https://automasa.fi/tuote-osasto/flaig-rengaspainemittarit/

Vapaalasku

Rokkitapsa

Sisäänajettu
Liittynyt
28.12.2013
Löytyykö täältä muita kyseisen lajin harrastajia? Itse olen parhaimmat kokemukseni hankkinut Pohjois-Norjassa Lyngenin törmillä sekä Tamokin laaksossa. Pääsiäisenä suuntaan taas näihin maisemiin, kenties hieman paremmalla lumella (kuva otettu heinäkuussa 2012).

Ensi talveksi tavoitteena Alpit, ja haaveena Japanin puuteri. Kesällä käynen Strynin kesähiihtokeskuksessa, ellen sitten suuntaa Itävallan Hintertuxin jäätiköille.

Olen melko noviisi taas näissä hommissa, kun aloitin lasketteluharrastuksen pari vuotta sitten pitkän tauon jälkeen uudestaan. Puuterilumi ja koskemattomassa luonnossa liikkuminen veivät sydämeni lopullisesti.

Viime talvena ehdin yhden hyvän laskun käydä Tamokissa, selkeä sää riitti reilun kilometrin korkeuteen, kunnes oli pakko lähteä pyryn alta pois. Sieltä ei ole omaa kuvamateriaalia, oli parempaa tekemistä :)

Kotimaan mäistäkin löytyy mukavaa laskettavaa, ainakin Pallakselta on hienoja kokemuksia. Ehkä parasta on hengähdystauko pitkän nousun jälkeen ennen laskemista: Tietää ansainneensa jokaisen käännöksen.

Liitetyssä kuvassa olen vielä parisataa korkeuserometriä lumirajan alapuolella Daltindenin pohjoisrinteellä, mutta kyllä sieltä ihan hyvä lasku löytyi, ja oli 12 tunnin vaelluksen arvoinen pariminuuttinen.

Vielä kun löytäisi laskuominaisuuksiltaan samanlaiset sukset, joilla nyt lasken, kilon kevyempänä, olisi nouseminenkin helpompaa.
 

Liitteet

  • uploadfromtaptalk1392052279261.jpg
    uploadfromtaptalk1392052279261.jpg
    90,6 KB · Katsottu: 212
S

Slush

Vieras
Kyllä löytyy! Hyvässä lykyssä ensiviikolla Tamok/Lyngen aluelle ja toivottavasti punainenlintu lennättää vuorelle, ettei tarviis niin paljoa kiivetä.
 

Rokkitapsa

Sisäänajettu
Liittynyt
28.12.2013
Kova polte on kyllä lumille! Uudet leveämmät skinit ovat matkalla postiin, ja keveyttä nousuhommiin sain hankkimalla kevyemmät (ja mukavammat) monot. Joskaan Full Tilteille se nousu ei ole se optimijuttu. Eikä pidäkään olla :) Repunkin voisi lastata vähän järkevämmin. Yhden laskun voisi käydä vaikkapa ihan Kilpisjärvellä, siellä tuntuisi olevan erinomainen lumitilanne nyt. Toivotaan, että pehmeää löytää vielä pääsiäisen aikaan.
 

Rokkitapsa

Sisäänajettu
Liittynyt
28.12.2013
Slush sanoi:
Kyllä löytyy! Hyvässä lykyssä ensiviikolla Tamok/Lyngen aluelle ja toivottavasti punainenlintu lennättää vuorelle, ettei tarviis niin paljoa kiivetä.

Tuolla on lukemani mukaan nyt melko hämmentävä lumitilanne. Toivottavasti stabiloituu, ja uutta tulee vyöryneiden tilalle.
 

Rokkitapsa

Sisäänajettu
Liittynyt
28.12.2013
Perjantaina ensikosketus tälle kaudelle Norjan mäkiin! Sääennuste lupailee pilvistä ja lumisadetta, mikä sinänsä on hyvä, että pehmeää löytyy.

Kunhan pitäisi sen verran selkeää välillä, ettei tarvitsisi pelkkää metsää laskea.
 

Rokkitapsa

Sisäänajettu
Liittynyt
28.12.2013
Tuttu mäki tänään 35 valvotun tunnin jälkeen. Nousu oli yhtä tuskaa valvomisen sekä pitkän ajon jäljiltä, ja lumikin alkoi pehmetä vasta 500 metrin korkeudessa. Muuten niin hyvä Sørfjelltindenin metsä oli täyttä betonia lumeltaan, ja lasku oli lähinnä varovasti laskeutumista. Jospa melko lumivarma Kavringtinden pelastaisi huomisen.

tynazyse.jpg
 

Rokkitapsa

Sisäänajettu
Liittynyt
28.12.2013
Tänään pöllyteltiin vuonoputikkaa ihan huolella. Pitkä nousu palkitsi, ja ounasteluni siitä, että eilinen sade oli tullut ylempänä lumena, osoittautui oikeaksi. Kyseessä siis Kavringtinden Lyngseidetissä.

Siellä oli jokunen muukin pehmeän lumen perässä tänään, ei päästy piirtelemään ensimmäisiä jälkiä, mutta hyvänä puolena skinnauslatu oli valmiina.

8yha4u8a.jpg


2yhy4emu.jpg


7are3eby.jpg


a4eve8ap.jpg


ejanedyn.jpg

 

Totenkopf

Klassikkoainesta
Liittynyt
28.12.2013
Hienoissa, ja itsellenikin tutuissa paikoissa olet laskettelemassa.
En tosin itse enään harrasta minkäänlaista laskettelua ollenkaan. Kun aikoinaan löin sukset naulaan, niin siellä ne ovat pysyneet. Minun lajini oli syöksylasku, mutta kun se kiellettiin melkein joka mäessä, niin mielenkiinto lopahti.
Noissa Lyngenin upeissa maisemissa käyn yleensä vain kesäaikaan vaeltelemassa, ja kalassa.
Mutta ole nyt varovainen siellä, sillä seudullahan ovat lumivyöryt melko yleisiä, ja vaatinut tänäkin vuonna ihmishenkiä.
 

Rokkitapsa

Sisäänajettu
Liittynyt
28.12.2013
Joo kyllä seurattiin vyöryvaroituksia, katseltiin paikkoja säiden mukaan jne. Lisäksi matkassa oli asianmukaiset turvallisuusvarusteet. Tuokin törmä olisi jäänyt nousematta isommalla vyöryriskillä, kun jo pelkkä nousureitti meni pitkin vyöryherkkää aluetta, laskusta puhumattakaan.

Nyt ollaan jo kotimatkalla, jäi lyhyeksi reissu töiden vuoksi.
 

Rokkitapsa

Sisäänajettu
Liittynyt
28.12.2013
Ensi talveksi on tullut suunniteltua jos jonkinmoista, kun säästelin yhden kesälomaviikon talvelle.

Minimitavoite on käydä Lyngen/Tamok -alueella laskemassa yhden viikon ajan maaliskuussa, mitä ennen on heiluttu tammikuun aikana Zillertalissa viikon verran.

Korkeampi tavoite on käydä Japanin lumilla viikon ajan jossain vaiheessa alkukevättä, ja sitten Itävaltaan viikoksi. Tässä on taloudellisia haasteita.

Vermeet tekisi mieli uusia myös, tai oikeastaan pelkästään sukset. Ensinnä kiikarissa on Völkl Two.