https://automasa.fi/tuote-osasto/henkiloautot/vikakoodinlukijat-henkiloautot/

Soodapuhalluspistooli

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
Vaimon aloitteesta tuli hankittua Nordblast-merkkinen soodapuhalluspistooli. Oli jonkinlaisessa tarjouksessa Rautia-liikkeissä. Hintaa en tarkoin muista, mutta siinä se satasen nurkilla pyöri tykötarpeineen.

Luin (kerrankin) huolella läpi kyttöohjeet ja ei kun toimeksi. Heti alussa kävi ilmi, ettei pikkukompuran (Senco PS1010) teho riittänyt alkuunkaan. Soodalaitteen vaatimus on vähintään 180 l/min. - ja kuinka ollakaan: kompura tuottaa ainoastaan 34 l/min. :(. Olisihan tuo pitänyt tietää tai ainakin arvata. Ei vaan tullut mieleen, kun tuollakin teholla viimeistelynaulaus ja renkaan täyttö sujuu jokseenkin ongelmitta. Soodapistoolissa on niin iso suutin / ulostulo, että se ilmeisesti on syynä tehon riittämättömyyteen.

Ei tullut halvaksi, kun seuraavaksi on asiaa kompurakaupoille. Tai toisaalta, jossain vaiheessa sitä "oikeaa" laitetta olisi kumminkin tullut ikävä.

Jaa että mitä moisella laitteella tehdään? Esitetekstin mukaan soodalla voi puhdistaa kaikenlaisia pintoja hyvin erilaisista aineista: homeesta, maalista, liasta jne. pintaa vahingoittamatta. Ruosteen poistoon laite ei sovellu, koska sooda ei muuta pinnan rakennetta.

http://www.nordblast.com/fi/soodapuhallus/
 

Kennedy

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
31.12.2013
Pari kertaa miettinyt tuotakin.
Nordblast merkillä vaan tunnutaan enemmänkin rahastettavan. Samanlaisia muovipurkkeja saa halvemmalla toisella nimellä ja jos oikeasti kestävän haluaa niin hiekkapuhallukseen tarkoitettu metallinen purkkikin taitaa olla halvempi. Katsoo vaan, että suutin koko on sopiva.

Soodaakin vissiin oli pari eri tyyppistä.
Pienimäärä lähtee sateenmukana maasta, mutta vähänkin isompi määrä jää aika helposti pihana pyörimään.
 

Apaju

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Hankin Nordblast laitteen Puuilosta (69 euroa), kun on tarkoitus poistaa rottinkisista riipputuoleista vanha lakka, joka on osin jo pahasti halkeillut ja sitten maalata tuolit uudestaa.

Alustasti laitetta kokeilin ja olen syntyneeseen jälkeen tyytyväinen ja nyt loman aikana on tarkoitus kaksi tuolia laitteella käsitellä ja uudelleen maalata.

Eka kokeilu alkoi kanssa hieman samantyyppisesti, kun Qualitykin kertoi ja epäilin, ettei pienen kompurani teho riitä, mutta alun huono soodan puhallus johtui siitä, ettei laitteen mukana tullut minkäänlaisia ohjeita ja suutin oli tehtaan jäljiltä niin pienellä, ettei soodaa tullut juuri nimeksikään. No kunhan ruuvattavaa suutinta sai käännettyä isommalle (oli melkoisen jäykkä), muuttui puhallustuloskin ja rupesi vanha lakka hyvin irtoamaan rottingin pinnasta.

Sen huomasin, että soodaa kuluu melko reippaasti ja yhden 5 litran kannun hinta oli 15 euroa ja kokeilussa sitä meni lähes koko kannu ja tuolista sain käsiteltyä vasta puolet. Eli tuleehan tuolle käsittelylle äkkiä myös hintaa.
Pitäisi löytää soodaa isommissa säkeissä, jolloin hinta tulisi edullisemmaksi. Motonetissä tuota olisi saatavilla, tosin nyt joka liikkeestä loppu. Säkin hinta on vajaa 40 euroa. IKH:ssa tuotetta löytyy 25 kg:n säkeissä hintaa 45 euroa.
 

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
Jaaha, mukava kuulla positiivisiakin kokemuksia. Omassa laitteessani oli kyllä aika seikkaperäisetkin ohjeet, vieläpä suomenkieliset. Niissä kerrottiin, että soodamäärän lisääminen ei paranna tulosta, joten annoin suihkun olla aika pienellään. Suuttimen säätäminen on helppoa ja vaivatonta. Pitääkin vielä kokeilla, olisiko sillä vaikutusta.

Apaju, millainen sinun kompressorisi on? Osaatko sanoa sen litratehoa?
 

Apaju

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
^
Kävin katsomassa "kiinan" ihmeen kyljestä ja siinä oli maksimitehoksi mainittu jopa 233 l/min ja tehoksi 1,5 Kw, ei kyllä muistaakseni maksanut  kuin 99,-
 

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
Mökillä on viime talvena (lämmin ja kostea) ilmaantunut hometta räystäiden alle. Ovat mallia avo-, joten home näkyy rumana, vaikka ei muuten kovin ongelmallista olekaan.

Hankin soodapuhaltimen, jota olisi tarkoitus kokeilla tuohon. Vielä ei ole kokemusta, kun pitää hommata se tehokkaampi kompura ensin :eek:.

Onko kenelläkään kokemusta moisesta? Onhan niitä homeenpoistolitkuja, mutta liekö niillä riittävää tehoa?
 

JNorr

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Onko varmasti hometta? Avoräystäät ja ilman pitäs kiertää suht helposti. Ettei kuitenkaan ole sinistynyt?
 

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
Kyllä se homeelta näyttää. Vaikuttaisi olevan myös nimenomaan puun pinnalla eikä sen syvemmällä.

Nyt on sitten testattu uudelleen tuota soodapuhallusta. Lainasin vaatimukset täyttävän kompressorin, ja toiveikkaana kipusin räystään alle kokeilemaan, miten "home lentää" :D. Säädin soodasuihkun mielestäni sopivaksi, ja eikun menemään. Ensinnäkin, suihku piti suunnata pintaa kohti niin läheltä, että kerralla puhdistuva alue oli todella pieni. Tuntui kokolailla nyhräämiseltä. Kyllähän sillä jotain sai aikaiseksi, mutta tuolla vauhdilla hommassa menee kyllä viikkoja, eikä kärsivällisyys todellakaan riitä moiseen.

Taitaa tuo soodapuhallin olla tarkoitettu hieman pienimuotoisempaan puhdistukseen.

Seuraavaki kokeillaan homeenpoistoainetta.
 

Marty McFly

Klassikkoainesta
Liittynyt
22.12.2013
Meillä tulee käsittämättömästi aina syksyn aikana pieniä mustia hometäpliä ihan avoinaisella paikalla olevan varaston ulko-oven ulkopintaan. Missään muualla noita ei sitten olekaan. Nuo lähtevät ihan painepesurilla, mutta onhan tuo oven pinta tietysti sileä ja siten paljon raakalautaa helpommin puhtaanapidettävissä.

Soodapuhaltimella lähtee tarvittaessa kevyt rappauskin tiiliseinästä (testattu juttu, vedettiin yhdessä vanhassa kiinteistössä muutama sata neliöä tiilelle), joten jos hometäplät ei lähde maalatun laudan pinnasta niin ongelma on tässä tapauksessa todennäköisesti jossain muualla kuin valitussa menetelmässä.
 

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
joten jos hometäplät ei lähde maalatun laudan pinnasta niin ongelma on tässä tapauksessa todennäköisesti jossain muualla kuin valitussa menetelmässä.

Lauta ei ikävä kyllä ole maalattu, vaan pelkästään värittömällä Valtilla kyllästetty, ja tuolta nurjalta puolelta vieläpä huonosti höylätty.
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Marty McFly sanoi:
Meillä tulee käsittämättömästi aina syksyn aikana pieniä mustia hometäpliä ihan avoinaisella paikalla olevan varaston ulko-oven ulkopintaan. Missään muualla noita ei sitten olekaan.

Sama homma - joku väitti sen johtuvan käytetystä maalista. Meitin varastonovi on maalattu itse jälkeenpäin.