autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Kadonneet foorumilaiset?  (Luettu 115395 kertaa)

Poissa Zaasa

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 5153
 • A3 TFSI BS s tronic fl-17
Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #860 : 14.03.2019 20:54 »
Kokouspaikka on vaihdellut vuosittain eri paikkakunnilla, ja usein ollut etäyhteysmahdollisuus joten mistä kenkä puristaa ?
Jos haluaa vaikuttaa niin liittyy jäseneksi, ja jos ei halua liittyä niin sitten mennään niillä säännöillä mitä muut ovat puolestasi päättäneet.
Omat kengät ovat olleet sopivan kokoisia. Toisiko avoimuus lisää jäseniä foorumille poistuvien sijaan? Miettikää sitä kokouksessanne.
Jos jokin asia on varma, niin se on aivan varma.

Poissa PgPete

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1139
Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #861 : 14.03.2019 20:56 »
Avoimuus? Voiko tämän selkeämpää ja avoimempaa ollakkaan.
Tuo etäyhteysmahdollisuus kuulostaa hyvältä.

Poissa jrinnes

Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #862 : 14.03.2019 21:10 »
Siis mikä ihme on ongelmana? Kokouspaikkaa ei julisteta kaikelle kansalle, koska kokoukseen voi osallistua vain YHDISTYKSEN JÄSENET. Jos liittyy jäseneksi, saa pääsyn foorumin jäsenalueelle, jossa tieto kokouspaikasta on vapaasti saatavilla.
Passat B7 TDI 4Motion

Poissa jlindstrom

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 3048
Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #863 : 14.03.2019 21:12 »
Ehkäpä keskustelu karannut topicista ohi...

Itse en ole jäsen, enkä liittynyt toistaiseksi, mutta käyttäjä melkein alusta asti.

Jäsenyys on jäänyt harkinnan asteelle, koska olen aika huono järjestöihminen. Toki foorumin pyörittämisen tukeminen olisi hyvä asia, mutta tuohon voisin ehkä jäsenyyttä herkemmin osallistua lahjoituksella tms. Siinä kohtaa, kun koen olevani valmis osallistumaan yhdistyksen toimintaan, liityn varmasti.

Meno täällä on selvästi demokraattisempaa ja avoimempaa kuin monilla muilla foorumeilla, joita pyörittää tyypillisesti yksityishenkilö tai yritys. Noihin foorumeihin  ei pääse vaikuttamaan yleensä millään.

Yhdistyksessä päättää ja vaikuttaa jäsenet, yhdistyksen sääntöjen puitteissa. Yhdistyksen jäsenille myös ratkaisuista tiedotetaan varmasti pöytäkirjojen jne muodossa.

Me muut foorumilaiset olemme lähinnä ”tunnistettuja vieraita” ja siten meidän tulee noudattaa isännän (=yhdistyksen) asettamia sääntöjä tai meidän vierailuaikamme päättyy.

Yleisellä tasolla foorumin ilmapiiri on toki muuttunut, mutta niinhän se on yhteiskunnassa yleensäkin näiden vuosien aikana.

Nimimerkin takaa tulitellaan herkemmin ja kovempaa kuin ennen. Aikaisempaa herkemmin myös vetäistään herneet imukanavaan. Valitettava kehitys, mutta yhteiskunnan mukana mennään.

Pääosin täällä kuitenkin keskustellaan asiasta kuin asiasta ihan inhimillisesti.

Tuo henkilökohtaisuuksiin menevä laukominen on se, mistä pitäisi päästä eroon. Mutta se taas on helpommin sanottu, kuin tehty. Säännöt, moderointi yms auttavat, mutta usein kyseessä on veteen piirretty viiva. Lisäksi aktiivinen moderointi taas aiheuttaa palautevyöryn... ei ole helppoa.

Poissa ConD

Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #864 : 14.03.2019 21:19 »
jlindström osuu kyllä naulan kantaan.

Sitten kun nimimerkin takaa on tuliteltu ja ehkä otettu itsekin osumaa, huomataan että "kätevää, yhdellä postilla pääsee eroon leimasta". Kehitys kehittyy - paitsi siellä tulittelijan päätteen takana. Mutta kuten sanoit, ajankuva...

Jäsenyys on jokaisen oma juttu, mutta sillä saa mahdollisuuden vaikuttaa - jos se kiinnostaa. Jos ei kiinnosta niin ei väkisin. Mutta kyllä tulevien, lähtevien, lähteneiden tai vielä paikalla olevienkin kirjottalijoiden osalta tuohon itsetutkiskeluun toivoisin vähän panosta. Onko ne "tykittelyviestit" välttämättä tarpeen? Mitä niillä saavutetaan?

Mielipiteitä saa laukoa, mutta ei siellä työpaikan kahvipöydässäkään niitä lauota siten että ne kollegat ottaa pahoitteluna ne. Yleensä silloin ajatteleva ihminen (niitähän me ollaan) huomaa, että nyt tuli mokattua ja voi pyytää vaikka anteeksi. Sitten opitaan eikä lauota niitä mielensäpahoituskommentteja. Tällä käytöksellä veikkaan että olisi "säästetty" monta aktiivikirjoittelijaa ja monta tulevaa kirjoittelijaa täälläkin. Koska nämä on niitä juttuja että niitä on hankala moderoida saamatta natsimoden leimaa.
VCDS@Oulu, PM/@

Treg@Spritmonitor:

Poissa Ironic32

Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #865 : 14.03.2019 21:35 »
Toisaalla huudetaan, että enemmän moderointia ja tiukempaa puuttumista. Toisaalla huudetaan, että vähemmän moderointia ja vähemmän puuttumista. Tätä viestiä tulee välillä enemmän, välillä vähemmän. Teet niin tai näin, niin aina se on jonkun mielestä väärin.

Tällä foorumilla jokaisella on kuitenkin aidosti mahdollisuus vaikuttaa mm. moderointiin, avoimuuteen ja kaikkeen, mitä foorumilla tapahtuu. Ei, tämä ei ole pelkkää sanahelinää. Mielestäni konkreettisin osoitus tästä on se, että yhdistyksen hallituksessa on tällä hetkellä 5/7 henkilöstä sellaisia, joilla ei syksyllä 2013 ollut mitään tietoakaan koko tämän foorumin perustamisesta. Yhdistyksen hallitus on viime kädessä se, joka koko toiminnan linjat määrittää. Ylläpito on vain ja ainoastaan sitä, mitä yhdistyksen hallitus määrittää sen olevan. Yhdistyksen hallitus puolestaan on sitä, mitä yhdistyksen jäsenet sen määrittävät olevan. Yhdistyksen hallitusta, foorumin ylläpitoa ja koko toimintaa säätelee sekä Suomen lainsäädäntö että yhdistyksen ja foorumin säännöt.

Mitä tulee näihin käyttäjien exiteihin, niin EU:n tietosuoja-asetus antaa ihmisille oikeuden siihen. Siihen liittyen on foorumilla linjaukset tehty yhteistyössä hallituksen ja ylläpidon kanssa ja niissä linjauksissa on myös mainittu viranomaistahot, joihin on mahdollista ottaa yhteyttä, mikäli tarvetta ilmenee.

Tämänkään foorumin alkuperäinen tarkoitus ei ollut tehdä foorumia ylläpitoa tai yhdistystä varten, vaan tarkoitus oli tehdä foorumi kaikkia varten. Jos meno ei miellytä, niin aina on vaihtoehtoja ja vaikutusmahdollisuuksia olemassa. Joskus jopa se peiliin katsominen saattaa olla se ratkaisu itse kullekin.
Foorumin tekniikkavastaava.

Poissa Zaphod

 • Yhdistyksen jäsen
 • Sisäänajettu
 • *****
 • Viestejä: 415
Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #866 : 14.03.2019 21:37 »
Itse koen oman jäsenyyden olevan lähinnä kannatusmaksu tämän foorumin ylläpitämiseksi ja täytyyhän yhdistyksellä olla jäseniä, muutoin yhdistyksen tulevaisuus ei ole ruusuinen.

En ole koskaan kokenut moderoinnin olevan sellainen asia, joka karkottaisi foorumilaisia. Nimimerkin kadottamisella saattaa olla myös muita syitä kuin protesti AS:ää tai moderointia vastaan.

Poissa PgPete

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1139
Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #867 : 14.03.2019 22:01 »
Zaphod hienosti kiteytti. Allekirjoitan tuon viimeisen lauseen myös, ei ihminen aina ajattele muiden kautta tekemisiään. Joskus ratkaisut lähtevät omasta itsestään. Toki paljon on huomioh...aamista sosiaalisessa mediassa, mutta ei läheskään kaikki toimi siten.

Poissa ääliö

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 2006
Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #868 : 15.03.2019 13:39 »
Henkilökohtaisesti olen aikanaan saanut yhdistystoiminnasta niin vahvasti tarpeekseni, että en todennäköisesti tuohon lähde enää mukaan. Ikinä. Antaa niiden touhuta, joilla on intoa ja energiaa. Muutoinkin yritän tässä elämässä pitää sellaista linjaa, että en enää lähde mukaan asioihin, jotka eivät minua innosta. Parempi näin sekä itselleni että muille osapuolille.

Foorumuilla olen lukemassa ja kirjoittamassa paljon harvemmin kuin aikaisemmin, kun ei ole ollut tarvetta.


Poissa clima

Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #869 : 15.03.2019 14:12 »
Itse koen oman jäsenyyden olevan lähinnä kannatusmaksu tämän foorumin ylläpitämiseksi ja täytyyhän yhdistyksellä olla jäseniä, muutoin yhdistyksen tulevaisuus ei ole ruusuinen.

Sama täällä.
Ja niille jotka miettivät jäsenyyttä siltä kantilta velvoittaako se johonkin niin voin kertoa ettei ole pelkoa.
En itse ole yhdistysihminen, mutta arvostan niitä jotka vapaa-aikaansa uhraavat vaikkapa tämän foorumin ylläpitämiseen.

Mitä tulee kadonneisiin foorumilaisiin niin on poistunut väkeä joiden en olisi halunnut poistuvan, mutta myös jokunen joista ei niin väliä.
Tunnusten poistamisesta on näköjään tullut uusi muoti jonka ideaa minäkään en ole sisäistänyt, mutta kukin tavallaan.

Poissa Sande

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1975
 • Volvo XC60
Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #870 : 15.03.2019 14:53 »
Minäkin alusta saakka foorumia käyttäneenä koin oman jäsenmaksun lähinnä tueksi foorumin toiminnalle. Enpä varmaan isommin tule muuten toimintaan osallistumaan.
"KIA:n 7 vuoden takuu on suuri kusetus"

Poissa DiscoKai

Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #871 : 15.03.2019 16:56 »
Yhden vuosikokouksen käynyt katsomassa paikan päällä ja toiseen osallistuin etäyhteydellä.

Nykyinen tilanne ei oikein salli jatkuvaa läsnäoloa, mutta jäsenmaksun maksan. Jos ei muuten niin tämän foorumin toiminnan varmistamiseksi

Poissa ///M

Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #872 : 15.03.2019 17:10 »
Olen ollut jäsen jo useammallakin autoforumilla eikä ole vielä tarvinnut erota yhdestäkään. Lapsellista touhua, mutta koputan puuta.

Poissa PgPete

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1139
Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #873 : 15.03.2019 17:27 »
Joku tuolla aiemmin yleisti että "kaikki vanhat lähtee"
Aika paljon on kyllä wanhoja jäänyt. Muutama lähtenyt, ainut kuka mietityttää on tuo Vaari...ettei olisi sattunut mitään. Vaikuttaisi nimittäin sellaiselta ihmiseltä joka on jo maailmaa nähnyt ja nahka jo parkkiintunut, eikä jokin kirjoitus hänen mieltään pahoittaisi.
Yleisesti, voi olla niinkin, että kun yksi "vänkääjä" lähtee, lähtee helposti "vastavänkääjäkin". Loppuu polttoaine...

Poissa Zaasa

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 5153
 • A3 TFSI BS s tronic fl-17
Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #874 : 15.03.2019 17:34 »
Siis mikä ihme on ongelmana? Kokouspaikkaa ei julisteta kaikelle kansalle, koska kokoukseen voi osallistua vain YHDISTYKSEN JÄSENET. Jos liittyy jäseneksi, saa pääsyn foorumin jäsenalueelle, jossa tieto kokouspaikasta on vapaasti saatavilla.
Kokouspaikkaa en kysynyt, lähinnä kaupunkia tai maanosaa, en ole kokouspaikalle ilman  jäsenyyttä tunkemassa itseäni. 
Jos jokin asia on varma, niin se on aivan varma.

Poissa Jaska

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 441
Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #875 : 15.03.2019 17:35 »
Vaarin lähtö on iso menetys foorumille. Toivottavasti vielä palaa tänne.

Poissa Jaska

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 441
Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #876 : 15.03.2019 17:37 »
Kokouspaikkaa en kysynyt, lähinnä kaupunkia tai maanosaa, en ole kokouspaikalle ilman  jäsenyyttä tunkemassa itseäni.

Mitä merkitystä tuolla on ei-jäsenelle?

Poissa Bear

Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #877 : 15.03.2019 18:00 »
Vaarin lähtö on iso menetys foorumille. Toivottavasti vielä palaa tänne.
Valitettavasti Vaarin status on "Vieras", eli tuskinpa palaa. Sääli, hän oli mukava foorumitoveri.

Poissa Kaapo

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 2820
Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #878 : 15.03.2019 18:10 »
^Harmi tosiaan ja aika hiljaista foorumilla nykyään.
ddpp poissa 1,5kk ja Penguinkin näköjään lakossa sitten helmikuun lopun. Eivät kuitenkaan vieraaksi ruvenneet...

Volvo V90 D4 AWD Business R-Design Aut. MY18

Poissa Zaasa

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 5153
 • A3 TFSI BS s tronic fl-17
Vs: Kadonneet foorumilaiset?
« Vastaus #879 : 15.03.2019 18:11 »
Mitä merkitystä tuolla on ei-jäsenelle?
Harkitsin hetken maksavaksi jäseneksi palaamista tauon jälkeen ja mahdollisesti kokoukseen osallistumista talviloman yhteydessä, vastausten perusteella on parempi unohtaa kumpikin vaihtoehto.
Jos jokin asia on varma, niin se on aivan varma.