https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Vesiautomaatit

Quality

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
18.12.2013
Mökkinaapuri lykkäsi kainalooni tuollaisen "Isku 12" -vesiautomaatin - ei kuulemma riittänyt teho heidän tontillaan. Matka on vähintään kolminkertainen meidän vastaavaan, mutta heillä on tasamaata, kun taas meidän mökillä korkeuseroa 1,5-2 metriä. Matkaa on 10-25 metriä, riippuen siitä, mihin vettä halutaan.

Onko kellään noista kokemusta, miten pelittävät ja miten niiden kapasiteetti riittää? Tarkoituksena olisi siis nostaa järvestä sauna- ja muu pesuvesi, mahdollisesti myös muutaman kukkapenkin kasteluvesi sekä käyttää myös painepesuria terassien ja auton pesuun.

Millaisia arvoja noihin hommiin kaivattaisiin?
 

Liitteet

  • Vesiautomaatti.jpg
    Vesiautomaatti.jpg
    182,1 KB · Katsottu: 335
Meillä on mökkisaunaan pesuvettä nostamassa ikivanha halpispumppu. Toimii taas tänäkin vuonna käyttöön otettuna. Korkeusero järveen on noin 3 metriä ja putken pituus 15 metriä. Muuten en tunne näiden pumppujen ominaisuuksia. Halpiksella on pärjätty hyvin kymmenkunta vuotta.
 
Tossa on kutistettu liitännät.. Todennäköisesti toimii OK paksummilla letkuilla.
Alkaen 99 saa kyllä rosterisia paineautomaatteja jotka eivät käy koko aikaa hanan ollessa auki.. :rolleyes:
 
sekä käyttää myös painepesuria terassien ja auton pesuun.

Ehdottomasti painesäiliöllinen malli painepesurin kanssa, tuollainen perusmalli hankaa äkkiä vedet kiehuvaksi painepesurikäytössä, kun pumppu ei pysähdykään kulutuksen loppuessa. Kokemusta on... :rolleyes:
 
skodamig sanoi:
Tossa on kutistettu liitännät.. Todennäköisesti toimii OK paksummilla letkuilla.
Alkaen 99 saa kyllä rosterisia paineautomaatteja jotka eivät käy koko aikaa hanan ollessa auki.. :rolleyes:
Tommonen rosterinen painesäiliöllinen halpis on kestänyt omassa mökkikäytössä vuosikaudet. Merkki joku Einhell tahi vastaava.. olisko maksanut aikoinaan rapia 100€. Pumpattavaa nousua ehkä 4-5 metriä ja letkua vaihtelevasti n. 5 -70 metriä.. hyvin pelaa.
 
XoAntero sanoi:
Rantasaunalla noi satasen vesiautomaatit ei tunnu kestän montaa vuotta. Käyttö saunaveden nostaminen ja autonpesu. Kokemuksia kestävämmistä? Tekeekö tuollainen jo kesän?
https://www.netrauta.fi/vesiautomaatti-grundfos-jp-5-48-pt-h-20l-1x230v-1-5m
Minulla halvat ja kalliimmat pumput on kestäneet ihan samoin, pumpun elinikä päättyy yleensä siihen että se pääsee jäätymään. Syksyistä käyttö aikaa voi hiukan jatkaa laittamalla pumpun ympärille sulanapitovastuksen.

Jos pumppu särkyy siihen että se menee "väljäksi", niin epäilen että imupuolelta pääsee mukaan maa-ainesta. Näin ainakin meillä tapahtuu koko ajan. Ei sitä välttämättä mistään huomaa, mutta kun vaihdoin vesispoilerin, niin vanha oli puolillaan hiekkaa, mutaa yms.
 
XoAntero sanoi:
Rantasaunalla noi satasen vesiautomaatit ei tunnu kestän montaa vuotta. Käyttö saunaveden nostaminen ja autonpesu. Kokemuksia kestävämmistä? Tekeekö tuollainen jo kesän?
https://www.netrauta.fi/vesiautomaatti-grundfos-jp-5-48-pt-h-20l-1x230v-1-5m
Meillä on vastaava ollut jo 12 vuotta kesäkäytössä puutarhamyymälän kasteluvesien tuottamiseen joesta. Imumatka 300 metriä, korkeusero noin 2 m.
Talveksi tyhjennys ja kylmässä varastossa säilytys. Painemittareita joutuu uusimaan melkein vuosittain.
 
Täytyy perehtyä tuohon otj:n linkkaamaan pumppuun. Helppo vieläpä hitsata joku kehikko ettei ime turhaan pohjahiekkaa.
 
Meillä ollut kanssa tuollainen "järveen nakattava"malli taitaa olla Glen merkiltään, kymmenen vuotta se on siellä ollut, toki talvehtinut maalla.
Ei ole enään paluuta imeviin vesiautomaatteihin meidän tapauksessa.
 
Ja se imusihti poijun ja ankkurin puoleenväliin köytettynä, ei pohjaan imemään pohjamutaa/hiekkaa.
 
Gardenan pumpussa on itsessään karkeasuodatin, lisäksi meillä vesi menee pumpun jälkeen vielä vähän hienomman karkeasuodattimen, hienosuodattimen ja aktiivihiilisuodattimen läpi. Vaikka käytetäänkin vain pesuvetenä, melkoisen paljon puhdistuu ja kirkastuu noiden suodattimien läpi tullessaan. Tuollainen Watman on itselläkin ollut kiikarissa ja Gardenaan voi tosiaan vielä liittää erillisen imuputken ja vielä vaikka Watmanin lisäksi. Melkoisen puhdasta vettä saa jo sen avulla. Ja ei tosiaan pohjaan, vaan meilläkin on laiturissa pumppu kiinni, n. 1 m pohjasta imee veden, siinä kohti hiekkapohja. Mutta vaikka oma ranta on hiekkapohjainen, on järvessä suomalaisille järville tyypillisesti humusta aika paljon, joten hyvä on vettä puhdistaa.
 
Kaikki suodattimet tukkiutuvat ennemmin tai myöhemmin. Meillä kirkkaan näköinen vesi tukkii suodattimen 2 kertaa kesässä. Kaikki vesi keittiöön, huussiin, saunaan ja kasteluun kulkee 20 mikronin suodattimen läpi. Järvivesisuodatinkin on kokeiltu ja hylätty.

Tuohon uppopumppuun kannattaa ilman muuta hankkia se ilmapallolla varustettu imuletku.
 
Taidan laittaa tuon Puuilo suodattimen, tähän mennessä menty ilman mitään, ainoastaan siitepölystä on ollut ongelmaa. Toki järvivesi on periaatteessa juomakelpoista ja virallinen näkyvyys on 7metriä joten humustakaan ei juuri ole.
 
meillä mökillä ei järvessä ole muuta suodatinta kuin se takaiskuventtiilin metalliverkko.
Vettä käytetään paljon kasteluun ja pumppu laulaa joskus tuntikausia.
Turha olisi kasteluvettä suodattaa tuossa vaiheessa.

Taloon sisälle tulvessa keittiön hanan linjastossa on sitten tuollainen vastaava kuin tuo puuilon malli, joissa käytetään aktiivihiilisuodantinpatruunaa.