https://tummennuskalvot.fi/

Verkkolevy

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Ajatuksissa ollut jo hetken aikaa hankkia verkkolevy kotiin, jonne voisi tallettaa kuvia, musiikkia ja elokuvia, joita voisi sitten katsoa/kuunnella joko kotona tai sitten tien päällä tabletilla tai läppärillä.

Millaisella setupilla tuommoista kannattaisi edes lähteä yrittämään? Mitäs hardwarea tuota varten pitää hankkia? Mikään suurempi konffaillu, rakentaminen, säätäminen ei juuri kiinnosta vaan ns helppo ja varma ratkaisu olisi kiva.
 
Nopea vilkaisu verkkokauppa.com tarjontaan tuli suoritettua. Tietyt NAS-ratkaisut tarjoavat "pilvitallennusta" kotiin, joihin pääsee sitten mistä tahansa maailmalta käsiksi. Osassa laitteista tulee itse kiintolevyt mukana, osa on tyhjiä bokseja joihin pitää levyt ostaa.

Tuohon maailmalta käyttämisen helppouteen en osaa ottaa kantaa, sillä siinä on välissä monta muttaa softien ja palomuurien kanssa, ja viimeisenä sitten oma nettiyhteys kotona. Kotona kuitenkin nuo näkyvät verkkolevyinä, johin napsia yhteydet sisäverkosta. Parhaimmillaan NAS-bokseihin saa varmennetun järjestelmän rakennettua, jonne esimerkiksi valokuvien tallennus on hyvä suorittaa.

Pari esimerkkiä mitkä tarttui silmiin:
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/28487/dqktt/WD-My-Cloud-3-TB-verkkolevypalvelin
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/39543/dgnnn/Buffalo-LinkStation-Duo-6TB-verkkolevypalvelin
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/3037/dgccj/Buffalo-LinkStation-Live-LS-XL-1TB-verkkolevypalvelin

Eli hintaluokka satkusta ylöspäin, taivas rajana sitten sen suhteen paljonko tilaa tarvii ja paljonko tahtoo sijoittaa. Sen isommin ei kokemuksia ole, mutta tällainen järjestelmä kiinnostaisi kyllä kovasti.

 
Minulla on tuollainen ZyXEL NSA320 (ja 2x2TB levyt RAID1:ä) ja se toimii oikein loistavasti sekä PS3:n, WD:n mediatoistimen, Android-puhelimen, tietokoneiden että myöskin vanhan SaunaVison (nyk. Elisa Viihde) mediatoisto-ominaisuuksin varustetun digiboksin kanssa.

Tärkeintä ei ole laitteen merkki tai malli, tärkeintä ovat toimivat standardit rajapinnat (mm. uPNP ja DLNA).

Eli laite on tämä http://www.zyxel.com/fi/fi/products_services/nsa320.shtml?t=p ja hinta esim. Verkkokauppa.comissa alle 70 euroa ilman levyjä!

 
Minulla on tällä hetkellä kotiverkossa käytössä DW Book Live verkkoasema. (sis NAS, DLNA ..)
Kun televisiossa on nettiyhteys niin kuvat katson televisiosta ja musiikille on Sonos- järjestelmä (yhteys vahvistimeen) joka hakee musiikin verkkolevyltä. Verkkoasema ja muut laitteet "naitetaan" yhteen, jonka jälkeen verkkolevyä voi käyttää mistä vaan missä on netti. Olen kuunnellut mm. omaa musiikkia ulkomailla.
Ainoa puute tässä WD:ssä on se, ettei public kansioihin voi laittaa käyttäjille eri suojaustasoja vaan kaikilla on kaikki valtuudet. Buffalossa, jonka tyttö vei minulta, oli mahdollisuus laittaa käyttäjille omat valtuudet.

Molemmat oli helppo asentaa ja toimii kuin junan vessa.
 
Minulla on tuollainen ZyXEL NSA320

Miten esim. tuossa ZyXEL NSA320:ssa on public / shared kansioiden valtuudet hoidettu? Muille kansioille WD:ssä pystyy laittamaan omat valtuustasot.
Onko kenelläkään tiedossa D-Link verkkolevyjen public- kansioiden valtuustasojen hallinnasta.

Edelliseen viestiin lisäystä sen verran, että Buffalon verkkolevy oli aika hidas.
 
Itseltä löytyy pari kappaletta Synologin NAS verkkolevyjä. Toinen on varmistuksia varten, eli backuppaan toisesta verkkolevystä toiselle. Synologi on helppokäyttöinen ja käyttöönotto sujui vaivatta. Synologille löytyy myös puhelin applikaatiot ja myös "oman pilven" voi rakennella.

Synologyn käyttistä voi kokeilla niiden sivuilla olevalla simulaattorilla.

Joskus vuosia sitten oli Maxtorin joku NAS, mutta siinä käyttöliittymä oli aika rajoittunut. että miten sitä pystyi säätämään.
 
Mites tuollanen Applen uusi Time Capsule?

Ymmärtääkseni nämä verkkolevyt toimivat joko webbi sivun "yli" tai tiedostonhallinnan kautta. Onko molemmat valittavissa kaikkien laitteiden kanssa vai luoko valmistajat rajoitteita tähän?

Kaveri demosi tuossa juuri omaa verkkolevyä ja puhelin applikaatiota, mutta eipä juuri vakuuttanut, kun appi kaatui kokoajan.
 
Mulla on dna:n 4G mokkula ja sille Sierran reititin, jossa on yhdessä lankaliitynnässä kiinni yhden Teran verkkokovis.
Siellä on kaikki valokuvat, digiboksilta talteen otetuja leffoja, varmuuskopioita ja pirusti mp3 muotoon ripattuja CD levyjä.

Mut mikä hemmetti siinä on, että se välillä näkyy ja välillä sitä ei saa tietsikalle näkyviin sitten mitenkään. PRKL :mad:
 
Löytyykö palstalta tietämystä, onko / miten olisi mahdollista saada kotiverkon verkkokovalevyllä oleva data näkyviin mobiililaitteilla (Win8 puhelin, iPad)?
Verkkokoviksen IP osoitteen kirjoittaminen mobiililaitteessa selaimen osoiteriville ei ainakaan toimi.
 
vespa68 sanoi:
Löytyykö palstalta tietämystä, onko / miten olisi mahdollista saada kotiverkon verkkokovalevyllä oleva data näkyviin mobiililaitteilla (Win8 puhelin, iPad)?
Verkkokoviksen IP osoitteen kirjoittaminen mobiililaitteessa selaimen osoiteriville ei ainakaan toimi.

Ensin pitäis tietää mikä protokolla verkkokovevyllä on enabloitu. Esim onko se AFP vai Samba (SMB)? Kumpikaan ei taida mobiililaitteen selaimessa toimia vaan vaatii applikaation. Netistä näyttyy löytyvän FileBrowser niminen iOS applikaatio millä se saattaisi toimia.

Mobiililaitteet on rakennettu enemmän sisällön mukaan toimiviksi, joten katselisin kuten Skula mainitsee verkkokovalevyjen omia applikaatioita.
 
En minä tiedä mitään protokollista.  :eek:

Kovis on n. 2-3 vuoden ikäinen iomegan 1TB Home Media Network Drive.
iPadille löytyi jokin appsi, mutta ei tunnu kovis löytyvän, ei automaattihaulla, eikä manuaalisesti, vaikka sen setuppiin tekee käyttäjän + salasanan ja samat laittaa myös tuon appsin valikkoon.
 
Minä muuten kysyin duunissa tänään asiaa meidän teksuilta ja jostain samboista sun muista protokollista ja appseista ne puhui. Oli minulle niin hobittia että en tajunnut sanaakaan.
 
Minulla on  Buffalon 1TBlevy. Verkkopiuha kiinni reitittimeen, virtaa laitteelle ja mukana tulleen ohjelmapaketin asennus joka koneelle. Hiukka määrityksiä BackUp-toiminnoille ja sitten vaan käyttöä. Näkyy kaikille verkon tietokoneille ja LG:n littutelkkarille.
 
Pojan Android puhelimeen löytyy myös Appsi, mutta ei löydä sekään. Windows puhelimeen ei moista Appsia ole olemassakaan.
@Markku, pelaa se tietsikoissa, missä romppuaseman kautta voi asentaa laitteen mukana tulleen ohjelman, mutta näissä puhelimissa ja iPadissa ei oo semmosta hahloa, mihin sen kiekon tunkisi.
Olis mukava kun tuolta kovalta sais kaikki siellä olevat valokuvat, muutaman sataa cd:llistä musiikkia ja parisataa leffaa käyttöön näillä mobiililaitteillakin.
 
Tarkennuksena levy näkyy kaikissa laitteissa,joilla pääsee meidän langattomaan verkkoon. Siis myös puhelimissa. Minulla tosin ei sille ominaisuudelle ole käyttöä, katson videota mielummin jostain isommalta näytöltä kuin puhelimesta.Valokuvia kai voisi katsoa, mutta tässä kotona ollessa on helpompaa avata läppäri ja käyttää sitä. Enkä kuuntele musiikkiakaan puhelimella... lienen vähän vanhanaikainen kun ulos lähtiessäni mielummin jätän puhelimen kotiin ja otan mukaan erillisen mp3-soittimen.
 
Ajattelin huomenna hankkia verkkolevyn ja pari vaihtoehtoa olisi mielessä, tarkoitus tunkata pystyyn 2x1TB raid 1 sydeemi. Lisäksi jos laittaisi vielä varmuuskopioinnin usb-kovolle, miten noissa yleensä toimii tuo automaattinen varmistus, pyöriikö back-up levy 24/7 vaiko vain silloin kun ajoitettu varmistus tehdään?

Eli vaihtoehdot olisi tässä, kommentteja/kokemuksia noista tai vinkkiä johonkin toiseen laitteeseen?

Lenovo Iomega IX2, mukana 2x1TB levyt ja hinta ~200€

Buffalo Linkstation mini 1TB, mukana vain yksi terainen levy mutta paikka myös toiselle 2,5" levylle. Tälläkin hinta ~200€ mutta lisäksi pitäisi ostaa vielä toinen kovalevy josta muutaman kympin lisäkulu.
 
Miksi ei halunnut myydä?

Sen verran kommentoin että nuo Lenovon brändäämät Iomegat ja isommat EMC:t on kyllä olleet perin luotettavia eli varmasti sitten käytetä ihan halvimpia osia. Lisäksi niiden käyttöjärjestelmät on olleet erittäin vakaita.
Noihin pieniinkin (Iomega) saa lisähinnalla takuun venytettyä jopa viiteen vuoteen saakka ja Lenovolla lienee kyvykkyys vastata ongelmiin jos moisia tulee.

En sano että joku olisi huono mutta huonoja kokemuksia erilaisista asioista tulee vuosien varrella mieleen sanoista Zyxell, Netgear, Buffalo, LaCie, Seagate... itse asiassa niin huonoja ettei noita uskalla edes oikein myydä. Omaan toimenkuvaani kyllä enemmän liittyy nuo yritysnassit joissa hyrrää yleensä Windows Storage Server mutta niillä nyt ei ole mitään tekoa näiden koti/kotitoimistolaitteiden kanssa. Sellaiseenkin tarpeeseen kyllä suosittelen nykyisin Lenovon tuotteita.
 
Makkis sanoi:
Miksi ei halunnut myydä?

Liikkeen aukioloaika arkisin 9-17, eilen oli lähtenyt jo neljältä nostelemaan ja sanoi puhelimessa että tulla tänään lauantaina kun on paikalla 10-15, klo 14.10 oli jo pönkkä ovella ??? En minä viitsi siellä jatkuvasti rampata, jos haluaa olla vaikeasti tavoitettavissa niin olkoon.
 
Minulla on kolme mediaserveriä joitten tarkoituksena jakaa musiikki, kuvat ja video verkon sisällä ja etänä.
Buffalo airstation on jossakin kaapissa kylmänä. On aika äänekäs ja herääminen lepotilasta on onnen kauppaa. Lisäksi surkeat appsit ipadiin.
WD MyBooklive ja WD My Coloud ovat käytössä, toinen muualla varmuuskopiona ja toinen kotona.
Mielestäni WD:t ovat hiljaisia ja toimii etäkäytössä ja kotiverkossa hyvin sekä helppo asetusten määritys.
 
Mitä sulla moinen maksaa, kyseessä siis 2x1TB malli?

Näyttääpi olevan 225,00 verollista euroa, siis tuo malli IX2 kahdella 1 Tb levyllä.

LENOVO® IOMEGA® IX2 on yrityskäyttöön suunniteltu tornimallinen NAS-palvelin, josta löytyy 2kpl SATA levypaikkoja. IX2 tukee natiivisti mm. pilvipalveluja ja monipuolisia videovalvontaratkaisuja.

Tekniset ominaisuudet ##Marvell 6282 1.6GHz
##256MB RAM
##2 x 1TB SATA 7,2k 3.5" kiintolevy
##2kpl 3.5" SATA non-hot plug levypaikkoja
##1 x Gigabit Ethernet
##1 x USB2.0
##3 vuotta osatakuu
Tärkeimmät ominaisuudet ##Lenovo EMC™ Lifeline™ käyttöjärjestelmä
##tukee PC, Mac ja Linux ympäristöjä
##max. 25 yhtäaikaista käyttäjää
##sertifioitu VMware vSphere, Citrix XenServer ja Windows Server
##Windows Active Directory tuki
##RAID 1, JBOD
##Lenovo EMC™ Link mobiilisovellus (Android&iOS)
Tiedostonjako-ominaisuudet ##DLNA® ja Twonky mediapalvelin
##Torrent Download Manager
##Lenovo EMC™ Personal Cloud
Videovalvontaominaisuudet ##Mindtree SecureMind
##Yksi ilmainen kameralisenssi vakiona (lisäkamerat optiona)
##max. 4 valvontakameraa