https://automasa.fi/tuote-osasto/henkiloautot/vikakoodinlukijat-henkiloautot/

Tietokonevirukset, ongelmat ja ratkaisut?

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Vanhempien vanhempaan läppäriin on ilmaantunut paskamainen feature.

Eli kun chromessa hakee guuglella jotain, se heittää haun perään aina :"trackid=sp-006" ja haku menee luonnollisesti perseelleen..

Itse en ole ratkaisua vielä hirveästi etsinyt, muuta kuin sen  että jotkut maksulliset ohjelmat osaavat sen poistaa.. Ilmaista ratkaisua tässä olis hakusessa  ;D

Vinkkejä ongelman ratkaisemiseen?

Koneessa on siis mm.avastin uusinta, CC cleaner ja Spybot search and destroy, mutteivät osaa puhdistaa konetta ongelmasta..
 
J

jf

Vieras
https://productforums.google.com/forum/m/#!topic/chrome/_SJojPg4-is
Eli siis joku "löytö" on muokannut haun osoitteen. Alkuperäiseksi korjaaminen ja menoksi.
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
jf sanoi:
https://productforums.google.com/forum/m/#!topic/chrome/_SJojPg4-is

Kiitos!

Nyt meni kaikki tallennetut salasanat samalla ku oikein puhistin kaiken  ;D

Noh, voishan nuo nyt pitää pois päältä tietysti..
 

Arcca

Klassikko
Liittynyt
13.9.2014
Itse onnistuin saamaan latauksen sivutuotteena Sweet-pagen, joka on jonkinlainen sitkeä selain hijacker. Sotkee jokaisen selainten asetuksia (kotisivut yms), ja hankala poistaa ohjauspaneelin ohjelmapoistosta. Meni koko päivä eilen pilalle tämän seurausten kanssa tapellessa, s-na.

Pari vinkkiä jos saatte Sweet-pagen:
- Älkää ainakaan asentako Stopzillaa, jota esim http://virukset.fi/sweet-page-com/ ehdottaa Smart-pagen poistoon. Stopzillalla hiton hidas skannaus, ja ainakin minulla jumitti koko koneen lopulta. Tuosta selvisi seuraavasti: kone virta on-off, Stopzilla prosessi manuaalisesti tehtävienhallinnasta tappaen ja sitten Stopzillan ohjelman poisto. Niin kone alkoi taas hengittää.
Edit. Ja käsittääkseni Stopzilla ilmaiskokeilu ei edes olisi poistanut viruksia, vain eristänyt ne.

Stopzillan sijasta itsellä puri perheen juniorin suosittelema ilmainen Malwarebytes- antivirusohjelma sweet-pagen jäämien poistoon.

Tuon edellä mainitun webbi sivun lopulla olevat manuaaliset ohjeet on jo paremmat, mutta huomatkaa että selainten resetoinnissa häviää lisäksi se syksyllä monien tekemä SSLv3 disablointi joka pitää muistaa panna takaisin.


 

tai

Legenda
Liittynyt
23.12.2013
Omaisen kännykkään tuli tekstari seuraavalla sisällöllä:
"Hyvä asiakas, laajakaistaliittymääsi käyttää tietokone, jossa on virustartunta. Tartunnan saanut laite tulee puhdistaa tai liittymä suljetaan tietoturvasyistä. Lisätietoa viruksista: www.elisa.fi/abuse. Apua asian korjaamiseksi saat Omaguru-palvelustamme p. 0600 900500 (2,19e/min + mpm/pvm). Terveisin, Elisa"

Hlöllä on kaksi Elisan laajakaistaliittymää, eikä nyt ole edes tietoa kumpaa niistä viestissä tarkoitetaan. Viime ajat on kuitenkin käytetty mökillä olevaa ja se toinen on ollut irti töpseleistä. Mökkiliittymässä on tänä kesänä ostettu uusi ADSL-modemi ja sen perässä wifillä läppäri. Wifi on salasanasuojattu, ja seuraavaan asumukseen on sen verran matkaa ettei se sinne kanna, joten ulkopuolinen käyttäjän todennäköisyys lienee häviävän pieni. Modeemin sielunelämästä ei ole käsitystä kenelläkään. Läppärissä on käyttiksenä Mint Linux. Kummankaan käytöksessä ei ole käyttäjätasolla (70+v eläkeläisiä) havaittu outouksia.

Oisko tuolla oikeasti jompikumpi koje korkattu?
 

Kennedy

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
31.12.2013

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Mitä hemmettiä millekään virustorjunnalle kuuluu mitä selaimella tehdään. Muutenkin näiden "tietoturvasovellusten" äärimmäisen laajat oikeudet ovat erittäin arveluttava asia.
 

That 70s dude

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
20.8.2014
Kennedy sanoi:
Virusturvayhtiö AVG on päivittänyt käyttöehtosopimustaan siten, että virustorjuntasoftan käyttäjän on suostuttava antamaan AVG:lle lupa myydä verkkoselaimen selaus- ja hakuhistorian kolmansille osapuolille, eli käytännössä mainostajille.
No just. Ja Avastilla näköjään sama meininki. Näitä kahta olen käyttänyt viimeiset n. 10 vuotta. Mutta ihan sama, myykööt vaan jos kerran sillä saan torjunnan ilmaiseksi.
 
M

MMV

Vieras
Skula sanoi:

Kiinnostaa ihan noin yleisellä tasolla, kun CC Cleaner tuntuu olevan monella ajossa, että mitä te tuon käytöllä saavutatte? Mielestäni täysin turha muistiresidentti softa, jota pidän melkein malwarena...
 

Arcca

Klassikko
Liittynyt
13.9.2014
MMV sanoi:
Kiinnostaa ihan noin yleisellä tasolla, kun CC Cleaner tuntuu olevan monella ajossa, että mitä te tuon käytöllä saavutatte? Mielestäni täysin turha muistiresidentti softa, jota pidän melkein malwarena...

Minä olen käyttänyt sitä poistamaan temporary internet filet näppärästi, ja puhdistamaan rekisterivirheitä yms tauhkaa misten paremmin ymmärrä. Mitään haittaa en ole huomannnut, kone toimii hyvin ja muistista on lähtenyt gigoja kamaa.

Mitä muuten tarkoitetaan muistiresidentillä, pikainen kuukletus ei tuottanut tulosta?
Ja miksi melkein malware?
 
M

MMV

Vieras
Muistiresidentti = käyttömuistissa (RAM) oleva. Eli mielestäni turha konetta hidastava ja käyttömuistia kuluttava ohjelma, joka tekee käytännössä samaa kuin Windowsin omatkin toiminnot, joten en näe erilliselle ohjelmalle mitään syytä. Malware siksi, että kuluttaa resursseja ja pahimmillaan tekee rekisteriin tuhoja (näitä on tapahtunut).

Jotkut perustelevat CC Cleaneria (tai muita vastaavia) nimen omaan sillä, että saa rekisterin pidettyä siistinä. Käytännössä vaikka Windowsin rekisterissä olisi kymmeniä, satoja tai tuhansia turhia avaimia, ei se vaikuta koneen toimintaan oikeastaan mitenkään. Monien ohjelmistojen uninstall-toiminnot jättävät rekisteriavaimia. Käytännössä Winkkari lukee tuon rekisterin käynnistyvaiheessa ja muutama satakaan avointa rekisteriavainta kymmenien tuhansien joukossa ei vaikuta käynnistysnopeuteen. Käytössäkään turha rekisteriavain ei haittaa mitenkään, koska "rikkinäiseen" avaimeen ei liity yleensä softaa, joka avainta tarvitsisi.

Toki rekisterin siivoamisella saa itselleen perusteltua käyttöjärjestelmän hoidollisilla syillä. Jos kuitenkin tällainen rekisteripuhdistaja rikkoo tai poistaa tärkeän avaimen, voi jokin ohjelmisto tms. lakata toimimasta. Tämän takia kannattaa ennen kliinerin ajoa ottaa rekisteristä kopio.
 

Lukkomutter1

Klassikkoainesta
Liittynyt
2.2.2015
Kyllä ccleaneria on tullut aika ahkerasti käytettyä. Varsinkin winkkarin uudelleen asennuksen ja tarvittavien ohjelmien asennuksen jälkeen kannattaa rekisteri laittaa ojennukseen. Samalla tietysti poistaa ylimääräinen temppisälä, jota on kaamea määrä. Jatkossa rekisterin siivoilulla tuskin saavuttaa mitään hyötyä, mutta jos asentelee ja poistaa paljon ohjelmia, niin silloin siitä voi hyötyä olla.

Nykyään tulee ccleanerilla putsailtua tempit kerran viikossa. Tätäkään ei saisi joka päivä SSD:tä käytettäessä tehdä, mutta eipä tuossakaan tahdissa levy paljoa "kulu".
 

Paha71

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
24.12.2013
Kuten Lukkomutter1 tuossa jo ehti "oikaista", niin Piriformin softaaman siivousohjelman nimi on CCleaner, ei CC Cleaner.  :)

Tämä täältä sivupöydästä huudeltuna.  8)
 
V

Vaarivanhus

Vieras
Jaa'a, en enää edes muista, onko tullut CCleaneria käytettyä enemmän kuin 15 vuotta omassa ja muiden käyttämissä (yllpitämissäni) koneissa, mutta kertaakaan ei ole "kosahdus" sattunut kohdalle. Eikä ikinä ole ollut itse CCleanerin kanssa sen asennus- eikä poisto-ongelmia. Tuuriako? Päivityksiähän siihen melko usein tulee, mutta jos olen päivittänyt tai siirtänyt sen päivittämistä myöhempään, niin ongelmia ei siltikään ole esiintynyt.

Hifistelyä vai ei, vaikea sanoa. Joku voi ajatella, että siivotaanhan sitä kotonakin, miksi ei tietokonetta. Enpä osaa ottaa kantaa. Nykyisin tuo levytila ei ole enää samalla tavalla "katoava luonnonvara" kuin aiemmin, niin ehkäpä siivouksen merkitys on vähentynyt?
 

pantero

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
Täältäkin ääni CCleanerille. Silloin (joskus), kun W:n puolella pistäydyn, ajan kyllä CC:n. Nykyversiot ovat tosin jo niin sivistyneitä, että ehdottelevat itsekin putsausta, jos turhia tiedostoja on paljon. Vakioasetuksia käytän pelkästään; osaaminen W:ssä ei riitä lähteä jotain muuta CC:n valikosta ruksimaan.
 

Kettu

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Onko tuossa CCleanerissa vaarana tiedostojen poisto, joita tarvitaan?
Esim. rekisteritiedostoja tai jotain muuta, joita käyttis sitten myöhemmin alkaa herjaamaan?
 
V

Vaarivanhus

Vieras
^Itseäni tuo sama kysymys askarrutti, mutta en ole havainnut käytännössä niin tapahtuneen.
 

dosetti

Legenda
Liittynyt
25.8.2015
Minäkin olen käyttänyt CCleaneria ilman ongelmia vuosikausia, vaikka rekisteriäkin olen sillä puhdistellut silloin tällöin. Mutta on sitä tainnut joillain ongelmia siitä aiheutua, joten hyvä muistutus. Sikäli hyvä ohjelma, että on ilmainen ilman sen suurempia mainoksia, todella usein päivittyvä ja helppokäyttöinen. Asennuksessakin taisi kerran oletuksena asennuttaa Cromea, ei muuta sälää.
 

Lukkomutter1

Klassikkoainesta
Liittynyt
2.2.2015
Kannattaakin asentaa CCleanerista se slim versio, niin ei tarjoa mitään. Ja ite vedän rekisterikorjaukset aina kylmiltään ilman varmuuskopiota. Ei ongelmia.