autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Eläintapahtumasi liikenteessä!  (Luettu 19059 kertaa)

Poissa focceristi

 • Yhdistyksen jäsen
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 7176
Eläintapahtumasi liikenteessä!
« : 30.05.2014 19:00 »
Niin, millaisia eläintapahtumia on osunut kohdallesi liikenteessä? Itse olen joutunut ajamaan kuovin poikasen ja oravan ylitse. Tylyjä asioita mutta joskus käy näinkin. Hirvet onneksi väistetty ja oikeestaan läheltäpiti tilanteita vain pari. Siilen onnistuin kerrän väistämään tiellä. Refleksit sanoo että väistä, mutta ehkäpä pienempi paha ajaa noiden yli kuin vastaantulevaa autoa päin! Tuli aihe mieleen kun iltistä luin ja Taavitsainen oli ajanut samalla reissulla teeren ja jänön yli!
Harmaja-06 Trend Sportback Montikka.

Poissa Penguin

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 15648
Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #1 : 30.05.2014 19:28 »
Aamuruuhkassa hirvenvasa hyppäsi edellä menneen Ford Fiestan takalasista sisään. Muuten on tullut nähtyä vain erilaisia auton ja eläimen kohtaamisen seurauksia.

Paikalla -TimoS-

Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #2 : 30.05.2014 20:52 »
Toistaiseksi yksi kotikissa ja muutama pikkulintu joutunut iästä ikuisuuteen. Oravat ovat joko jähmettyneet paikoilleen, tai sitten juuri ehtineet pyörien välistä.
Hirvijarrutuksia onkin ollut siinä 5-8 kpl, osumatta.
Ajanjakso 1978-2014

Poissa Totenkopf

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1861
Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #3 : 30.05.2014 20:56 »
Hirven kanssa kerran törmättiin Itä-Suomessa. Hirvi pääsi hengestään, niin melkein myös Passattikin. Vauhtia ei ollut paljoakaan, mutta silti tuli niin äkkiä eteen, että paljoakaan ei ollut tehtävissä. Poliisit kun tulivat tapahtumapaikalle, niin ihmettelivät , että miten ihmeessä olen yleensä pystynyt niinkin paljon väistämään, ja jarruttamaan.  ;) Samaa ihmettelen itsekkin vielä tänäkin päivänä. No, elohopeaksi minua on kutsuttukin hevosenpään kokoisesta lähtien. Eli varmaankin ne nopeat refleksit pelasti sillä kertaa.  ???
Aikaisemmin on törmätty myös kerran valkohäntäpeuraan, mutta siinä ei käynyt mitenkään. Peura tosin lensi parikin volttia ilmassa lentäen isoon vesiojaan, mutta jatkoi samantien matkaansa pitkällä loikalla. Autoonkaan ei jäänyt kuin pari karvaa kylkilistan alle.
Pari kertaa on myös ollut läheltä piti tilanteita, niin hirven kuin peurankin kanssa.
Bajen va namnet

Poissa Markku J

Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #4 : 30.05.2014 21:12 »
Nuoruusvuosina jäi jänis auton alle noin 80 kmh nopeudessa. Ikävältä sekin kolaus tuntui. Autoon ei jäänyt jälkeä, mutta jänis kuoli. Kävin varmistamassa törmäyksen jälkeen. Myöhemmin tuli vielä ikävämpi eläinkolari. Tuusulassa 50 kmh alueella kissa tuli syvän ojan penkalta tosi yllättäen auton eteen. En ehtinyt tehdä mitään. Kisu kuoli, ja se yliajo tuntui jo autoonkin ikävänä tömähdyksenä. Kissoja oli minullakin silloin, joten tuo oli todella ikävä ja koskettava tapahtuma.
Autostadium ry:n puheenjohtaja.

Poissa tomppa

Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #5 : 30.05.2014 21:23 »
Joskus vuosituhannen vaihteen aikoihin ajelin Asolanväylää Hiacella ja vasemmalta lähestyi suuri koira. Lukkojarrutus talvella vähensi Hiacen vauhtia siten, että koira osui puskurin oikeaan reunaan ja koira lensi törmäyksen voimasta tien oikealle puolelle. Koira nousi ylös ja palasi juosten tulosuuntaansa. Tilanne säikäytti, mutta kun katsoin koiran juoksua pois paikalta, ajattelin ettei siihen välttämättä paljon sattunut.

Ensimmäisen Audini maskin läpi onnistui pikkulintu melko ehjänä pääsemään läpi. Jäähdyttimessä näkyi levällään oleva siipi. Webaston asennuksen yhteydessä linnun jäänteet poistettiin jäähdyttimestä.

Viimeksi eilen matkalla Jyväskylästä kotiin näkyi peura ylittävän tietä, mutta onneksi ei ole koskaan osunut kohdalle.
Autostadium ry:n sihteeri

ML

Poissa -V-

 • Vakiokalustoa
 • **
 • Viestejä: 863
Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #6 : 30.05.2014 21:26 »
Tuoreimpana viime vuonna hiihtolomareissulla fasaani liftasi kyytiin ja teki pesän
Autoillen 520dA xDrive, 118iA Sport, 325i M-sport
Pyöräillen Specialized Roubaix Comp Disc Ultegra, Focus Raven Custom 29" Sram XX1

Poissa SkoNalle

Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #7 : 30.05.2014 21:27 »
Oravia on tainnu lopullisesti jäädä kolme alle - lopullisesti siks että yks (eli neljäs) jäi auton alle, mutta taustapeilistä hidastaessani näin kun pyöri väkkäränä ympäri ja palas kolminkertasella nopeudella takas sinne mistä tulikin. En oo ikinä ennen enkä jälkeen nähny kurren juoksevan yhtä lujaa...

Lisäks yks rusakko ja kettu tai oikeestaan ketunpoikanen (ei ollu täyskasvunen). Kaikki tulivat tienvieren heinikosta niin ettei mitään ollu tehtävissä, paitsi todeta tilanne ja katsoo etteivät jääneet kitumaan.

Niin ja nykysen ajokin keulaan tuli pikkulintu, jota ihmettelin ett mihin katos kun ei mitään näy. Konepellin avatessa löyty sieltä maskin takaa eli oli osunut sopivasti ritilän väliin ja mennyt sinne sisäpuolelle... en uskois mahdolliseks ellen ois nähny/löytänyt sieltä  :o
ʕ•ᴥ•ʔ
Skoda Octavia Combi 1.4TSI Dsg Style 2018
ex. Skoda Octavia Combi 1.4TSI Dsg Elegance 2015

Poissa Totenkopf

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1861
Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #8 : 30.05.2014 21:40 »
Yksi tapaus vielä muistui mieleen. Tapahtui jossain Lestijärvi-Kinnulan suunnalla.
Suhteellisen pitkällä suoralla ajaessani metsästä lensi metso auton konepellin etureunaan, ja siitä kimposi tuulilasin yläreunaan, siihen taustapeilin kohdalle. Vähän aikaa oli untuvaa ilmassa tosi sakeana, aivan kuin olisi lunta satanut, vaikka oli heinäkuu. Ajoin tiensivuun, ja lähdin etsimään lintua, mutta mistään ei löytynyt. Tuskin kuitenkaan selvisi hengissä.
 Muistoksi sain mukavan painauman konepeltiin.
Bajen va namnet

Poissa Kiviharju

 • Sisäänajettu
 • *
 • Viestejä: 119
Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #9 : 30.05.2014 22:20 »
Tänä keväänä eräänä yönä olin ajelemassa kotiinpäin tiellä jossa oli 80km/h rajoitus.
Erään peltotien risteyksestä juoksi kissa eteen sellaista vauhtia että paljon mitään ei kerennyt tekemään törmäyksen välttämiseksi. Vaistomainen äkkijarrutus, väistö ja kolahdus pelkääjän etunurkkaan.

Sen verran oli tuuria mukana, että pitkän matkaa perässä hiillostanut taksi jätti jostain syystä edellisessä mutkassa reilun turvavälin eikä ajanut sen vuoksi jarrutuksessa perääni.
Vaurioita ei autoon onneksi tullut. Kissaa kävin tehokkaalla lampulla etsimässä mutta oli varmaankin saanut sellaisen ilmalennon, etten sitä löytänyt.

Muuten on useita eläimiä jäänyt ajamieni autojen alle.
Näistä on mieleen jäänyt mm. päivä ajokortin saamisen jälkeen alle jäänyt rusakko jonka jouduin lopettamaan kirveen hamaralla. Sekä silloisen työ Hiacen pyyhkijänvarren ja sulan väliin 80km/h vauhdissa kiilautunut talitiainen.
Myös kaverin auton alle jäänyt mäyrä on jäänyt mieleen, sitä ei loukkaantuneena iltapimeässä uskallettu lähteä etsimään tietä pidemmältä :-\ ovat nimittäin aika äkäisiä tapauksia ;)
Seat Leon FR 1.8TSI DSG -16
Suzuki Jimny 1.3 - 00

Poissa Skriko1

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 2026
Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #10 : 30.05.2014 22:33 »
Kummallista kylläkin vaikka on ajeltu autolla ja mopolla pitkälle toistamiljoonaa kilometriä, niin hyönteistä suuremman päälle en ole koskaan ajanut. Ainoa kohtaaminen lintu mopolla, vaikka väistin osui katteeseen ja viilsi siivellään katteen halki. Kuinkahan olisi käynyt jos olisi osunut jalkaan kun oli farkut päällä.

Poissa Eskoop

 • Yhdistyksen jäsen
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 6877
Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #11 : 30.05.2014 22:52 »
Kolmeen vuoteen hirviä 7 kertaa, kauriita 3 kertaa ja supikoiria, pupuja ja kettuja monesti.

Hirven kanssa kerran ollut lähellä ja kerran jolkotteli 4 peräkkäin tien yli samasta kohtaa, kauan sai odottaa heidän tien ylitystään.  :)

Poissa karhunik

Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #12 : 30.05.2014 22:57 »
Ainoa osuma on ollut lokki :) Helsingin satamaan oltiin kaverini kanssa kiirehtimässä, hääjuomien hakureissu kesällä 2011. Moottoritiellä n. Mäntsälän kohdilla sattui. Silloisen V40 Volvon toisen umpion pyyhkijä tuosta vääntyi väärään asentoon, sai pienellä vaivalla takaisin omaan asemaansa.

Hirvet on onneks jättäneet rauhaan, pari kertaa seisoskellut pitkän suoran toisessa päässä ja ehtinyt hyvin hiljennellä. Ja pari kertaa laukannut rinnalla pellon reunaa.

Peuroja ja ilveksiä sitten useammin, onneksi semmoisissa paikoissa että nopeudet on olleet pieniä.

Kerran oli kaksi metsäkaurista eksynyt tänne asuinseudulle, tulivat kerrostalojen takapusikosta tien yli ja hävisivät paikallisen päiväkodin takametsikköön. Tuolloin olimme koiran kanssa kävelemässä, koirakin ihmetteli että olipas isoja rusakoita ;)

Poissa Skriko1

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 2026
Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #13 : 30.05.2014 23:35 »
Peuroista puheenollen kesän aikana tulee nähtyä noin 600 kertaa peura. Aina kun tulen mökille asumaan syövät rappusten edessä. Sitten tajuavat, että mökin omistajat ovat saapuneet ja kiertävät fiksusti tontin rajat mennessään pesälleen. Jos illalla lähteen ajelemaan niin 30 peuraa voi bongata 12 kilometrin matkalta. Hyvä on ollut tuuri, kun ei ole mopollakaan koskaan osuttu yhteen. Monesti on tarvinnut torvea painaa, kun jäävät tielle ihmettelemään pyörääni eivätkä lähde edestä mihinkään.

Poissa jkvi

 • Vakiokalustoa
 • **
 • Viestejä: 503
Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #14 : 31.05.2014 00:00 »
Yksi hirvi ja päälle iso repullinen muita eläviä on hengiltä lähtenyt.

Poissa Totenkopf

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1861
Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #15 : 31.05.2014 09:00 »
Peuroista puheenollen kesän aikana tulee nähtyä noin 600 kertaa peura.
Ei kai mökkisi sijaitse Urjala-Vesilahti alueella. Ainakin tuolla alueella niitä liikkuu todella runsaasti.
Bajen va namnet

Poissa Trollsten

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 9710
Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #16 : 31.05.2014 10:06 »
Osumia ei ole ikinä tullut. Pahin läheltä piti tilanne oli kun painelin mäkistä ja mutkaista soratietä pimeässä ja kun auton keula laskeutui alamäkeen niin valot paljastivat erään isännän karanneet mullikat. Jollain ihmeen kaupalla jäisellä tiellä onnistuin ne väistämään. Ei ollut ABSeja siinä menopelissä silloin ESP:stä puhumattakaan  :o

Poissa Mrk

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 2827
 • S1000XR+S1000RR+A3 TFSI quattro+A3 TDI quattro
Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #17 : 31.05.2014 10:32 »
Onhan noita jokunen. Joskus yli 10 vuotta sitten hirviaidatulla Hämeenlinnan motarilla Nurmijärven kohdalla peuraa päin. Pimeä, satanen vauhtia, lähivalot ja elukka ojasta keskelle keulaa. Puskuri, lokari, konepelti, tuulilasi, lukkopelti, ajovalot + lisäpitkät uusiksi ja koko keulan ja katon maalaus. Kyseisessä kohdassa oli tuolloin kallioleikkauksien kohdalla vain matala aita joka on sittemmin korotettu. Tästä casesta muistuu pikku erikoisuus, konstaapeli kävi lopettamassa keskinurmikolla olevan peuran ja sitten ottivat minulta tietoja. Hetken päästä konstu heräsi; "kuolikohan se varmasti", ja kävi ampumassa uudestaan. Aikoinaan kun skannerilla vielä kuuli poliisiradiota niin noilla paikkeilla oli elukoita vähän väliä aitojen välissä, keväisin useampana iltana viikossa. Kerran kuultiin kun tuli tieto että hirvi kävellyt rampissa autoilijaa vastaan, meni 5 minuuttia ja joku laski sitä päin 120 lasissa, taisi hengissä selvitä.

Toinen osuma pari kolme vuotta sitten prätkällä. Kiva mutkapätkä, vauhtia "sopivasti" ja puskasta mutkassa peura eteen. Vähän kerkesi jarruttaa, peuran pää stongan päähän ja ajohousuihin jäi karvoja. Peura oli 15-20 min taju kankaalla keskellä tietä ja virkosi juuri ennen kuin poliisi tuli. Käytiin vielä etsimässä mutta ei löytynyt, näytin kännystä videon peurasta etteivät ihan hölmönä olisi pitäneet. Toinen vastaava tosi lähellä ollut jarrutus myös prätkällä, noitten jälkeen on tullut fiilis että abseista en katumopossa luovu.

Peuraväistöjä ja jarrutuksia lukematon määrä, hirviä harvemmin. Pari peuratapausta on ollut aivan helvetin lähellä, kerran onnistuin tuurilla vetämään kahden välistä, alkuvauhti oli satanen ja oli pakko pysähtyä katsomaan jäikö karvoja kylkiin, meni niin läheltä.

Sitten olen ollut takapenkillä duunikaverin kyydissä kun otettiin kehä kakkosella ylivuotinen hirvenvasa etunurkkaan. Märkä asfaltti ja kitkat niin ei paljon jarrutus auttanut, kesäkumeilla ei olisi osunut.

Pikkulintuja läjä, niitä on ronkittu mm. prätkän putkien välistä ja auton syyläristä. Ahne varis kerran tuulilasiin kun otti jonkun liian painavan raadon tieltä eikä kerennytkään ilmaan. Oravia taitaa olla vaan yksi, sitten jotain jäniksiä muutama.

Noista linnuista muistuu mieleen kaverin tapaus. Ajeli josku iltasella hieman reippaammin maaseudulla silloisella 626 Mazdallaan. Pikkulintu nokka edellä syyläriin, vedet pihalle. Kaverilla oli sen verran hoppu ettei huomannut että koneenlämmöt nousi ja sen seurauksena Mazdan kone kilahti.

Samainen kaveri myös "törmäsi" peuraan erikoisemmalla tavalla, joku 626 Matu oli silloinkin alla. Ajeli täysperän takana suht lähellä. Yhtäkkiä rekan jarruvalot välähti ja samassa alkoi sataa verta ja suolenpätkiä Mazdan päälle. Rekka oli kelannut peuran yli ja heitti renkaista ne kaikki mujut kaverin auton päälle. Oli kuulemma kiva pestä sitä, autoon ei tullut vaurioita.

Makkis

 • Vieras
Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #18 : 31.05.2014 11:21 »
Vähillä on selvitty, kop kop.

Omituisin tapaus pari kesää takaperin. Ajeltiin Heinävedeltä kotia kohti ja ihailtiin pellon laidalla matalalla liitelevää huuhkajaa. Teki sitten äkkikäännöksen ja pamahti meidän auton kylkeen. Taustapeilistä katsoin että taju pois pyörähti siihen tielle. Aloin siinä katselemaan kääntöpaikkaa ja ennen kuin moinen löytyi, ehti vastaan tulla kaksi autoa. Palatessa huuhkaja oli poissa. Liekkö meni itse, jos vastaantulija poimi, piti olla nopea.

Supikoiran päälle ajoin aikoinaan, damagea etuhiekkapeltiin mutta suurin murhe oli tuon lopettaminen tunkin avulla. Oli aika perkeleen äkäinen ja perspuoli halvaantuneenakin kävi päälle kuin yleinen syyttäjä. Sain sen hengiltä kuitenkin. Toinen supitapaus sattui myös, äkkijarrutus ja tuolloinen ajokkini V40 Volvo pyörähti jotenkin vasemman etupyörän varassa 180 astetta ympäri. Supi pelastui ja Volvo lähti kiertoon ajo-ominaisuuksiiltaan hengenvaaraallisena autona.

Muutaman pikkulinnun ja yhden lokin olen poiminut, pari kertaa hirven ja peuran olen nähnyt. Siinäpä ne taitaa olla.

Poissa skodamig

 • Vakiokalustoa
 • **
 • Viestejä: 992
 • Lion king
Vs: Eläintapahtumasi liikenteessä!
« Vastaus #19 : 31.05.2014 11:34 »
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011110814721330_uu.shtml

Autoon ei naarmuakaan; eikä syksyllä ole aprillipäivä  8)
Seat Mii 75 S&S Style -14