https://yliteippaus.fi/

Varavirtalähde? (tabletti, gsm. yms..)

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Ootteko hommaileet näitä varavirtalähteitä?

Ei nyt akuuttina tarpeena ole, mutta kun tässä noita motoreissujakin tekee niin olis mukana kiva tuollainen, ei tarvitsisi välttämättä käyttää moton akkua, vaikka siihenkin on kaikki systeemit olemassa ja aina mukana, mutta esim ruokaillessa olis kiva kun vois ottaa potan mukaa ja ladata vaikka kypäräpuhelinta.. Jne..

Pitäis kuitenkin olla sen verran kapasiteettia että esim puhelimen, kypäräpuhelimen ja padin yms sais ladattua ehkä parikin kertaa ja pari laitetta kerralla, vähintään...

Kokemuksittimia?
 
Taky sanoi:

Tässä onkin se hyvä optio, että on kaksi erilaista ulostuloa. 1.0A ja 2.1A. Tämä on oikeasti hyvä juttu, kun kaikki laitteet ei oikein tykkää kahdesta ampeerista, mutta taas jonkun tabletin lataaminen yhdellä ottaa rutkasti aikaa.

Mulla on itsellä Lidlin halppisvaravirtoja, mutta ainakin nuo minun antavat vain yhtä ampeeria. Sen ne kyllä ongelmitta puskevat ulos, mutta kapasiteetit jäävät alle kolmeen tonniin.
 
Vempula sanoi:
Tässä onkin se hyvä optio, että on kaksi erilaista ulostuloa. 1.0A ja 2.1A. Tämä on oikeasti hyvä juttu, kun kaikki laitteet ei oikein tykkää kahdesta ampeerista, mutta taas jonkun tabletin lataaminen yhdellä ottaa rutkasti aikaa.

Mulla on itsellä Lidlin halppisvaravirtoja, mutta ainakin nuo minun antavat vain yhtä ampeeria. Sen ne kyllä ongelmitta puskevat ulos, mutta kapasiteetit jäävät alle kolmeen tonniin.

Totta, enpä ole tuota amppeeriasiaa miettinytkään..

Kapasiteettiä pitäisi kyllä olla varmaan jotain luokkaa 10-15k jotta riittää annettavaa.. Tai sitten vaikka kaksi tuollaista pienempää, toki kahta on aina ärsyttävempi pitää mukana kuin yhtä..
 
Skula sanoi:
Kapasiteettiä pitäisi kyllä olla varmaan jotain luokkaa 10-15k jotta riittää annettavaa..

Joo, noi 2600 milliset riittää käytännössä ison luurin kertalataukseen. Mä käytän niitä enemmän kellon lataamiseen pitkissä juoksukisoissa.
 
Vempula sanoi:
Tässä onkin se hyvä optio, että on kaksi erilaista ulostuloa. 1.0A ja 2.1A. Tämä on oikeasti hyvä juttu, kun kaikki laitteet ei oikein tykkää kahdesta ampeerista, mutta taas jonkun tabletin lataaminen yhdellä ottaa rutkasti aikaa.

Ei se virtalähde työnnä virtaa mihinkään, vaan sen antaa minkä ladattava laite ottaa. Nuo ovat vain sitten rajoituksia, että portista ei saa enempää ulos, vaikka ladattava laite enemmän olisi ottamassa. Siitä 2,1 A portista voi kyllä ladata laitetta kuin laitetta, joka enintään sen verran on virtaa vailla.
 
Penguin sanoi:
Siitä 2,1 A portista voi kyllä ladata laitetta kuin laitetta, joka enintään sen verran on virtaa vailla.

No esimerkiksi Suunto on sitä mieltä, että kelloa olisi parasta säännölliseen ladata max yhdellä ampeerilla. 1,2 vielä ok, mutta yksi olisi parempi. Tätä kovempia virtoja ei heidän mukaan pidä käyttää. Ei siis esimerkiksi isompien tablettien latureita.
 
Niin että heidän vermeet muka ottaa kaiken sen mikä laturista tulee. Mahtaa siinä moni laturi kyykähtää, eikä lataa ollenkaan. Noihin on muuten ihan standardit ja laturi osaa kertoa laitteelle paljonko sen antama maksimivirta on ja fiksummat laitteet yleensä osaa sopeutua siihen. Varmaan ne tämän Suunnollakin tietävät, mutta se on sitten kivaa ruokkia käyttäjien uskoa siitä että laturi tunkee virtaa väkisin.
 
Mulla on tuollainen käytössä, mielestäni ihan näppärän kokoinen, ja kapasiteetti riittää pelkälle puhelimelle useammankin päivän ;)

https://m.verkkokauppa.com/fi/product/46817/dsqbm/Wave-varavirtal-hde-15600-mAh-valkoinen
 
Penguin sanoi:
Varmaan ne tämän Suunnollakin tietävät, mutta se on sitten kivaa ruokkia käyttäjien uskoa siitä että laturi tunkee virtaa väkisin.

Vaikea sanoa. En tunne sähkötekniikkaa riittävän hyvin. Mutta jos laitteen valmistaja sanoo, että ei saa käyttää yli 1,2 ampeerin latureita, niin sen mukaan mä meen. Massimiehet toimii eri tavalla ja ostaa uusia 400 euron kelloja, jos vanha nyykähtää, kun on toimittu valmistajan ohjeiden vastaisesti.
 
On monenlaisia vara-akkuja. Ledilampulla ja ilman. UR, Urban Revolt on laadukas. Lataa kännykän kertaalleen ja ledilampulla. Hinta noin 15 euroa. Sitten on Wawe ledilampulla ja Huawei 13000 mAh tiiliskivi. UR on paras ja sopivan näppärä, suosittelen. Akku kestaa pari vuotta, ei mikään kestokulutust arvike  ;)
 
JPL sanoi:
Huawei 13000 mAh tiiliskivi.
Harmaa Huawei tiiliskivi löytyy minultakin ja 3 sauva mallista 2200mAh/2600mAh.
Joku niistä oli merkkiä wave.
13000 ei jaksa lataa IPad Air Cellularia kahta kertaa. Olenkin laittanut sen aina lentotilaan kun sitä noilla lataa.
 
iPad Air mallin akku on 8600 mAh, joten ei ihme jos 13 Ah akusta ei sitä kahdesti lataa täyteen.
 
Oman kokemuksen mukaan alusta saa alle puolet luvatusta. Lidlin 2600mah akku antoi noin 40% puhelimen lataukseen ja samaa luokkaa yksi 5600mah akku. Tuollainen pieni on hyvin kevyt kantaa mukana ja toisaalta sekin riittää illaksi

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

 
Vaikka olis 50% bullshittiä niin siltikin ihan edukkaita ovat. Tuota kokoluokkaa ne sais tosiaan olla. Meilläkin jotain 3000-5000mAh ja eipä niillä hurrata reissussa.

Jotenkin tätä aihetta sivuten, olipa hyvä ratkaisu varustaa asuntovaunu aurinkopaneelein niin on reissussa kesällä omavarainen sähkön suhteen. Saa puhelimet sun muut härpättimet latailtua ihan ekosähköllä!
 
Minulla on tuo alempi, tosin se piti olla 50000 mAh versio. Todellisuudessa se on kuitenkin noin 13000 mAh, kuten siinä lukikin.

 

Liitteet

  • WP_20160709_11_56_38_Pro.jpg
    WP_20160709_11_56_38_Pro.jpg
    16,1 KB · Katsottu: 152
  • WP_20160709_11_58_01_Pro.jpg
    WP_20160709_11_58_01_Pro.jpg
    20 KB · Katsottu: 165
Metsäretkeä varustautuessa kokeilin duunista lahjaksi saamaani yhden 18650:n (eli n. 2000-2500mAh) sisältävää laturia. Ei se jaksanut nostaa puhelimen lataustasoa kuin 25%, joten kauppaan.

Verkkokauppacomista tarttui mukaan tällainen kombo jossa kapasiteettia 5000mAh, jonkunlainen taskulamppu ja sääsuojausta. Liittimet ovat pöljästi kohtisuoraan pötkön kyljestä törröttäen.

Hieman epäilyttävästi laite oli ihan kuollut paketista otettaessa, eli käytännössä se varmaan purkaa itseään varastoitunakin, ja tyhjänä säilytys ei li-ioneille tiettävästi hyvää tee. Nyt se on latautumassa, ja sikäli ainakin lupaavalta vaikuttaa, että latautuminen on kestänyt jo kolmisen tuntia ja mittari näyttää vieläkin että neljännes puuttuu. Puhelimenlatauskoe sitten tuonnempana.

2_218824-1272x336.jpeg
 
Li-on akut purkaantuu ajansaatossa kaikki. Se miksi näitä jatkossa löytyy enemmän kaupanhyllystä tyhjänä johtuu muuttuneista logistiikka säännöistä. Aikaisemmin akut sai olla varatun 50% rahdissa mutta tämä prosenttiluku tipahti aikaa alas akkkulähetyksissä. Olikohan peräti 35% varaus enää sallittua.
 
Ostin nyt sitten tuollaisen "välimallin" 7800mAh Dacotan laitteen, katsotaan miten se jaksaa kun tulee käyttöä, varmaan perjantaina tai lauantaina..
 
Kaverilla oli viime kesänä käytössä sellainen aurinkokennolla varustettu varavirtalähde. Aurinkoisena päivänä sitä testattiin ja ainakin Galaxy S5:n akku latautui pelkällä aurinkokennolla melkein samassa ajassa kuin puhelimen mukana tulleella vakiolaturillakin. Vaikutti pätevälle vehkeelle. Ei tainnut olla sama kampe kuin tuossa linkissä, mutta vastaava kuitenkin.

http://www.voimapankki.fi/product/65/voimapankki-solar-16000-mah-varavirtalahde-aurinkokennolla

Edit. Siinä testatussa laitteessa oli kyllä huomattavasti tehokkaampi aurinkokenno kuin tuossa. Siinä se kenno oli kannen alla ja kun kannen avasi, oli kenno ikäänkuin kahdella pinnalle. Eli pinta-alaa ainakin puolet enemmän kuin tuossa.
 
^ei ole kokomusta mutta lähtökohtaisesti Dacotan tuotteet vaikuttaa ylihintaisilta Powerissa. Telakka sinänsä vaikuttaa mielenkiintoiselta mutta jos yksi varavirtalähteistä hajoaa niin korvaavia tuotteita tuskin löytyy. Kapasiteettihan noissa on melko pieni 5000mAh ja 8000mAh. Toki vastapainona koko on pieni. Tiedoista ei myöskään selvinnyt onko varavirtalähteissä mitään indikaattoria varaustasolle.
 
Eikös mobiilitarvikkeet ole nyt -50% alennuksessa Powerissa. Poislukien orkkis Apple tuotteet.
Vai menikö se tarjous jo ohi?
Jos on niin sitten noi on jo kohtuuhintaisia. Kokemusta just noista ei tietystikkään ole.


Edit. Näin luki säpossa joten on vielä tarjous voimassa jos on tämän uutiskirjeen saanut.

50 % ALENNUS PUHELINTARVIKKEISTA
Saat 50 % alennuksen kahdesta valitsemastasi puhelintarvikkeesta näyttämällä tätä uutiskirjettä myyjälle. Etu on käytettävissä vain Power-myymälöissä. Etu ei koske Applen alkuperäisiä puhelintarvikkeita. 

Etu on käytettävissä kaksi viikkoa 2020-09-16 lähtien. Etu on käytettävissä kerran/asiakas eikä ole yhdistettävissä jo olemassaoleviin tarjouksiin.