https://yliteippaus.fi/

Volkswagenin bluetooth-moduulin jälkiasennus

jrinnes

Hallitusjäsen
Liittynyt
23.12.2013
Tarkoitus olisi asentaa tuohon meidän Passat B7:an Volkswagenin alkuperäinen bluetooth-moduuli. Moduuli johtosarjoineen on tarkoitus tilata Puolasta Carsystemsiltä. Kysyin heiltä sähköpostilla suositusta omaan autooni ja sieltä suositeltiin vain tällaista rSap versiota, jossa on mukana Wi-Fi hotspot.

Kyselin sitten että josko tuohon autoon kävisi joku modernimpi versio, esimerkiksi tämä, mutta koska kaverit osaavat englantia nähtävästi vielä minuakin huonommin, en ilmeisestikään tullut ymmärretyksi ja sain vain suositukseksi toisen rSap version. :rolleyes:

Onko nyt niin, että tuohon Passattiin ei käy kuin tuollainen rSap- versio, vai uskallanko tilata tuollaisen uudemman version?
 
No, laitoin kuitenkin vielä yhden sähköpostin tuonne liikkeeseen ja sain vastaukseksi, että tuon RCD510:n ja tuon 7P6-alkuisen moduulin kanssa on yhteensopivuusongelmia, lähinnä osoitekirjan siirron kanssa. Siksi tuon soittimen kanssa pitäisi käyttää tuota 3C8-alkuista moduulia. Eli semmoinen täytynee laittaa tilaukseen. Toivottavasti tuo nyt sitten osaa näyttää biisien nimet soittimen näytössä...  :-\
 
Mikä mankka sinulla on Polossa? RCD510, RNS310, RNS315 vai RNS510?

Joku nuista jos löytyy, niin sitten tuon pitäisi toimia...
 
Kyllä tuon siihen pitäisi sujahtaa suht kivuttomasti. Tunti-pari asentelua ja VCDS koodit perään niin pitäisi pelata.
 
^ Kiitoksia vinkistä pitää vähän googletella. Eipä tuolla niin kiirettä ole kun tähän asti ilman pärjännyt. Asennus ei tosiaan kummoiselta näyttänyt, pitäisi onnistua kyllä melko kivuttomasti.
 
Carsystemsin kitissä on hyvää se, että siinä tulee tasan kaikki mukana, eikä mitään kolvailuja tai rosvoliitoksia tarvi. Toki nuita voi purkuautoistakin löytyä, tai sitten tilaa pelkät johtosarjat.

Golfiin tuli minulla laitettua, ja ehkä hankalin juttu siinä oli saada mikrofonin piuha tuotua kattoon sisävalopaneeliin. Muuten suht simppeliä hommaa.
 
Vaikuttaa muinaiselta painokselta, eli suosittelisin etsimään tuoreempia jos tahdot esimerkiksi kappaletietojen näytön mankalla ja ohjauksen ratin napeista...
 
Ei kyllä tuo punainen liitin näytä yhtään tutulta. Ettei olisi MDI/vast liitin suoraan? BT boksi nappaa suoraan väylästä mankkaan ja mittaristolle tiedot, eikä minulla omissa retrofittauksissa tarvinut mitään mittaristolle vedellä. Mikrofoni tietty kattoon...

Miltä tuo punainen liitin näyttää tarkemmin?
 
Näin olen ymmärtänyt.
Vcds ei löytänyt kuitenkaan Bluetooth boksia, joten joku virka tuolla on.
Lähetin spostia ostopaikkaan... josko sieltä vastattais.

 
Mikin piuhan laitoin jo... Varmaan lähettäneet väärän johdon.
Kötöstämällä varmaan saa väylän johdot paikoilleen.
 
Tuliko tossille tuota FIS-link / vast boksia mukana? Erikoinen tilanne kyllä jos boksi ei löydy piuhojen kytkennän jälkeen, mutta tuo FIS-linkkitulkin puute voisi asiaa selittää Minulla on about laakista löytynyt bt-boksit niillä piuhoilla missä tuommoisia tulkkeja ei ole tarvinut.
 
Ei tullut muita mokkuloita mukana.

Ei tuon valkopohjasen mittariston pitäis tarvita mitään ylimääräistä.
Sas nähdä mitä vastaavat.
 
ConD sanoi:
Tuliko tossille tuota FIS-link / vast boksia mukana? Erikoinen tilanne kyllä jos boksi ei löydy piuhojen kytkennän jälkeen, mutta tuo FIS-linkkitulkin puute voisi asiaa selittää Minulla on about laakista löytynyt bt-boksit niillä piuhoilla missä tuommoisia tulkkeja ei ole tarvinut.

Joo ei toimi ilman fis-linkkiä. CAN väylä menee sen läpi ja jos sitä boksia ei oo paikallaan niin canniväylä on poikki.

Tos, helpoin on kun purat siitä johtosarjasta irti sen vihreän liittimen quadlockista. Siihen tulee mikki. Bluetooth boksille menee +12, gnd ja can-h + can-l. Ne on helppo juottaa radion quadlockin taakse tuleviin johtoihin suoraan. Tälleen ei tarvii mitään adaptereita sinne väliin survoa ja tuon välikaapelin voi heittää kuikkaan.
 
Eipä kestä. Eiköhän tuo ole sulle ihan pikku juttu tehdä noin ;)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Haluavat piuhan takaisin vaihtoon, mutta maksais 29 euroo postin kautta.
Enpäs taida lähettää.

Helppohan tuo on purkaa ja tinata  8)
 
Joo eipä kannata kyllä alkaa palauttelemaan.

Tuosta saa hyviä varaosia sitten myöhempiäkin projekteja varten jos tarttee :)
 
Nyt on parempi (7P6035730M) boksi. Viikonlopulla jos sais asennettua.  :D