autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Kokemuksia hotelleista Suomessa  (Luettu 20832 kertaa)

Poissa Exodus

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 242
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #80 : 06.03.2018 17:18 »
.

Myös Kokkolan S-hotelli Kaarle on selkeästi keskiarvon alapuolella miellyttävyydessään. Paljon mieluummin ajaa Kalajoen särkillä olevaan Lapland hotelsiin, joka on ihan ok niin tiloiltaan ja palvelultaan. Plussaa maisemista.

Taidat sotkea johonkin muuhun, särkillä ei ole Lapland Hotellia. Lokkilinna, Rantakalla ja kylpylähotelli(jonka nimeä en muista) löytyy ainakin.

Makkis

 • Vieras
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #81 : 06.03.2018 17:52 »
Sanifani on se kylpylä

Poissa el_ucca

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 419
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #82 : 06.03.2018 18:03 »
Yleensä aamupalat ovat olleet pettymys Sokos-hotelleissa. Niitä tulee kuitenkin käytettyä usein kun S-kortilla saa niin kovat alennukset.

Esim. juuri viime viikolla olin Sokos Hotel Pasilan saunallisessa Jokerit Sviitissä ja hinta oli vain 190e/yö. Parisen vuotta sitten tuli kokeiltua myös isolla parvekkeella ja saunalla varustettu Sokos Hotel Vaakunan Sviitti 213e/yö. Molemmat nuo olivat aika kulahtaneita huoneita, mutta lasten kanssa matkustaessa tilaa on hyvä olla ja hinta on ihan sama kuin superior-huoneilla muissa hotelleissa.

Aamupala oli toisaalta iso pettymys myös tänä vuonna käydyssä Hilton Kalastajatorpassa. Hiltonissa tultiin kuitenkin kysymään pöytään, että haluaako kahvia tai teetä ym.

S-ryhmän hoteilleilta ei tosiaan odota mitään, joten ei voi pettyäkään oikein pahasti.

Varsinaista huonoa kokemusta ei aamupaloja lukuunottamatta ole oikeastaan mistään hotellista. Halvin hotelli missä on koskaan tullut oltua, oli Vantaan Cumulus Resort Airport ja siellä taas aamupala oli muistaakseni ihan hyvä.

En ole mikään varsinainen maailmanmatkaaja todellakaan. Ulkomailla on tullut kuitenkin yleensä valittua viiden tähden hotelli, jotta vaimolla on yksi asia vähemmän mistä valittaa.

Parhaiten on aamupalan osalta jäänyt mieleen Radisson Bly Royal kööpenhaminassa, jossa muistaakseni Business Class-huoneista alkaen kuului aamupala ylimmässä kerroksessa, jossa sai tilata pöytiin kaikenlaisia erikseen valmistettavia aamupalaruokia ilman lisähintaa. Varsin kulahtanut hotelli oli tuokin, mutta sviitin sai halvalla.

Tukholmassa on viimeiset kaksi kertaa tullut oltua Radisson Bly Royal Waterfront-hotellissa, jossa on kaikki kunnossa. Sijaint on kunnossa, huoneista on hyvät näkymät, Hotelli on uusi ja siisti, henkilökunta täydellisen avuliasta ja aamupalakin erinomainen. Oikeastaan ainut hotelli mistä ei kaivamallakaan löydä mitään huonoa sanottavaa.

Eli kyllä noissa muissa skandinaavisissa hotelleissa on tuo aamupala ollut parempi kuin missän tähän mennessä eteen tulleessa suomalaisessa. Myös palvelussa tuntuu aina olevan jotakin enemmän.

« Viimeksi muokattu: 06.03.2018 18:18 kirjoittanut el_ucca »
BMW 520d xDrive Luxury 2017
BMW 530e M-Sport 2018
BMW 530e xDrive M-Sport 2021 (tilattu)

Poissa Urlaub

Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #83 : 07.03.2018 10:31 »
Taidat sotkea johonkin muuhun, särkillä ei ole Lapland Hotellia. Lokkilinna, Rantakalla ja kylpylähotelli(jonka nimeä en muista) löytyy ainakin.

Sanifani on se kylpylä


Ei ole Sanifania enää vaan siirtynyt Santa's hotels -ketjuun. http://www.santashotels.fi/fi


Poissa juupeli

 • Yhdistyksen jäsen
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 13690
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #84 : 07.03.2018 10:54 »
Aikas paljon on hotellimuutoksia Suomessa. Käynnissä on jo muutos Cumuluksista Scandiceiksi:
https://www.scandichotels.fi/landing-pages/uusia-hotelleja-ja-kohteita

Poissa JiiJii71

Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #85 : 10.05.2020 08:24 »
Sokos Hotelli Ilves koronakeväänä:

Tampereella on kolme Sokos Hotellia. Villa ja Torni ovat suljettuina, Ilves pyörii koronan ehdoilla.

Ravintolat ovat luonnollisestikin suljettu. Respassa on vain yksi henkilö, jolla on myös muitakin työtehtäviä. Viikolla on ollut kuulemma +100 vierasta arkiöinä, nyt äitienpäiväviikonloppuna on respan kertoman mukaan ensimmäistä kertaa edes jonkin verran viikonloppumatkustajia.

Käynti hotelliin on autotallin tai ovien kautta vain ovikellolla tai hotellikortin kanssa. Tuon järjestelyn avulla tiedetään, ketä hotellitiloissa on. Lapuissa kerrottiin, että mahdollisten vieraiden pitää poistua klo 23.00 mennessä.

Huoneiden ja yleisten tilojen siivouksiin on panostettu. Harjaantuneen hotellivieraan silmään osuu paikkoja huoneessa, jotka helposti ylläpitosiivouksessa jäävät likaiseksi, esim ilmanvaihtoventtiilit.

Sisäänkirjautuessa oli muutama lapsiperhe jonottelemassa. Jonottelu sujui rauhallisesti turvaväleineen ilman dramatiikkaa. Huoneeksi tuli sellaiset kuin pyydettiinkiin eli väliovella varustetut vierekkäiset superior-huoneet. Maksu hoitui aiemmin kertyneillä S-Card pisteillä; 34 € tai pistettä per huone. Pysäköinti on 3€ / h tai 25€ vrk, mustalla S-Cardilla neljännes pois. Auton lataus (5 type-2:sta) on 5€/kerta - mustalla S-Cardilla veloituksetonta.

Aamupalassa on aikaisempaan normaaliin iso ero. Poissa on poikkeusolojen aikaan puffa-aamiainen, respa on kerännyt valmiit aamupalapussukat. Kahvia sai ottaa mukaan isosta pöntöstä. Aamupalan saa ottaa mukaan tai syödä huoneessa. Kuvissa pussukoiden jakelupiste sekä aamiaisen nauttimista huoneessa.

Varmasti korona tulee vaikuttamaan hotellibusineksiin Suomessa suurestikin. Jännä nähdä, millainen uusi normaali tulee olemaan tällä alalla.
”Faktat eli tosiasiat eivät ole totuus.
Faktoja voi käyttää myös valheen levittämiseksi”

Poissa juupeli

 • Yhdistyksen jäsen
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 13690
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #86 : 10.05.2020 11:52 »
Sokos Hotelli Ilves koronakeväänä:

Varmasti korona tulee vaikuttamaan hotellibusineksiin Suomessa suurestikin. Jännä nähdä, millainen uusi normaali tulee olemaan tällä alalla.

Kiitos raportista, varsinkin kun sinulla on silmää yksityiskohdille miten asiat ovat "ennen" olleet.

Poissa Petri M

Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #87 : 10.05.2020 14:37 »
Työn merkeissä on tullut koronankin aikaan hotelleissa majailtua. Sokos Hotellien aamiaispussin on ollut ihan ok.
Scandic Rovaniemi taas tarjosi aamaissämpylän jos oli jota majoneesia tms. välissä. Ei kyllä itselle maistu tuollaiset sössöt leivällä.
Tämän lisäksi oli viili, omena ja vesipullo.

Moni yritys on varmasti huomannut miten
paljon ja turhaan liikkuvat hotelleissa kun etäpalaverein asiat hoituisi.

Melkein kaipaa hotelli aamuja, jolloin koko työporukka kasaantuu aamiaiselle. Tälläinen mököttäjäkin huomaa että sosiaalistakin elämää saisi olla.
Audi A6 Avant 2.0 tdi 177hv automaatti 2013
VW Caddy maxi 1.6 tdi 2012
VW transporter 2.5 tdi 2004

Paikalla Karvis

Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #88 : 10.05.2020 15:33 »
Harjaantuneen hotellivieraan silmään osuu paikkoja huoneessa, jotka helposti ylläpitosiivouksessa jäävät likaiseksi, esim ilmanvaihtoventtiilit.

Varmaan siksi ettei ilmanvaihtoventtiilien putsaus kuulu ylläpitosiivoukseen, huonesiivoukseen on muutenkin vain muutama minuutti aikaa joten mitään kovin perusteellista siivousta siellä ei ehdi tekemään.
Autostadium Ry:n varapuheenjohtaja

Hyundai Tucson   Smart For4

Poissa juupeli

 • Yhdistyksen jäsen
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 13690
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #89 : 22.08.2020 13:10 »
Yövyimme aiemmin elokuussa Original Sokos Hotel Royal Vaasassa  ::)
Kokemus oli ihan asiallinen ottaen huomioon koronatartuntojen kasvun. Aamupalalla oli tilaa meille harvoille istua riittävällä etäisyydellä. En osaa pitää hotellin ongelmana sitä että useimmat tuntuivat kuitenkin hakeutuvan meidän läheisyyteen.

Huomasimme kotona että kultilta oli jäänyt huoneeseen tavara. Hän soitti vastaanottoon ja selvitettyään yöpymisemme ajankohdan sekä huoneen, virkailija kertoi tavaran olevan tallessa ja sopisiko että hän pistää sen tulemaan kotiosoitteeseemme postitse. Kävihän tuo. Aikanaan pikku paketti saapui. Kaikki tämä tehtiin veloituksetta. Hyvää palvelua, emme nimittäin pitäneet itsestään selvänä edes että tavaraa löytyisi, saati lähettäisivät postissa  :)

Paikalla Rice

 • Yhdistyksen jäsen
 • Vakiokalustoa
 • *****
 • Viestejä: 760
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #90 : 22.08.2020 13:52 »
^Muutamia vuosia sitten nuoremman pojan unilelu unohtui hotelliin. Lähettivät tuon postissa takaisin, mutta postikulut joutui maksamaan itse. Kyseessä oli myös S-ryhmän hotelli pääkaupunkiseudulla.
Renault Clio TCe 100 Intens -20
VW Golf Variant 1.6TDI DSG Highline -19

Poissa Wekotin

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1446
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #91 : 22.08.2020 14:27 »
Viime ja edellisviikon aikana tuli käytyä Scandiceista Imatran valtionhotelli, Kuopion Atlas, Rukahovi Rukalla sekä Oulu City.
Tampereella Radisson Blu Grand Hotel Tammer, joka kyllä fiiliksellään voitti muut ja vielä kun sai edullisemmin kuin Sokokselta ja päälle tuli huoneluokan korotus sekä 50€ käyttörahaa ravinteliin niin valinta oli selvä. Korona näkyi pleksinä vastaanotossa ja käsidesipulloina.

Poissa PgPete

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikko
 • *****
 • Viestejä: 3021
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #92 : 22.08.2020 14:28 »
Muutamia vuosia sitten nuoremman pojan unilelu unohtui hotelliin. Lähettivät tuon postissa takaisin, mutta postikulut joutui maksamaan itse. Kyseessä oli myös S-ryhmän hotelli pääkaupunkiseudulla.
Meidän pienimmältä unohtui myös unilelu kuukausi sitten S-ryhmän hotelliin. Löytyi huoneesta ja sovimme että laittavat postiennakolla. Puolitoista viikkoa odottelin saapumisilmoitusta postista, soitin respaan eli lähettäjälle ja olivatkin laittaneet sen kirjekuoreen. 15cmx20cm kokoinen pehmolelu. Postistakin kysyin ja jätin tiedot. No viime viikolla sitten tilattiin uusi samanlainen unikaveri ja kun se tuli, tuli myös ilmoitus kirjatusta kirjeestä, että noutamaan Postista.
Nyt on kaksi samanlaista pehmolelua, toinen pidetään nyt varalla. Koska huijasimme lasta, että uusi on se mikä jäi hotellille vielä jatkamaan lomaa... ::)
Eli loppu hyvin kaikki hyvin. Paitsi tämä valkoinen valhe...