https://automasa.fi/tuote-osasto/henkiloautot/vikakoodinlukijat-henkiloautot/

Videoprojektorit

Vankka

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
Nyt on vankka tykkikuume noussut. Ensimmäistä tykkiä olisin siis hankkimassa ja tarkoitus olisi lähtee katseleen käytettynä perus FullHD tykkiä. Mielessä olevat mallit olisi Benq w1070, Epson eh-tw3200 tai eh-tw5200. Benq on DLP ja Epsonit sitten 3LCD tekniikalla toteutettu. DLP etuna olisi tummempi musta, mutta riskinä sateenkaari-ilmiö. LCD olisi sitten haaleampi musta, mutta sateenkaariilmiötä ei tarvitsisi pelätä. Tuossa Epsonin eh-tw3200 olisi hyvät linssinsiirto mahdollisuudet., mutta ei 3D mahdollisuutta. eh-tw3200 olis käytettynä 400€ luokkaa w1070 satasen enempi  ja uutena 700€ ja eh-tw5200 olisi uutena 700€. Eli haarukka olisi melekonen loppuunsa.


 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Vankka sanoi:
Nyt on vankka tykkikuume noussut. Ensimmäistä tykkiä olisin siis hankkimassa ja tarkoitus olisi lähtee katseleen käytettynä perus FullHD tykkiä.

Mulla ei tähän topicciin ole mitään annettavaa, totean vain "julkisesti", että asiaa olen pyöritellyt mielessä jo tovin. Telkkarista kun katson pääasiassa asiaohjelmia/uutisia sekä vuokra/lainaelokuvia. Uutisiin tuo töllö soveltuu hienosti, mutta elokuviin projektori ois kyllä makea. Samaten livemusiikki videot tuntuis ajatuksena aika komeilta seinälle heijastettuna.

Joten seuraan tätä topiccia suurella mielenkiinnolla js kaiken tiedon & ajatukset otan mielihyvin vastaan. Käytetty kelpais myös mulle!
Juuri tuossa puhelimen uusintaa suunnittelin, mutta kun käytiin tytön kanssa pyöräilemässä niin mulle valkeni mihin se puhelinraha on tärkeämpää laittaa. Uus pyörä & kypärä.. Joten käytetyt viihdelaitteet nousee suureen suosioon :)
 

V

Klassikkoainesta
Liittynyt
14.1.2014
Mulla on ollu jo useamman vuoden tuo Epson eh-tw3200. Ei kait tuosta mitään pahaa sanottavaa ole. Kunnon kangaski kannattaa samalla hankkia, se lisää mukavasti hintaa.

Kyllä niitä leffoja on vaan mukava katella isolta ruudulta. Joskus tulee melkein päivittäin katottua ja välillä sitte unohtuu pitkäksi aikaa.

Edit: en kyllä ole mikään hifisti, että en varmaan erota mikä on huono kuvanlaatu ja mikä hyvä :)

 

Vankka

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
Ei nuo lamput enään niin kalliita ole, että niitä kannattaisi pelätä. Parhaimmillaa käytetty vs  uusi säästää 2 lampun verran rahhoo. Oon ite alkanut kallistumaan uuden puolelle. Käytetty pitäs löytää lähistöltä, että pääsee testaan ennen ostoa ja mielellään takuullinen laite.
 

Vankka

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
pokkus sanoi:
Varmaan noissakin on hintakehitystä tapahtunut, mutta käsittääkseni tuokin on edelleen hyvin mallikohtaista. Joissakin malleissa lampun saattaa saada satasella, toisissa se saattaa maksaa yli 500 euroa. Eli kannattaa tuokin aspekti pitää mielessä kun miettii mitä mallia ostaa.
Tykki kohtasta toki, mutta nuista eniten myydyista ja suosituista tykeistä nuo lamppujen hinnat on aika kivasti alentunut. On kyllä asia mihin kannattaa huomiota laittaa kun tykkiä valitsee
 
A

Ale

Vieras
Mä oon tyystin eri linjoilla kuin Pokkus. Ostaisin tykin käytettynä ja satsaisin kunnon kankaaseen. Sillä on suuri vaikutus kuvaan. Etenkin arkikäytössä kun huonetta ei ole pimennetty.
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Meillä on ollut TW3200 useamman vuoden ja ollaan kyllä oltu hinta/laatu -suhteeseen erittäin tyytyväisiä. Varmasti parempiakin tykkejä on hyllyt väärällään, mutta tähän hintaan voi olla vaikea löytää parempaa. DLP:tä en uskaltanut ostaa, kun en päässyt aikanaan mihinkään kiinnostavaa mallia testaamaan. Ja sateenkaarien pelossa en uskaltanut testaamatta ostaa.

TW3200:n todella laajat linssisiirrot auttaa merkittävästi tykin asentamista normikämppään. Jos siis ei ole käytössä kunnon leffahuonetta. Meilläkin tykki on kirjahyllyssä, koska zoomi on sen verran laaja-alainen, että tykin voi viedä katsojien taakse. Kattohärpäkettä kun vaimo ei suostunut huoneeseen ottamaan :) Lundiaan sai onneksi näppärästi 40 senttiä syvän hyllylevyn 30 senttiseen runkoon.

LCD-tykin kohdalla pitää muistaa se, että jos huoneen saa oikeasti pimeäksi, niin on senkin musta varsin mustaa, jos käyttää "pimeintä" asetusta. Muutenkin huoneen pimennys on luonnollisesti erittäin tärkeätä, jos kunnon fiiliksiin haluaa päästä. Ja jo pelkät valkoiset seinät heijastavat todella paljon tykin hajavaloa, joten vielä parempi olisi, jos valkoista seinää ei olisi kaikki paikat väärällään.
 

Vankka

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
Näyttää nyt siltä, että olen päätymässä tuohon benq w1070. Uutena joudun luultavasti ostaan kun käytettyä ei näytä olevan tarjolla. Pitää vielä hetki tarkkailla tilannetta :)
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
pokkus sanoi:
Alaslaskettavien kankaiden ongelma yleensä on aaltoilu etenkin noissa halvimmissa malleissa.

Meillä on 250cm leveä moottorikangas ja kyllähän sen reunat hiukan käpristyvät. Just sen verran, että kuvassa sen huomaa, jos kunnolla katsoo. Mutta kangas on melko kulimallia. Mutta huoneella on muitakin funktioita kuin leffojen katsominen, joten tällaiseen kompromissiin on pakko tyytyä.

Jos huoneen käytön voisi pyhittää melko täysin leffojen katsomiseen, niin luultavasti maalaisin "kankaan" seinään. Oikeasti hyvä kangas kuitenkin maksaa niin rutosti, että en sellaista luultavasti raaskisi ostaa.

pokkus sanoi:
Itsehän maalasin koko huoneen lähes mustaksi kangasta lukuunottamatta... ;D Ja ikkuna peitettiin paskulla tummennusverholla.

Meidän nurkilla hommaa helpottaa onneksi se, että aurinko laskee kesälläkin :)
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
pokkus sanoi:
Tuo onkin se syy miksi itse ehdotinkin koko seinän maalaamista.

Meillä ei tässä huoneessa ole ainuttakaan seinää vapaana/tyhjänä. Nyt moottorikangas on koko seinän levyisen vaatekaapiston päällä ja laskeutuu sieltä vaatekaapin ovien eteen.

Mutta totta on, että koko seinän voisi maalta samalla sävyllä, ei niitä "karmeja" kai mihinkään oikeasti tarvita. Tai no, ehkä musta reunus leikkaa kuvan reunan hiukan terävämmäksi, mutta aika pienestä erosta siinä varmaan on kyse.
 

Vankka

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
Nyt sitten loppui vankan pähkäilyt ja tykki meni tilaukseen. Tykiksi tulee Benq w1070 missä tuntu hintalaatu suhde olevan kohdillaan.
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
pokkus sanoi:
Nyt saattaa tulla kallis viikonloppu.

No jos TW9200:sen saa 1600 dollarilla, niin eipä se paha hinta ole. Iloa tykistä on kuitenkin todella pitkäksi ajaksi, varsinkin jos tietää olevansa sellainen henkilö, että uutta aparaattia ei ole pakko ostaa vain sen takia, että on pakko ostaa jotain. Järkevän hintaiset 4K-tykit ovat toki jo kulman takana odottamassa ja se on tällä hetkellä ainoa iso kysymysmerkki uuden tykin hommaamisessa.

Meillä on ollut kuutisen vuotta TW3200 käytössä ja vaikka se on ysitonniseen verrattuna melko lelu, on jo sekin todella hyvä tykki. Se oli sitä kuusi vuotta sitten ja se on edelleen hyvä tykki. Lampunvaihtoa ei ole vielä tullut eteen, eli jos ysitonnisen mukana tulee vielä vaihtolamppukin, niin pakettihan on silloin lähes ikuinen. Meillä tosin ei pelata tykillä, eli käyttötunteja tulee sitä kautta vähemmän kuin aktiivisilla pelaajilla ja lähes kaikki tunnit katsottu Cinema-moodissa.
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
pokkus sanoi:
Täällä ei vain ole kunnollista mahdollisuutta saada tykkiä asennettua siististi lasten tullessa mukaan kuvioihin.

Epsoneissa on todella laajat linssinsiirrot ja erittäin hyvät zoomit, joten mekin on kahdessa asunnossa saatu tykki ongelmitta kirjahyllyyn turvaan. Ja piuhat ei ole sitten enää mikään ongelma, kun soitinkin on kirjahyllyssä. Kaiuttimien piuhat menee simppeleissä jalkalistoissa.

Ainakin tuon meidän Epsonin saa ongelmitta katsojien taakse 220cm leveällä kankaalla.
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
pokkus sanoi:
Meillä ongelma on se, että tykki ja 55 tuuman telkkari pitäisi molempien mahtua samaan olkkariin ja seinätila loppuu kesken.

No tämä on tosiaan ongelma. Meillä on valkokangas ja arkitöllö eri paikoissa ja molempiin omat soittimet, joten meidän kohdalla tilanne on toki huomattavasti helpompi.
 

dosetti

Legenda
Liittynyt
25.8.2015
Mulla on 42" töllötin ja 125" videotykkikuva samalla seinällä ja se on jo pieni kompromissi tykkikuvan ergonomialle. Töllökuva on mukavan alhaalla matalan tason päällä, mutta tykkikuva menee liian ylös. Toki istuimesta riippuu paljon, onko hyväksyttävissä oleva korkeus. Itse tykkään katsella ergonomisesti mahdollisimman alaviistoon tavallisella sohvalla. Leffoja varten täytyy luisua leffa-asentoon, että katsominen onnistuu  :)
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Dynaamisen iiriksen mäkin otin aika nopeasti pois käytöstä. Ei sen surinaa leffoissa jaksa kuunnella. Pelikäytössä voisi olla ihan ok. Myös tässä meidän vanhemmassa mallissa puhaltimen ääni on todella vaimea Cinema-moodissa, kun lamppua paistetaan pienemmällä teholla.

Automaattinen linssinsuojus olisi kyllä aika kiva poonus, jos tykki majailisi jossain hiukan korkeammalla. Nyt meidän tykki on suunnilleen mun nenun korkeudella, joten suojan saa helposti käsinkin paikalleen mutta linssi on kuitenkin riittävän korkealla, junioreilta turvassa :)
 

revote

Klassikkoainesta
Liittynyt
26.8.2020
Ostin tykin, Xiaomin lähelle ampuvan 4K-tykin. Se heijastaa nyt kuvan valkoiselle seinälle.

Ollaan mietitty, että tehdään kuvan ympärille listoilla kehys. Samalla sinne alle saisi myös valkokankaan.

Kysymys kuuluu, että mitä kangasta sinne laittaisi, metritavaraa siis?

Onko valkokangas aina nimensä mukaisesti valkoinen vai voiko se olla esim. harmaaseen taittuva?
 

kaius

Klassikko
Liittynyt
22.8.2018
Ostin tykin, Xiaomin lähelle ampuvan 4K-tykin. Se heijastaa nyt kuvan valkoiselle seinälle.

Ollaan mietitty, että tehdään kuvan ympärille listoilla kehys. Samalla sinne alle saisi myös valkokankaan.

Kysymys kuuluu, että mitä kangasta sinne laittaisi, metritavaraa siis?

Onko valkokangas aina nimensä mukaisesti valkoinen vai voiko se olla esim. harmaaseen taittuva?
Parhaan kuvan normihuoneessa saat lähelle ampuvalle tykille tarkoitetulla ALR-kankaalla. Nämä ovat tyypillisesti harmaita. Tavallinen ALR-kangas taas ei toimi lainkaan short thrown kanssa joten kannattaa varmistaa että kyse on oikeasta kangastyypistä.

Jos huoneen seinät ovat valkoiset, ALR-kangas auttaa paljon. Valkoinen kangas heijastaa valoa seinille ja niistä silmiin heikentäen kuvan kontrastia. Toki jos seinät ovat tummat myös valkokankaalla saa hyvän kontrastin.