https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Uusien Mazdojen ruosteherkkyys

Juhani

Sisäänajettu
Liittynyt
25.1.2014
Onko foorumilla tietoa uusien Mazdojen ruosteherkkyydestä ja -suojauksesta? Mazda6, Mazda cx-5 ja Mazda3 ovat hienoja autoja ja kiinnostaisikin tietää onko ongelmat tällä saralla jääneet viime vuosikymmenelle.
 
völvöxc60 sanoi:

Kiitos linkeistä. Paljonkaan en osaa päätellä tuosta ensimmäisestä kuvasarjasta, koska en tiedä miltä hyvin suojatun auton pitäisi näyttää. Tuo jälkimmäinen kuvasarja on tosiaan edellisen sukupolven Mazda6:sta.

Ruotsalainen Vi Bilägare on arvioinut uusien autojen ruostesuojausta ja Mazda CX-5 2012- näkyy saaneen arvosana 4/5 eli hyvä. Mazda 6:n kohdalla arviointi on vielä kesken, mutta näyttäisi siltä, että lisäsuojaus on tarpeen. Arvosana ilman satamassa tehtyä lisäsuojausta olisi 2, mutta sen kanssa ehkä 3:n arvoinen. lähde: em. Vi Bilägare.
 
Mitenkäs innokkaasti uudempien Mazdojen omistajat ovat ruostesuojauttaneet autojaan?

Mazdojen ruosteherkkyydestä tuntuu löytyvän juttua vuodesta toiseen.

Omalle kolmoselle kyselin tarjousta Tectyl-ketjuun kuuluvasta liikkeestä ja lupasivat tehdä ns. täyssuojauksen 12-vuoden takuulla hintaan 700 euroa. Ajattelinpa tarttua tarjoukseen…
 
Teitkö suojauksen? Itse teetin omaan kolmoseeni suojauksen heti ennen luovutusta ja hinta oli juuri tuo 700 euroa. Paljon rahaa, mutta toisaalta se antaa mielenrauhaa, kun Mazda ei tunnetusti ole ollut ruosteelle immuuni.
 
Kaliju sanoi:
Teitkö suojauksen?

Kyllä toteutin suunnitelmani, eli auto kävi ruostesuojauksessa ja päälle vielä kestovahaus hintaan 150 eur. Ilmeisesti tekivät homman aineita säästämättä, nimittäin useampi viikko ko. operaation jälkeen auton sisällä oli melkoisen vahva ruostesuoja-aineen haju.

Jälkeenpäin huomasin, että ko. suojausliikkeellä olisi ollut tarjolla myös erillinen äänieristyskäsittely, jolla olisi ehkä saanut hieman lisävaimennusta Mazdaa jonkin verran vaivaavaan rengasmelun kuulumiseen auton sisätiloihin, mutta se siis jäi tällä kertaa tekemättä.