https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Taskulamput yms. valaisimet

Quality

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
18.12.2013
Pimenevät illat ja pian myös aamut vaativat valoa. Eri käyttötarkoituksiin soveltuvia valaisimia löytyy runsas valikoima. Itse suosin varsinkin mökillä sekä käsivalaisimia että otsalamppua, tietysti kiinteitä pihavaloja unohtamatta.

olight_s10_v2_6.jpg

E91HB.jpg
 
Tyttärellä on meijän mökillä joukkueilta tai siis -yö parin viikon päästä. Muistuttelin valmentajaa kehoittamaan ottamaan tytöille fikkarit mukaan, voipi olla hiukan pimeää illasta.

Eipä tuo valaisinhomma oo varmaan suurin ongelma, on varmaa aamulla hiukan ruuhkaa yhdessä ulko- ja sisävessassa kun 20 esiteinistä tyttöä haluaa aamukakille ja -pissille samaan aikaan... Joo anteeksi suistio heti alkuun...
 
Joo anteeksi suistio heti alkuun...

Eihän tuo mikään suistio ole - valon merkityksestähän siinä on kyse mitä suurimmassa määrin.

Saan kiittää poikaani, että hän on fiksuna ammattilaisena asentanut sähkövalot mökillä lähes joka paikkaan, missä vain valoa tarvitaan: sisätilojen lisäksi tietenkin verannoilla on (automaatti)valot, samoin parkkiksella. Lisäksi on erilliset pihavalot patiolla. Myös huussissa on sähkövalot. Ainoastaan liiteristä ne puuttuvat.
 
On muuten yksi fiksuimpia toteutuksia patongissa. Yhdistetty taskulamppu ja takakontin valo. Jopa tuntui toimivan vielä taskulamppunakin 8 vuoden jälkeen. Pitääkin tutkia josko siihen saisi ledipolttimon ja akun vaihdettua. Voihan tuolle olla käyttöäkin.
 
Olight M2X UT Javelot, 1020 lm tuli tänään tilattua--valokeila pitäisi olla yli 800m
Lisäksi jo hallussa Olight M22 warrior ja S 20 R baton.
ja lumilight 1400 ohtalamppu.
No- vielä jokunen vanha led-lenser ja magliteja pienimmästä--isoimpaan "6-patterin" versioon. johon hankin led polttimon...
 
X ARI, juuri sattumoisin noita kahta eli Olight M22 Warrior ja S 20 R Baton:ia hypistelin liikkeessä, mutta ei kumpikaan tarttunut vielä mukaan. Nuo lienee ihan kohtuullisia 'taskulamppuja'?
 
Mökillä ollut n.10 vuotta käytössä sellainen kammella ladattava led- taskulamppu, joka on kyllä ollut todella kätevä. Ei ole enää tarvinnut kiroilla hyytyneitä paristoja talven jäljiltä. Mökillä myös aurinkokennovalot, jotka on varustettu liikkeen tunnistimilla ovat osoittautuneet varsin toimiviksi. Otsalamppu kuuluu myös valikoimaan, on kätevä kun pitää saada kohdennettua valoa "ilman käsiä".
Mökillä olen myös laittanut pihaterassin katokseen sellaiset mukavan tunnelmalliset kirkkaat "jouluvalot" jotka antavat tunnelmallisen valaistuksen loppukesän ja syksyn pimeinä iltoina.
 
vincent sanoi:
X ARI, juuri sattumoisin noita kahta eli Olight M22 Warrior ja S 20 R Baton:ia hypistelin liikkeessä, mutta ei kumpikaan tarttunut vielä mukaan. Nuo lienee ihan kohtuullisia 'taskulamppuja'?
Kyllä--tehoa on paljon ja laadukkaita. kiinantuotteita kyllä--mutta parhaasta päästä.
 
^Mitenkäs nuo Olightin tuotteet vertautuu Feniksin vastaaviin, olet varmasti jonkinlaista vertailua noiden(kin) kesken tehnyt?
 
Mökin pihassa on kattavasti pihavaloja, joita voi fiiliksen mukaan sytytellä. Muutama liiketunnistin ja ledivalosetti on myös laitettu tärkeimmille kulkuväylille. Sitten on pieniä aurinkokennovaloja siellä täällä ihan vaan tunnelmaa tuomassa. Paljun ja saunan maastossa onkin sitten muutama myrskylyhty, jotka syksyn pimeillä tuo terassille juuri sopivasti valoa ja eritoten tunnelmaa.

Otsalamppuna mökillä ja muualla käytän Petzl Nao -lamppua. Siitä löytyy nerokas automaattinen valokeilansäätö. Voimistaa ja heikentää valotehoa tilanteen mukaan. Toimii todella kivasti.
 
Liiketunnistinvaloja ne meidänkin  terassivalot ja osa ulkovaloista ovat.

Tunnelmavaloina on kynttilälyhtyjä - niistä komeimman sain työkavereilta 60-vuotislahjaksi - se on tosi iso ja hieno :).
 
Quality sanoi:
Liiketunnistinvaloja ne meidänkin  terassivalot ja osa ulkovaloista ovat.

Tunnelmavaloina on kynttilälyhtyjä - niistä komeimman sain työkavereilta 60-vuotislahjaksi - se on tosi iso ja hieno :).

Hyvä että teillä on tuo tunnelmallisuuskin huomioitu. Aikaisemman viestisi perusteella kuulosti, että elätte mökillänne valaistuksen suhteen kuin pienessä kaupungissa.

Kyllä mökillä tunnelmaa pitää olla ja näin syksyn pimeinä iltoina siitä saa nauttia oikeanlaisen valaistuksen avulla - tämä on oikeastaan aika mielenkiintoinen aihealue mökkeilyssä. Kotipihalla kun kaikenlaiset katuvalot ja muut tappavat helposti tunnelman, mökillä sen valaistuksen saa rakentaa juuri mieleisekseen eikä sitä häiritse mitkään ulkopuoliset ( keinotekoiset ) valolähteet.
 
kahe sanoi:
On muuten yksi fiksuimpia toteutuksia patongissa. Yhdistetty taskulamppu ja takakontin valo. Jopa tuntui toimivan vielä taskulamppunakin 8 vuoden jälkeen. Pitääkin tutkia josko siihen saisi ledipolttimon ja akun vaihdettua. Voihan tuolle olla käyttöäkin.

Eipä tuo fiksuus ole enää uusiin malleihin kantanut. Eihän se fikkari mikään hääppöiset ollut, mutta aina mukana, helppo löytää ja laturi vakiona autossa.
 
Yksi juttu mikä 'pisti' silmään näissä Aladdin, Olight, Feniks, Petzl Nao vihjeissä - kaikki nuo ovat kohtuullisen tyyriitä eli ei ihan halpahallitavaraa. Helposti noihin saa menemään useamman satasen, täytyy katsoa josko esim. noita Aladdinin pöytälammpuja saisi jostain muualta eli ulkomailta hieman edukkaammin.
 
Quality sanoi:
Saan kiittää poikaani, että hän on fiksuna ammattilaisena asentanut sähkövalot mökillä lähes joka paikkaan, missä vain valoa tarvitaan: sisätilojen lisäksi tietenkin verannoilla on (automaatti)valot, samoin parkkiksella. Lisäksi on erilliset pihavalot patiolla. Myös huussissa on sähkövalot. Ainoastaan liiteristä ne puuttuvat.
Jo on fiksu ammattilainen. Meillä on kaksikin "suutaria", mutta kengät on retuperällä. Myrskylyhdyn varassa täytyy saunaan pimeällä kulkea.

Tuostapa muistuu eräs saunareissu mieleen. Eräänä elokuisena iltapuhteena koulukaveri lapsuudesta poikkesi mökille tarinoimaan. Pantiin rupatteluillan loppuvaiheessa sauna lämpenemään, puoliltaöin. Ei ollut myrskylyhtyyn öljyä, mutta onneksi sentään kynttilä. Se sijoitettiin tyhjentyneen pullon suuhun, muuripadan takana olevalle tasanteelle. Heiteltiin aikamme löylyjä, kunnes kynttilää alkoi väsyttää ja se sukelsi kuumaan muuripataan. No, eipä tuo haitannut, peseskeltiin ja päätteeksi mentiin maate.

Seuraavana aamuna joskus kymmenen paikkeilla poika - taisi olla silloin joku 5-6-vuotias - tuli tohkeissaan herättelemään. "Isi isi, muuripata on jäässä". Häh, mitä merkillistä, elokuussa!
 
X ARI sanoi:
... No- vielä jokunen vanha led-lenser ...
Itsehän en taskulampuista ja muista valoista juuri mitään tiedä kun ei niille suuremmin ole tarvetta, mutta tälle pointsit. Sain kaverilta moisen tuossa keväällä (firman liikelahjavarastosta :) ) niin onhan kyllä loistava kapistus. Aiemmin ollut kaikenlaisia erilaisia ledivaloja jne mutta tämä on kyllä yliveto. Kompakti koko (n.11 cm) ja mahtava valoteho ja selkeä tasainen valokuvio.
 

Liitteet

  • ImageUploadedByTapatalk1441914128.391258.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1441914128.391258.jpg
    49,8 KB · Katsottu: 215
  • ImageUploadedByTapatalk1441914136.061848.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1441914136.061848.jpg
    39,3 KB · Katsottu: 166
Otsalamppuina Led Lenser NEO
6110_neo_standard_blue-680x510,e=png.jpg


Led Lenser H7R ja näitä löytyy kaksi kappaletta
ll-h7r-1.jpg


Ja pyörässä Lumilight Biker 1400
9864765.jpg


Takavalona pyörässä halpis 6-ledinen punainen "kissansilmä". Tais olla jotain 4€ Prismasta. Näiden lisäksi erinäinen määrä pieniä taskulamppuja (fikkari on minulle aivan outo sana, jonka kuulin eka kerran 2013 Nastolassa enkä osaa käyttää sitä ) esimerkiksi Led Lenser P5R
p5r.png


Vielä pitäis sellainen iso käsivalaisin hommata. Kuten Maglite Charger tai vastaava. Ladattava ja ledeillä. Voi kun joku ymmärtäis ostaa sellaisen mulle lahjaksi.. :D
 
Töissä rintataskussa ladattava Led Lenser David 19
ledlenser_david.jpg


Auton hanskalootassa kulkee mukana Foursevens Quark Pro QP2A

pic_quarkpro-qp2a-xl.jpg


Vuosia sitten oli käytössä UK 4AA lamppu joka tuhoutui kun joku viallinen paristo vuosi liemensä sisälle, tuo harmittaa vieläkin :-\
uk4aa_1.jpg
 
Mulla on ollut tuollainen UK 4AA käytössä herraties miten kauan. Loistava valoteho ja tuntuu kestävän mitä vain. Käyttö on tosin jäänyt hiukan vähemmälle, kun otsalamput on syrjäyttänyt kädessä pidettävät lamput varsin tehokkaasti.

Mutta ainakaan omien otsalamppujen keilan pituus ei pärjää tuolla Ukelle. Eli jos pitää oikeasti nähdä kauaksi, niin sitten Uke lähtee mukaan toiseksi lampuksi.
 
UK 4AA tosiaan on tuttu kampe. Töissä oli nuo käytössä joskus vuosia sitten. Hyviä lamppuja. Ois vaan pitänyt olla joku mansikanmakuinen kondoomi päälle kun niitä tuli suussa imettyä ihan liian kanssa. Luojan kiitos jossain vaiheessa saatiin kunnon ladattavat otsavalot!

Nykyään siis töissä Suprabeamit käytössä. Mulla Q2 Torch
q2_1.jpg

Tämä on kätevä kun suojapussiin mahtuu varaparisto mukaan. Tällä katsotaan sinne mihin pää ei mahdu :D

Kypärässä on vielä vanha Led lenser otsavalona.
 
Ei kai tuo led lenser mikään antiikkivehje ole?
Mulla on pari noita, toinen autossa, toinen kameralaukussa.
Ennen mulla oli Maglite vakiovarusteena monessa paikassa, oli isoa ja muutama pieni, mutta ongelmana oli patterien vuotaminen, kun ei noita juuri koskaan käytetty.
Ei käytetä noita led lensereitäkään, mutta pari kertaa vuodessa lataus tuntuu riittävän mainiosti.
Aina välillä tarkistus, että toimii sitten hädän tullen.
 
Juu ei! En tarkoittanut sitä vaikka näin kirjoitin  ;D
Lähinnä sitä, että meillä töissä on Wurthin politiikan myötä siirrytty Suprabeam lamppuihin. Mutta minulla on edelleen aiemmin saatu Led Lenser vielä käytössä. Haetaan Supra sitten kun Lenser hajoaa tai jotain..
Töissä käyttö on kuitenkin hieman eri luokkaa kuin kotona. Saataa mennä vuoroja, että jo ruokatunnilla joutuu lataamaan uudestaa kun akut on tyhjät. Ja akut täytyy vaihtaa aina tasaisin välein.
 
Karvis sanoi:
Vuosia sitten oli käytössä UK 4AA lamppu joka tuhoutui kun joku viallinen paristo vuosi liemensä sisälle, tuo harmittaa vieläkin :-\

Noita samaisia lamppuja on meillä muistaakseni neljä. Kolmena kesänä olin kesätöissä niin, että aina kesän aluksi lyötiin varastosta uusi lamppu kouraan ja syksyllä sanottiin että vie mukanasi. Neljännestä hajosi virtakytkimen kumi, jolloin sekin oli työmaalla roskiskamaa, koska eihän sellaista saa enää viedä atex-tiloihin. Kotona pelaa kyllä.

Nuo eivät ole valoteholtaan tai kantamaltaan mitään erikoisia lamppuja (uudemmista ledimalleista en tiedä, ne voivat olla parempiakin), mutta ylivoimaisen kestäviä! Yksi on ollut jo vuosia veneessä eikä mitään vikaa edelleenkään. Monet muut lamput on kokeiltu ja yhden kesän jälkeen ovat hapettuneet pilalle. Palvelevat siis erinomaisesti "yleislamppuina", koska silloin kun tarve on suurin, niin ei juurikaan naurata lamppu joka ei syty.
 
Vähemmän takuukuluja uskoisin, meiltä meni ainakin kaikki kymmenen led lenseriä pari kertaa huoltoon ekan vuoden aikana, sen jälkeen kolmannella reissulla tuli Suprabeamia tilalle. Ei ole kuin yksi led lenser enää käytössä, sekin kasattu rikkinäisten osista ja tilalle saatu suprabeam tilalle. Osaa w kyllä sen katteenkin ottaa, eihän se mikään spr ole.