- 21.1.2023 klo 16:57 / Veitset, teroitus ja korjaus
Yksi parhaista veitsistä on ollut Class Ohlsonilta ostettu halppis keittiöveitsi. Se paras puoli on että terä on pehmeää läkkipeltiä. Terotan sen konesahan teräviilalla vetämällä muutaman kerran per puoli. Terää jää karheaksi, siis hyvin karheaksi särmästään. Tämä on loistava leipäveitsi tällätavoin teroitettena. Pehmeäkin leipä leikkautuu uskomattoman hyvin. Samoin keikkautuu pehmeäkin tomaatti. Ei tuolla mitään lihaa tms. voi leikata mutta leipäveitsenä paras mitä ole missään kokeillut. Ihmetyttää miksi ne ns. leipäveitset on sellaisia kuin ovat. Niillä, vaikka kuinka teroittaisi teräväksi, pehmeä leipä/sämpylä painuu lytyyn mitä ei saa tapahtua.
Lihan leikkaamiseen taas olen kokenut että fileerausveitsi kermaamilla terotettuna on paras. terän kapeuden vuoksi se liukuu hyvin pakussa lihassa.
Se kaikkein kovimmalla terällä oleva kallein vetisi ei aina ole hyvä, ei ainakaan kaikkeen käyttöön.
Löytyy meiltä keittiöstä toispuoleisia Japanilaisia ja muitakin erikoisuuksia ja niille on omat tehtävänsä. yksikään ei kuitenkaan pärjää leivän leikkuussa Clasun halppikselle sopivasti teroitettuna.
Lihan leikkaamiseen taas olen kokenut että fileerausveitsi kermaamilla terotettuna on paras. terän kapeuden vuoksi se liukuu hyvin pakussa lihassa.
Se kaikkein kovimmalla terällä oleva kallein vetisi ei aina ole hyvä, ei ainakaan kaikkeen käyttöön.
Löytyy meiltä keittiöstä toispuoleisia Japanilaisia ja muitakin erikoisuuksia ja niille on omat tehtävänsä. yksikään ei kuitenkaan pärjää leivän leikkuussa Clasun halppikselle sopivasti teroitettuna.