https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Veitset, teroitus ja korjaus

Yksi parhaista veitsistä on ollut Class Ohlsonilta ostettu halppis keittiöveitsi. Se paras puoli on että terä on pehmeää läkkipeltiä. Terotan sen konesahan teräviilalla vetämällä muutaman kerran per puoli. Terää jää karheaksi, siis hyvin karheaksi särmästään. Tämä on loistava leipäveitsi tällätavoin teroitettena. Pehmeäkin leipä leikkautuu uskomattoman hyvin. Samoin keikkautuu pehmeäkin tomaatti. Ei tuolla mitään lihaa tms. voi leikata mutta leipäveitsenä paras mitä ole missään kokeillut. Ihmetyttää miksi ne ns. leipäveitset on sellaisia kuin ovat. Niillä, vaikka kuinka teroittaisi teräväksi, pehmeä leipä/sämpylä painuu lytyyn mitä ei saa tapahtua.

Lihan leikkaamiseen taas olen kokenut että fileerausveitsi kermaamilla terotettuna on paras. terän kapeuden vuoksi se liukuu hyvin pakussa lihassa.

Se kaikkein kovimmalla terällä oleva kallein vetisi ei aina ole hyvä, ei ainakaan kaikkeen käyttöön.
Löytyy meiltä keittiöstä toispuoleisia Japanilaisia ja muitakin erikoisuuksia ja niille on omat tehtävänsä. yksikään ei kuitenkaan pärjää leivän leikkuussa Clasun halppikselle sopivasti teroitettuna.
 
^Joskus olikin myynnissä sahanteräisiä leipäveitsi. Olisikohan noita vieläkin, eipä ole ollut kiinnostusta seurata tilannetta.
 
^On noita. Meillä tämmönen Victorinox. Oikein pätevä vehje.
 

Liitteet

  • E498C986-E952-4FBD-B980-FBC1CDFD089F.jpeg
    E498C986-E952-4FBD-B980-FBC1CDFD089F.jpeg
    173,7 KB · Katsottu: 22
... josta tuli mieleen, onko MRe:llä timanttilevyä? Sillä saa kyllä rumaa jälkeä nopeastikin aikaiseksi, mutta jos joutuu kulmaa korjaamaan tms. on kyllä tarpeen.
Joku kulman korjaaminen karkeallakin kivellä on tuskastuttavan hidasta.

Jaa niin edit. On tuo Tormek varmasti hyvä, mutta itse tykkään tehdä työtä käsin, sillä normityö on tällaista näppiksen hakkaamista.
 
^ei ole timanttilevyä. Timanttipuikko on, mutta melko säästeliäässä käytössä. Voisihan tuollaisen levynkin vielä hankkia. Eritoten puukot on päässeet niin tylsäksi, että niitä voisi melkein vetää tahkolla.
 
Olen tainnut kertoakin että ostin pari vuotta sitten autoon Ikeasta 16 cm keittiöveitsen. Arvelin että pienet tilat, pieni veitsi toimii.
Ei toimi. En ole ollut kovin tyytyväinen. Ei tuo nyt kallis virhe ollut, mutta virhe kuitenkin.
Lyhyt ja kovin on pyöreä massuinen. Minun leikkaustyylini vaatii tasaisemman massun.

Chez Mariukseen tuli tarjoukseen tuo minun kotona käyttämäni 20 cm Yaxellin isoveli 25 cm. Olihan se hankittava.
Tuo entinen veitsi saa mennä autoon. Teroitin sen kesää varten Shapton Glass sarjalla 320 - 8000 ja loppuun stroppia.
Tuo veitsi vastaa hienosti Glass sarjaan. Eihän tuo tylsä ollutkaan, mutta tuolla menee nyt helposti kesän yli.

Kuvassa myös tuo isoveli. Hiukan olin huolissani että onko jo liikaa kokoa, mutta hyvin tuo istuu käteen.
Olkoonkin että on se iso. Kuitenkin, tuo tarjous oli halvempi, kuin että jos olisin ostanut toisen 20 cm Yaxellin.
Näin se sitten menee. Totutellaan.
 

Liitteet

  • Veisse.JPG
    Veisse.JPG
    106,7 KB · Katsottu: 34
  • Tykkää
Reaktiot: MRe
Teroittelin joutessani työkaverin veitsiä. Oli muuten pehmeää kamaa tuo nakiri. Ei tule pysymään terävänä pitkään.
Mutta siis teräviähän noista tuli.
Sitten, ihmisillä kun ei ole veitsipusseja, ei teräsuojia tms, nuo tulee minulle joskus varsin mielenkiintoisesti pakattuna. Pyyhkeeseen käärittynä tms.
Hauskin taisi olla patakintaan sisällä.
Tässä toisessa kuvassa vinkki miten saa melko turvallisesti kulkemaan.
Talouspaperirullan pahvikeskiöön olen taitellut.
Lyhyempää ei tarvitse kuin pitää huoli että kahavan juuresta tiukaksi. Ei kuitenkaan itse veistä teipillä tahrien.
Pidemmissä voi joutua tuota kärkiosaa taittamaan tms.
Voishan tuota vaikka toista omista veitsipusseista lainata kuljetukseen, mutta kun ei aina tiedä miten saa takaisin.
 

Liitteet

  • Veisse.JPG
    Veisse.JPG
    215 KB · Katsottu: 39
  • Keino.JPG
    Keino.JPG
    231,1 KB · Katsottu: 34
  • Tykkää
Reaktiot: MRe
Jännä kun mä silloin melkein vuosi sitten teroitin noi veitset ja mukana oli myös yksi Hackmannin halpis-veitsi, niin se on pysynyt jäätävän terävänä siitä lähtien. Välillä vetelen stropilla. Leikkaa kypsät tomaatit ja kaikki.
 
^Joskus olikin myynnissä sahanteräisiä leipäveitsi. Olisikohan noita vieläkin, eipä ole ollut kiinnostusta seurata tilannetta.
Tuli sitten otettua Ikeasta sahanteräveitsi matkaan. Se on osoittautunut hyväksi ruislimpun siivutuksessa ja muunkin leivän leikkauksessa. Vaimo valitti, että teen liian paksuja viipaleita kun olivat 12 millisiä. Tuolla Ikealaisella syntyy helposti noin 4 millinen ja tasapaksu. Nyt valitus on vaimennut. https://www.ikea.com/fi/fi/p/ikea-365--leipaeveitsi-ruostumaton-teraes-70283519/