https://yliteippaus.fi/

Sykemittarit ja muuta asiaan liittyvää

Suosittelen käytetyn kellon hankintaa, esim juurikin tuo Fenix 5 mikä mullakin on safiirilasilla niin on kyllä ollut hyvä. Välillä tulee houkutuksia päivittää kutoseen kun porukka noita myy seiskan alta mutta aina todennut ettei ole mitään syytä vaihtaa kun tää toimii kuin junan vessa ja akku kestää pitkääääääään.

130€:lla ei ainakaan uusien valikoimasta parempaa saa.
https://www.tori.fi/uusimaa/Erinomainen_Garmin_Fenix_5_tarjolla_95187239.htm?ca=18&w=3
 
Tää lähti lapasesta täysin kun kale vinkkasi kelloja..

Ensin ilmestyi naurettavan halvalla fenix 5s jonka vei nuorempi tyttö.
Isompi alkoi leikkimään irtorannekkeella ja valitteli kun fr235 ei mittaa askelia eikä sykettä..

No, siellä listoilla majaili muutakin mielenkiintoista. Nimittäin mulle..
Ja hain sitten tänään käytetyn fenix 6x pro solar titaniumin. Aika jees näin parin tunnin kokemuksella.
Isompi tyttö vei jo fenix 3hr kellon joka on valtava möhkö pieneen käteen..
 
mabe sanoi:
Tuo toimii uidessa voi olla melkoinen haaste. Siis oikea toimiminen eikä vain se ettei hajoa.
Ranne liikkuu ikävästi, eli mittaus on aina huono. jotain olkavarsi-mittauksia on joillain valmistajilla ja ne kuulemma on parempia.

Jonkinlainen olkavarresta mittaaminen voisi toimia. Rintaan laitettavaa anturia en uidessa halua, kokisin sen siinä häiritseväksi.

mabe sanoi:
Omakaan kello ei vaadi appia, mutta ilman jää aika köyhäksi käyttö:
Kello muistaa kyllä vanhat suoritteet, näyttää keskisykkeet, maksimit, matkat, karttakuvajaisen, kadenssia jne omalla näytölläänkin. Ja näyttää jopa viikon leposykkeet käppyrällä. Siihen se sitten jääkin.

Appi on hyvä lisäominaisuuksien vapaaehtoiseen käyttämiseen, mutta osassa rannekkeista käyttöohjeessa sanotaan suoraan, että käyttöönotto ei onnistu ilman appia, jolloin kelloa ei voi enää pitää itsenäisenä laitteena.

Ylläolevan kaltaiset tiedot riittäisivät minulle ja jos haluaa pidempää historiaa ja analyysiä, niin aina voi harkita puhelin- tai tietokonesovellusta.


Kiitos kaikista kommenteista, laajennan hakua noihin (käytettyihin) kelloihin. Vaikeetahan tää on, kuten tekniikan hankkiminen yleensäkin...
 
Garmin Fenix 3hr tosiaan ei tarvitse appia, 5s ja 6x kaipasivat molemmat yhteyksiä, tai ainakin toivoivat niitä. En yrittänyt ilman kun garmin on saanut ko 10 vuotta dataa..
 
yason sanoi:
Jonkinlainen olkavarresta mittaaminen voisi toimia. Rintaan laitettavaa anturia en uidessa halua, kokisin sen siinä häiritseväksi.

Appi on hyvä lisäominaisuuksien vapaaehtoiseen käyttämiseen, mutta osassa rannekkeista käyttöohjeessa sanotaan suoraan, että käyttöönotto ei onnistu ilman appia, jolloin kelloa ei voi enää pitää itsenäisenä laitteena.

Itsellä ei ole kokemusta sykevyön käytöstä uidessa mutta mitä kommentteja olen lukenut niin ongelmaksi voi muodostua vyön pysyminen paikoillaan. Sitä varten Garminilla on HRM-swim. Itse en koskaan kokenut rinnalle laitettua sykevyötä ongelmaksi käytön aikana. Garminin HRM vyöt eivät ainakaan omalla aiheuta hankaumia tai muutakaan ongelmaa. Välillä en edes muista ottaa vyötä pois suorituksen jälkeen jos en heti mene suihkuun. Ongelmana enempi on nykyään se etten muista laittaa koko vyötä. Mutta ei sen väliä. En sykkeitä niin tarkkaan seuraa ja rannesykkeen tarkkuus riittää.

Ja ei kai se niin vaikee ole asentaa äppi laitteen käyttöönottoa varten ja poistaa sitten. Ideahan mielestäni koko sykemittarissa on seurata kehitystä ja muitakin suureita pidemmällä aikavälillä. Toki hetkittäinen syketieto suorituksen aikana on myös välillä olennaista mutta nykyään senkin osuus on merkittävästi vähentynyt omassa liikunnassa kun sen suurempia tavoitteita ei ole.

yason sanoi:
...
Ylläolevan kaltaiset tiedot riittäisivät minulle ja jos haluaa pidempää historiaa ja analyysiä, niin aina voi harkita puhelin- tai tietokonesovellusta.
...

Tietokonesovelluksen voi ehkä hyvällä tuurilla jostain löytää mutta kaikki valmistajat lienevät siirtyneet jos webbipohjaisiin palveluihin eli palveluun ollaan yhteydessä selaimella. Eli ei välttämättä tarvita tietokonetta vaan yhtä hyvin käy myös tabletti. Tai yhteyden voi ottaa miltä tahansa tietokoneelta tai muulta laitteelta.


 
Polar Ignite ei lataa akkuaan.
Tietojen synkronointi onnistuu, mutta akku vain tyhjenee. Olen tässä jo kokeillut useampaa usb-virtaa antavaa laturia tai liitäntää, ei auta.
 
Markku sanoi:
Polar Ignite ei lataa akkuaan.
Tietojen synkronointi onnistuu, mutta akku vain tyhjenee. Olen tässä jo kokeillut useampaa usb-virtaa antavaa laturia tai liitäntää, ei auta.

Kai olet puhdistanut sekä laturin, että kellon latauspinnat?
 
Pyyhkäisin, mutta koska tietojen siirto toimii niin eiköhän ne ole tarpeeksi puhtaat. Ja samasta syystä olettaisin johdon olevan ehjä.
 
En tiedä, mutta tiedonsiirto voi kulkeutua eri pinnien kautta. Meillä meni Vantage M, joskus tilttiin ja tehdasasetusten palautusten kautta alkoi taas toimiin. Tämän ohjeen sain aspasta, joka toimi nopeasti. Kysypä sieltä.
 
Nyt sitten kävin Polarin sivuilla ja löysin ohjeet uudelleenkäynnistykseen.
Lataus toimii nyt.  :D
 
Aikani aihetta ihmeteltyäni päädyin kokeilemaan Garminin Swim 2 -kelloa, koska sen sai Gigantista 50 päivän palautusoikeudella.

Kello sopii hyvin kriteereihin, mitä hain. Sen sai konfiguroitua ilman puhelinta tai tietokonetta ihan fyysisillä näppäimillä ja tuntuu ottavan ihan realistisesti sykkeen ranteesta. Tein muutamia sormimittauksia vahvistaakseni lukemat karkealla tasolla. Hauskaa oli, kun jätin yöksi ranteeseen, niin sai tietoja myös unenaikaisesta sykkeestä, oli käynyt alimmillaan 55:ssä.


Uidessa mittaus toimii myös. Hihnaa pari pykälää kireämmälle, kunnes tuntee, että vesi ei enää virtaa käden ja kellon välistä ja lukemat ovat sen jälkeen ihan stabiilit. Testailin vedessä vetoja eri teholla ja tuntuu tuo sykelukema seuraavan perässä, joten suurin piirtein tontilla se on, mikä riittää minulle.


Treenin saa kätevästi jaettua eri jaksoihin, joista näkee erikseen sykkeen (ja tietty matkat ja muut suureet). Tämä sopii erinomaisesti, koska teen tunnin treenin, joka minulla on tapana jakaa kolmeen osaan: lämmittely, kestävä matkavauhti ja lopuksi raskaampi vauhti. Laskennallisesti maksimisykkeeni on 176 ja kellon mukaan lämmittely meni n. 125 sykkeellä, keskiosa n. 135-140 ja raskas osuus 145-150. Eli hyvin ollaan siellä 75-80% alueella maksimisykkeestä. Tämä on just se, minkä halusin varmistaa ja jatkossa tuunata vähän näiden jaksojen osuuksia. Kellossa on hyvä näkymä keskisykkeelle, nykysykkeelle ja huippusykkeelle yhden mittausjakson aikana, eli tätä tuli joskus vilkaistu altaan päässä. Oikein kätevää!


Kelloon sais myös notifikaatioita puhelimesta, mutta tämä ilmeisesti vaatisi Garmin Connect -ohjelman olevan ajossa koko ajan. Eli vähän hyödytön. Asensin ohjelman, mutta en löytänyt sieltä mitään, mitä tarvitsisin, kun historia ja logitiedot ei kiinnosta, joten poistin sen samana päivänä. Kellossa on ihan hyvät historiaominaisuudet itsessään, jos haluaa tarkistaa jotain vertailukohtia.

Luulin, että kello ei osaisi mitata matkaa, koska käännyn ennen päätyä enkä ponkaise, kuten ohjekirjassa kehotettiin. Mutta aika hyvin kello vaan sai sen matkankin talteen! Tuo lukema, mikä kellossa näkyy on ihan normaalia tasoani tunnin rintauintitreenissä ilman taukoja. Pistetään vielä muutama kuva, toivottavasti noi nyt tuli oikein päin.
 

Liitteet

  • swim3.jpg
    swim3.jpg
    44,2 KB · Katsottu: 52
  • swim1.jpg
    swim1.jpg
    51,6 KB · Katsottu: 48
  • swim2.jpg
    swim2.jpg
    49,5 KB · Katsottu: 54
Tuohon laskennalliseen maksimisykkeeseen taas muistutus, että se on kovin yksilöllinen todellisuudessa. Omanikin olisi iän perusteella tuota tasoa, mutta testeissä menee edelleen parin sadan tienoille.

Nyt kun sinulla on kello, niin voithan silläkin yrittää mitata maksimisuorituksen sykettä. Rannemittaus ei vain ole kovin luotettava ollut nopeissa rykäisyissä eikä muutenkaan kovasti käsien heiluessa, mikä on harmi maksimia etsiessä kun silloin olisi eduksi saada koko kroppa liikkeeseen. Jospa se rannemittauksen luotettavuus on parantunut, niinkuin tuo uinnissa toimivuus jo osoittaakin.

Ilmoitukset/hälyt puhelimesta kelloon tosiaan vaativat Garmin Connectin käyttöä. Mielestäni se on erittäin suuri motivaattori ylipäätään pitää kelloa ranteessa, mutta hyvä vain jos pärjää ilman :)
 
tai sanoi:
Nyt kun sinulla on kello, niin voithan silläkin yrittää mitata maksimisuorituksen sykettä. Rannemittaus ei vain ole kovin luotettava ollut nopeissa rykäisyissä eikä muutenkaan kovasti käsien heiluessa, mikä on harmi maksimia etsiessä kun silloin olisi eduksi saada koko kroppa liikkeeseen. Jospa se rannemittauksen luotettavuus on parantunut, niinkuin tuo uinnissa toimivuus jo osoittaakin
Hyvä idea, pitääpä kokeilla tehdä jokin raskaampi suoritus ja katsoa, mihin syke venyy. Esimerkiksi tuossa on täyttömäki vieressä, niin sinne päälle voisi vaikka juosta.
Uidessa syke kai on luonnostaan hieman matalampi, kun keho on vaakatasossa eikä vaadi lihaksia kannattelemaan itseään siinä vedessä kelluessa, joten maksimimittaus pitänee tehdä jossain muualla kuin vedessä.
tai sanoi:
Ilmoitukset/hälyt puhelimesta kelloon tosiaan vaativat Garmin Connectin käyttöä. Mielestäni se on erittäin suuri motivaattori ylipäätään pitää kelloa ranteessa, mutta hyvä vain jos pärjää ilman :)
Pelkkä sovelluksen pitäminen puhelimessa asennettuna ei olisi haitannut, mutta ilmeisesti sen olisi pitänyt olla myös päällä kaiken aikaa, jotta tuo toimisi. Kokeilin, eikä tullut ilmoituksia kelloon, vaikka Garmin Connect oli asennettuna, kun sovellus ei ollut auki. Noh, on se puhelinkin tähän asti osannut ilmoitella niistä, joten pärjätään sillä.
 
yason sanoi:
Pelkkä sovelluksen pitäminen puhelimessa asennettuna ei olisi haitannut, mutta ilmeisesti sen olisi pitänyt olla myös päällä kaiken aikaa, jotta tuo toimisi. Kokeilin, eikä tullut ilmoituksia kelloon, vaikka Garmin Connect oli asennettuna, kun sovellus ei ollut auki. Noh, on se puhelinkin tähän asti osannut ilmoitella niistä, joten pärjätään sillä.

Ainakin minun Garmin Forerunner 945 ilmoittelee kaikenlaisia asioita puhelimesta, vaikka Garmin Connect ei ole päällä. Asennettuna toki, mutta olisiko kyse ennemmin jostain oikeuksista, joita et ole antanut sovellukselle.
 
kljs sanoi:
Ainakin minun Garmin Forerunner 945 ilmoittelee kaikenlaisia asioita puhelimesta, vaikka Garmin Connect ei ole päällä. Asennettuna toki, mutta olisiko kyse ennemmin jostain oikeuksista, joita et ole antanut sovellukselle.
Kyllä se jotain oikeuksia kyseli, muistaakseni kaikki relevantit annoin. Mutta jos ei kerran tarvitse olla koko ajan päällä, niin pitääpä kokeilla uudemman kerran.
 
Juu, ei todellakaan tarvi olla päällä. Itse en edes muista milloin viimeksi olen Connectin puhelimessa avannut. Saattaa olla useampi kuukausi aikaa. Tykkään enemmän katsella tietokoneella dataa. Nyt toki ollut treenirintamalla liiankin hiljaista...
 
mabe sanoi:
Tuo toimii uidessa voi olla melkoinen haaste. Siis oikea toimiminen eikä vain se ettei hajoa.
Ranne liikkuu ikävästi, eli mittaus on aina huono. jotain olkavarsi-mittauksia on joillain valmistajilla ja ne kuulemma on parempia.

Fenix3HR on kädessä ollut pitkään.
Sykemittaus lakkaa kun halliuinnin pistää päälle, taitaa valehdella että toimisi jos on avovedessä. Siihen on hrm-swim ja hrm-tri sykevyöt joita käytetään kun halutaan sykettä seurata ( aina?)
Nuo sykevyöt sisältää muistin ja kello lataa sitten syketiedot uinnista talteen.

Lataan omaa kelloa viikottain (mutta käytän sitä apin kanssa paritettuna ja sykemittaus 24/7 käytössä).
Liikuntamääränä joku viitisen tuntia gps päällä viikkoon.

Omakaan kello ei vaadi appia, mutta ilman jää aika köyhäksi käyttö:
Kello muistaa kyllä vanhat suoritteet, näyttää keskisykkeet, maksimit, matkat, karttakuvajaisen, kadenssia jne omalla näytölläänkin. Ja näyttää jopa viikon leposykkeet käppyrällä. Siihen se sitten jääkin.
Fit-tiedostot saisi koneelle piuhalla, jos ei appia halua, mutta minun käytössä se on aikas mukavaa.. Minuutin sisällä Save-napin painalluksesta on selattavissa kunnon käppyröillä urheilut ja historiadataa on viideltä vuodelta tämän kellon kanssa ja vuodesta 2014 jos edellinenkin forerunner lasketaan mukaan.

Eli oma käyttö on kuin Kalella ja melko raskasta. Ei ihan yason vaatimuslistaa, mutta tavallaan kompataan että huippumallit kestää ja kestää. Ehkä joku Instinct2 garminilta mutta halpa ei ole sekään. Värinäyttö puuttuu, muuten parempi kun minun kello kaikessa.  Valehtelee spekseissä mm toimivansa uidessa.
https://www.garmin.com/fi-FI/p/775421/

Päivitetäänpä omaa selostusta.
Tosiaan hommasin vielä takuunalaisen fenix 6x solarin tuossa puolitoista kuukautta sitten.

Fenix 3hr alkaa antautumaan. Akunkesto romahti alle vuorokauteen. Tilasin siihen uuden akun, ei auta. Kestää vuorokauden sillä uudella akulla. Minkään anturin sammutus ei vaikuta, ei master reset eikä tehdasasetusten palautus. Menee toisen lapsen käytössä kun ladataan öisin.

Fenix 5s on kovassa käytössä ja vaikuttaa asialliselle laitteelle. Kun en ite käytä niin ei kunnon mielipidettä, akku ei kestä kuten tässä 6x solarissa.

6X Solar titanium:
Näyttö on lasin kestoltaan huonompi kuin tuo vanha 3HR Saphire, selvästi pieniä jälkiä jotka oli osin jo hankittaessa. Ei haittaa vielä käyttöä mutta ei lupaa pitkää kestoikää.

Akku: Latasin näköjään reilun tunnin 22. päivä ja heti perään 31. päivä vajaan 2h. Koko ajan sykemittaus käytössä, gps käytössä lähes tunnin päivässä. Yöllä happisaturaatiomittaus päällä. Eli vajaan 10pv kestää. Ihan tyytyväinen. Tuntuu pitkälle pätkälle, mutta urheilumäärät vaikuttaa reilusti.

Aurinkokenno näytössä: yhtä tyhjän kanssa. Kivaa käppyrää mutta minun ulkoiluiden aikaan ei vaikuta akun kestoon oikein yhtään.

Urheilupuoli:
Tekee sen mitä 3hr. Vähän uusia urheilujekkuja, kuten ehdottelu erilaisista lenkeistä ja kuormituksen parempi mittaus.
Kehon patteriarvauksia, stressimittausta jne juttuja joita on kiva katsella. Ei vaikuta normaalielämään.

Uni:
yönaikainen liikeseuranta kehittyneempi, arvaa rem-unta ja nyt syvän unen määrämittaus on antanut systemaattisesti vähän tällä kellolla, siirtynyt selvästi rem-uneksi kun tämä sitä osaa mitata ja 3hr ei osannut.
Unen aikainen happisaturaatiomittaus paljastaa että välillä käydään alle 90% eli seurataan tilannetta tarkemmin.

Muuta:
Titaaniranneke on ihan hauska kapine, tosin hankala päättää ottaako kunnolla kellon käteen koko ajan vai onko se vähän löysä. Millin välein oleva hienosäätö ei pelasta kun sitä ei voi hiplata asettamisen jälkeen nopeasti. Silikoniranneketta en ole lootasta ottanut, eli on se silti ihan jees.

Onko tämä nyt elämän pelastava laitos ja kaiken rahan arvoinen? Ei, mutta pirun kiva lelu ranteessa silti.

Garmin connect:
Ei ole "käynnissä" mutta en sulje tai pakkonirhaa sovelluksia ikinä, eli kotinapilla pois ja jääkööt taustalle. Notifikaatiot tippuu, tiedot latautuu pilveen ja kaikki rokkaa kuten aina. Ei valittamista. Oikeuksia lienee saanut liikaakin kuten kaikki modernit apit.
 
Ensimmäisiä kokemuksia Apple Watch Ultrasta ja pientä vertailua Suuntoon. Näkökulmana käyttö sykemittarina/urheilukellona.
Älykello-ominaisuudet tosin tukevat myös käyttöä liikunnassa. Koska esim. se, että kelloa voi  käyttää itsenäisenä puheimena tarkoittaa sitä, että lenkille ei tarvitse ottaa puhelinta taskuun heilumaan.

Kello on kooltaan Applen kelloksi iso, mutta toisaalta sporttikelloksi koko on varsin tavanomainen. Esim. aiemmin käyttämäni Suunto on jopa hivenen isompi. Ranteessa kello tuntuu kangashihnan kanssa mukavalta ja kevyeltä. Varsin huomaamaton käyttökokemus siis. Kelloa ei tarvitse pitää ranteessa yhtä tiukalla kuin verrokkikelloa Suunto Spartania, jotta rannesykemittaus toimii. Tämä lienee mukavuuden puolesta avainasemassa.

Sykemittaus vaikuttaa antavan totuudenmukaisia lukemia ja mitään pätkimistä en ole havainnut, kuten Suunnon kanssa ajoittain. 2 lenkkiä vasta. joten seuraillaan.
Tuntuu, että sykemittaus varsin herkästi reagoi vaihtuvaan rasitukseen. Vertasin sykemittausta karttaa vasten ja esim. ylämäki vs syke näyttää mätchäävän loogisella tavalla.

Ultrassa on kaksitaajuuksinen GPS, joka pitäisi pysyä paremmin kartalla. 50 km maastopyörälenkin kartalle piirtämän reitin kävin varsin tarkasti läpi ja minkään sortin oikomista ei näkynyt. Eipä ole Suunnon perus Gps:n kanssakaan ollut tässä suhteessa valittamista.

Näytön kirkkaus on Ultrassa aivan omaa luokaansa vs Suunto, kuten liitekuvastakin näkyy. Lisäksi kellotaulua voi vaihtaa ja näkymää muokata Ultrassa monipuolisesti. Suunnossa voi ainoastaan vaihtaa kellotauluja ja valikoima suppeahko.

Akku on Ultrassa lähes tuplakokoa verrattuna normi Apple Watch 8:iin, joten oletettavasti akunkestoakin enemmän. Perjantaina käyttöön ottamani kellon latasin ekan kerran sunnuntaina (akku ei ollut vielä lähelläkään tyhjää). Tuo aikajakso sisältää melko paljon kellon rassailua ja n. 4 tuntia harjoitusten mittausta Gps päällä.

Apple Watchien suurin heikkous on Applen oma kuntoilu appi. Siinä ei ole samaa monipuolisuutta, kuin vaikkapa Suunnon appissä. Mutta tämäkään ei ole ongelma, koska kello synkkaa harjoitukset automaattisesti myös Sports Tracker / Suunto appiin. Tarkempi 'analyysi' onnistuu siis tutulla ja turvallisella Suunnon appillä. Mikä parasta vuosien harjoitushistoria jatkuu keskeytyksettä uudenkin kellon kanssa.

Ultrassa on lisänä, perus watcheista poiketen, ohjelmoitava lisänappi, jolla voi mm. käynnistää harjoituksia. Valitettavasti harjoituksen lopetus ei onnistu napeilla, vaan näytöltä. Oletan, että jatkossa Apple monipuolistaa lisänapin käyttöä?

Tässä näin alkuun. Ensivaikutelmat Ultrasta positiiviset. Lisää kokemuksia kertyy matkan varrella.
 

Liitteet

  • Suunto ja Ultra.jpg
    Suunto ja Ultra.jpg
    46,1 KB · Katsottu: 55
Jos on tarvetta raskaan sarjan urheilukellolle, niin Telialla on nyt melko pätevä tarjous:

8Z8zOEe.png


https://www.telia.fi/kauppa/tuote/garmin-fenix-6x-pro-solar/010-02157-21

Toki pitää olla realisti ja todeta, että harvat harrastajat tarvitsevat näin järeätä työkalua, mutta jos on urheilukellolle tarvetta vaikka ultrapitkissä juoksu- ja seikkailukisoissa tai pidemmissä ulkoilusessioissa kaukana sivystyksestä, niin joku tällainen ratkaisu toimii.

Mulla on vanhempi 5X ja todetaan nyt tähän väliin se, että offline Spotify vaatii maksullisen Spotify-tilauksen. Eli ilmaisia Spotifyn musiikkeja ei voi ladata kellon muistiin.
 
Vempula sanoi:
Jos on tarvetta raskaan sarjan urheilukellolle, niin Telialla on nyt melko pätevä tarjous:

https://www.telia.fi/kauppa/tuote/garmin-fenix-6x-pro-solar/010-02157-21

Gigantissa on näköjään Fenix 6 Pro ilman solaria 379 euroa. En muista oliko kutosissa X:llä muuta eroa kuin hieman isompi koko ja akku kyllä noissa kestää ilman auringonkin apua useimpiin käyttöihin ihan hyvin.

Edit: Näköjään samaan hintaan myös 6s Pro jos on pienempi ranne tai muuten vain haluaa vielä pienemmän.
 
kljs sanoi:
Gigantissa on näköjään Fenix 6 Pro ilman solaria 379 euroa. En muista oliko kutosissa X:llä muuta eroa kuin hieman isompi koko ja akku kyllä noissa kestää ilman auringonkin apua useimpiin käyttöihin ihan hyvin.

En tiedä kutosen yksityiskohdista, mutta ainakin sitä edeltävässä 5 plussassa oli ihan merkittäviä eroja X:n ja normiplussan välillä. Akunkeston ja koon lisäksi siis.

Akunkesto ja riittävän iso näyttö jo itsessään ovat toki erittäin merkittäviä etuja, jos on etsimässä kelloa vähän raskaampaan käyttöön.
 
Vempula sanoi:
Mulla on vanhempi 5X ja todetaan nyt tähän väliin se, että offline Spotify vaatii maksullisen Spotify-tilauksen. Eli ilmaisia Spotifyn musiikkeja ei voi ladata kellon muistiin.

Hieman vaivalloisesti voi ladata tiedostoina, mutta streamauspalveluiden (Spotify, Deezer, Amazon) soittolistat synkkautuvat vain maksullisista versioista.
 
kljs sanoi:
Hieman vaivalloisesti voi ladata tiedostoina, mutta streamauspalveluiden (Spotify, Deezer, Amazon) soittolistat synkkautuvat vain maksullisista versioista.

Juurikin näin. Jos jollain sattuu vielä nykypäivänä olemaan mpkolmosia koneen kovalevyllä, niin niitä voi toki latailla offlineen.
 
Vempula sanoi:
En tiedä kutosen yksityiskohdista, mutta ainakin sitä edeltävässä 5 plussassa oli ihan merkittäviä eroja X:n ja normiplussan välillä. Akunkeston ja koon lisäksi siis.

Joo, muistin että vitosissa oli enemmänkin eroja. Googlasin nyt itse ja näköjään kutosissa akun ja näytön lisäksi erona olisi vain pyöräilyn kadenssisensori. Sittenhän noita on materiaalien ja näytön lasin suhteen kaikenlaisia malleja, mutta tarjoustuotteissa lienee halvimmat yhdistelmät niistä.
 
Ite hommasin käytetyn 6x pro solar titaniumin 400e keväällä ja joka sentin arvoinen vehje. Joten onhan toi tosi halpa samasta laitteesta.

Sitten taas tuo 6x solar ei ihan hirveästi auta, 7 sarjassa paljon enemmän. Kiva lisä muttei tee merkittävää vaikutusta. Kesällä vähän vähemmän tartti ladata, siinä se. Rhkä päivä lisää tms, eli 10 - >11pv tai jotain.

Tarviiko ihminen moista. Ei. Onko lisää dataa kivaa ja varsinkin lisää dataa.. Joo.
Korvasi 3HRn.