https://yliteippaus.fi/

Stereosarja

batman14

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Pitäisi hommata jonkinlainen äänentoistojärjestelmä yhteen asuntoon. Se on kerrostalokaksio joten ei voi mitään järkyttävää settiä hommata. Hintaluokka on niin matala kun mahdollista. Kipuraja siinä 250€ tuntumassa. Saako sillä rahalla edes mitään millä saa musiikin jotenkin soimaan ja radioa kuunneltua olohuoneessa? Itse näistä ei ole juurikaan kokemuksia, joten ajattelin kysyä täältä jos jollain olisi hyviä vinkkejä...
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Asiantuntija en tosiaankaan ole. Mutta kova musadiggari, jos näin voidaan sanoa. Ja tilanteen mukaan itse saatan kuunnella mielissään vaikka kuinka pientä ja onnetonta toosaa mikäli musa on hyvää..

Mutta asiaan. Budjetti on tosiaan tiukka. Käytettyjä (tori.fi) katselemalla vois löytää jotain. Mutta kyllä tuohon rahaan taidetaan mennä pieniin pakettiratkaisuihin. Eli kuuntelukierrokselle kauppoihin. Ja lopuksi, pienestä ja vaatimattomastakin paketista saa hifiluokan soundit hyvillä kuulokkeilla. Toki ne ei tuohon budjettiin sovi, mutta myöhemmin voi hommata.

Mahdollisimman yksinkertainen ja laadukas paketti ois lienee sopivin. Tehoja, suuria wattimääriä ei kannattane tuijotella. Vähänkin riittää jos on laatua. Ja tuossa hinnassa kaksitiekaiutin on varmasti laadukkaampi ääneltään kuin kolmitie yms vehkeet. Ei siihen rahaan voi saada kolmea kunnollista toistinta molempiin pönttöihin.

Lopuksi, onneksi, näissä pienissä paketeissakin on joskus jopa oikeinkin hyvät soundit. Kaveri laittoi vastikään takkahuoneeseensa paketin, muistaakseni Sony. Voin tarkistaa kun käyn seuraavan kerran. Anyways, kuulostaa oikein hyvältä pienessä tilassa. Kaiuttimet sai erilleen keskusyksiköstä. Siinä on cd, radio, usb liitin ja aux tuloja pari. Hintaa en tosin tiedä, mutta halvaksi kehui. Joten eiköhän tuohonkin budjettiin ihan mukiinmenevät Stereot irtoa!
 
M

MacVolsu

Vieras
Itse olen viime aikoina hankkinut 70- ja 80-luvun virittimiä ja kasettidekkejä mm Marantzia, Sonya, Kenwoodia ja Nakamichia. On hienoja pelejä ja muutamalla kympillä saa kirppareilta, vanhan tavaran kaupoista jne jne. Kestää katseen ja käyttöä.
 

RoccoScientist

Klassikkoainesta
Liittynyt
25.12.2013
Uutena tuolla hinnalla ei kannata odottaa mitään kummempaa äänenlaatua, mutta hintaluokkaan sopivia mikro- ja minisarjoja on kuitenkin markkinoilla.

Jos Stockmannin kantiskortti löytyy, saisi Onkyon minisarjan alle budjetin:

https://stockmann.com/fi/elektroniikka/tv-video-ja-audio/kotiteatterit-ja-stereosarjat/erillislaitteet/onkyo-cs-245bt-colibrino-stereojarjestelma--11465/11490?itemId=750765

Samasta putiikista löytyy pari muuta vaihtoehtoa:

https://stockmann.com/fi/elektroniikka/tv-video-ja-audio/kotiteatterit-ja-stereosarjat/erillislaitteet/pioneer-x-cm31-mikrostereosarja--11465/11490?itemId=713745

https://stockmann.com/fi/elektroniikka/tv-video-ja-audio/kotiteatterit-ja-stereosarjat/dvd-mikrosarjat/lg-cm2630b-cd-mikrosarja--11465/11490?itemId=668031

Stockmann on kuitenkin kallis kauppa ja sieltä saa monesti hullujen päivien alennuksilla tavaraa samaan hintaan kuin muualta normaalisti. Kannattaa siis googletella noita, jos vaikka löytyisi jokin toinen myyjätaho. Stockmannilla on kuitenkin hyvä maine takuuasioiden suhteen, jos sellaisella on jotain arvoa.

Pikaisella vilkaisulla hifiliikkeet eivät tuohon tavaraan juuri koske, vaan tarjoavat mieluummin laadukkaammista osista kasattuja pakettiratkaisuja. Jotkut näistä ovat verrattain edukkaita (ja tinkivaraakin voi olla), mutta mitään lähelle 250 euroa sijoittuvaa en bongannut. Gigantin kaltaisista liikkeistä löytyy laajempaa valikoimaa.
 

jni

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Valitettavasti kysyjän budjetilla ei ole mahdollista saada edes välttävää laatua, joten en voi suositella mitään valmista pakettia. Sen sijaan käytettyjä kannattaa katsella vaika sieltä torilta tms. paikoista, varsinkin jos budjettia voisi venyttää satasella tai kahdella.
 

pantero

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
Oma suositukseni on Audio Pro Addon Four sarja. Hankin sen pari vuotta sitten ja olen ollut tyytyväinen. Saa mustana tai valkoisena. Itsellä pääkriteeri oli valkoinen väri ja pieni koko (tyylikäs subwooferi ja pallomaiset satelliitit jalustalla), mutta äänen laatu yllätti silti erittäin positiivisesti. Olen liittänyt siihen taulutv:n ja kaksi tietokonetta (kuulokeliitännän haarakappaleella). Siihen on saatavissa myös langaton ääni, mutta se maksaa maltaita.

Hintahaitari on iso (399 - 199 €) ostopaikasta riippuen. Mustana tuota näyttäisi nyt saavan jopa 199 €:lla Motonetista (luitte oikein, siis Motonetistä ;D). Prskls, itse maksoin 299 €, tosin valkoisena...

==================

Kaukosäätimellä voi säätää äänikuvan nopeasti sopivaksi musiikin mukaan. Säätöalue on laaja, rajoituksia omassa 'studiossani' (yksi mh) ei ole tullut vastaan. Subbari on magee, F1-kisat ja jyrinäleffat toistuvat (lähes) kuin elokuvateatterissa...
 

batman14

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
pokkus sanoi:
Oliko hakusessa pelkät kaiuttimet vai koko setti vahvistimen ja soittimen kera?

Olen enimmäkseen katsonut eri mikrohifijärjestelmiä. Eli siis koko setti... Tiedän kyllä että budjetti on todella rajallinen, mutta onko tosissaan niin että tuolla hinnalla ei saa edes minkäänlaisia kohtuullisia paketteja? Olen netistä jonkun verran katsonut tuota Onkyon sarjoja, onko muilla niistä mitään kokemuksia?
 
A

ATM

Vieras
Minulla on tuo Onkyon Colibrino. On ollut aivan verraton laite BT-yhteyksineen. Äänenlaatu on mukiinmenevä ja meillä makuuhuonestereona täyttää tonttinsa todella hyvin. CD:n pyöritinlaitteisto on hieman äänekäs, mutta kohtuullisella äänenvoimakkuudella peittää sen. Jos kiinnostaa tietää lisää, niin saa kysellä.
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
batman14 sanoi:
...Tiedän kyllä että budjetti on todella rajallinen, mutta onko tosissaan niin että tuolla hinnalla ei saa edes minkäänlaisia kohtuullisia paketteja?

Tämähän selvästi riippuu keneltä kysytään. Joku omaa "kultakorvat", eikä voi mikrosarjoja ilmeisesti kuunnella.
Mulla on toisessa makkarissa Lidlistä ostettu 79,90 maksanut Silver Crest. Silläkin pystyy kuuntelemaan ihan siedettävästi kunhan ei tavoittele liikoja. Ei muuta kuin kierrokselle marketteihin joku Gigantti vois olla hyvä lähtöpaikka. Kyllä sinä tuolla rahalla stereot saat.
 

Jysky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Kyllähän jokainen ymmärtää ettei highendiä tuolla budjetilla saa, mutta saa sillä musan soimaan. Itsellä makkarissa telkun rinnalla JVC ex-a1 sarja (ei kyllä enää saa) mutta on kyl mulla eniten kuunneltu. Johtuu kyl osaksi sijoituksesta ja dvd soittimesta.
Tohon budjettiin ehkä ostaisin soitin/vahvistin combon uutena (onkyo, teac, marantz) ja etsisin siihen käytettynä jotkut kaiuttimet (varmistaa vaan ettei oo pihalle soitettu)
 
A

ATM

Vieras
Colibrinosta tykkään sen hillityn tyylikkyyden ja vähäisen nappulamäärän vuoksi. Näyttö on myös miellyttävä ja riittävän monipuolinen RDS- ym. tietoineen. Musiikinkuuntelu esimerkiksi puhelimen kautta on mainiota BT-yhteyden ansiosta. Puhelimen äänenvoimakkuudella voi säätää koko stereosarjan äänenvoimakkuutta. Kun kaiuttimet sijoittaa hyllylle  siten että niiden etureuna tulee hylly- tai tasolevystä ulos, niin äänenlaatu paranee huomattavasti. Olen harrastanut hifiä enemmänkin ja tiedän että kultakorvat hakee ääneltä enemmän kuin tämä tarjoaa, mutta asiansa se ajaa ilman purkkiääntä. Kaukosäädin on kattava ja helppo omaksua nopeasti. Kun laite sopii syvyytensä puolesta tavalliselle hyllylle, niin se on myös helppo sijoittaa. Kaiutinjohdot ovat sellaiset tavalliset "lampunjohdot" ja niille on näille laitteille tyypilliseen tapaan jousiliittimet laitteen takaosassa. Mitään naparuuveja on siis turha odottaa tässä hintaluokassa. Kaiken kaikkiaan olen ollut todella tyytyväinen laitteeseen. Olen kuunnellut yhtä lailla CD-levyjä kuin USB-tikulle ladattua musiikkiakin. Radio on herkkä ja toimii mainiosti omalla lanka-antennillakin. Paremman kuuluvuuden takaa tietysti kunnon antennijohdolla. Uskallan suositella laitetta, ja nähtävästi Musta Pörssi myy tätä tällä hetkellä jopa Verkkokauppaakin edullisemmin.

Niin, ja jälkikirjoituksena pitää vielä sanoa että jos haluaa vielä pikkuisen laadukkaampaa mikrohifiä, niin Yamahan PianoCraft'han se sitten olla pitää. Mainetta niittänyt koko olemassa olonsa ajan. Budjetti kyllä kaksinkertaistuu sen kohdalla, mutta saa varmasti laatua jo kaiuttimien ja yleisen tukevan olemuksensa puolesta...
 

Presidentti

Klassikkoainesta
Liittynyt
24.12.2013
Rajallisella budjetilla hankkisin kyllä mahdollisimman vähän tavaraa ja jättäisin kotiteatterisetit kauppaan. Jos ohjelmalähde löytyy jo (tietokone/televisio?) niin viidenkympin lisäpanostuksella irtoaisi Genelec-kopiot, joihin voin ainakin itse sanoa olevani tyytyväinen television äänentoiston parantajana. Eli nämä Behringerin aktiivipöntöt, jos vain niiden ulkonäön pystyy sietämään: http://www.powerset.fi/pdf/beh-b2030a-hifimaailma.pdf Saa Suomestakin juuri alle kolmensadan euron toimitettuna
 

batman14

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Miten nuo kotiteatterijärjestelmät voi olla noin ''halpoja'' Joku 5.1 systeemi missä on watteja suht paljon on halvempi kuin suurin osa mikrohifi järjestelmistä? Onko kotiteatterijärjestelmät sit ihan onnettomia äänenlaadultaan?

Kiitos muuten monista vastauksista. Apua ja eri näkökulmia on aina kiva kuunnella  :) !
 

RoccoScientist

Klassikkoainesta
Liittynyt
25.12.2013
batman14 sanoi:
Onko kotiteatterijärjestelmät sit ihan onnettomia äänenlaadultaan?

Pääasiassa kyllä. Useimmat ovat sentään vähän parempia äänenlaadultaan kuin television omat saippuakotelot, mutta enemmän noita kaupataan juuri tuolla 5.1:llä kuin laadulla. Monet kuin eivät ole kuulleetkaan mantrasta "hyvä stereotoisto on aina parempi vaihtoehto kuin huono monikanavatoisto".
 

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Joo, en lähtisi puhumaan hifistä ja äänenlaadusta samassa lauseessa noiden järjestelmien kanssa, mutta kyllä noilla aina paremman äänen saa kuin töllön tai läppärin kajauttimilla. (Hatti)watteihin ei kannata kiinnittää huomiota. Jos hifiä ja laatua meinaa niin ei se bulkkibetonikuutio ainakaan paranna kuunteluelämystä. Parempi kun ei syvenny siihen liikaa, saattaa lähtee hifistely lapasesta ja sitten ei enää mikään riitä. Ei sekään tosin väärin ole. Harrastuksia on monenlaisia.

Töissä tulee kuunneltua radiota ipadin kaiuttimesta ja siitäkin saa selvää ja mukavaa tausta hälyä, mutta laadusta ei voi puhua. Työkaverin pöydällä on taas 2 x Genelec...  :rolleyes: ja samaa nettiradiota kuunnellaa. Kummallakin systeemillä pärjää.

Itse ostin opiskeluaikana 6 x Amphionit ja nyt niistä ei malta luopua, kun haluaisin pienet genelecit.... Ja minunkin käytössä riittäisi esimerkiksi Audio Pro 2.1 järjestelmä. Musiikkia ei tule kuunneltua kotona, mutta töllöön haluaisin paremman äänen ja vahvistimen kytkentä päälle on liian vaikeaa joka kerta eikä töllön kakella saa säädettyä äänen voimakkuutta.
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Niin. Ihan hyvää hifi tasoa saa alle 500€. 2 x Genelec 6010a sekä haluamansa äänilähde. Pieneen huoneeseen saa aika paljon tuolla rahalla.

Mutta aloittaja ei kyllä tällaista kysynyt.
Siihen vois tuolta edeltä yksi vaihtoehto olla hyvä, eli käytetyt kaiuttimet ja mahdollisimman yksinkertainen äänilähde uutena.
 

TON-III

Legenda
Liittynyt
22.12.2013
batman14 sanoi:
Onko kotiteatterijärjestelmät sit ihan onnettomia äänenlaadultaan?

Syksyllä kaupungissamme kävi yhet hifimessut, käväsin siellä kääntymässä ja siellä olikin yks varsin hyvän tyylinen asiantuntija-/myyntiheppu, muisti mm. mun n. 20 v. vanhojen Dali-kaiutiimieni alk.p. hinnankin ulkoa  8)  , juteltiin tovi näistä 2-kanava-hifi-vahvistimista vs. tilahärpättimet, hänellä oli esillä juuri pari hyvää esimerkkiä, joku 5.1 varsin tehokas vahv. maksoi n. 500 e ja sitten vähemmillä nappuloilla varustettu kliini vähemmän tehokas  2-kavanavahvistin maksoi sitten jo 1000 e, aina laatu ei seuraa sitä hintaa mutta kyllä tuo antaa jotain suuntaa sille noitten laatuerolle/rakenteille.
 

jni

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
ePa sanoi:
..., saattaa lähtee hifistely lapasesta ja sitten ei enää mikään riitä. Ei sekään tosin väärin ole. Harrastuksia on monenlaisia.

Niinpä. ;D

Onneksi (tai itse asiassa valitettavasti) omien stereoiden hinta on vielä nippanappa alhaisempi kuin autoni.  :rolleyes:
 

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
jni sanoi:
Onneksi (tai itse asiassa valitettavasti) omien stereoiden hinta on vielä nippanappa alhaisempi kuin autoni.  :rolleyes:

Tälläistä vakavan(?) hifikärpäisen puraiseman saaneen henkilön järjestelmää olisi kyllä joskus mahtava päästä kuuntelemaan.
 

jni

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
ePa sanoi:
Tälläistä vakavan(?) hifikärpäisen puraiseman saaneen henkilön järjestelmää olisi kyllä joskus mahtava päästä kuuntelemaan.

Tervetuloa vaan, jos Mikkelissä päin liikut.

Tuossa tuo nytkin parhaillaan soi.
 

Liitteet

  • 20140220_191505.jpg
    20140220_191505.jpg
    244,4 KB · Katsottu: 326

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Wau! Mahtaa siinä olla kunnon soundit! Kateeks käy!!
Kehtaatko kertoa tarkemmin mitä tuollainen torni kantaa päällänsä?
 

batman14

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Päädyin sitten näihin http://www.pixmania.fi/hifi-mikrostereosarja/samsung-mm-e430d-dvd-mikrosarja/21400773-a.html . Jonkun mielestä varmaan surkea ostos, mutta kyllä telkkariin kytkettynä tuo aivan uuden ulottuvuuden ja kyllä tuosta radioa kuuntelee tai musiikkia. Kerrostalossa ei muutenkaan voi luukuttaa kovaa, niin tähän asti olen ollut tyytyväinen ostoon! Sitten joskus kun asuu sellaisessa asunnossa missä voi kuunnella kunnolla musiikkia niin pitää varmaan miettiä varustusta uudestaan  :D Perussettinnä olen ihan tyytyväinen noihin!