https://yliteippaus.fi/

Skoda Kodiaq

Ei ole tämäkään tuotantomalli yhtä houkutteleva kuin aiemmat autonäyttelyissä esitellyt protot. Ruman kulmikas perä, ruma takapenkki ja maski. Kabiini on masentavan skodamainen ja olisi tylsyydessään ehkä suurin ostamiskuumetta alentava tekijä omalla kohdallani. Toisaalta sivuprofiili on melko näyttävä ja omaa hieman A7:n piirteitä. Lienee tilava SUV kyseessä. Tähän kun saisi asiallisia voimalinjoja V6 -koneella, niin se nostaisi kiinnostustasoa kovasti.
 
Markku J sanoi:
Toisaalta sivuprofiili on melko näyttävä ja omaa hieman A7:n piirteitä. Lienee tilava SUV kyseessä. Tähän kun saisi asiallisia voimalinjoja V6 -koneella, niin se nostaisi kiinnostustasoa kovasti.

Omaan silmään tuo sivuprofiili on yksi epäonnistuneimpia osa-alueita tuossa. Tai sanotaanko että äärimmilleen kasvatetut sisätilat tekee autosta vähän hassun näköisen, kun keula jää töpön näköiseksi ja perä on kuin linja-autossa.
Myöskään noista nelisilmistä en oikein vakuutu. Vielä kun Octavian faceliftiinkin lykkäävät tuollaiset...
Uusi Superb pitää kyllä paikkansa Skoda-malliston tyylikkäimpänä vehkeenä. Joskus Skodien aikana tuli tuota "sitten joskus" saapuvaa isoa SUVia haikailtua, vaan ei enää vähää alusta.
 
Markku J sanoi:
Ei ole tämäkään tuotantomalli yhtä houkutteleva kuin aiemmat autonäyttelyissä esitellyt protot. Ruman kulmikas perä, ruma takapenkki ja maski. Kabiini on masentavan skodamainen ja olisi tylsyydessään ehkä suurin ostamiskuumetta alentava tekijä omalla kohdallani. Toisaalta sivuprofiili on melko näyttävä ja omaa hieman A7:n piirteitä. Lienee tilava SUV kyseessä. Tähän kun saisi asiallisia voimalinjoja V6 -koneella, niin se nostaisi kiinnostustasoa kovasti.


Perässä vahvaa sukunäköä, mutta en sanoisi rumaksi. Kabiini omasta mielestä hyvin vag mainen ja takapenkki on magee.

Valkoinen on etuviistosta siedettävä, mutta tummempi on jo silmälle enemmän haastava. Takaviistosta myös sama. Voisinkohan siis sanoa että valkoinen sopii tähän ja mustat muovit tuovat mukavasti kontrastia.

Odotellaan nyt toivekkaana oikean mallin kuvia:)

Voimalinjassa tuskin mitään mullistavaa. Plugin hybridi olisi jees tässä. Mutta sehän jo tässä vaiheessa selvää että kaikkein suorituskykyisimmät mallit loistavat poissaolollaan. Tasasen tappavaa arjen harmauttta siis luvassa.
 
Kuten Atecassakin, niin valkoinen pukee tätäkin parhaiten. Ei tuo nyt ruma ole. Sisustuskin ok, minusta kojelauta tyylikkäämpi kuin uudessa Tiquanissa. Tulee myymään varmasti hyvin. Itselleni korimallina jo turhaan liian iso, Atecan rinnakkaismalli Yeti II kiinnostaa ensi vuonna kyllä alustavasti jos nyt vaikkapa 2-litran bensaturbolla tulisi.

Tuollainen Kodiaqin muotokieli kestää aikaa, vaikka ei uutuutena shokeeraakaan. Makuasioitahan nämä...
 
Täällä kielipitkällä Yeti-mies odottelee jonain päivänä saapuvaa korvaajaa. Nyt vuosi Škoda miehenä on johtanut siihen ettei haittaa vaikkei päätä käännäkään. Oma pää kyllä kääntyy tätä Kodiaq:ta kohden helpostikin. Makuasioitahan siltikin nämä.

Ja Live-stremiä toljottaa [emoji3]
Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Keula on ruma, muuten lähinnä tylsä.

Kun ajatellaan Skoda-muotoilua 1. sukupolven Fabiassa, Octaviassa ja Superbissa, niin siitä olisi ollut kelvolliset lähtökohdat jalostua tyylikästä muotoilua. Toisessa sukupolvessa otettiin takapakkia ja nyt lähinnä Superbin osalta on päästy hieman parempaan tulokseen. Harvasti pystyrivoitetusta maskista en pidä nyky-Skodissa yhtään.
 
Minusta tuo on rehellisesti sanoen paras muotoilultaan vaginan luomista sittareista. Aika paljon on pyöritelty X5:ttä näytöllä kuten F10 5-er mallia Superbia muotoillessa.
 
Oliko moottorivaihtoehdoista vielä tietoa? Oli niin pitkäveteinen tuo alustus että lähdin koiran kans lenkille ku tuo ajo lavalle.
 
Mielenkiintoinen. Ei yllättänyt enää tähän saakka nähdyn perusteella. Sivuprofiili paljastaa, että tiloja on maksimoitu. Hieman siinä rajoilla, että näyttääkö akseliväli lyhyeltä noin pitkän peräylityksen omaavassa autossa. Mutta ei kuitenkaan. Sellainen erittäin käytännöllisen näköinen ja mallinen auto. Takapenkillä varmaan viihtyy myös. Sisusta ok. Sellaista normi Skodan nykypäivää. Ei häiritse, eikä herätä intohimoja.
Sopivalla voimalinjalla tykkäisin varmasti. Ja uskon, että kauppa käy kun tällainen crossover ( cittarin ja tila-auton risteymä ) on aika monipuolinen käyttöpeli kaikenlaiseen menoon. Varma testivoittaja tosiaan!!  8)
 
Nyt kun näitä kuvia on hetken katsellut, niin ainoa ihan oikea epäkohta omaan makuun on nuo hassussa paikassa olevat sumarit. Tai mitkä lie lamput ovatkaan.

Skoda-Kodiaq-2017-1024-03.jpg


Muuten oikein sopusuhtainen SUV ja varsinkin sivuprofiili on oikein toimiva. SUV:takin saa kivan näköisen, kunhan tekee siitä vain riittävän ison. Sisätilat näyttävät kuvissa varsin muikeilta, kun jopa kolmannella rivilläkin olisi kuvien mukaan jalkatilaa. Ja silti kolmannen penkkirivin taakse jää vielä pieni tavaratilakin. Kolmas rivi kaadettuna takaloota onkin sitten jo ihan oikea takaloota.

Täällä kuvia ja teknisiä speksejä tiivissä muodossa:

https://www.netcarshow.com/skoda/2017-kodiaq/

Yksi tällainen 190hv TDI nelikkona, öljykylpyisellä DSG7:lla, DCC:llä ja riittävällä määrällä härpäkkeita, kitooos....

Skoda-Kodiaq-2017-1024-25.jpg


 
Omalle budjetille tämä tulee todnäk ampumaan reilusti yli. Ehkäpä tämä voisi vetää jotain mukanaan, jos Yetille tulee seuraajaa. Pitää kuitenkin tuo Ocun tilalle jotain tilailla jo vuoden ja neljän kuukauden kuluttua.