https://tummennuskalvot.fi/

Wankelmoottorit

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
Sähköauto-topicissa esiteltiin Wankel-moottorilla varustettua prototyyppiä, jolloin nousi esille kysymys moottorityypin toimivuudesta yleisesti: http://www.autostadium.fi/index.php?topic=317 .

Wankel on omaperäinen ja vähän käytössä ollut moottorityyppi, jonka kehitystyö ei ilmeisesti ole kantanut tarpeeksi pitkälle, koska sen käytöstä on luovuttu.  NSU Wankel Spider ja Mazda RX-8 lienevät tunnetuimmat moottorityyppiä käyttäneet mallit.

Onko stadiumilaisilla kokemusta tai lisätietoa Wankel-moottorista? Kestävyys, polttoaineenkulutus, vaikutus auton hintaan jne. kiinnostavat.

E: Oli tarkoitus lisätä Wikipedia-artikkeli, joka valaisee Wankel-historiaa ja -tekniikkaa sopivasti:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Wankelmoottori .
 

RoccoScientist

Klassikkoainesta
Liittynyt
25.12.2013
Kestävyys ja kulutus ovat ilmeisesti ne huonot puolet. Autoa pitää huoltaa todella tunnollisesti, mutta itse rakenne on ilmeisesti jo sellainen, että se kiertomäntä kuluu nopeammin kuin normimoottorin osat, eikä sille oikein voi mitään. Kulutuksessa muistelisin RX-8:n vetäneen aikoinaan TM-testissä useamman litran enemmän kuin sporttiset kilpailijansa. Sattuneesta syystä RX-8:n saa käytettynä kohtalaisen halvalla, vaikka moottori olisi vasta rempattu uuteen uskoon.