https://automasa.fi/

Webastolle oma akku

Ironic32

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Viestejä
10 157
Autossa on webastolle tällä hetkellä oma akku 70Ah. Webaston kelloa ihmettelin, kun hukkaa aikansa, mutta tosiaan löysin penkin alta toisen akun, jossa napajännite ~3,7V. Auton laturi lataa akkua, mutta on varmaan seisoessaan päässyt tyhjäksi, eli pitää nyt vielä kokeilla ulkoisella laturilla, saako tuota herätettyä henkiin. Ajoa ollut aika vähän toistaiseksi.

Jos akku kuitenkin menee uusiksi, niin onko tuo 70Ah järkevä koko pelkän webaston tarpeisiin? Kuulostaa aika isolta pelkäksi lisäakuksi. Onko jotain etua / haittaa, jos laittaa pienemmän Ah-määrän akun? Eli ts. onko tuossa jotain optimaalista kokoa vai onko akun Ah-lukemalla mitään väliä?
 

ConD

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Viestejä
13 705
Kahden akun järjestelmässä jossain on erotusrele tai muu vastaava kytkentä. Sen toiminta kannattaa myös tarkastaa, ettei se uusikin akku ole kohta entinen.

Sinänsä webasto ottaa aika tasaista virtaa, joten isommalla akulla saadaan lisää käyttöaikaa, mutta myös pidennetään latausaikoja.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Viestejä
23 016
Kyllähän se Webaston oma akku pitää sen auton käynnistysakun pidempään käyttökuntoisena. Jos ahkerasti Webastoa käyttää yhdellä akulla ja vielä paljon lyhyttä ajoa ajaa, niin melkein saa joka talveksi ostaa uuden akun. Auttaa tietty, jos roikan päässä lataa öisin, mutta kuka sitä nyt firman autoa lataisi omaan piikkiin kotonaan.