https://yliteippaus.fi/

Spintires -off road -peli

JamoS

Uudenkarhea
Liittynyt
2.1.2014
Yllätyin itse erittäin positiivisesti kun tähän peliin tutustuin viime viikolla.

Pelin kotisivut http://spintires.com/

Maasto muokkautuu ja Uazin kanssa ei mennä ihan joka uraa. Vinssi löytyy ja sen käyttö on pakollista vähän väliä, johtuu varmaan omasta ajotyylistä.

Pelin kotisivuilta löytyy Tech Demo, kooltaankin alle sata megaa, mutta siinä ei ole vinssiä. Peli on kickstarter -kampanajan avulla vasta nousemassa täyteen kukoistukseensa, koukuttava toki jo nyt. Hintaakaan ei täydelle versiolle ole kaupasta riippuen runsaasta kympistä vajaan pariinkymppiin. Ja toki löytyy myös muutenkin, jos hinta hirvittää.  :rolleyes:

Linkin takaa ajelua vähän järeämmällä kalustolla
 
Latasin tämän äsken.

Ihan toivotonta aluksi, eikö todellakaan ole näkymää kuskin pukilta? Ei autoa voi ajaa kuskin kameraperspektiivistä...

Mistä hemmetistä tietää edes minne pitäisi ajaa?

Silti, erittäin sulavaa fhd grafiikkaa ja hienoja maisemia, UAZ:n äänetkin kuullostaa realistisilta. Pitäisi kai katsoa noita oppitunteja.

Hieman haisee koukuttavuus tässä pelissä. Itse maksoin steamissa 24,99 eur.

Pelannut olen vartin, yhden jumiin jääneen vedon pikkuzilillä ja yhden lampeen upotetun uazin verran  :D
 
Makkis sanoi:
Ihan toivotonta aluksi, eikö todellakaan ole näkymää kuskin pukilta? Ei autoa voi ajaa kuskin kameraperspektiivistä...
Tuohon oli tulossa ilmeisesti joku isompi päivitys lähiaikoina..
 
Huhhuh.. koukuttavaa, koukuttavaa..

Piti tämäkin hankkia ja nyt pari iltaa "hurahtanut". Ideahan pelissä on loppuunsa hölmö. Vie puita paikasta A paikkaan B. Juju on siinä että kunnon pikiteitä tuolla välillä ei ole. :)

Eka "Coast" tuli möyrittyä läpi. Alkoi reitti olla loppuvaiheessa aika muhjuisia - siitä mistä ekalla kerralla pääsi poka päälläkin omin avuin, tarvitsi viimeisellä keikalla jo vetoapua.

Makkiksenkin mainitsemat kamerakontrollit pistää välillä ärsyttämään, mutta muuten peli on kelpo tekele.
 
Tulihan tämäkin hankittua kavereiden painostuksesta Steamin alesta. Pirun hauska peli ja pistää miettimään ajoreittejä pari kertaa. Kasipyöräisellä värkillä nyt pääsee mistä tahansa mutta kaikilla muilla alkaa tullakin jo hieman haastetta kehiin...
 
eGe sanoi:
Tulihan tämäkin hankittua kavereiden painostuksesta Steamin alesta. Pirun hauska peli ja pistää miettimään ajoreittejä pari kertaa. Kasipyöräisellä värkillä nyt pääsee mistä tahansa mutta kaikilla muilla alkaa tullakin jo hieman haastetta kehiin...
Täsmälleen sama kaava täälläkin, mukavaa vaihtelua Fifan yms pelaamiselle.  :)
 
Mä olen nyt paukutellut muutamana päivänä tätä peliä. Vaikka karttoja on useampia niin kartoista löytyy samoja paikkoja vaikka kuinka paljon... Hieman halavalla tehty. Mitä mun pitää tuossa oikein tehdä ? Garage-pisteitä pitäisi saada jotta saisi useampia tallipaikkoja mutta mistä niitä saa ? Lumberilta saa rahdattua pölliä ja siitä saa jotakin pisteitä mutta mitä niillä muilla perävaunuilla voi raahata ja minne ?
Tuossa ihan alkuun pari kysymystä  :D
 
Laita kuorkin päälle "garage"-kärry ja aja se sinne lukitulle uudelle garagelle. Samoten niillä garageautoilla voi auttaa omia vaurioituneita autoja ja vinssailla niitä vähän hankalemmista paikoista pois.

Sama homma polttoainepisteiden kanssa - jos autosta loppuu löpö ja on vaa yks talli niin löpöautoilla sitten kelkkoa edestakaisin.
 
Ahaa. Oletko päässyt minkään kärrin kanssa maaliin?  minulla on aina jumissa, kyljelleen jne.
Eli jos upotan jonkun kärryn johinkin autoineen niin on mahdollisuus pelastaa vielä jollakin ilman että joutuu aloittamaan garagesta uudestaan?
 
Kyllä niitä saa vinssailtua, sitten kaatuneen kuormankin voi nostella takaisin kyytiin, mutta se "hiabin" operointi ei ehkä ole helpoimmasta päästä. :D

Eli lainaten - olen päässyt perille isojenkin pokien kera. Useamman reissun jälkeen vaan tahtoo maasto olla melko muhjua, joten joskus pitää ajaa semmosta 4-akselista värkkiä lukot päällä veturina ja vetää sillä sitten 3-akselista värkkiä kärry perässä. :D
 
Ok. Mulla juuttui se garage-kärry mutaan eikä vinssaukseen sopivaa paikkaa tarpeeksi lähellä. Miten voin hylätä sen siihen ja lähteä hakemaan toista vehjettä millä hinata ? Jos naputtelen garagen kuvaa niin koko yhdistelmä siirtyy sinne ja homma alkaa alusta taas.
 
Klikkaa jotain toista jo avattua/löydettyä ehjää autoa ja ota se ajoon. Ajat viereen ja hinaat jumineen biilin irti.
 
Huh... uus kenttä, "Flood". Aika paha... Alkuun ei tallia unlokattuna, käytössä pari kamazia, toisessa vähän polttoainetta ja korjauspisteitä, toisessa 4 tallipistettä. Saa muuten tovin katsella sopivaa konstia kahlata tuon tulvauoman yli. :p

flood.jpg
 
Tuli tänään pelattua tuo Flood läpi... Ekalla Kamazilla ja utility kärryä perässä raahaten vain jorpakoiden ja kaatuineiden puiden yli hardcorella ja hakemaan Kraz-255... Ja siinä on asfalttirenkaat! Ei juma... Matka kamazilla jatkui sitten koko mapin halki ja tuhosin 8 pyöräisen jorpakkoon, kun meni kamazia pelastamaan ja isomman kasipyöräiseen ei ollut bensaa...

Eikun Kraz:lla yrittämään tankkausta ja pirun paska jäi 50m päähän jumiin isosta 8-pyöräsestä ilman mitään hinauspisteitä...

Viimeisellä Kamazilla ja asfalttirenkaille varikolle raahautuen.. (löysin paremman reitin, ei ota kuin 50 damagea jorpakon ylityksen kanssa) ja varikko auki, tankkaa saatanan hinausvehje ja vetämään vehkeet ylös ja tallille.

Haastellisin mappi oli kyllä pitkästä aikaa. Tuli mieleen the river, mutta floodissa e olei mitään ylityspaikan näköistä lähelläkään ja veden alla menevä asfaltti on liian syvällä.

Myöhemmin katselin patch noteseja, että kaikki mapit on paranneltu ja lähin the hill:tä hakemaan paskahuussien saavutuksen ja kävi näin:

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=394544500
 
Itse ajoin eilen Floodissa alkua jälleen...

Lähden punaisella + utilitykärryllä liikkelle, otan sinisen hinaukseen ja ajan "trailerina" ylityspaikalle. Siinä pudotan kyydistä utilitykärryn ja otan pelkällä punaisen nupilla sinisen hinaukseen. Sitten molemmilla kaasua ja ylitän tulvauoman sopivasta kohdasta. Vähän damagea tulee kaikesta huolimatta, mutta sitten kun on molemmat Kamazit sopivalla puolella, voi ajella tallille ja alkaa pelaamaan

Mut piru että ekalla kertaa tuo oli vaikea. :)
 
Vajaa vuosi sitten ostin Spintiresin Steamista ja pelailin hiljakseen ehkä kuukauden-pari, mutta kiinnostus lakkasi keväällä.

Jatkoin taas peliä nyt hiljan. Oli tullut joku päivitys joka hukkasi hetkeksi kaiken edistymiseni, mutta jotenkin kikkailemalla sain ne takaisin ja pelasin Canyons (DLC):n loppuun. Päivityksessä graffat alkoivat toimimaan koneellani paremmin, ja mielestäni myös rengaspaineensäätö on uusi ominaisuus.

Nyt on käynnissä Flood -kartan peluu. Eka peli meni maailmaan tutustumiseksi, kunnes lopulta ainoa käyttökelpoinen auto upposi hyttiä myöten ja jäi sinne kun garage ei ollut vielä auki. Aloitin kokonaan uuden pelin, ja edellisestä viisastuneena aloin heti avaamaan garagea, ts. raahasin alun kaksi rekkaa tulvauoman toiselle puolelle. Pelkästään siinä meni 2,5h. Onpa kyllä ns. "slow gamingia"  ;D Nyt on neljässä kuorkissa kahden pisteen edestä tukkeja kussakin, mutta pitäisi saattaa kolonna vielä sahalle. Kertaalleen jo kahdeksanrenkainen hajosi veteen, mutta sain hinattua sen sieltä ylös ja korjattua joten peli jatkuu ilman yhtään rescueta.

Vasta nyt aivan hiljan löysin oleellisen hallintajipon pidon hakemiseen. Näppiksellä+hiirellä pelatessa automaattivaihteella kaasu on on/off ja pito sen mukainen, mutta manuaalikepistä löytyy myös osakaasu. Tai ei se oikein kaasukaan ole, vaan vaste tuntuu ehkä enemmän joltakin hydrostaattisen voimansiirron nopeussäätimeltä. No ei tässä ihan kaikessa muussakaan realismi täysillä ole, mutta "osakaasulla" vehkeet möngertävät oleellisesti pidemmälle.

Nyttemmin on olemassa myös joku itsenäinen sukulaispeli nimeltä "Mudrunner", onko sitä kokeiltu?

Kuvassa Floodin aloituskaksikko loppusuoralla garagelle. Autoista tulee sympaattisesti mieleen Emekin ämpärimuovirekat :)
yUtTbJi.jpg
 
tai sanoi:
Nyttemmin on olemassa myös joku itsenäinen sukulaispeli nimeltä "Mudrunner", onko sitä kokeiltu?
Mudrunnerissa on isoimpana juttuna käyttäjien tekemät maailmat/skenaariot, jotka ovat paikoin todella paljon laajempia kuin nämä Spintiresin vakiot ovat olleet. Laajuus on toki yksinään aika turhake, mutta ovatpa nuo myös sitten vaihtelevia ja pirskaleen haastaviakin välillä. Kyllä käyttäjät siis osaavat. Lisäksi pelin mallinnus tuon korjaamisen / tankkaamisen suhteen on hieman toisenlainen.

Yhtä kaikki... mudrunnerissakin möngitään, lukoilla ja ilman, pienemmällä pyörällä ja isommalla renkaalla.  Jos nyt lähtisin kaupasta ostamaan, niin Mudrunnerin todennäköisesti ostaisin.
 
Spintiresistä on tullut jo "kakkososa" eli Snowrunner niminen peli, jatketaan samalla linjalla mutta erilaisia tehtävämuotoja on tullut lisää.

Itsekin tuo tuli hankittua mutta ei ole vielä oikein kerinnyt kunnolla pelailemaan, mutta aika suosittu peli tuntuu olevan.
 
Flood pelattu casuaalilla läpi :) 6h 54min siinä meni.

Homma hallussa vaikkei välttämättä siltä näytä. Aika tunnustelevaa ajo kyllä on.
RCn2LjC.png


Hups, pinnan alla oli joku syvänne. Vasemmalla näkyy edellisen ajokin jäljet, mutta aivan tarkkaan ei pysty pysymään samoissa urissa. Olin jo vakuuttunut että pitää lähteä hakemaan toista autoa hinaamaan, mutta yllättäen vinssi ylti rannalle tai johonkin ja niin vain tuosta noustiin, jopa helposti.
2oKBlee.png


Yhden auton kippasin kun yritin käyttää sitä huolimattomasti toiselle autolle vinssin ankkuripisteenä. Jouduin asettelemaan vinssiauton uudelleen saadaakseni tuon kaadetun pystyyn. Sen jälkeen hakemaan uusi kuorma, kun pöllit katosivat virtaan.