https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Yleinen vai spesifi aihe?

Mielestäni parhaiten toimivat

 • Mahdollisimman laajat ja monipuoliset aiheet

  Ääniä: 3 15,0%
 • Mahdollisimman selkeästi rajatut aiheet

  Ääniä: 11 55,0%
 • Ei niin haittaa, vaikka keskustelu hiukan rönsyileekin

  Ääniä: 12 60,0%
 • On tärkeää, että keskustelu pysyy aiheessa

  Ääniä: 4 20,0%
 • Olevien aiheiden jakaminen vaikeuttaa keskustelua

  Ääniä: 4 20,0%
 • Jos keskustelu alkaa rönsyillä, on parempi, että aihe jaetaan

  Ääniä: 11 55,0%
 • Jos keskustelu alkaa rönsyillä, on parempi, että otsikkoa muutetaan

  Ääniä: 3 15,0%

 • Äänestäjiä yhteensä
  20

Quality

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
18.12.2013
Mielipiteet aiheiden ylesiyydestä ja niiden tarkasta rajaamisesta tuntuvat vaihtelevan. Tämän keskustelun tarkoituksena on selvittää, millaiset aiheet saavat eniten kannatusta.

Itse kuulun niihin, joiden mielestä aiheiden tulee olla selkeästi rajattuja, jolloin niiden haku otsikon perusteella on kätevää. Kovin yleiset aiheet keräävät laajan kirjon erilaisia viestejä eikä niiden löytäminen ole kovin helppoa.
 
Molempia pitää tietenkin olla. Sinne yleiseen laariin kaadetaan ne kommentit ja kysymykset mitkä ei sovi niihin spesifisiin.
Kukaan tuskin esim. haulla hakee milloin nimimerkki X vaihtoi renkaat tai ohjeistusta milloin renkaat pitäisi/voisi vaihtaa. Minusta tuollainen höpöttely voi olla ihan vaan joku yleisketju.
Se että jos vähänkin menee offtopic niin sitten sille avataan oma ketju joka sitten jää siihen pariin viestiin. Kohta on sitten niin paljon spesifisiä ketjuja että on hankalaa löytää sieltä se oikea.
Minusts noiden spesifisten ketjujen avaamisessa pitää käyttää harkintaa, tuleeko ylipäänsä riittävästi keskustelua aiheesta.
 
^jep ja niitäkin ketjuja on varmaan parikymmentä vaikka parikin riittäis
 
Tuosta puuttuu vaihtoehto, mutta myös ilmeisesti moinen toimintamalli,
että olemassa olevaa ketjua ei pilkota, mutta se rönsyilevä osa kopioitaisiin oikeaan ketjuun,
jättäen kuitenkin sen viestin siitä kyseistä ketjusta poistamatta, että ihmiset pysyvät perillä,
miten tähän on päädytty.

Mielestäni monipuolisuus on hyvästä näissä ketjuissakin.
Liian tiukka rajaus ahdistaa keskustelua, liian laaja aihe taas karkaa käsistä.
 
Minulle käy oikeastaan molemmat mieluummin. Ja jos aihe on spesifinen, silloin siinä toivottavasti kohtuu tiukoissa raameissa pysytään. Ja yleisemmässä aiheessa lipsuminen sallitaan.

Foorumilla on ollut tähän saakka sopiva linja. Modet on kyllä pitäneet todella hyvin paketin kasassa.
Tähän voitaneekin todeta, että aivan ylivoimaisesti miellyttävin foorumi, mitä tähän saakka on silmiin osunut.
 
Pieni rönsyily sallitakoon, mutta ei autotallissa, esim. Tompan autotalli on juuri nyt tälläisen rönsyilyn kohteena.
 
Keskustelupalstojen luonteeseen kuuluu, että homma lähtee välillä lapasesta ainakin parin viestin ajaksi. Ei ainakaan minua haittaa. Turha väittely on asia erikseen, jos se ei ketjuun kuulu. Monesti OT-kysyjä saa helpommin vastauksen, vaikka asia ei otsikoon sopisikaan (aktiiviset ketjuun vastaajat tiedonlähteenä).
 
Jotkin aiheet on turhan tarkkaan rajattu. Esim. kesä/talvirengas ketju nyt voisi mielestäni olla vain ketju renkaanvaihdosta. Nyt nimestä tulee mieleen että syksyllä pitää avata uusi ketju talvirenkaan vaihdolle, jossa nyt ei järkeä ole. Samoin esim. punaviini ketju voisi olla viiniketju, turha avata kahden viestin takia valkoviiniketjua. Myös matkailupuolella on joitain hyvin lyhyitä ketjuja joihin kukaan ei ole kirjoittanut pitkiin aikoihin. Nämä nyt tulivat itsellä esimerkkeinä mieleen
 
Tämä onkin vaikea rasti. Toki olisi hyvä jos pysyttäisiin aiheessa, mutta valitettavan yleistä on myös se, että hyvään vauhtiin päässyt keskustelu lopahtaa täysin, kun se pilkotaan osiin.
 
Tuloshan on aivan odotettu = ei tulosta ollenkaan :-\ - sikäli kuin 17 vastauksen perusteella mitään voi sanoa.

Homma jatkunee niin, että pahimpia - tai herkullisimpia - rönsyjä erotetaan jatkossakin omiksi aiheikseen, mutta kovin hienojakoiseen suitsentaan tuskin on syytä.

Otsikon muuttaminenkin puoltaa paikkaansa joissain tapauksissa, mutta kyselyssä yleistettynä tuohon on ymmärrettävästi paha mennä sanomaan.

Fifty-sixty on tilanne, ja mitään radikaalia uutta linjausta tuskin tullaan tekemään.
 
Tämä lienee oikea päätös.
Onhan se nähty että kun jossain aiheessa hieman poiketaan aiheesta niin keskustelu tyssää siihen että rönsyaiheilu jaetaan omakseen.
Tietenkin aiheessa olisi hyvä pysyä niin rivikirjoittajien kuin modejen puolelta.
 
En äänestänyt mitään kohtaa, luotan moderaattoreiden harkintaan.  ;)