https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Twilight zone - musiikkia ja siihen liittyviä ilmiöitä sieltä jostain

gloter

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
27.12.2013
Juupelin heittämän idean pohjalta ajattelin avata tällaisen topikin jossa voisi käsitellä valtavirran ulkopuolella seilaavaa musiikkia, etnosävyin tai ilman mutta jätetään ne Lynyrd Skynyrdit ja AC/DC:t ym. pois. Samoin kaikki tapahtumat ja muu sälä mikä liittyy aiheeseen saa kunnian tulla täällä esitetyksi. Avaan pelin linkittämällä myös Rumban nettisivuilla mainostettua tapahtumaa: https://www.facebook.com/events/1762774640617863/. En ole mikään kova festarinkiertäjä mutta ehkä yksi mukavimpia kokemuksia oli Jyväskylän Naamat-festari jokunen vuosi sitten: http://www.naamat.info/ Keskisuomalaiset varmaan tietävät? Ja laitetaan sitten suomalaista Bhangraa näytille:
Osallistuin heidän viimeisimmän studiolevyn joukkorahoitukseen ja sain levyn nimmareilla plus kivalla omistuskirjoituksella.
 
gloter sanoi:
...Ja laitetaan sitten suomalaista Bhangraa näytille:
Osallistuin heidän viimeisimmän studiolevyn joukkorahoitukseen ja sain levyn nimmareilla plus kivalla omistuskirjoituksella.

Tämä nyt piti tsekata jo vähintään kaupunginosan vuoksi  :D
Ihan toimivaa musaa. Videokin sai hyvälle tuulelle.

Rispektiä taas kerran sinulle tuosta osallistumisestasi gloter  8)
 
Oma "heikko kohta" osuu bulgarialaiseen kansanmusiikkiin. Le mystere de voix bulgares levysarjaa on tullut soitettua paljon... Tämä ei ole noilta levyiltä, mutta ehdottomasti hienoin esimerkki musiikkityylistä.

 
Vautsi, olipa nätti esitys. Vähän arvelinkin että Mikolla saattaisi ainakin olla jotain annettavaa tänne. Itä-Eurooppa, siis se entinen itäblokki, on tutkimaton aarreaitta ainakin itselle.
 
Katselin levyhyllyäni ja löysin Mohelin älpyn ja täytyy sanoa että olisi voinut jäädä silloin joskus ostamattakin. Tällainen Free jazz tai whatever ei ihan nappaa, tuubista näyte Mohelin ja Can Can Headsin yhteiskeikalta
Oliko joku stadiumlainen kenties paikalla  ;) Jos ei musiikissa soi kitara, on mun kyllä vähän vaikea sitä sulattaa...
 
Elektronisen musiikin ystävänä ja Siilinjärveltä kotoisin olevana lienee tähän ketjuun sopivana mainittava Aavikko yhtye ja vaikkapa sen kappale Viitostie :) Taitaa olla ideoitu Kraftwerkin Autobahn kappaleesta.
 
Harmillisesti "video ei ole käytettävissä" mutta nimeltä Aavikko on tuttu ja sen verran oudompaa kamaa että hyvin sopii tänne. Eikös näiltä tullut levy pitkästä aikaa?
 
Autoilija92 sanoi:
Elektronisen musiikin ystävänä ja Siilinjärveltä kotoisin olevana lienee tähän ketjuun sopivana mainittava Aavikko yhtye ja vaikkapa sen kappale Viitostie :) Taitaa olla ideoitu Kraftwerkin Autobahn kappaleesta.
Aavikko on tuttu tapaus; eikös ne tehneet sen tunnarin Kumman Kaa -sarjaankin? Krafterkia on tosiaan treenikämpillä kuunneltu.
 
Artisti joka varmaan koko tuotannollaan sopisi tähän ketjuun, suurimmalle osalle varmaan tuttu listoillekin nousseen "hittinsä" Windowlickerin kautta. Kyseessä siis Aphex Twin eli Richard D. James, joka on tehnyt myös hyvin herkkää ja klassisempaa musiikkia, hyvin omalla tyylillään. Itseltäni löytyy levyhyllystä kaikki herran pitkäsoitot, mutta eniten tulee kuunneltua Selected Ambient Works 1/2 kokoelmia ja Drucqs -nimistä levyä.

Tämä tuolta Drucqsilta, jonka ehdottomasti hienointa antia on nämä tietokoneohjatulla pianolla tehdyt biisit. Yksinkertaisia, aika klassisia melodioita, pianon epätäydellisyys ja hienosti tilaa hyödyntävä mikitys toimii. Parasta hieman väsyneenä, hämärässä ja hyvät kuulokkeet korvilla nautittuna.



Edit: Lisätään vielä myös tämä levyn avaava biisi

 
Aphex Twin jäänyt itsellä satunnaisesti radiosta kuulemisen tasolle. Mutta hyvin sopii tämäkin tänne. Voisi olettaa että Eno putoaa hyvin Mikolle? Mahdollisesti myös Jarre, Vangelis ja mitä niitä 70-80-luvuilla olikaan vaikka kaksi viimeistä ei ihan ambientia ole. Olen huono konemusassa. Aikansa oudommista artisteista Roky Eriksonhan kävi just Tavalla ja nyt keväällä kait Nosturiin on tulossa Vanilla Fudge. Mukana jopa kolme alkuperäistä (?) jäsentä. Se kiinnostaisi. Hippipsykedelia sopii myös kuin nyrkki silmään tänne. Pahus kun kännykällä on hankala linkitellä.

 
Lempparisvedut ovat julkaisseet uuden sinkun. Tätä on kiva kuunnella hampusta tehty t-paita (vaikkapa tämä: http://www.rcm-clothing.com/product/227/t-shirt-kalevala--natural-white) ja palestiina-huivi kaulan ympärillä kylmiä öitä varten
Äxän sivuilla ei ollut sinkulaa enkä viitsi yhtä sinkkua Sub Popilta tilata...Goat näkyy olevan Primaverassa kovassa seurassa. Huoh, ikinä ei pääse minnekään...http://lineup.primaverasound.es/2016_artists?_ga=1.38988128.2121955142.1462361438 Olis tuolla jotain mielenkiintoista.
 
Tänään kuunnellut paljon Andrzej Korzynskin sävellyksiä. Kyseessähän on puolalainen elokuvasäveltäjä jonka biiseissä on mielenkiintoisia sävyjä. Tämä on ehkä groovein ja hyvin funky:
Kivaa bassottelua ja scifisynat. Puolan musascene on vähän huonosti hallussa ja näin äkkipäätä ei tule mieleen näistä vanhoista kuin Niemen:
 
Ja kun funkista tuli puhetta niin laitetaan filminpätkä Nigeriasta, Fela Kuti vauhdissa vuonna 1971. Ginger Baker vilahtaa myös... Mustat donkkaa tykimmin vai miten se oli  8)
 
gloter sanoi:
Kivaa bassottelua ja scifisynat. Puolan musascene on vähän huonosti hallussa ja näin äkkipäätä ei tule mieleen näistä vanhoista kuin Niemen:
Kyllä, scifisynat miellyttää munkin korvia. Laatutavaraa jostakin sieltä kaukaa jälleen kerran gloterilta. Tuota Niemeniä jo tutkiskelinkin joskus yhden illan sinun suosituksestasi. En muista, kuinka pitkälle tutkimuksissani pääsin, mutta muistan tykänneeni monesta biisistä. Tämänkertainen maistiainen oli ehkä meitsille liian syvällä twilight zonessa.
 
En tiedä onko tämä oikealla alueella mutta kun tykkään kuunnella tuota New Retro Wave musiikkia ja hommasin äskettäin Lamborghini Countachin pienoismallin niin ajattelin ottaa New Retro Wave inspiroidun kuvan mallista :p
Alustana oleva ruudukko on itse tehty mutta taustalla oleva kaupunkikuva ja New Retro Wave logo on netistä ja läppärin ruudulla tuossa.
Lambo_NRW.jpg


Kuvan kanssa sopivaa musiikkia vaikkapa tämä, David Hasselhoff - True Survivor  :D
 
Topicin otsikon mukaisesti tämän saanee laittaa tänne..?  :-X


8)
 
Paha71 sanoi:
Topicin otsikon mukaisesti tämän saanee laittaa tänne..?  :-X

Mää muuten tykkäsin aika tavalla tuosta biisistä jo aikoinaan. Kiva kuulla se uudestaan  :)
 
Hienoa että muutkin ovat linkitelleet kaikenlaista  ;D Viikonloppuna oli Maailma kylässä -festivaali ja siellä tällainen mielenkiintoinen combo:
Nigeristä kotoisin oleva tuaregi ainakin tuo keskellä oleva kitaristi. Samaa sarjaa kuin esim. Tinariwen ja Terakaft jotka ovat myös käyneet Suomessa.
 
Levysoittimella pyörii tuorein hankinta, Erkin Koray - Elektronik Turkuler lp tietenkin. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Erkin Koray heppu on siis Turkin rokkiskenen grand old man ja tämä levy on suuri klassikko Turkissa. Hyvin itämainen, mitään pöriseviä Istanbulin laitakaupungin jointin tuoksuisia superriffejä ei löydy vaan voisin kuvitella kuuntelevani tätä aavikolla leirinuotiolla tai jossain yliopiston savuisessa kuppilassa kultaisella 70-luvulla rakia kiskoen.

Tässä aloitusbiisi: https://youtu.be/pDiekclykVY
 
Laitetaan vielä yksi styge tältä platalta kun on niin hauskasti nimetty: Turku (pisteet u:n päältä puuttuvat) https://youtu.be/4EPuhcilF8k
 
^ja ^^ Miellyttävää musiikkia tähän taustalle. Kuinka ollakaan, Turku upposi kappaleista paremmin. Krautrockmaista jumitusta ja päällekäyvää kaiutettua höpötystä.
 
https://youtu.be/eJYRbqASlkM jostain syystä olen viehättynyt 70-luvun Turkin musaskenestä.
 
Vielä länkkäreitten fiilistelyä ennen kuin kosminen mieleni jatkaa matkaa universumien halki... https://youtu.be/u453lKyCOfs