autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Livekeikat ja konsertit  (Luettu 63730 kertaa)

Poissa RTWteam

 • Hallitusjäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 2293
Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #20 : 19.12.2014 13:33 »
http://www.tiketti.fi/Nightwish-Children-of-Bodom-Sonata-Arctica-Insomnium-lippuja/28768

Uuden albumin keväällä julkaiseva metalliyhtye Nightwish käynnistää Euroopan kiertueensa Joensuun Laulurinteeltä 6. kesäkuuta 2015. Ravintola Kerubin järjestämässä suurkonsertissa esiintyvät  Nightwishin lisäksi Children of Bodom, Sonata Arctica ja Insomnium. Tapahtuman ennakkoliput tulevat myyntiin perjantaina 14.11. kello 9.

Melkein taitaa olla pakko mennä kun tuohon kentälle matkaa pari kilometriä.

Vaarivanhus

 • Vieras
Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #21 : 19.12.2014 13:35 »
Olin minäkin pari-kolme viikkoa sitten keikalla - katsomon puolella. Lavalla Ismo Leikola jutteli, lauleskelikin, mukavia parisen tuntia. Taisi ikä jatkua usealla vuodella, koko ajan sai nauraa vedet silmissä. Ei yhtään ihme, jos Ameriikassa olivat sitä mieltä, että tuohan onkin hauska veikko.
Ismo kiertää talven aikaan keikoilla Suomessa, suosittelen!

Poissa gloter

Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #22 : 19.12.2014 20:41 »
Hitto, tänään olisi ollut Tumppi ja Peevo Roihikassa keikalla mutta ei vaan jaksa lähteä...

Poissa -P-

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 10887
Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #23 : 12.04.2015 20:38 »
Tällaisen ketjun avasin kun en löytänyt ihan sopivaa vastaavaa. Tähän voisi infoilla foorumilaisia tulossa olevista foorumilaisia mahdollisesti kiinnostavista bändien keikoista ja kertoa omia kokemuksiaan keikasta/konsertista jossa oli itse ollut.

Aloitetaan tällä

Eilen tuli käytyä Tavastialla käytyä tsekkaamassa Ile Kallio Big Rock Band.
Ovet avautuivat klo 20:00 mutta saavuttiin rouvan kanssa paikalle noin klo 21:15, koska vanhoihin kokemuksiin perustuen pääteltiin että bändi ei ala soittaa ainakaan ennen klo 22:00. Ajoitus olikin täydellinen kun juuri kun oltiin narikassa niin eka biisi alkoi, yllättävän aikaisin siis.
Siitä sitten saliin joka olikin aika täynnä, ei kuitenkaan luultavasti loppuunmyyty(?)
Omia biisejä oli setin alkuvaiheissa aika paljon ja hyvin kyllä bändi svengasi. Perusbändisoitinten (kitara, basso, rummut) lisäksi bändissä oli urut, tenorisaksofoni, trumpetti ja baritonisaksofoni.
Setti oli enimmäkseen itselleni oudompaa materiaalia, varmaankin ihan omia kappeleita sekä joitakin tunnettuja covereita, kuten esimerkiksi "Summer in the city" ja encoren ekana biisinä Led Zeppelinin Rock'n'Roll joka olikin aika hyvä veto. Encoressa myös I Will Stay, Hurriganesin Albertin aikakauden kappale, joka oli tässä bändissä sovitettu hiukan uusiksi ja oli ihan OK versio.
Hurriganes-biisejä tietenkin oli setissä muitakin: Ainakin Hot Wheels ja Bourbon Street (joka sekin Albertin aikakauden tuotoksia) johon puhaltimet sopivatkin todella hyvin ja oli kyllä aika hieno versio. Ja tottakai Ilen bravuuri "Oh Baby Doll" jossa tuttu sahaava kitarasoundi.

Bändi kyllä toimi hyvin ja Ile on todella varteenotettava skebamies edelleen vaikka on tuolla poppismusiikin puolella vaimonsa kanssa useat vuodet jo vaikuttanutkin. Aika vakuuttavaa oli Ilen kitarointi ja soolot.

Ile itse oli suht vaatimattomassa osassa vaikka bändi hänen nimeään kantaakin. Ei mitään maneereita eikä kukkoilua eikä itsensä esille tuomista vaan oli vaan yksi bändin jäsenistä.
Rouvan kanssa siinä sitten ihmeteltiin että ei ihan heti uskois että Ile täyttää 60v tänä vuonna. Olis menny about nelikymppisestä ihan kevyesti. Todella nuorekas kaveri.

Mutta sanotaan nyt jotain muutakin ettei mene ihan ylistykseksi. Bändin heikoin lenkki on ehdottomasti bändin ruotsalainen laulaja. Kaveri kyllä laulaa ihan hyvin. Hyvä, vähän karhea ääni joka tuollaseen musiikkiin sopii. Mutta kun kaverissa ei ole minkäänlaista (lava)karismaa, todella mitäänsanomaton kaveri. Tämä oli kyllä tiedossa jo etukäteen kun oli Youtubesta videoita nähnyt.
Lavamaneerit oli jotenkin naismaisia. Jollain tavalla "löysän" tuntuinen kaveri. Ja tämä tekee minusta paljon hallaa bändille. Rouva vielä tuosta mulle sanoi että tuo kaverihan on kuin puoliksi Per Gessle ja puoliksi viiskymppinen kotirouva :)

Siitä huolimatta, hieno homma Ilelle että on takaisin rokin parissa jota varmasti haluaakin tehdä. Toivon kyllä vilpittömästi menestystä bändille ja Ilelle.

Keikka oli ohi jo noin 23:15 jolloin monessa paikassa vasta alkaa soitto. Todella positiivista. Päästiin rouvan kanssa ajoissa kotiin viettämään laatuaikaa ;)

Poissa gloter

Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #24 : 12.04.2015 20:46 »
Kiitos hyvästä raportista! Miettinyt itsekin saman ketjun avaamista mutta ehdit ensin. Mulla oli tarkoitus käydä tämä tsekkaamassa mutta unohtui koko show kaiken kiireen keskellä: http://www.meteli.net/tapahtuma/230405, kyseessä siis The Mentorsin keikka, tuo mainio miesliikkeen edustaja  ;D. En edes tiedä, toteutuiko koko keika saati millainen se oli. Kävikö kukaan?

Poissa tuRboman

 • Moderaattori
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 12556
 • - турбоман -
  • www.autostadium.fi
Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #25 : 12.04.2015 22:08 »
Hyvä topic -P- !! Ja miellyttävä raportti keikasta. Voi kuvitella, että herra Kallio on iskussa. Kuitenkin on kokoajan pitänyt musajuttua hengissä ja soittanut. Oispa ollut tosi hienoa kuulla Oh Baby Doll hänen soittamanaan tänä päivänä. Yksi omia suosikkeja Hurriganesin katalookista. Jos ei jopa ihan ykkönen It ain't what you do:n rinnalla.
Näin Kaijan taustajoukoissa joskus ikuisuus takaperin ja silloinkin mietin, että on miehellä kitara hallussa. Kun vain soittais enemmän! Eli täältä kyllä peukkua Rock bändin pystyttämisestä. Hienoa kun tekee sitä mitä selkeästi rakastaa.

Lisää vain raportteja tulemaan. Itse olen (jo sijaintinikin vuoksi ) erittäin huono käymään keikoilla. Mutta erittäin mielelläkin luen mitä porukka on tykännyt jos jotain mielenkiintoisia bändejä on nähty.
"The journey of a thousand miles begins with one step"

Poissa vespa68

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikko
 • *****
 • Viestejä: 2918
 • Toyota Verso - Peugeot 206 - MB CLK
Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #26 : 12.04.2015 22:11 »
Tällaisen ketjun avasin kun en löytänyt ihan sopivaa vastaavaa.

Vähän oli jo kauas viimeisimmistä mennyt, mutta tällainen oli ennestään.
http://www.autostadium.fi/index.php?topic=1441.0
Entisiä: Alfa Romeo, Audi, BMW *2, Buick, Cadillac, Chevrolet, Citroen, Datsun *2, Fiat, Ford *7, Mazda, Mercury, Opel *2, Plymouth, Saab, Triumph, VW *4, Volvo *3

Poissa gloter

Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #27 : 12.04.2015 22:26 »
Ai katos, viimeinen kommentti jopa itse kirjoittamani...voisiko aiheet yhdistää, oi modet?

Poissa -P-

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 10887
Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #28 : 12.04.2015 22:28 »
.... Jos ei jopa ihan ykkönen It ain't what you do:n rinnalla....

Minunkin ykkössuosikkeja Ganesien biiseistä on tuo It ain't what you do. Roadrunnnerin paras biisi on nimenomaan tuo.Vähän oli jo kauas viimeisimmistä mennyt, mutta tällainen oli ennestään.
http://www.autostadium.fi/index.php?topic=1441.0

Katos vaan ja niin just, niinpä olikin. Muistan kyllä nyt tuon kun linkitit tuon ketjun, mutta eipä taas yhtäkkiä muistunut mieleen eikä löytynyt. Nämä voi varmaan yhdistää.

Poissa juupeli

 • Yhdistyksen jäsen
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 11332
Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #29 : 13.04.2015 02:44 »
Erinomainen aloitus -P-:ltä, niin hyvä stoori että melkein kuin olisi itse ollut mukana. Lisäplussat rouvan sanavalmiudesta sekä vankasta Ganes-tietoudesta  :D

Muun muassa tämä mies pitää ehdottomasti saada mukaan musamiitteihin  ;)
Wanha Jäärä arvonimen ylpeä haltija  😳

Poissa gloter

Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #30 : 13.04.2015 12:41 »
Kyllä vaan, - P- on nyt merkattu mies!  Odotan mielenkiinnolla...

Poissa Ironic32

Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #31 : 13.04.2015 13:03 »
Ai katos, viimeinen kommentti jopa itse kirjoittamani...voisiko aiheet yhdistää, oi modet?

Yhdistetty.
Foorumin tekniikkavastaava.

MMV

 • Vieras
Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #32 : 17.04.2015 21:26 »
Kohta (klo 22:00->) olisi tarjolla mielenkiintoinen live-striimi Steve'n'Seagullsilta:
http://kampanjat.radiorock.fi/stevenseagulls-live

Poissa tuRboman

 • Moderaattori
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 12556
 • - турбоман -
  • www.autostadium.fi
Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #33 : 17.04.2015 23:32 »
Harmi kun tuota ei pystynyt täällä töissä kuuntelemaan. Ois kyllä kiinnostanut.
"The journey of a thousand miles begins with one step"

Paikalla Sande

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 2093
 • Volvo XC60
Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #34 : 18.04.2015 00:06 »
Ikimuistettava konsertti oli 2000-luvun alkupuolella Virossa kun olimme vaimon kanssa viikonloppureissulla pistäytymässä Tallinnassa. Siinä laivamatkalla katseltiin porukkaa ja oivallettiin että Rolling Stones sattuu muuten olemaan keikalla.... sanoin vaimolle että eiköhän käydä ilta-olusilla jossain keikkapaikan (Laululava) lähellä katselemassa meininkiä ja jos vaikka jotain sattuisi kuulemaan ulkopuolelle.

Noh, näin tehtiin ja saavuttiin konserttipaikalle varttia vaille kymmenen ja kymmeneltä piti konsertin alkaa. Minkään näköistä jonotusta eikä ryntäystä näkynyt missään. Kävelin piruuttani lippuluukulle ja kysäisin että eihän lippuja satu enää olemaan? Joo, olihan siellä muutama kymmentä lippua joista kroonit melko tarkkaan laskemalla saatiin 2 ostettua meille. Siitä turvatarkastukseen, johon piti jättää taskumatti ja sisälle jolloin samalla alkoi soimaan ensimmäiset tahdit Jumpin Jack Flashista.... käveltiin suoraan n. 30 metriä lavasta jonka edessä ei ollut kuin jonkin verran saksalaisia ja ruotsalaisia. Elettiin vielä aikaa "melko lähellä neuvostovaltaa" ja virolaiset istuivat kiltisti ulkoilma konserttipaikan katsomon penkeillä.

Keikka eteni hienossa fiiliksessä ja myyntikojuista saattoi käydä ostamassa olutta tai lonkeroa ja muovimukin kanssa pääsi kävelemään samoille paikoille katsomoon ilman mitään tungosta ja tönimistä. WC:kin toimi hienosti ilman jonottamisia; kun seurasi kylttejä saapui wanhalle kivirauniolle joka toimi pissapaikkana. Isompaa hätää varten oli muutama ulkohuussi.

Kaiken kaikkiaan mahtava kokemus, ehkä osittain sen takia kun sitä ei osannut odottaa 8)
"Jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei yleensä sitä olekaan. Sama pätee KIA:n 7 vuoden takuuseen"

Poissa McScott

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 277
 • Golf 2.0 8V -03 Variant
Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #35 : 18.04.2015 00:31 »
Noin 340 keikkaa työnpuolesta nähneenä 10v aikana, ei juuri osaa enää mennä vain katsomaan jotain.
Pelkästään jo jonotus alueelle on jotain mitä ei ennen tarvinnut tehdä, saati että olisi pitänyt olla siellä örveltävän yleisön seassa kuuntelemassa keikkaa. Sen jälkeen kun keikkahommat jäi olen käynyt katsomassa Metallican kalasatamassa 2012, silloin totesin olevani niin vieraantunut normaalista yleisöstä että, ei noista keikoista saa mitään irti.
Tosin sen lupasin itselleni että, Rollarit menen katsomaan jos sattuvat tulemaan johonkin siedettävään paikkaan minne pääsee kohtuu kustannuksin. Muuten kaikki levyhyllystä löytyvien artistien keikat on nähty, jos vain ovat sattuneet olemaan elossa tai yhtye kasassa.

Poissa juupeli

 • Yhdistyksen jäsen
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 11332
Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #36 : 18.04.2015 02:30 »
Noin 340 keikkaa työnpuolesta nähneenä 10v aikana, ei juuri osaa enää mennä vain katsomaan jotain.

McScott on hyvä ja avaa enemmän taustaansa sopivaksi katsomassaan musaketjussa  :D  Olisi kiehtovaa saada pala palalta kuulla tarinoitasi ja kokemuksiasi kaikesta musiikkiin liittyvästä. Toisin sanoen, olet erittäin tervetullut mukaan musiikkiaiheisiin keskusteluihimme  8)
Wanha Jäärä arvonimen ylpeä haltija  😳

Poissa tuRboman

 • Moderaattori
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 12556
 • - турбоман -
  • www.autostadium.fi
Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #37 : 18.04.2015 02:42 »
Minä jo kateuden ja epäuskon kourissa aloin miettiä, oisko kyseisellä henkilöllä myös henkilökohtaisia sm mitaleita esim korkeushypystä? Kun puhdisti kyllä pöydän aika huolella.

Suurella mielenkiinnolla odotellaan jotain mehukasta stooria liittyen näihin keikkoihin ja tapahtumiin!
"The journey of a thousand miles begins with one step"

Poissa gloter

Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #38 : 26.04.2015 22:06 »
Heti heräsi mielenkiinto McScottin kokemuksiin! Oli mitaleita tai ei  ;) Mutta niitä odotellessa laitanpa vähän fiiliksiä viimeisimmästä livekokemuksestani. Viime torstaina käytiin Krakovassa Alchemia -baarissa kuuntelemassa vallan mainiota paikallista aktia. Keikkamesta oli tyypillinen pienen mittakaavan paikka, sanotaanko noin kotoisen Semifinalin kokoinen mutta idyllisempi kellarissa sijaitseva pikkusali. Baari sijaitsee Kazimierzin kaupunginosassa, entinen juutalaisten asuinalue joka on pitkään ollut vaihtoehtojengin ja taiteilijoitten aluetta mutta nyt pullistelee tavallisia bilettäjiä ja turisteja. Trendikkäimmät ovat jo siirtyneet Veikselin toiselle puolelle...mutta asiaan: illan aloitti paikallinen pomppumetallibändi jonka nimi oli kai niin vaikea puolaksi että kysyessäni sitä, sanottiin vain että se on puolaa  :) Yllättävän suosittu orkesteri ja pointsit siitä että vetivät ns. orgaanisesti, ei koneita. Kaksi räppääjää - tai kenties fiittaajaa - rumpali, basisti ja kitaristi. Mutta varsinaisesti olimme tulleet katsomaan seuraavaa esiintyjää eli Cheap Tobacco -orkka, bluessävytteistä rokkia. Olin katsonut Youtubesta videoita etukäteen ja todennut että laulaja, Natalia, on kivan oloinen ja soittokin ok. Mutta livenä olikin paaaaljon rankempi. Kunnon voimariffejä mutta sopivasti poppistakin ja bluessävyjä. Ennen kaikkea Natalia oli todella ihastuttava ja energinen lavalla, kaikki spiikit puolaksi joten ne menivät totaalisesti ohi. Tässä yksi randomilla valittu Youtube-esitys:
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=-dLVFIQjHm0" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">https://www.youtube.com/watch?v=-dLVFIQjHm0</a>
Ihana Natalia, muiskaus sinne  :-* keikan jälkeen hyökkäsimme heti juttusille ja ostimme levyt ja vaadimme nimmaritkin. Kysyi, olemmeko loppuillan klubilla ja jotain höpötimme mutta ujoina suomalaisina häivyimme vähän myöhemmin toisiin baareihin. Tässä bändissä ihastutti täydellinen tuntemattomuus ja äärettömän vahva live-esiintyminen. Nykyään sitä on niin kyyninen ja totaalisen kyllästynyt isoihin massakonsertteihin että mielellään käy pienemmissä paikoissa katsomassa pienempiä esiintyjiä että pääsee "iholle".

Poissa juupeli

 • Yhdistyksen jäsen
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 11332
Vs: Livekeikat ja konsertit
« Vastaus #39 : 27.04.2015 00:25 »
^ Linkin biisi tsekattu ja ihan toimivaksi todettu. Kyllähän tuota kuuntelee ja katselee  :D  Siellä se Natalia varmaan vieläkin ihmettelee mihin ne söpöt finskipojat katosi...

Ai se oli rumpali joka tunki kiekumaan loppuhuipennukseen Natalian kaa. Olisin kestänyt ilmankin.
Wanha Jäärä arvonimen ylpeä haltija  😳