https://yliteippaus.fi/

Volvo Estate Concept

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Volvo-Concept-31.jpg


Aika järkyttävän siisti! Täältä ajatuksia:
Volvo Estate Concept - Swadeology
 
Kaide sanoi:
Mitä olisivatkaan saaneet aikaan Saabin kanssa ?!?

Arghh!! Älä viitsi.. sattuu...

Mutta on kyllä minun silmiin tyylikäs esitys heti väristä lähtien. Ja tuo sisusta! Jännää nähdä mitä tuosta saadaan tuotantoversioihin. Volvolla on ollut rohkeutta toistaiseksi tuoda sisälle aika erikoisiakin ideoita, joten miksei nytkin.

Mikä ihmeen lisävaruste "Mölökky" tuolla kontissa on? :D
 
Ja itselle vastaten:

Volvo has even built a Swedish game called “kubb” into this car. The specially designed game set is visible through the load floor in the back, while the rules of the game are printed on the transparent floor!

Sepä se, sepä se..
 
Tuo on taas niitä, joissa tyyli on mennyt käytännöllisyyden edelle. Olemattoman pieni takaluukku, samoin todennäköisesti kontti, todella korkea kynnys, 2 ovea ... Sopii varmaan niille, joiden elämäntapaan kuuluu ensisijaisesti fiilistely, mutta käyttöautona tuo on mahdoton, jos tuollaisena markkinoille puskee.
 
Quality sanoi:
Tuo on taas niitä, joissa tyyli on mennyt käytännöllisyyden edelle.
Kaikki eivät tarvitse käytännöllisyyttä. Kaksi ovinen nelipaikkainen "farmari", jossa on kaljakopankokoinen tavaratila ei missään nimessä ole käytännöllinen.

Kyllähän tuonne saa helposti nostettua viikonlopun aikana tarvittavat kauluspaidat ja suorat housut autoon sointuvassa merkkilaukussa. Näitä tarvitsevat taitavatkin olla kohderyhmänä. Käytännölliset ihmiset ostavat Octavian.


Mutta auto on mielestäni hyvännäköinen, mutta en usko tuollaisenaan tulevan tuotantoon. Filtterin läpi joutuu menemään jolloin tuohon tehdään paikat viidelle, takaovet ja tiputetaan lastauskorkeutta inhimillisemmälle tasolle. Kaikki tämä vain sen takia, että se olisi käytännöllisempi ja myisi enemmän.

Tyyliä se on tyylittömyyskin.

Uudet autot muistuttavat kaikki toisiaan ja kaikki sopii kaikille. Niiltä puuttuu luonne!
 
Niin. Konseptihan tuo, eikä varmaan tarvitse kovin huolestua jos se ei käytännöllisyyttä korosta. Uskoisin, että tässä nähdään uusi keulan ilme, perän muotoilu, kojelaudan muotoilusuunta ja kuten nettivideoissa jo esitellään, uusi käyttöliittymä. Muutenhan nämä turkielmat on tarkoituksella radikaaleja ja ajatuksia herättäviä. Harvoin mulle "kolahtaa" mikään konsepti erityisemmin, mutta tämä on sellainen. Sisäpuolen väri ja materiaalivalikoimatkin on kuin jostain design tuotteesta. Ei mitään niin futuristisen utopista kuin suuri osa viimeaikoijen konsepteista on tarjonnut.

Ois aika hurjaa jos tuollainen "leijuva" istuinjärjestely nähtäisiin joskus tuotannossa.

Edelleen väri on kyllä hieno!

Edellinen samaan trilogiaan kuuluva konseptikin oli näyttävä, mutta ei kyllä lähimainkaan näin hieno.
Vaan kyllä näistä antimista on lupa odottaa uudelta XC90:ltä jotain tosi komeaa.
 
Sivuprofiilista tulee mieleen roadster kun on pitkän näköinen keula ja kuski istuu niin takana :), keskikonsolista taas Tesla.

Tällaiset olisivat iloa silmälle harmaassa massassa mutta taloudelliset massamyyntiä vaativat realiteetit ikävä kyllä tylsistävät hienotkin tutkielmat.
 
On kyllä mahtavan hieno laite. Ensimmäinen hyvännäköinen Volvo sitten Pyhimysvolvon :)
Kertaheitolla kaikki muut nykyautot autot alkoi heti näyttää erityisen tylsiltä ...
Harmi vaan että tuskin koskaan  tulee tuotantoon.
 
Quality sanoi:
Tuo on taas niitä, joissa tyyli on mennyt käytännöllisyyden edelle. Olemattoman pieni takaluukku, samoin todennäköisesti kontti, todella korkea kynnys, 2 ovea ... Sopii varmaan niille, joiden elämäntapaan kuuluu ensisijaisesti fiilistely, mutta käyttöautona tuo on mahdoton, jos tuollaisena markkinoille puskee.
Mulla oli taannoin Volvo C30 joka oli tiloiltaan tätä konseptiakin epäkäytännöllisempi. Mutta kummasti sekin toimi käyttöautona. Autoa ei tokikaan valittu takaluukun, kontin, kynnyksen ja ovien vuoksi vaan niistä huolimatta.
 
tuRboman sanoi:
Arghh!! Älä viitsi.. sattuu...

Älä nyt , kyllä minä 10 Saabin kokemuksella olen sitä mieltä että Kiinalasten omistus olisi ollut paras vaihtoehto myös Saabille.  Volvolle ovat tehneet pelkästään hyvää. Kunnioittavat Volvon alkuperäisiä osaamisalueita ja kaikilla muilla alueilla on otettu huimia harppauksia eteenpäin . Enää ei tarvitse tehdä autoa jonka muodon lapsi saa aikaan kolmella legolla  :p ( V70 onnistuu kyllä jopa kahdella )
 
Jep. Ilmaisin itseni huonosti. 11 ( !) Saabin kokemuksella asiasta täysin samaa mieltä! Ja sama se mistä rahat ois tullut kun vain ois homma toiminut.
Toivottavasti Volvo onnistuu.
 
Itsekin edustan näkökantaa, että auton tulee olla hyvännäköinen, ennenkuin siitä voi kiinnostua. Tämä konsepti täyttää tuon kriteerin ehdottomasti. Mutta samaan hengenvetoon on pakko tukahuttaa kiinnostus, koska itsellä ei tule milloinkaan olemaan varaa pitää kahta autoa, jolloin tuokin voisi tulla kysymykseen kakkosena.