https://tummennuskalvot.fi/

Vastamelukuulokkeet

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Nykyiset tai melkein pitäisi sanoa edelliset vastamelukuulokkeet ottivat ja hajosivat mekaanisesti jälleen kerran, edellisellä lentomatkalla ja käyttäjä alkaa pikkuhiljaa kypsymään siihen, että hankkisi uudet. Nyt kaipaisin vinkkejä uusista, jotka kuitenkin täyttäisivät seuraavat reunaehdot ja osapuilleen tässä järjestyksessä:

- mekaanisesti kestävä
- toimii myös ilman sähköä eli voi käyttää ilman akkua/paristoja ja off-tilassa, ilman vastamelutoimintoa
- pakattavissa pieneen tilaan, kun eivät ole käytössä
- vastamelutoiminto "suodattaa" lentomelun tehokkaasti
- around-ear -malli
- langallinen, jossa irroitettava audiokaapeli 3,5 mm plugilla
- toimii iOS-laitteiden kanssa eli iPhone ja iPad
- mieluiten toimii AAA/AA paristoilla - niitä kun saa ihan mistä tahansa, eikä tarvitse latureita kuljetella mukanaan
- jos akulla, niin ladattavissa mikro-usb-kaapelilla, eikä tarvitse omaa proprietary-virtalähdettä
- kelvollinen äänenlaatu, mutta haussa ei ole nyt mitään hifi-kuulokkeita
- kohtuullinen hinta eli mitään 500 €:n luureja en nyt hae. Mielummin jäädään alle puoleen siitä.
 
Tähän on helppo vastata:

Bose Quietcomfort 25

UGH!

Edit: Sen verran täytyy sanoa, että tuosta mekaanisesta kestävyydestä en kyllä osaa sanoa, kun en ole niitä kauheasti rääkännyt. Peltorilta löytynee sitten varmasti kestäviä malleja..?

 
Toimiiko 25 off tilassa? Ainakaan omat 15:t ei soi ilman, että vastamelutoiminto on päällä.
 
Bosen QC25 olis jo lähtenyt kaupasta, vaikka hinta on aika paha, mutta kun useampi on haukkunut niiden mekaanista kestävyyttä ja itsekin on tullut tutkittua niitä ja luureista löytyy selkeästi se heikko kohta. Toinen on aika suuri joukko kommentteja esim. Amazonissa siitä että luurit ovat pimentyneet itsestään, joko toiselta puolelta tai molemmilta. Nuo ovat pistänyt epäröimään.

Peltor lienee heitetty puoliksi leikillään. Heillä ei noita kaikkia kriteereitä täyttävää mallia löydy, mekaanisesti kestäviä kylläkin.
 
aquarius sanoi:
Kyllä toimii. Ääni ei ole yhtä täyteläinen, mutta siis toimii.

Jos näiden säilytyslaatikko on Penguinin mittapuulla pieni, niin sitten voitaneen laittaa keskustelu lukkoon :)

Itsellä ollut nuo Quietcomfort 15:t kuusi vuotta ja ne ovat olleet käytössä paljon. Pari vuotta sitten vaihdoin pehmusteet uusiin ja tuon päivityksen jälkeen nämä luurit eivät edelleenkään uutta häpeä. Viikko sitten unohdin sen 2-1 plugiadapterin koneeseen, joten nyt voisi ehkä olla syytä päivittää tuohon uudempaan malliin.

Ainakin nämä omani soi yhdellä AAA paristolla helposti pari - kolme lentomatkaa Euroopasta Aasiaan ja takaisin. Äänenlaatu on ihan jees ja lentokoneen humina häviää oikeinkin hyvin. Säilytyslaatikko ei mahdottoman pieni ole, mutta eipä tuollaiset around-ear kuulokkeet kovin pieneksi taitu muutenkaan.
 
aquarius sanoi:
Tähän on helppo vastata:

Bose Quietcomfort 25

Jeh, nää valkoisena ei voi mennä metsään.

En osaa minäkään sanoa mekaanisesta kestävyydestä muuta kuin ettei ole ainakaan vielä hajonnut. Vajaa kymmenen lentomatkaa takana. Säilytän niitä alkuperäisessä kuljetuskotelossa joka on kyllä vähän isohko mutta toistaiseksi on mahtunut käsimatkatavaroihin hyvin.
 
Ikänäkö teki tepposet, Jabra Evolve 80 siis. Menee varmaan lähemmäksi 500 euroa mutta loistavat laadultaan.
 
Tilaahan nuo vie, mutta siinäkin on suuria eroja eri kuulokkeiden välillä. Nykyiset kesti noin 20 lentoa, mutta kun niistä on puolet tulleet viimeisen parin viikon aikana, niin mielellään ei joka kuukausi ostaisi uusia.

Muita ehdotuksia, vai onko liian kovat vaatimukset?
 
Ikävää jos Bosen laatu on tippunut.

Itsellä on Bosen  QC-2 malli. Ostettu paikallisen tekniikkalehden suosituksesta New Yorkista 7-8 vuotta sitten.

Käyttöä ollut, sillä istuin 3 vuotta lentokoneessa n 100 päivää vuodessa ja edelleen virheetön toiminta. Pehmikkeistä kyllä näkee käytön määrän.

Ainoa puute on aloittaajankin vaatimus sähköttömästä kuuntelusta.
 
janitkon sanoi:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/51944/gfncs/AKG-N60-NC-vastamelukuulokkeet

AKG on ainakin äänenlaadullisesti yleensä nappivalinta. Näyttää olevan myös Hifimaailman vastamelukuuloketestin voittaja. Eikä hintakaan vie vielä synkkyyteen.

Nuo eivät tule korvan ympärille vaan korvan päälle ja omasta mielestäni eivät ole mukavat korvilla. Vastamelutoiminta ei myöskään oman kokemuksen perusteella pääse lähellekään Bose QC25:sta. En ole tuota Hifimaailman testiä nähnyt, mutta olettaisin äänenlaadun olevan aika suurella painoarvolla tuossa testissä.
 
Karvis sanoi:

Noissa on aika hyvä vastamelutoiminto ja sen tason pystyy myös säätämään kännykkäsovelluksesta. Ei kuitenkaan Bose25:n veroiset melunpoistossa, mutta täytyy ottaa huomioon, että nuo ovat langattomat. Nuo ovat myös aika mukavantuntuiset korvilla. Tuosta Parrotista on tullut myös 3.0 malli, mutta siitä ei itselläni ole kokemusta. Tuota 2.0 mallia myydään näköjään satasen alennuksella. Sekin maksoi ennen 3.0 mallia tuon 399€.
 
Bosen 25:sen ja akg nc495:n jälkeen itse olen päätynyt
sennheiser momentum wireless kuulokkeisiin.

Hinta on suolanen , mutta äänenlaatu ja langattomuus
on olleet hinnan arvoisia!  (lentokoneessa mukana tulevalla johdolla+adapterilla, muuten bt/nfc)

Nykyjään tulee käytettyä  kotiaskareissa , kuten pyykin kuivumaan laittaminen , tiskaaminen ja imurointi...  ;D
 
janitkon sanoi:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/51944/gfncs/AKG-N60-NC-vastamelukuulokkeet

AKG on ainakin äänenlaadullisesti yleensä nappivalinta. Näyttää olevan myös Hifimaailman vastamelukuuloketestin voittaja. Eikä hintakaan vie vielä synkkyyteen.
Tommoset AKG:t ostin, kun cdon.com:issa oli alessa 100€ hintaan. Nyt näköjään samat kuulokkeet on sielläkin taas 249€. Ihan hyvin pelaa ja (musiikkinäytteestä riippuen) äänenlaatu on hyvä. Ihmeen paljon ääni muuttuu sen mukaan onko NC toiminto päällä vai ei.. NC toiminnolla ikäänkuin kuulokkeisin tulisi loudness päälle? Se kuulostaa joillakin ääninäytteillä paremmalta, mutta joilakin (suurimmalla osalla minusta) ilman NC:tä ääni on rasittamattomamman oloinen.
Kuulokkeiden materiaalit ja laatu näppituntumalla on jopa erinomainen.
 
Ensipuraisu Black Friday Denon Globe Cruiser AH-GC20 vastamelukuuloke hankinnasta otettu ja positiiviset on ensitunnelmat.
Nyt ei vaan ole tiedossa todellista NC testiä eli lentoa, no sitä odotellessa.
Aika bassovoittoinen sointi vs B&O H6 kuulokkeisiin. Mutta EQ;lla saa tietysti aisoihin jos silta tuntuu. EQ käyrää pitää säätää kyllä aika eri asentoon näissä Denoneissa vs B&O;n säädöt.
Hyvin tuntuu istuvan tähän päähän ja ihan laadukkaan oloiset materiaaleiltaan.
Nyt ei enää tarvitse kuulokekauppaan (ehkä) lähteä kun kaapista löytyy noi edellämainitut ja sitten parit innear kuulokkeet B&O;t ja Boset.

Kaikki muut on langallisia ja nämä Denonit ovat Bluetooth kuulokkeet. ;)
 
Mulla on tovin olleet tuollaiset Denonit toimistokäytössä. Ääni on tosiaan vähän turhan bassovoittoinen ja aika tiheään noita saa parittaa uudestaan.
 
Äsken demosin Massive Attackin Angel biisillä niin sai kyllä vetää bassoa aika paljon alemmalle tasolle kuin muissa kuulokkeissa. Mutta kyllä nämä 199€ hinnan väärtit on👍
Muut tavalliset "melu" kuulokkeet on tässä.
Bose Ie2
B&O H3 ja H6.

Näistä vain H6;set on ostettu lähelle normihintaa mutta muut hyvällä alennuksella.
 

Liitteet

  • IMG_0499.JPG
    IMG_0499.JPG
    17,3 KB · Katsottu: 187
  • IMG_0498.JPG
    IMG_0498.JPG
    19,8 KB · Katsottu: 211
Nyt pari päivää kuunnellut näitä Sonyn MDR-1000X luureja ei voi kuin kehua. Oikeastaan hankala keksiä mitään moitittavaa. Alan paras melunvaimennus, pitkä akunkesto (20h), hyvä langaton kantavuus, erittäin hyvä ääni (tukee aptX), mukavat päässä ja helppo käyttää. Tuo oikeanpuoleisessa kuulokkeessa oleva kosketuslevy on tosi kätevä, kun sillä voi ohjata kappaleiden soittoa, äänenvoimakkuutta jne. vain hipaisemalla ulkopintaa. Näitä voi kyllä suositella.
 
pokkus sanoi:
Nyt pari päivää kuunnellut näitä Sonyn MDR-1000X luureja ei voi kuin kehua. Oikeastaan hankala keksiä mitään moitittavaa. Alan paras melunvaimennus, pitkä akunkesto (20h), hyvä langaton kantavuus, erittäin hyvä ääni (tukee aptX), mukavat päässä ja helppo käyttää. Tuo oikeanpuoleisessa kuulokkeessa oleva kosketuslevy on tosi kätevä, kun sillä voi ohjata kappaleiden soittoa, äänenvoimakkuutta jne. vain hipaisemalla ulkopintaa. Näitä voi kyllä suositella.

Varmasti hyvät, mutta en ottaisi noit kokonsa puolesta mukaan matkalle. AKG:n NK60nc:eet mahtuukin vaikak isoon taskuun ja hoitaa hommansa.