autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Kokemuksia hotelleista Suomessa  (Luettu 20833 kertaa)

Paikalla juupeli

 • Yhdistyksen jäsen
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 13691
Kokemuksia hotelleista Suomessa
« : 08.08.2014 17:02 »
Foorumilla on useita hotelliyöpymisten ammattilaisia. Me muut sitten satunnaisemmin lomillamme tai muilla matkoillamme maksamme huoneesta jossa nukkua  :)

Kerätään tänne kokemuksia hotelleista yleisellä tasolla sekä ihan kohdistettuja vinkkejä hyvistä ja ei-niin hyvistä majapaikoista.

Me reissaamme pitkin Suomea kahdesti vuodessa. Yövymme aina hotelleissa. Yleensä jonkin isomman, tunnetumman ketjun paikoissa. Viimeisimpinä kokemuksina tuntuu että henkilökunnan määrää olisi vähennetty ainakin kiireisimpien sesonkiaikojen ulkopuolella. Ymmärrän kyllä säästämisen tarpeen kunhan se ei vaikuta liikaa asiakaspalveluun tai viihtyvyyteen.

Nukun yleensä hyvin, sen minkä nukun, jos on huoneessa edes jonkinlainen ilmanvaihto eikä toisaalta liian kylmää. Joskus suihkukoppi on niin pieni, että kun kääntyy ympäri niin heilautat persuksellasi suihkun säädöt uusiksi.

Myös vessapaperin laatu on noussut tärkeäksi asiaksi  ;D  Harkitsen ihan vakavasti ottavani seuraaviin reissuihin omat pehmoiset paperit mukaan. Alkaa nimittäin pitemmän päälle tuntumaan ikävältä se karkealla raapiminen.

Poissa Ansjelm

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 446
 • Seat Ateca
 • Ateca, Yaris ja Kona kyyditsee Moukarimiestä
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #1 : 08.08.2014 17:10 »
Josko tähän voi myös sekoittaa kylpylä-hotellit. Niistä eittämättä paras kokemus on Aulanko. Itse arvostan hiljaisuutta ja rauhallisuutta, ympäröiviä ulkoilumahdollisuuksia sekä hyvää ruokaa. Kaikki nämä toimii ko kohteessa. Ehkä voisi itsekin enemmän kokeilla erilaisia vaihtoehtoja mutta aika on rahaa ja huono valinta vie aikaa, rahaa ja myös lisää yleistä ketutusta.
10v autohistoria: Ykköseksi tulossa Seat Ateca 2019. Kakkoskulkine Toyota Yaris Hybrid 2018. ex. Skoda Yeti 2012. Volvo V70 2001, VW Golf Sportsvan 2014, Volvo XC60 2011 sekä Seat Altea XL 2008

Poissa skt1

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1974
 • Ford Mondeo
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #2 : 08.08.2014 17:28 »
Tampereella yövyttäessä aina hotelli Ilveksessä tullut yövyttyä. Iso hotelli, mukavaa henkilökuntaa, hyvät huoneet ja hyvät ravintolat. Parkkihallissa tosin parkkiruutujen leveysmitoitus suunniteltu hyvin kapeille autoille :o

Poissa -P-

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 10942
Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #3 : 08.08.2014 18:57 »
Turussa on tullut usein yövyttyä Sokos Hotel Hamburger Börsissä siinä kauppatorin laidalla, etenkin kesäisin. Syynä tähän on se, että aina muistellaan yhtä kesäistä iltaa kun siinä oltiin illalla syömässä, vaikka harvoin tulee itse siinä hotellin ravintolassa syötyä. Siitä ravintolasta saa ne kadulle päin olevat seinät auki ja siinä istuttiin ilta-auringossa siinä "seinän" vieressä joka oli siis kokonaan auki. Ihan oli fiilis jotenkin kuin olis ollut ulkomailla. Todella mukava. Itse hotellihan on ihan peruskauraa. Minusta Suomessa on about se ja sama missä ketjuhotellissa asuu. Samanlaisia kaikki.

JWM

 • Vieras
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #4 : 08.08.2014 20:09 »
Suomen hotellien aamupalat on aivan ykkösluokkaa!
Varsinkin Sokos Hotels -ketjun Solo-konseptin aamupala on aivan erinomainen!  :P

Paikalla Markku J

Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #5 : 08.08.2014 20:23 »
Viime vuosina olen yöpynyt kotimaan hotelleissa melko vähän. Yksi havainto on, että siivouksen taso on laskenut kovan hintakilpailun ja kyseisen palvelun tiukan ulkoistuksen myötä. Toki se on ollut ulkoistettu jo pitkään, mutta hintakilpailu siivouksessa on äärimmäisen tiukkaa (huomasin työssäni meidän firman siivouksia hiljattain kilpailuttaessani).

Suomen isommilla ketjuilla aamiainen on hyvä, ja palvelu kaiken kaikkiaan mielestäni OK. Omia suosikkihotellejani olivat enemmän matkustaessani Tampereen Ilves, Oulun Vaakuna, Kuopion Puijonsarvi - osa on jo unohtunutkin mielestä.
Autostadium ry:n talousvastaava.

Poissa Penguin

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 17451
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #6 : 08.08.2014 20:28 »
Scandicissa tulee enimmäkseen yövyttyä pohjoismaissa. Jo aloitustason kanta-asiakaskortilla saa kesäisin ja muuten hiljaisempina aikoina -20 % huonehinnasta. Päivän lehti kuuluu huoneen hintaan, tosin Suomessa iltapäivälehti, ja 6 €:n alennuskupongin saa, jonka voi käyttää ruokaan tai alkoholittomiin juomiin. Viikonloppuisin ja kesällä saa ravintolassa 20 % alennuksen ruokailusta. Pienemmät lapset saivat menun seisovasta pöydästä ilmaiseksi ja isommat maksoivat 5 €, kun ruokailemassa oli yksi maksava aikuinen. Eri tapahtumiin saa lippupaketteja yhdessä huoneen varauksen kanssa. Tänä kesänä otettiin Asuntomessuille ja Särkänniemeen liput huonepaketissa varsin edullisesti.

Itselläni on kanta-asiakaskortti, jolla huoneen saa upgreidattua pykälää parempaan luokkaan ilman lisäkustannusta ja Ruotsin Scandiceissa on saanut kahden huoneen sviitin normaalihuoneen hinnalla. En tiedä onko vakio homma vai vaan sattumaa. Voi johtua siitä, että harvoin varaan huoneita montaa päivää etukäteen, usein soitan samana päivänä kun on tarve ja kysyn. Useamman kerran myös tiedusteltaessa täynnä olleesta hotellista kuitenkin löytynyt huone, kun on kanta-asiakaskorttia vilauttanut tai vaan nimensä kertonut. Ilmeisesti täysi on kovin suhteellista.

Yksi hotelliketju Suomessa on johon en enää mene pettymään: Cumulus.

Poissa Zasa

 • Yhdistyksen jäsen
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 6935
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #7 : 08.08.2014 20:33 »
Kuopion Puijonsarvessa siivouksen taso laskenut, aamupala ollut ok vaikka kalakukko on jätetty pois. Tulevana viikonloppuna la-su testaamme Jahtihovia sataman tuntumassa, luvattu ilmastoitu huone.
Audi A3 BS S-tronic Fl-17
Nissan Qashqai Dig-T 115 N-Connecta 2018

Poissa ConD

Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #8 : 08.08.2014 21:27 »
Meillä firman matkoilla sihteeri varaa hotellit. Jostain syystä valinta osuu aika usein Sokos hotelsin luukkuihin. Näissä on sitten tullut reissattuakin... osa sitten jopa omatoimisestikin. Pasila, Presidentti, Koli, Vuokatti, Vaasa ja Turku on tullut käytyä näistä. Oulussa toki Eden sitten muissa merkeissä.

Näissä on ihan hyvin jaksanut nukkua seuraavan päivän koitoksiin. Tilaa yleensä riittävästi, mutta usein vähän iäkkäämmissä huoneissa ikä myös näkyy. Yleensä kylpyhuoneessa... Aamiainen on yleensä ollut perushyvää tasoa, jolla jaksaa hyvin puolille päivin. Tämä on työmatkalla ehkä tärkein juttu.
Brändäys on sikäli onnistunut, että Break-puolen hotellit, etenkin uudemmat tai vasta uusitut sopivat myös perheen kanssa reissaamiseen. Mukavin muisto onkin Vuokatin Breakista kun tilattu 2+2 huone vaihtui tiskillä Junior-sviitiksi lisämaksutta :)

Eipä siinä.. pari kilpailevankin ketjun hotellia koettu ja tällä kokemuksella voisi sanoa, että kyllä niissäkin samalla tavalla yöpyy. Simonkentässä huoneet vain oli pienet, mutta aamiainen sitten erittäin hyvä. Puitteethan on kunnossa senkin edestä. Rantasipi Ruka taas peittosi maisemillaan liki kaikki muut paitsi Kolin.

Summa summarum: uudet hotellit yleensä on viihtyisiä, palvelu riippuu jopa henkilökunnan vuoroista ja aamiainen vähän sitten paikkakunnasta. Periaatteessa kuitenkin varsin hyvin "isommissa" hotelleissa on jaksanut olla.
VCDS@Oulu, PM/@

Treg@Spritmonitor:

Poissa P.Alikka

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 2427
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #9 : 08.08.2014 21:35 »
Firman puolesta sama käytäntö kuin ConD:lla  ;) Mutta itsekin saa hotelliin vaikuttaa jos haluaa. Omill reissuilla tulee sitten enemmän haettua niitä erilaisempia hotelleja. Parhaiten on mieleen jäänyt Rauman vanhassa kaupungissa ollut pieni yksityinen hotelli ja Hämeenlinnan keskustassa oleva yksityinen hotelli, nimiä en valitettavasti muista. Mutta molemmat siis positiivisessä mielessä hyviä. Palvelu hyvää ja tunnelma jotenkin kotoisampi.
Ajossa: Melkein rippukouluikäinen itäauto käpyisellä nelivedolla
Ajossa II: Fabia Combi, hyppii ja pomppii
Exät: kuli-Reemium, Siitin, Sotka ja muutama Toipotta

Poissa Karvis

Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #10 : 08.08.2014 22:05 »
Yksi hotelliketju Suomessa on johon en enää mene pettymään: Cumulus.

Cumulus oli joskus takavuosina hyvää perustasoa oleva edullinen hotelli, mutta taso on tosiaan laskenut enkä ole niissä enään majoittunut.

Työmatkoilla tulee usein yövyttyä Sokos hotelsin majoitusliikkeissä, Kuusamo, Pasila, Vantaa, Joensuun Vaakuna,viimeksi Presidentti. Pasilaan on helppo kulkea julkisilla ja on ihan hyvää perustasoa, aamupala hyvä ja henkilökunta ystävällistä. Vantaa oli aika kulahtanut mutta aamupala ketjun konseptin mukaisesti hyvä, sama pätee oikeastaan myös Presidenttiin. Joensuu ok mutta illalla yökerhon puolella kohtelu oli tylyä ja ilta tulikin lopetettua yhteen lonkeroon, ei enään toiste sinne ellei ole pakko. Kuusamossa huone sattui olemaan hotellin vanhassa siivessä ja se sitten näkyikin huoneen kunnossa, kaikki oli toki ehjää mutta kulunutta ja tv edusti vielä kuvaputkiaikakautta, aamupala oli Kuusamossakin hyvä.

Scandicissa on myös vietetty jokunen yö, ainakin Simonkenttä ja Jyväskylä on tullut kokeiltua eikä kummassakaan ollut moitittavaa. Scandicin aamupala on myös hyvää tasoa kuten Sokoksellakin, molemmilla ketjuilla löytyy myös pekoni valikoimista joka ei enään ole kaikissa hotelleissa itsestäänselvyys.

Yksittäisi kokemuksia;
Hailuodon Luotsihotelli, huone vaatimaton ja huonosti siivottu mutta näköalat oli kohdallaan sekä huoneessa että ravintolassa. Aamupala ei muistaakseni ollut mikään kummoinen.

Hilton Airport hki-vantaalla, selkeästi paras kotimainen hotellikokemus alkaen huippuluokan palvelusta respassa ja huone oli erittäin siisti ja tilava, sekä tyylikkäästi sisustettu. Aamupala oli varmasti paras kotimaisissa hotelleissa tarjotuista joskin sikahintainen, varasin huoneen hiukan viimetipassa Hotels.comin kautta ja hintaan ei kuulunut aamupalaa, sain kuitenkin luvan liittää aamupalakuitin matkalaskun kylkeen ja hyvä niin, en kyllä olisi muuten maksanut aamiaisesta pyydettyä 25€:n hintaa :o

Holiday-inn Oulu joskus vuosia sitten, varmaankin ok majapaikka kun mitään erityistä ei ole jäänyt siitä mieleen. Paitsi pysäköinti tuli halvaksi kun respa sekoili autopaikkojen jaossa, ei sitten perineet siitä mitään.
Autostadium Ry:n varapuheenjohtaja

Hyundai Tucson   Smart For4

Poissa nemos

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 3170
 • Volvo XC60 T8 Inscription Ford Kuga 1.5 Ecoboost
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #11 : 08.08.2014 22:29 »
Joensuu ok mutta illalla yökerhon puolella kohtelu oli tylyä ja ilta tulikin lopetettua yhteen lonkeroon, ei enään toiste sinne ellei ole pakko.

Joensuun Sokos-hotellissa olen ollut viimeisen 10 vuoden aikana ehkä 3 kertaa. Minusta se erottuu tasaisen vahvasta Sokos-rintamasta poikkeuksellisen laajalla aamiaisellaan, jossa on monia paikallisia herkkuja.

Poissa Karvis

Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #12 : 08.08.2014 22:32 »
Joensuun Sokos-hotellissa olen ollut viimeisen 10 vuoden aikana ehkä 3 kertaa. Minusta se erottuu tasaisen vahvasta Sokos-rintamasta poikkeuksellisen laajalla aamiaisellaan, jossa on monia paikallisia herkkuja.

Jostain oudosta syystä Joensuun aamiaisesta ei ole jäänyt oikein minkäänlaista mielikuvaa, mutta ei se varmaan huono ainakaan ollut :-\
Autostadium Ry:n varapuheenjohtaja

Hyundai Tucson   Smart For4

Paikalla juupeli

 • Yhdistyksen jäsen
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 13691
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #13 : 08.08.2014 22:36 »
Joensuun Sokos-hotellissa olen ollut viimeisen 10 vuoden aikana ehkä 3 kertaa. Minusta se erottuu tasaisen vahvasta Sokos-rintamasta poikkeuksellisen laajalla aamiaisellaan, jossa on monia paikallisia herkkuja.

Tuo tosiaan pitää paikkansa. Muutenkin arvostan jos aamiaisella on edes yksikin kaavasta poikkeava paikallinen tuotos lisänä.

Poissa -P-

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 10942
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #14 : 08.08.2014 23:25 »
Itselleni tuo hotellin aamiaisen valikoima ei ole kovinkaan tärkeä, kun kotonakaan ei yleensä tule paria kahvimukillista tai ehkä lisäksi yhtä leipää, kummoisempaa tule syötyä.  Kaikissa suomalaisissa hotelleissa aamiainen on valikoimaltaan vähintään riittävä, vaikka laatu nyt ei ole kummoinen missään, normi vakuumipakkauskamaa joka paikassa yleensä.

Poissa Pekka P

Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #15 : 09.08.2014 01:00 »
Työhöni ei kuulu matkustelua kotimaassa eikä ulkomailla, joten hotellikokemukset liittyvät aina vapaa-ajan matkailuun.

Tänä kesänä emme vielä lähteneet pojan (8 kk) kanssa Tukholmaa kauemmas ulkomaille, mutta kotimaassa matkailtiin aika paljonkin. Hotelleissa majoituimme Cumuluksessa Porissa ja Mikkelissä, Sokoshotellissa Jyväskylän Paviljongissa ja Kolilla sekä lisäksi Scandic Oscarissa Varkaudessa.

Ylivoimaisesti paras kokemus oli Jyväskylän Paviljongin uusi hotelli, joka vakuutti niin huoneen, aamiaisen, kun palvelunkin puolesta. Alueella oli myös ilmaisia kadunvarsiparkkipaikkoja hyvin saatavilla. Hinta taisi olla 101 euroa ja tuntui jopa edulliselta. Kolin hotelissa palvelut ja kokonaisuus on muuten kunnossa, mutta huone oli todella kulunut, mutta onneksi ilmeeltään ihan yleissiisti. Olimme Kolilla myös edellisenä kesänä ja silloin meillä oli aika vasta remontoitu huone.

Vaatimattominta tasoa tämän kesän hotellikokemuksistamme ovat tosiaan Cumulukset. Kun kyse on ollut pelkästä yöpymisestä ja aamiaisesta, taso on mielestäni kuitenkin ollut ihan siedettävä hintaan nähden.

Kesäloma loppuu  :( ja huomisiltana on kesän viimeinen hotellimajoittuminen; todennäköisesti Vaasassa.
Superb III FL Combi 1.4 TSI PHEV iV DSG6 Style -20.
Menossa B-Max 1.0 Ecoboost 100 M5 Titanium -14. Tulossa Fiesta 1.0 Ecoboost 95 M6 Titanium  -21.
Ex:t 4 x Skoda, 3 x VW, 3 x Fiat, 2 x Seat, 1 x Volvo, 1 x Mazda, 1 x Hyundai.

Poissa hessut

 • Vakiokalustoa
 • **
 • Viestejä: 681
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #16 : 09.08.2014 02:35 »
Kesäloma loppuu  :( ja huomisiltana on kesän viimeinen hotellimajoittuminen; todennäköisesti Vaasassa.

Pakko suositella Vaasasta hotelli Kantarellista, kaikki huoneet ovat sviittejä ja sisältävät saunan tai poreammeen.
Tosin hotellin ravintola ei niin häävi ole. Siihen suosittelen omien kokemuksien perusteella Brasserie & Bar Fondista, mukava tunnelma ja hyvä ruoka.

Poissa nemos

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 3170
 • Volvo XC60 T8 Inscription Ford Kuga 1.5 Ecoboost
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #17 : 09.08.2014 09:02 »
Kesäloma loppuu  :( ja huomisiltana on kesän viimeinen hotellimajoittuminen; todennäköisesti Vaasassa.

Sokos Hotel Vaakuna torin laidalla on varma valinta Vaasassa. Oli kärkipäässä jossakin myyntimiesjärjestön hotellilistallakin.

Poissa ConD

Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #18 : 09.08.2014 09:05 »
Sokos Hotel Vaakuna torin laidalla on varma valinta Vaasassa. Oli kärkipäässä jossakin myyntimiesjärjestön hotellilistallakin.
Vaasassa ajaisin Rantasipi tropiclandiaan. Vaakuna tahtoo olla meluisalla paikalla, etenkin viikonloppuna...
VCDS@Oulu, PM/@

Treg@Spritmonitor:

Poissa Quality

 • Moderaattori
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 16429
 • Volvo XC60
Vs: Kokemuksia hotelleista Suomessa
« Vastaus #19 : 09.08.2014 09:15 »
Vaasassa ajaisin Rantasipi tropiclandiaan. Vaakuna tahtoo olla meluisalla paikalla, etenkin viikonloppuna...

Siinäpä tulikin tärkeä hotellin valintaperuste, joka sekään ei välttämättä käy ilmi ennakkotiedoista. Vilkas liikenne, huono äänieristys, niin yö on pilalla. Puhumattakaan meluisista hotellivieraista, jotka mesovat kaiket yöt.

Myös näkymillä on merkitystä. Ankea, sotkuinen sisäpiha ja alakerros vs. korkealla avarin näkymin on valtava ero. Merta tai kunnon maisemia harvoin löytyy :).