita ärsykkeitä juolahtaa mieleen..
Pösö SW & Seat ST
Moto Guzzi California

Poissa Penguin

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 16023
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #30 : 26.12.2014 21:23 »
Ei kai se ollut pakollinen sitkään ennen? Lämmitintä kai ajattelit.

Takalasinlämmitin auttaa minulla nimenomaan huurteenpoistossa, kun metsäreissun jälkeen hikinen isäntä ja märkä koira huurrutavat auton ikkunat.

Juu piti kirjoittaa takalasinlämmitin. Muistelisin että myös pyyhin oli Kekkoslandiassa pakollinen pystyperäisissä autoissa, mutta tuossa kohtaa on kyllä vähän hämärät muistikuvat.

Tuo sähköinen käsijarru on myös oikein helvetinkone. Vielä älyttömämpi on jatkuvasti mittaristossa palava keltainen valo, joka kertoo automaattisen käsijarrun olevan kytkettynä pois käytöstä.
« Viimeksi muokattu: 26.12.2014 21:29 kirjoittanut Penguin »

Poissa chr

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 417
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #31 : 26.12.2014 21:58 »
Omissa autoissa selkein turhake on olleet ne rattiläpyskät vaihteille. En ole koskaan käyttänyt noita mihinkään ja kerran tunnustan rastineeni ne varustelistalta... Hyvin vähän on myös ollut käyttöä taittuville sivupeileille. Edellisessä autossa oli myös hienosti takakontista vivulla käännettävät takapenkit - ominaisuutta ei tullut koskaan käytettyä kun takapenkillä on lastenistuimia. Nykyisessä autossa olen kääntänyt kaistavahdin pois päältä, sillä jostain syystä Audiin on asennettu Toyotan ajotyyliin sopiva vahti, plinkuttaa innokkaasti normaalilla audihenkisellä kaistanvaihdolla.

Start-Stop on kokonaan omassa luokassaan, sillä sitä en ole itse valinnut ja sitä joutuu käyttämään jatkuvasti. Todella rasittava vempain.

Kateuskategorian (muiden autoissa on liikaa tehoa tms) juttuja en ala tässä listaamaan.

Poissa V

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1678
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #32 : 26.12.2014 22:03 »
Peili ja valo aurinkoläpässä :)

Ite kyllä tykkään automaattisista lasinpyyhkijöistä. Itelle turha on tummeneva taustapeili.

Tuhkakuppiki taitaa olla aika turha nykyään? Ainaki takapenkillä.

Paikalla Sande

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1703
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #33 : 26.12.2014 22:28 »
Piti oikein miettiä mikä on Datsunin turhin varuste minulle.... se on takimmainen penkkirivi, siis ne 2 lisäjakkaraa jotka on lapsille tai kääpiöille  ;D Koskaan en ole tarvinnut, enkä varmaan tarviikkaan.
Kia Sorento 2,2 CRDi AWD Platinum A/T 5P -17

sku

 • Vieras
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #34 : 26.12.2014 23:20 »
Start & Stop ja DPF. Jälkimmäinen aloittaa aina polttonsa väärään aikaan. S&S taas on aika ärsyttävä muuten. Sen kanssa oppii elämään, mutta ei se koskaan voi optimaalisesti toimia.

Poissa Penguin

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 16023
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #35 : 27.12.2014 00:13 »
Tuhkakuppiki taitaa olla aika turha nykyään? Ainaki takapenkillä.

Ei ole tuollaista turhuutta meikäläisen ranskalaisessa. Ei myöskään tupakansytytintä.

Poissa rane

Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #36 : 27.12.2014 01:22 »
On teillä murheet... ???  -Mielestäni yhtään turhaa varustetta en ole autoistani löytänyt.  8)
1-Jos nyt joku pitäisi keksiä niin sähköinen käsijarru. Pitäisi opetella kässäri käännös uudelleen... ;D
2-Ajonvakautus, sutimisenesto ja muu tuollainen holhous pitäisi olla pois kytkettävissä.  ;)  Pääsisi kunnolla ajamaan sitä autoa, eikä olla kuljetettavana...  :P
3-

Jeep Grand Cherokee 4L 6-kone.
Oldsmobile Ninety Eight. Luxury Sedan 425cid super rocket. vm-66

MMV

 • Vieras
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #37 : 27.12.2014 08:22 »
Lasi/panoraamakatto. Tuo tuli raksittua nykyiseen Tiguun ja ajattelin sen olevan hieno ja erityisesti kesällä mukava. Käytännössä vain takapenkillä voi nauttia katon tuomasta avaruudesta ja kesällä tuota kattoa ei viitsi edes avata kun aurinko porottaa päähän. Melkein koko ajan katossa on suojaverho edessä. Nyt talvella katto on alkanut vielä naksahdella, niin mitään halua ei tuleviin kulkineisiin ole tuollaista enää hankkia.

Poissa nemos

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 2443
 • Volvo XC60 T8 Inscription
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #38 : 27.12.2014 08:35 »
Lasi/panoraamakatto. Tuo tuli raksittua nykyiseen Tiguun ja ajattelin sen olevan hieno ja erityisesti kesällä mukava. Käytännössä vain takapenkillä voi nauttia katon tuomasta avaruudesta ja kesällä tuota kattoa ei viitsi edes avata kun aurinko porottaa päähän. Melkein koko ajan katossa on suojaverho edessä. Nyt talvella katto on alkanut vielä naksahdella, niin mitään halua ei tuleviin kulkineisiin ole tuollaista enää hankkia.

Lasikatto on sellainen, jota en mistään hinnasta autooni kelpuuttaisi. Matalammissa malleissa sillä saadaan muun lisäksi tuhottua muutama ratkaiseva sentti pääntilaa niin edestä kuin takaa.

Paikalla Sande

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1703
Vs: Turhimmat/ärsyttävimmät varusteet autossa
« Vastaus #39 : 27.12.2014 08:51 »
Lasi/panoraamakatto. Tuo tuli raksittua nykyiseen Tiguun ja ajattelin sen olevan hieno ja erityisesti kesällä mukava. Käytännössä vain takapenkillä voi nauttia katon tuomasta avaruudesta ja kesällä tuota kattoa ei viitsi edes avata kun aurinko porottaa päähän. Melkein koko ajan katossa on suojaverho edessä. Nyt talvella katto on alkanut vielä naksahdella, niin mitään halua ei tuleviin kulkineisiin ole tuollaista enää hankkia.

Samaa mieltä, tuosta ei kyllä kannata maksaa ylimääräistä. Datsuniin se tuli vakiona eikä edes olisi ollut mahdollista tilata autoa ilman sitä. Mutta todella vähällä käytöllä ollut, lähes aina suojaverho edessä.
Kia Sorento 2,2 CRDi AWD Platinum A/T 5P -17