https://tummennuskalvot.fi/

Volvo-museo, Göteborg

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Osana uuden Geelyn luovutusta kävin tutustumassa Volvon omaan museoon Torslandassa. Jos Volvot kiinnostavat ja vaikkapa kesän lomareissut sivuavat Göteborgia, niin kannattaa käydä poikkeamassa. Museo on hyvin toteutettu, siisti ja ilman opastettua kierrostakin saa asiasta varmasti paljon irti, koska esittelytekstit ovat selkeitä.

Muutama sekalainen kuva paikanpäältä:

IMG_2908.JPG


IMG_2923.JPG


IMG_2918.JPG


IMG_2915.JPG


IMG_2911.JPG


IMG_2926.JPG


IMG_2942.JPG


IMG_2941.JPG


IMG_2936.JPG


IMG_2935.JPG


Legoista tehty 1:1 XC90:

IMG_2932.JPG


Ja museon kotisivut:

http://www.volvomuseum.com/
 
Tuo Lego XC90 oli joskus vuosia sitten joko Pariisintai Geneven autonäyttelyssä esillä. Hieno rakennelma ja lapsena tuollaisten rakentaminen olisi ollut mun unelmaduuni. Eipä olisi enää.
 
Penguin sanoi:
Tuo Lego XC90 oli joskus vuosia sitten joko Pariisintai Geneven autonäyttelyssä esillä. Hieno rakennelma ja lapsena tuollaisten rakentaminen olisi ollut mun unelmaduuni. Eipä olisi enää.
Jos riittävästi maksettaisiin, niin vaihtaisin lennossa duunin tuohon. :D

Mä olen kesän korvilla Göteborgissa sukuloimassa ja voishan sitä käydä tuonkin tsekkaamassa. Mun setä oli reilun 30 vuotta Volvolla töissä ja viimeksi kun käytiin siellä v. 2001 meidän piti päästä tehtaalle yksityiselle sightseeingille. Homma kusi sitten siihen, että tuolloin oli D5-moottorin kehitys viime metreillä ja ulkopuolisia ei saanut missään nimessä päästää aitojen sisäpuolelle. Tämän kesän keikalla ei varmaan tehtaalle ole enää asiaa kun setä on jo eläkkeellä.
 
Kyllä oli positiivinen kokemus tuo museo...isot määrät nähtävää ja kautta merkin historian. Tilat siistit ja modernit, ja parkkitilaa riitti. Ainoa miinus hankalahko sijainti; navi sekoili kun oli uusia risteys-ramppi-linjoja vedetty. Ohessa muutama kuva...tuo XC60:n näköinen laite oli mallin alkuproto -aika lähellä lopullista ulkoisesti. Rekkanuppi The wild viking oli aika vaikuttava arvoiltaan: Heppoja joku 1600, kiihtyvyys nelisen sekkaa sataseen ja huiput 270.



 

Liitteet

  • VolvomuseoA.jpg
    VolvomuseoA.jpg
    163,8 KB · Katsottu: 218
  • VolvomuseoB.jpg
    VolvomuseoB.jpg
    172,4 KB · Katsottu: 217
  • VolvomuseoC.jpg
    VolvomuseoC.jpg
    166 KB · Katsottu: 249
Äh, joku meni pieleen eli tässä vielä se tehovetonuppi:

 

Liitteet

  • VolvomuseoD.jpg
    VolvomuseoD.jpg
    165,4 KB · Katsottu: 243
Hienoja oikeita Volvoja : )  164 olikin jo kerran kynsissä, mutta harmi kun luovuin siitä. Harrasteautot kun vie tuota tilaakin : ) Jos sen P1800 ottaisi eläkepäiville laitettavaksi.
 
Mukava paikka ja paljon mielenkiintoista Volvoista - hankaluus oli paikalle pääseminen, kun sijainti on Torslandan tehtaiden "kupeessa", mutta kyllä sinne julkisillakin (bussi) pääsee, kun lopussa palan matkaa viitsii kävellä.

XXXXXL kokoinen turvaistuin oli "suurin" turvallisuus-"keksintö".. =)

  teha