https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Uusiin Audeihin suomalaiset mittaristot

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Tämmöisiä uutisia on aina mukava lukea kun kotimaiset yritykset saavat jotain isoa aikaan, tuollaiset mittaristot on varmasti tulevaisuutta kaikissa hintaluokissa :)

HS:fi sanoi:
Perinteiset mittaristot korvautuvat uusissa Audeissa digitaalisilla näytöillä, joiden tekniikasta vastaa espoolainen yritys Rightware. Yhtiön toimitusjohtaja Jonas Geustin mukaan nyt julkistettu sopimus on jatkumoa aiemmalle yhteistyölle. Rightwaren tekniikkaa on Audi A3:ssa, ja uusissa malleissa A6 ja TT.

"Tämä on tosi iso juttu meille", Geust toteaa.

Sopimus tehtiin jo muutama vuosi sitten, mutta Audi kertoi siitä nyt. Geustin mukaan Rightwarella on samantyyppisiä sopimuksia muidenkin isojen autoyhtiöiden kanssa, joten tähtäin on korkealla.

Kymmenen kaveruksen viisi vuotta sitten perustamalla firmalla on 45 työntekijää Suomessa ja kymmenisen ulkomailla. Uusien asiakkaiden myötä laajentumistarve jatkuu.

1305896838829
 
Näissä vag-autoissahan on jo audin ja suomalaisen Elektrobitin yhteisyrityksen softaa ja ajoavustimia. Pysäköinti avustimet ja valoautomatiikka muunmuassa. :)  Audilla 51% ja Elektrobitillä 49% .


Tonnitki paukku. :p
 
Kyllä, jotkut tämmöiset jutut on niitä millä nyt jotenkin pärjätään. Ei työllistä satojatuhansia mutta hienoa kuitenkin!
 
Iso peukku! Toivottavasti saavat softansa kaupattua muuallekin kuin autoteollisuuteen.
 
-P- sanoi:
Iso peukku! Toivottavasti saavat softansa kaupattua muuallekin kuin autoteollisuuteen.
Ja saivathan he. Firma myyty kiinalaiselle Thundersoftille 64 miljoonalla: http://www.tuulilasi.fi/uutiset/autoalan-miljoonakauppa-lue-tuulilasin-reportaasi-kiinaan-myydysta-suomalaisfirmasta?fresh

gloter sanoi:
Kyllä, jotkut tämmöiset jutut on niitä millä nyt jotenkin pärjätään. Ei työllistä satojatuhansia mutta hienoa kuitenkin!

Niin ehkä pärjättäisiinkin, mutta.... En missään nimessä syytä omistajia siitä, että tekivät tilin firmalla koska noinhan sen kuuluukin mennä, mutta tässä vaan nähtiin taas se, että koska Suomessa ei juurikaan ole merkittäviä kansainvälisiä yrityksiä tai rikkaita sukuja niiden takana niin kaikki omistus valuu ennemmin tai myöhemmin ulkomaisiin käsiin. Mutta peukku kavereille tähänastisesta hyvästä työstä!
 
Ja nekin harvat suvut pitäytyvät joko suvun ydinbusineksessa tai liputtavat rahojaan ulos täältä minkä ehtivät..


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
 
Penguin sanoi:
64 miljoonaa kuulostaa todella vähältä.
No, 3.5 mEUR liikevaihdolla ja -1.8 mEUR tuloksella tuota valuaatiota voi kutsua jopa aika anteliaaksi.
 
Ylen uutisen mukaan liikevaihto olisi jo 7mEUR, mutta onko tuo viime, tänä vai ensi vuonna, sitä ei tietenkään mainita. Niin tai näin, kertoimet on kohdallaan.

Toki on sääli, että yrittäjät eivät uskalla itse katsoa seuraavaa korttia. Onhan tuossa kuitenkin se mahdollisuus, että muutaman vuoden päästä hinnassa olisi yksi nolla lisää.

Niin tai näin, toivottavasti yrittäjät laittavat hyvän kiertämään eivätkä muuta karibialle elelemään osingoilla.
 
Tuosta nyt ei liikoja kierrätettävää jää verojen jälkeen. En toki tiedä kuinka monta osakasta, mutta tuskin tuosta "yrittäjille" niin hirveätä siivua jää per nuppi.
 
Penguin sanoi:
Tuosta nyt ei liikoja kierrätettävää jää verojen jälkeen. En toki tiedä kuinka monta osakasta, mutta tuskin tuosta "yrittäjille" niin hirveätä siivua jää per nuppi.

http://www.hs.fi/talous/art-2000002920009.html
Rightwaren suurimmat omistajat ovat kotimaiset pääomasijoittajat Nexit Ventures ja Inventure sekä valtion Teollisuussijoitus, jotka omistavat yhteensä 80 prosenttia yhtiöstä. Loput osakkeista ovat perustaja Sarkkisen ja muiden henkilöomistajien hallussa. Geustkin omistaa osuuden.
 
^ eli 12.8m -verot jää henkilöomistajille. Toivottavasti omistajia ei ole kovin paljon, koska muuten tuo exitti jää siihen "ihan kiva" sektoriin eläkekassan sijaan.


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
 
Arvailua - todennäköisesti perustajilla on aito halu jatkaa tarinaa, mutta pääomasijoittajayhtiöt toimivat tyypillisesti noin viiden vuoden sijoitushorisontilla ja ottavat exitin sijoituksesta tämän jälkeen - tuli pataan tai ei. Pääomasijoittajayhtiöillä on/oli nähtävästi suurin osakepotti. Sitä on varmaan tarjottu ostettavaksi myös perustajille - ehkä jopa ensisijaisesti - mutta luonnollisesti myös julkisesti omien verkostojen kautta ulkomaisille sijoitusyhtiöille ja muille kiinnostuneille. Ehkäpä perustajien osalta riski olisi kasvanut liian suureksi, jos olisivat menneet hankkimaan nuo pääomasijoittajien osuudet, joten se polku jäi kävelemättä ja kiinalaiset löivät puumerkit papereihin.
 
Kyllä hieman harmittaa kun tällaiset pienet helmet menee Kiinaan. Ensin Okmetic, ja nyt tämä Rightware.

Kiinalaisilla on paljon rahaa, ja selvä agenda ostaa muusta maailmasta osuutta. Mikä tietenkin on ymmärrettävää.
 
Tuote on hieno ja tulevaisuuden preemiossa on vain taivas rajana. Mutta yritys on tehnyt viimeisen neljän vuoden aikana noin 9,5 milj tappiota, tuotekehitys syö rahaa. Ostaja löytyi, joten totta kai pääomasijoittaja luopuu yrityksestä (pienellä voitolla). Hinta on varmasti ihan käypä tällä hetkellä. 10 vuoden päästä voi olla nolla tämän kauppasumman perässä.

Tämä on pääomasijoittajien toimintamalli tehdä rahaa.