autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Tallentavat autovideokamerat?  (Luettu 83781 kertaa)

Poissa Penguin

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 16044
 • Lakossa
Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #460 : 23.07.2018 14:01 »
Noiden korttien koon mukana vaihtuu usein myös korttiteknologian sukupolvi ja tuo saattaa olla se este SDHC (reliikkil, 2GB) -> SDXC -> UHS-1 jne kunnes uusimmat kai UHS-3.
Ei nyt ihan mennyt oikein.

SD on se reliikki, jonka kapasiteetti on max. 2 Gt ja tiedostojärjestelmä on FAT16. Kortin miniminopeudelle ei ole mitään speksiä.

SDHC-kortti (SDA 2.0) on alle 64 Gt, käytännössä enintään 32 Gt ja tiedostojärjestelmä on FAT32. Nopeusluokka on jokin seuraavista: Class 2, Class 4, Class 6, Class 8 tai Class 10. Nopeusluokan numeroarvo ilmaisee minimikirjoitusnopeuden (Mt/s) jota kortti tulee käytettäessä speksin mukaista tiedostojärjestelmää ja kirjoitettaessa kortille sekventiaalisesti, kun tiedostojärjestelmä ei ole frakmentoitunut. SDHC-kortti ei toimi SD-kortinlukijassa.

SDXC-korttin (SDA 3.0) koko on 64 Gt - 2 Tt ja tiedostojärjestelmä on ExFAT. Nopeusluokat kuten SDHC-korteissa. SDXC-kortti toimii SDHC-kortinlukijassa, jos käyttöjärjestelmä tukee ExFAT-tiedostojärjestelmää tai kortti on formatoitu uudelleen FAT32-tiedostojärjestelmälle. SDXC-kortti ei toimi SD-kortinlukijassa.

SDHC I- ja SDXC I-kortit (SDA 3.0) ovat kapasiteetin ja tiedostojärjestelmän osalta kuin SDHC- ja SDXC-kortit, mutta tukevat SD-väylän lisäksi Ultra High Speed, Phase I -väylää. UHS-I väyläarkkitehtuurissa on kaksi vaihtoehtoista väylänopeutta, joko 50Mt/s (UHS-50) tai 104Mt/s (UHS-104), ja todellinen toteutuva nopeusyleensä selviää kortin merkinnöistä, pakkausmerkinnöistä tai mainosmateriaalista. UHS-I yhteensopiva kortti sisältää aina myös SD-väylän ja toimii myös sellaisessa lukijassa, joka ei ole UHS-yhteensopiva, mutta silloin korkeimmalla tukemallaan SD-väylänopeudella, joka yleensä UHS-korteille on Class 10.

SDHC II- ja SDXC II-kortit (SDA 4.0) ovat myöskin kapasiteetin ja tiedostojärjestelmän osalta kuin SDHC- ja SDXC-kortit, mutta tukevat SD-väylän lisäksi Ultra High Speed, Phase II -väylää. UHS-II väyläarkkitehtuurissa on myöskin kaksi vaihtoehtoista väylänopeutta, 156 Mt/s ja 312 Mt/s, mutta korttivalmistajat ovat toteuttaneet näistä jälkimmäisen. Todelliset nopeudet riippuvat sitten kortista ja merkitty taas korttiin, pakkaukseen tai mainosmateriaaleihin ja saavutetaan vain kun sekä lukija, että kortti tukevat UHS-II -korttia. UHS-II -kortti on aina myös UHS-1 ja SD yhteensopiva, mutta näiden väyläratkaisujen mukaisella nopeudella.

UHS-I ha UHS-II kortit tulevat UHS-siirtonopeuksia, joita on määritelty kaksi luokkaa: UHS-1 on 10 Mt/s ja UHS-3 on 30 Mt/s. Käytännössä UHS-yhteensopivat kortit tukevat UHS-väylässä tätä suurempia lukunopeuksia, usein 80-90 Mt/s ja jotkut UHS-3-nopeudelle speksatut PRO-mallin kortit kirjoitusnopeuksiakin aina 90 Mt/s asti. Nopeampiakin voi olla, mutta ei ole tullut vastaan.

Nämä UHS-3:sta nopeuammat kortit saataa olla määritelty edellisten lisäksi vielä ainakin Sandiskin käyttämällä Video Speed Class:lla, josta löytyvät nopeudet V6, V10, V30, V60 ja V90. Näissä numeroarvo kuvaa jälleen kortin minimikirjoitusnopeutta (Mt/s) ja videokuvalle löytyy seuraavat ohjeistukset:

SD Video              Class 2
HD Video              Class 4
Full HD Video        Class 6, V6
Full HD Video        Class 10, U1, V10
4K UHD Video       U3, V30
8K+ Video            V60
8K+ Video            V90

Jos Full HD Video on pakattu kovin hyvälle kuvanlaadulle ja framerate on yli 30, niin voi olla ettei Class10/U1/V10 -kortti riitä, vaan pitäisi olla U3/V30 kortti. Ongelmaksi voi tulla se ettei kortinlukija tue U3-nopeutta tai se on liitetty väylään joka on tätä hitaampi.

Vielä yksi nopeusluokitus on sovellusnopeus (application perfomance class), joita on määritelty kaksi:
         satunnaisluku   satunnaiskirjoitus    sekventiaalinen kirjoitus
A1       1500 IOPS            500 IOPS                   10 Mt/s
A2       4000 IOPS          2000 IOPS                   10 Mt/s

Kortin hidastuminen käytön myötä tapahtuu kaikilla korteilla ja mekanismi sille on sama. Toki riippuen kortin laadusta (ja hinnasta) hidastumisen on havaittavissa enemmän tai vähemmän. Kortin muisti on flash muistia ja toteusteknologiasta riippumatta sen tallennusblokit voidaan tyhjentää rajallinen määrä kertoja ennen blokin vaurioitumista käyttökelvottomaksi. Halvemmat kortit tietty käyttävät halvempaa flash-teknologiaa, jossa tyhjennyskertojen määrä on pienempi ja kalliimmat kortit teknologiaa, joka sallii usemman tyhjennyksen. Siltä varalta, että jokin blokki vaurioituu, on SD-kortilla kuitenkin ylimääräisiä varablokkeja ja kun kirjoituskerrat alkavat olla täynnä, korvataan alkuperäinen blokki varablokilla. Yleensä, etenkin halvemmissa, korteissa voi olla jo uutena viallisia blokkeja, jotka on heti korvattu varablokilla eli tallennustila ei ole sekventiaalisesti yhtenäinen.

Mitä enemmän alkuperäisiä blokkeja on korvattu varablokilla, sitä enemmän kortti joutuu käyttämään korvaustaulua reitittämään luku- ja kirjoituspyynnöt oikeaan blokkiin ja se vaikuttaa jonkin verran kortin suorituskykyyn. Jälleen mitä kalliimpi kortti, sitä tehokkaammin tämäkin toimii ja sitä vähemmän se on havaittavissa.

Toinen ja enemmän kortin toimintaa hidastavat tekijä on tiedostojärjestelmä. FAT-tiedostojärjestelmät frakmentoituvat ja kun tyhjälle kortille voi kirjoittaa suuren tiedoston sekventiaalisesti yhteen pötköön, niin kortille, jolle on kirjoitettu ja poistettu tiedostoja on vapaa kapasiteetti pikkuhiljaa pirstaloitunut pienemmiksi ja pienemmiksi palasiksi ja käyttöjärjestelmä joutuu pilkkomaan tiedoston useisiin palasiin tiedostojärjestelmään. Vaikka SD-korttilla hakuaika on liki merkityksetön, kun mitään fyysisiä luku- ja kirjoituspäitä ei tarvitse siirrellä ja odotella, niin kortin satunnaiskirjoitusnopeus ei kuitenkaan koskaan yllä sekventiaalisen kirjoitusnopeuden kanssa samaan suorituskykyyn. Monien pienten kameroiden suorituskyky ja muistin määrä voi olla rajoittunutta ja aiheuttaa ylimääräistä tarvetta lukea ja kirjoittaa kortille. Lisäksi käyttöjärjestelmällä menee ylimääräistä aikaa FAT-taulujen lukuun ja kirjoitukseen ja mitä pienempiin paloihin (frakmentteihin) tiedosto joudutaan pilkkomaan sen enemmän se voi vaikuttaa kameran suorituskykyyn kortille kirjoittamisessa.

Suorituskyvyn rajat tulevat silloin vastaan, kun ollaan jo muutenkin suorituskyvyn rajoilla ja kortti kirjoitetaan ylitse käytössä esim. pari kertaa tai useammin per käyttövuorokausi eli sitä helpommin mitä pienempi kortti ja mitä enemmän dataa kamera kirjoittaa kortille. Eli esimerkiksi Full HD videota 30 fps, kun kirjotetaan Class 10 kortille, niin jossain vaiheessa voi tulla vastaan, ettei kortin kirjoitusnopeus riitä.

Sitten vielä ne flash-teknologiat ja montako kertaa ne kestävät tyhjentää blokin:
  SLC NAND       100 000
  MLC NAND          5 000 - 10 000 (medium-capacity)
                           1 000 - 3 000   (high-capacity)
  TLC NAND           1 000
  3D MLC NAND     6 000 - 40 000
  3D TLC NAND      1 000 - 3 000

Käytännössä SD-kortit olivat kaikki TLC NAND-kortteja ja SDHC/SDXC -kortit ovat joko TLC tai MLC NAND -kortteja.

Itselläni tuulilasikamera tallentaa yhdelle 128 Gt kortille noin 14 h videota ja kirjoittaa yli automaattisesti. Jos laskisi, että kaksi tuntia ajaa per päivä keskimäärin, niin TLC NAND -kortti kestäisi teoriassa n. 19 vuotta, todellisuussa alle puolet tuosta, koska varablokit loppuvat aiemmin, kun kortille ei kuitenkaan kirjoiteta tasaisesti kaikkiin blokkeihin saman verran. Kameran elinikä huomioiden laadukkaan kortin pitäisi olla ikuinen. Pitää kokeilla omalla kortilla mitä vaikuttaa, jos sen formatoi uudelleen, jolloin saa poistettua kaiken fragmentoitumisen ja näkee lopettaako se tilttaamasta kameraa sillä. Mitään defrakmentointia ei koskaan kannata ajaa SD-kortille, koska se vain kuluttaa korttia.

Kuten jlindstrom edellä kirjoitti, hyvää ei saa halvalla ja todellakin pätee muistikortteihin.

Ohessa liitteenä kuva ei sieltä halvimmasta päästä olevasta Sandisk Extreme microSD A1 -korttista, jonka merkinnät esimerkkinä:
 • 256 GB - kapasiteetti
 • microSDXC - kortin koko (micro) ja SDA 3.0 -määrityksen mukainen kortti (SDXC), jossa ExFAT-tiedostojärjestelmä
 • SDXC I - UHS-I väylä, joko 50 tai 104 Mt/s, mutta sitä ei kortilta näe kumpi
 • UHS-3 - sekventiaalinen kirjoitusnopeus vähintään 30 Mt/s
 • A1 - sovellusluokka
Kun tämän kortin formatoi FAT32-tiedostojärjestelmään, niin se toimii useimmissa tuulilasikameroissa, jotka tukevat vain SDHC-kortteja. Kamera ei välttämättä itse osaa formatoida tätä korttia, koska sen mielestä kortti on liian suuri. Kortin suuresta kirjoitusnopeudesta ei myöskään todennäköisesti saa irti kaikkea, johtuen kameran prosessorin, väylän ja kortinlukijan rajoitteeista.
« Viimeksi muokattu: 23.07.2018 14:09 kirjoittanut Penguin »
Olen lakossa, kunnes Autostadium alkaa noudattaa Kuluttajansuojalakia mainonnan tunnistettavuudesta.

Poissa Kennedy

Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #461 : 23.07.2018 18:32 »
Ostin just tuon Kingston Canvas Select kappaleen kun mainostivat, että kestäisi paremmin kuumuutta.

Verkkiksen paketti on jo matkalla joten tässä pääsee testaamaan kameraa rauhassa miltä erikuvalaadut vaikuttaa.

Maahantuoja vaan vastas, että olisi hyvä olla min.80MB/s kortti, mutta en keksi mitä lukunopeudella on kirjoittamisen kanssa tekemistä.
Toi mun U1 on 80/10MB ja U3 tyyliin 90/45. Kirjoitusnopeushan se tuossa tallennuksessa on tärkein.

300ZX kesäleluna

Poissa Penguin

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 16044
 • Lakossa
Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #462 : 23.07.2018 18:45 »
Joo maahantuojat harvoin tietää mitään noista korteista, mutta jos siinä kamerassa on wifi tai jokin muu yhteystapa saada katsottua sinne tallennettua videota samanaikaisesti, kun se kuvaa ja tallentaa, niin korkea lukunopeus on myös tarpeen. Kyllä tuolle kameralle pitäisi Class 10 -kortti riittää, mutta toki nopeammat varmemmin myös pystyvät sen riittävän bitraten toteuttamaan. Tuo Kingston Canvas Select on SDXC UHS-I ja UHS-1 nopeudella eli 10 MB/s ja sen pitäisi riittää ja jos ei riitä, niin pitää huonontaa laatua eli pakata enemmän.

Huomasitko muuten, että tuossa kamerassa ei ole GPS:ää ja sen peräänajovaroitin vaatii ainakin arvostelujen mukaan jonkin puhelinsovellukset ja yhteyden puhelimeen toimiakseen?
Olen lakossa, kunnes Autostadium alkaa noudattaa Kuluttajansuojalakia mainonnan tunnistettavuudesta.

Poissa Kennedy

Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #463 : 23.07.2018 19:16 »
Huomasitko muuten, että tuossa kamerassa ei ole GPS:ää ja sen peräänajovaroitin vaatii ainakin arvostelujen mukaan jonkin puhelinsovellukset ja yhteyden puhelimeen toimiakseen?

Juuh.
GPS puuttuminen ihan hyvä niin ei näy nopeus videoista  ;D
Perään ajovaroittimesta en huomannut, mutta joku asetus vaati puhelimen. Yhdessä videossa näky kun kameraa tönäs kunnolla niin se tekee erillisen videotiedoston 10s ennen tönäystä ja 20s sen jälkeen.

300ZX kesäleluna

Poissa Kennedy

Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #464 : 24.07.2018 21:31 »
Kamera saapui tänään juuri ennen duuniin lähtöä.
Himaan päästyä muistikortin formatointi ja softa luuriin.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xiaoyi.car.camera.international

Aika helvetisti toi haluaa oikeuksia vaan..

Tällä sovelluksella on seuraavat käyttöoikeudet:
Laite- ja sovellushistoria

    retrieve running apps
    read sensitive log data

Henkilöllisyys

    find accounts on the device

Yhteystiedot

    find accounts on the device

Sijainti

    approximate location (network-based)
    precise location (GPS and network-based)
    access extra location provider commands

Puhelin

    read phone status and identity

Valokuvat/media/tiedostot

    access USB storage filesystem
    read the contents of your USB storage
    modify or delete the contents of your USB storage

Tallennustila

    read the contents of your USB storage
    modify or delete the contents of your USB storage

Kamera

    take pictures and videos

Wi-Fi-yhteyden tiedot

    view Wi-Fi connections

Laitteen tunnus ja puhelutiedot

    read phone status and identity

Muu

    view network connections
    pair with Bluetooth devices
    access Bluetooth settings
    change system display settings
    change network connectivity
    connect and disconnect from Wi-Fi
    full network access
    control vibration
    prevent device from sleeping
    modify system settings

300ZX kesäleluna

Poissa -karppa-

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 2256
 • Keski-ikäinen jeesustelija
Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #465 : 24.07.2018 21:58 »
Jäisi nuo ehdot hyväksymättä ns. "tuntemattomalle" valmistajalle  ;)

Poissa Penguin

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 16044
 • Lakossa
Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #466 : 24.07.2018 22:25 »
Eikä tunnettuus mitään auta, roistoja ne on kaikki. Vain itse tehdystä softasta voi tietää mihin kaikkialle se vuotaa datat puhelista ja kaikki ei tiedä silloinkaan.
Olen lakossa, kunnes Autostadium alkaa noudattaa Kuluttajansuojalakia mainonnan tunnistettavuudesta.

Poissa -karppa-

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 2256
 • Keski-ikäinen jeesustelija
Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #467 : 25.07.2018 00:40 »
Eikä tunnettuus mitään auta, roistoja ne on kaikki. Vain itse tehdystä softasta voi tietää mihin kaikkialle se vuotaa datat puhelista ja kaikki ei tiedä silloinkaan.

Pahinta on, että myös niiden tiedot jotka eivät ole sitä edes halunneet...

Poissa Kennedy

Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #468 : 25.07.2018 16:47 »
Jaoin kiinalaisille elämäni.
Jopas on näppärää säätämistä puhelimesta. Livenä kuvaa pystyy katsomaan vielä.
Kamerankin omista napeista säädöt helposti hoidettavissa.

Tänään ajelen 720P säädöillä. Huomenna testaan HD30p. Ensviikon alussa sitten HD60p ja SuperHD ominaisuuksia.
Huono vaan kun en tiedä onko 4 aikaan aamusta yhtä pimeää mitä on klo23 jälkeen.

35min matkalla 2 kertaa tuli imukuppi alas  ;D
Virittelin siis vanhaan 20cm pitkään universaali tankoon sen kiinni testiksi. 2v seissyt kirjahyllyssä kuivumassa.
Joka tippumisella teki hätä tallennuksen eli huomasi rajun liikkeen. Puhelimessa se ei ollut kiinni silloin.

Amazonista tilasin mini imukuppisetin tuohon kameraan. Niitä en oikein löytänyt suomesta.
« Viimeksi muokattu: 25.07.2018 16:54 kirjoittanut Kennedy »

300ZX kesäleluna

Poissa Kennedy

Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #469 : 26.07.2018 00:05 »
Milläs noita videoita vetäis kätevästi yhteen? Taisi tehdä MP4?
Ei tarttis editoida muuten kuin yhdistää.

300ZX kesäleluna

Poissa -sami-

 • Klassikkoainesta
 • ***
 • Viestejä: 1886
 • 520dA xDrive - 325iA - PappaTunturi
Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #470 : 26.07.2018 08:05 »
Milläs noita videoita vetäis kätevästi yhteen? Taisi tehdä MP4?
Ei tarttis editoida muuten kuin yhdistää.

iPhonessa, iPadissa ja Macissa iMovie on kätevä. Androidista en tiedä. Enkä Windowsista.

Poissa Kennedy

Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #471 : 31.07.2018 06:35 »
Kokeilin Shortcut nimistä softaa. Paria eri pakkausta ja silti lopputulos huonoti kuvaa aika pahasti.

Mitä tuota kameraa nyt testaillut. 3min klipit
720p 110MB
1080p30 330MB
1080p60 450MB
2304p30 450MB

Tuon lisäksi se tekee jostain syystä valmiiksi pienennettyjä videoita toiseen kansioon. 640x480 resolla jotka ottaa oliko 40MB.


720p on rakeisempi, mutta noissa kolmessa muussa ei kovin pahasti eroa näy. Varmaan tulee siis jätettyä 1080p30 asetukselle tuo.
Pitäisi joku 9h mennä 64GB tikulle. On kyllä aika vähän..
Tosin jos ei tartte talteen ottaa maisemavideota niin 720p saisi kuvattua varmaan koko lomareissun.

300ZX kesäleluna

Poissa Penguin

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 16044
 • Lakossa
Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #472 : 31.07.2018 19:42 »
Älä pakkaa uudelleen, kun yhdistät videot. Ainakin avidemux osasi ennen pätkiä ja yhdistellä ja lopuksi tallennus ilman uudelleenpakkausta. Myös Mpeg streamclip saattaa toimia windowsissa. MacOS:n uusimmissa versioissa ei enää toimi. Tuolla saa myös tallennettua palkkaamatta uudelleen.
Olen lakossa, kunnes Autostadium alkaa noudattaa Kuluttajansuojalakia mainonnan tunnistettavuudesta.

Poissa Penguin

 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 16044
 • Lakossa
Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #473 : 13.09.2018 21:16 »
Jumiin. Ruutuun jäi kuva paikalleen. Ainut millä sain toimimaan oli virta irti ja sitten nappi pohjaan kunnes sammui.
Sen jälkeen taas toimi normaalisti kunnes uudestaan jumahti.

Oma 0805 alkoi sammuilemaan satunnaisesti jo kuukausia sitten. Nyt ruotsin reissulta palatessa se ei enää pysynyt reilua 10 minuuttia pidempään päällä ja käynnistyessä usein jumiutui heti. Ajellessa oli aikaa testata ja huomasin, että kun irroitin kameran sammumisen jälkeen jalastaan ja siten myös virtalähteestään, odotin muutaman sekunnin ja laitoin takaisin jalkaa, niin se käynnistyi automaattisesti ja toimi taas sen kymmenkunta minuuttia kunnes sammui. Satunnaisesti tallennus jää myös alkamatta tai pysähtyy, mutta sitä en ole pystynyt todentamaan, että mitä siinä tilanteessa tapahtuu.

Tänään sitten laitoin aamulla kotiin tultuani kameran työpöydälle ja vanhasta Nokian puhelimen virtalähteestä siihen virransyötön. Epäilykseni alkaa saada vahvistusta kun se näkyy tuossa pöydällä toimivan eli noinkohan olisi vain virtalähde tullut käyttöikänsä päähän ja jännite romahtaa autossa ollessa ja siksi se sammuu.

Oletko testannut sitä omaa kameraasi muilla virtalähteillä, kuin sen mukana tulleella?
Olen lakossa, kunnes Autostadium alkaa noudattaa Kuluttajansuojalakia mainonnan tunnistettavuudesta.

Poissa -TimoS-

Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #474 : 26.11.2018 18:13 »
Pitkään näitä miettinyt - ja vieläkin...
Olisi Rajalalla tuo Garmin 45 tarjouksessa. Taitaa olla vanha malli, mutta entäs hinta/laatu nyt. Muistikortti sitten erikseen.

https://www.rajalacamera.fi/garmin-dash-cam-45.html

??

Poissa tomppa

Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #475 : 26.11.2018 18:16 »
Street Guardianin Euroopan jälleenmyyjällä on vielä tänään ale. Tuosta hyvä kamera muistikortilla. Tuohon laitteeseen on tarjolla myös takakameraa.
https://www.hiniko.com/index.php?route=product/category&path=59_105_203
Autostadium ry:n sihteeri

ML ...I'm knitting with only one needle...I'm driving only three wheels these days... -Freddie Mercury-

Poissa -TimoS-

Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #476 : 26.11.2018 18:31 »
Kylllähän mä koitin noita katsoa jo viimeviikon puolella, ei vaan tarjous sattunut silmään.

Poissa -TimoS-

Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #477 : 26.11.2018 19:11 »
Tulossa sitten.
Kohta saadaan lisää vääntöä tuonne "tallennuksia" osastolle  ???

Poissa Mrk

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 2992
 • S1000XR + S1000RR+ Q3 vajakki + A3 TDI quattro
Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #478 : 02.12.2018 20:06 »
Transcendilla tuli tunnit täyteen, usb-liitin irtosi piirilevystä, osittain rankan käytön seurausta. Nyt tarttis keksii joku tilalle. Saako noita Garmineita, esim. 55, imukuppikiinnityksellä? Se liimattava magneetti ei tässä tapauksessa ole vaihtoehto kun tuota pitää siirrellä autosta ees taas. Tai onks jossain jtn tarjouksia?

Poissa JiiJii71

Vs: Tallentavat autovideokamerat?
« Vastaus #479 : 02.12.2018 20:11 »
Transcendilla tuli tunnit täyteen, usb-liitin irtosi piirilevystä, osittain rankan käytön seurausta. Nyt tarttis keksii joku tilalle. Saako noita Garmineita, esim. 55, imukuppikiinnityksellä? Se liimattava magneetti ei tässä tapauksessa ole vaihtoehto kun tuota pitää siirrellä autosta ees taas. Tai onks jossain jtn tarjouksia?

Tuossa Garminin magneetissa on 3M VHB 5952 teippi kiinnittämässä sen lasiin. Sen saa helposti ilman näkyvää jälkeä irti ja rullalta saa magneettiin uutta teippiä. Jos päädyt tuohon ratkaisuun, voinen jopa hiukan jeesata vastaavan teipin hommaamisessa. 8)
Vihreä on uusi oranssi.

Attidu... Attitude Determines Altitude.