https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Valvontakamerat

Kennedy

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
31.12.2013
Tekisi mieli rikkoa lakia joten katsotaan mitä saadaan aikaan.

Viimeaikoina taas lisääntynyt ilkivalta autoja kohtaan lähialueilla.

Haluaisin videovalvonnan talon ulkopuolelle (kamerat sisällä). Parkkis on ihan suoraan talon edessä ja pystyisin tallin ikkunaan sijoitetuilla kameroilla kuvaamaan aluetta hyvin.
Samat kamerat kyllä kuvaa sitten takana kadun pätkää ( umpikuja ).
Kahdella kameralla saisin varmaan reunasta raunaan näkyvyyden.

Toinen pari olisi tallin toisen puolen ikkunaan joka kuvaisi takapihaa.

Minikamera olisi ehkä se huomaamattomin, mutta kuvakin pitäisi saada talteen johonkin. Puhumattakaan virran saamisesta.

Raspberry valvonta projekti olisi yksi vaihtoehto, mutta jos 4 kameraa haluaisin niin noitakin pitäisi tehdä jokaista varten.

Nauhoitus boxi olisi varmaan ihan kätevä jos saisi vaan pari eri video sisääntuloa.

Vai pitäisikö sitä vaan katsoa kameraa jossa linssi kuvaisi mahdollisimman leveälti?

edit:

http://www.dx.com/p/ec400-real-time-high-definition-usb-dvr-ntsc-pal-112142#.VoB7c6sgnmE - 4 kameraa kiinni
http://www.dx.com/p/4-channel-4-input-usb-dvr-video-capture-surveillance-dongle-pal-ntsc-28618#.VoB7-6sgnmE - 4 tähänkin
noita näköjään löytyy useampia eri malleja
 

Kale

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
9.12.2014
Ittellä olis Qnap:in NAS:issa surveillance station ja tuki yhdelle kameralle. Tekisi mieli laittaa tuohon katokseen liiketunnistimella varustettu kamera. Onko kukaan Qnapiin kiinnittänyt yhtään kameraa?
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Kennedy sanoi:
4 tähänkin noita näköjään löytyy useampia eri malleja..

Minulla ollut serverissä kymmenisen vuotta PCI versoi...
http://www.dx.com/p/4-channel-dvr-video-capture-pci-card-for-25-30-fps-security-cameras-15758#.VoIrWvmLSUk
... muistaakseni BT848 driverillä joka löytyy aina monelle alustalle.

Toiminut ongelmitta, käyttis XP ja pitäsi rakentaan uudelleen kun sen päivitykset on ... loppu.

Samassa yhteydessä mielessä ollut kuitenkin IP (Tilt/käännettävien) kameroiden hankinta/päivitys, säästyy piuhojen vedoilta - vaikka vanhatkin on olemassa.
 
A

Ale

Vieras
Ei kannata paljon alkaa virittelemään. Kiinalaista neljän kameran settiä saa reilulla satasella. Kovalevy kiinni ja homma rokkaa. Pääsee verkon kautta kiinni jne.
 

V

Klassikkoainesta
Liittynyt
14.1.2014
Laitappa linkkiä..

Ongelmana noissa halpis ip kameroissa on tuo liikkeen tunnistus kuvasta, tulee todella paljon turhaa kuvaa sähköpostiin. Ei ole vielä löytyny hyvää vaikka useita testaillut.

Pitäs siis liikkeen havaittuaan laitta kuvaa sähköpostiin.
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
V sanoi:
Pitäs siis liikkeen havaittuaan laitta kuvaa sähköpostiin.

Aikoinaan tuli hierottua paljonkin ko ominaisuuttaa - loppu tulemana hälytys pois päältä tai sietää paljon ilmoituksia - kun joko ilmoja tulee liikaa tai siten ei olenkaan, niin turhautuu koko systeemiin.
 

dosetti

Legenda
Liittynyt
25.8.2015
Pitäis saada suht edullinen valvontakamera kotia sisäkäyttöön ja sen pitäisi toimia jouhevasti Elisa vahdin ja tai lumian kanssa. Yökuvaus pitää olla ja langattomasti eli wlaniin kiinni. Ei kk-maksuja, kamera saa maksaa max. 60-80€. Onko näistä kokemuksia, missä olisi paras hinta-laatusuhde? Googlella hyvin hajanaisia ja vanhoja kokemuksia. Riittäisi ensi alkuun pelkkä livekuva, Elisan vahdilla voi ostaa tallennuksen jos haluaa. Kuvan tarkkuus tärkeintä, kiva plussa olisi kaksisuuntainen audio sovelluksen kautta (tätä tuskin on missään).
 

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Nostetaanpa aihetta. Vai oliko jossakin jo vastaava tuoreempi säie?

Onko "halppisrintamalla" tullut uusia hyviä (kustannustehokkaita) järjestelmiä tarjolle? En kaipaa mitään pc virtelmiä vaan plug&pray systeemiä. Piuhan veto ei ole ongelma, mutta langattomuus plussaa, mutta tässä hintahaitarissa varmaan ei saatavilla.

Iibei ehdottelee linkin takaisia järjestelmiä joissa hinnat on 100+ € ja saman näköisestä setistä pyynnit tuplat/triplat. Koira haudattuna vai selkeitä parannuksia?

http://www.ebay.de/itm/CCTV-DVR-8CH-960H-HDMI-4x-Outdoor-1500TVL-Video-Camera-Home-Security-System-Kit-/351476687566?hash=item51d5a4a2ce:g:0fgAAOSwhOVXdjoI
 
M

MacVolsu

Vieras
Olen myös aikeissa hankkia valvontakameroita, hiippareita kun on täällä maaseudun syvässä korvessakin. Vaivattomilta vaikuttavat https://www.y-cam.com kamerat/kamerasetit houkuttavat. Ei olisi ylimääräistä tekemistä tallennuksen kanssa ja mobiilin kautta tarkkailu onnistuisi vaivattomasti. Minuakaan ei piuhan veto haittaa, varsinkin kun nämä ulkovalvontakamerat saisi toteutettua PoE:n avulla.
Johdotukseen suositellaan Cat 6-luokan piuhaa mutta kannattaako se tehdä suojaamattomalla vai suojatulla piuhalla? Myös PoE-injektori vaaditaan jos reitittimessä ei ole 802.3af-standardia. Vinkkejä hyvistä injektoreista/4G-reitittimistä. Itselläni on Huawei e5186 jossa mielestäni ei ole tuota ominaisuutta.
 

Rauska

Klassikkoainesta
Liittynyt
26.12.2013
Vanha juttu, mutta minulle ajankohtainen ;-)
Jos jotakuta kiinnostaa niin.
n 50-60 $ kamerat 720p ja n. 70 euron ohjelma ja 25$ /vuosi NO-IP DDNS-palvelu


Voi kurkata selaimella nomuntti.ddns.net:20360/home.htm  user tunnus = 1 ja salasana tyhjä
Ai niin ja testi loppuu tänään klo 23:00. Mutta jos jotakuta kiinnostaa voi laittaa taas päälle......

 

teme565

Vakiokalustoa
Liittynyt
18.2.2017
Kotioloihin jos kameravalvontaa virittelee, niin kameroiksi sellaiset IP-kamerat, joissa FTP-tallennustuki ja/tai Onvif-stream-tuki. Tuossa tapauksessa voi tehdä niin, että pistät kotiverkkoon pystyyn FTP-palvelimen, johon kamera sitten ajaa still-kuvia, kun liikettä näkyy. Toinen vaihtoehto on pystyttää videotallennin, softaksi esim. Linuxilla pyörivä Zoneminder ja käyttää Onvif-streamausta tallennukseen.

Jos tuota turhan kuvauksen määrää haluaa rajoittaa, niin on olemassa kameroita, joissa on I/O-liitäntä, johon voi liittää ulkoisen liiketunnistimen. Tällöin jäävät turhat hälytykset pois. Halvimmista kameroista nämä liittimet puuttuvat.

Vanhemmilla on jo monta vuotta kuvannut etupihaa Actin TCM1231
https://www.acti.com/product/TCM-1231
Ulkoisella liiketunnistimella liipaisu ja kamera lykkää kuvat varastossa olevalle omalle FTP-palvelimelle.
 

Rauska

Klassikkoainesta
Liittynyt
26.12.2013
Mulla on pari seuraavanlaista ja muutkin samaa tasoa.

http://www.ebay.com/itm/ESCAM-outdoor-ip-wireless-camera-HD-720P-network-wi-fi-cam-home-security-camaras-/112326596723?hash=item1a272fd873:g:xGMAAOSw2x1XKabz

http://www.ebay.com/itm/WANSCAM-HW0024-HD-720P-Wireless-Indoor-Dual-Audio-Wifi-IP-Camera-IR-Cut-Pan-Tilt-/172009696727?hash=item280c93add7:g:XDkAAOSwImRYWKMR

Ja serverinä Blue Iris  http://blueirissoftware.com/  joka
tallentaa PC:n levylle / FTP:lle / pilveen
lähettää emailia/kuvia/videota liikkeen havaitessaan: useita osoitteita voidaan konfiguroida
löytyy App iLaitteille, androidille ja Winille

ja tämä selaimella katselu vaatii DynDNS:n. Voidaan konfiguroida siten, että nähdään pelkät kamerat, tallennukset on myös selailtavissa tai Admin näkymään.


 

teme565

Vakiokalustoa
Liittynyt
18.2.2017
Hikvisionin ja Dahuan kameroita kannattaa katsella, jos on tarve valvontakameralle. Ovat osoittautuneet luotettaviksi ja hyvän hinta/laatusuhteen omaaviksi. Näitä tulee työn puolesta vastaan jo ammattipuolellakin.
 

teme565

Vakiokalustoa
Liittynyt
18.2.2017
Ebaysta kannattaa katsella. Tietysti siellä on joskus pieni vaara, että tuote on väärennetty (aikanaan tuli Foscamin IP-kameroista huonoja kopioita vastaan), mutta kun vähän katselee palautteita ja hintoja ettei osta sitä, joka on selkeästi muita halvempi, niin ei tule ongelmia.

Oletettavasti tuo Qnapin softa tukee onvifiä jolloin käytännössä mikä tahansa onvif-kamera toimii sen kanssa, mutta mainintaa siitä ei ollut, niin ihan varma ei voi olla.
 

Samppari

Vakiokalustoa
Liittynyt
22.12.2013
Harkinnassa on valvontakamerajärjestelmä kotiin - OKT ja tarve olisi ainakin kolmelle kameralle. Yksi etupihalle, toinen takapihalle ja kolmas sisään olohuoneeseen. Langaton järjestelmä hakusessa.

Onko kenelläkään kokemuksia Arlo Pro 3 - järjestelmästä? Kallishan tuo on, Eufyllä olisi vastaavan oloinen ratkaisu halvemmalla mutta sitä ei oikein saa mistään ostettua. Onko Pro 3 ja Ultra - mallin välillä merkittävä ero? Kiitos etukäteen kommenteista ja vinkeistä.
 

mvt

Vakiokalustoa
Liittynyt
15.2.2015
Nuo Arlon kamerat kiinnostaisi itseäkin mutta ovat myös kohtuu isoja,niin tietysti muutkin. Sitten mangneettijalka kamera-teline mikäli olen ymmärtänyt oikein. En ole saanut aikaiseksi että tutustuisi kädessä pitäen niin kokemuksia kuullaan täälläkin.
 

dosetti

Legenda
Liittynyt
25.8.2015
Vastauksena itselleni, kävin Nedis WIFICI05CWT kamerat kotiin kärkkäiseltä tuossa vuosi sitten. Toimii kotieläinkamerana ja toki näkee muutenkin, mitä kotona tapahtuu. Edullinen ja toimiva, kuvanlaatu ei kovin kaksinen mut ihan omiin tarpeisiin riittävä. Saa hälyttämään liikkeestä sovellukseen, ottaa kuvan haluttaessa ja voi jutella kameran välityksellä. Paljon säätöjä ja tuoteperhe aika laaja.
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Samppari sanoi:
Langaton järjestelmä hakusessa.

Miksi?

Pitäähän kameralle kuitenkin virtaa viedä...

61oFjNLpxtL._SL1000_.jpg


Menee samalla verkkokaapelilla molemmat.
 

EsaPJ

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
7.3.2014
Taky sanoi:
Miksi?

Pitäähän kameralle kuitenkin virtaa viedä...
...
Menee samalla verkkokaapelilla molemmat.
"Virran" saa mistä tahansa sähköpisteestä, esim. pistorasia, jakorasiaan sijoitettu virtalähde ymv..., mutta kaapelin vetäminen tallentimen ja vaikka erillisessä rakennuksessa olevan kameran välille, on hiukan hankalampaa. Ainakin vanhemmassa kiinteistössä.