https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Skoda KODIAQ 2,0 TDI 150 4x4 Style DSG Autom.

esako62

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
7.6.2015
Viestejä
1 171
Käväisin tänään koeajamassa tuon Kodiakin. Alkuvaikutelma oli hyvä, pidän hieman korkeammasta ajoasennosta ja koeajoversiossa oli sähkösäätöiset, hyvin monipuolisesti säädettävät penkin. Ajoasennon sai siis helposti hyväksi. Muistipaikallisuus sähkösäätöisessä penkissä plussaa.

Varusteissa oli hieman ylimääräistä tuohon Stye-tasoon. Cantonit tuntuivat potkivan ihan hyvin bassoa. Webasto (lienee siis Winter Pack). Noista penkeistä en tied kuuluvatko jo Style-tasoon.

Autossa oli myös ACC. Sen normaaliasento oli mielestäni varsin vellova, makuuni liian löysä. osaongelmana oli Skodan perinne eli puoltaminen oikealle, joskin mietona versiona. Epäilen siis pyöränkulmien pientä säädöntarvetta. Kun otin käyttöön Individual – moodissa Sport -alustasäädön oli meno selvästi jämäkämpää ja enemmän mieleeni.

Auton perusluonne vaikutti suuntavakaalta pois lukien tuo puoltaminen oikealle. Kyllä tällä matkaa tekisi.  Kulutus lähdöstä alkaen moottoritiellä vaikutti nousevan ajotietokoneen mukaan noin 7,5 l/100 km ja jos ajotietokone valehtelee kuten Scoutissa, lienee todellinen 8 l/100 km. Ihan ymmärrettävä lukema, kun tiiliskiveä ruvetaan viemään vauhdilla ilman läpi… Iso, leveä ja korkea auto, joten ymmärrettävästi ilmanvastus kasvaa nopeasti. Kulutus muutoin laski, kun siirryin kaupunkiin johtavalle 60 kmh väylälle ja nopeasti eli tuo nopeuden vaikutus on aika voimakas.

Koeajaessani tuli nyt esille toinen auto jossa melutason sanotaan olevan matala mutta autossa rengasmelu on melkoinen. Onko sitten sama ilmiö kuin Volvo V90:ssä luultavasti oli eli yleistaso metelissä oli niin matala että rengasmelu tuli erittäin negatiivisessa sävyssä esille. Renkaina näyttivät olevan Michelinin Premacyt. Korva nimittäin (luultavasti valehtelee, lieneekö yleismelu aav. reilumpaa ja rengasmelu ei sitten niin tasollaan hätkäyttäisi) väittää että Scoutissa rengasmelu ei olisi niin häiritsevää. Tosin Scoutissa on vielä kitkat alla.

Tilat. Suuret. Mun takana tilaa vaikka itselleni. Ugh ;)

Vaatii varmaan vielä aikaa ja Scoutin vanhenemista, ennen kuin Kodiakia rupeaisi ihan oikeasti miettimään vaihtoehdoksi. Tosin 9 kk:n odotusaikakin kyllä hirvittää, kun oman auton arvo olisi mitä vaan sen jälkeen… Ei tullut autokuumetta tällä kertaa. 
 

zoned

Sisäänajettu
Liittynyt
29.12.2013
Viestejä
367
esako62 sanoi:
Vaatii varmaan vielä aikaa ja Scoutin vanhenemista, ennen kuin Kodiakia rupeaisi ihan oikeasti miettimään vaihtoehdoksi. Tosin 9 kk:n odotusaikakin kyllä hirvittää, kun oman auton arvo olisi mitä vaan sen jälkeen… Ei tullut autokuumetta tällä kertaa.

9kk odotusaika on kyllä melekonen, tosin Kodiaqissa lienee tilaa sen verran ettei haittaa vaikka tulisi perheenlisäystä siinä välissä.  :rolleyes:
 
V

Vaarivanhus

Vieras
Viime viikolla tuli istuttua Kodiaqin kyydissä koeajolla. 1.4 TSI ACT Ambition DSG, alla kitkarenkaat. Onhan siinä hyvät kyydit, hiljainen ja erinomainen etupenkki sellaiselle, jolla on lyhyt matka takamuksesta polvitaipeeseen. Style- ja Exclusive-malleissa etupenkin istuinosa on lyhytjalkaiselle liian pitkä, painannee pitkällä matkalla reisiä, ei jatkoon.

Tilaa on niin paljon, että etu- ja takapenkkiläisten välille olivat laittaneet jonkinlaisen puheenvahvistinjärjestelmän. Ei tarvitse huutaa kailottaa eri penkkirivillä istuville, kuuluu ilmankin. Kätevä keksintö.

Kaikenlaisia hienouksiahan noissa nykyautoissa on. Konfiguraattorista jos alkaa vaikkapa sopivansorttista radiota itselleen valkkaamaan, niin eipä niiden ominaisuuksista kärryille pääse ilman alan konsultin palkkaamista. No, niitähän lienee autoliikkeissä palvelualttiina tarjolla?  :)