https://automasa.fi/

Vikavirtasuojat

MTO

Sisäänajettu
Liittynyt
22.12.2013
Meiltä (OK-talo, vm 2008) pamahti vikavirtasuoja. Todellakin vikis on rikki, mikään viallinen laite ei sen laukeamista aiheuttanut. Tässä yhteydessä kävi ilmi, että vikiksen "piirissä" on yläkerran kylppärin valot ja pistorasia, ulkovalot sekä terassin ulkopistorasiat. Täyttää talon rakentamisen ajankohtana olleet määräykset. Oikeaoppisesti myös keittiön sähköremontin yhteydessa keittiön pistorasiat liitettiin myös vikiksen piiriin .

Sähkärin kanssa keskustelin niin lisätään meille sähköpääkeskukseen lisää vikiksiä kun vaihdetaan tämä viallinen, sähkömiehen mukaan "paras henkilösuoja". Keskuksessa on yllin kyllin tilaa.

Onko määräysten mukaan nykyisin jokainen pistorasia oltava vikiksen piirissä kun rakentaa uuden talon?

ps. Autotallin ja ulkovaraston sähköt (oma keskus) on kaikki vikiksien piirissä. Eihän tuo nyt iso homma olisi ollut alunperinkään laittaa myös itse taloon vastaavalla tavalla, mutta....
 

Mika_M

Hallitusjäsen
Liittynyt
27.3.2014
Jos uutta taloa rakennetaan, niin kyllä tänä päivänä käytännössä kaikki pistorasiat pitää laittaa VVSK:n perään. Joitakin poikkeuksia sallitaan, esim jääkaappi/pakastin saa kai vielä toistaiseksi olla ilman suojaa. Määräyksissä ollaan kyllä menossa siihen suuntaan, että tuokin poikkeus jätetään mahdollisesti pois, ellei ole jo jätetty. (ei ole tullut työn puolesta nyt viime aikoina näiden kanssa pelattua joten standardin uusimmat jutut jääneet kuulematta)
 

Mika_M

Hallitusjäsen
Liittynyt
27.3.2014
Hyvästä. Helpommin se mekanismi jumiutuu jos sitä ei koskaan koesta. Ja tuleepahan samalla testatessa ilmi jos se kaikesta huolimatta on jo jumiutunut.
 

Petri M

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Autoilija92 sanoi:
Onkohan hyvästä vai pahasta vikavirtasuojan pitkäikäisyyttä ajatellen testailla niitä testinapista?

Hyvästä.
Mitä tekee vikavirtasuojalla, jonka testauksessa on pihistelty ja tositilanteessa ei toimikaan.
Itse testaan vähintään kerran kuukaudessa, vuodesta 2003 ovat toimineet.
 

Autoilija92

Klassikkoainesta
Liittynyt
26.1.2016
Mika_M sanoi:
Hyvästä. Helpommin se mekanismi jumiutuu jos sitä ei koskaan koesta. Ja tuleepahan samalla testatessa ilmi jos se kaikesta huolimatta on jo jumiutunut.

Testasin juuri, kunnossa on :) Asun 2005 rakennetussa rivitalossa ja harvakseltaan muistanut kokeilla tuota, tulipahan taas testatuksi.