https://yliteippaus.fi/

Singapore

M

MMV

Vieras
Tuli juuri eilen illalla tehtyä ex tempore -tyyppinen päätös että kesällä lähdetään Singaporeen. Onko kukaan käynyt? Vinkkejä? Singapore on minulle vielä tuntematon paikka vaikka muutaman sadan kilometrin päässä Malesiassa on tullut pyörisketyä (mm. KL ja George Town).
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Ehdottomasti kannattaa käydä Singaporessa. Minulla oli siellä aikanaan alaisenani pieni asiakaskoulutuskeskus ja vierailin siellä useita kertoja. Viimeisestä visiitistä, joka olikin lomareissu, taitaa olla jo yli 10 vuotta.

Hieno, "ylisiisti" kaupunki. Mahtavat shoppailumahdollisuudet ja aasialaisen ruuan ystävälle uskomattoman upeita ruokailukokemuksia. Singapore Chili Crab on minun suosikkini. Ja Raffles -hotellissa pitää toki Singapore Sling käydä nauttimassa. Jännä siirtomaahenkinen baari maapähkinäsäkkeineen.

Nähtävää riittää paljon ja joka makuun. Sentosan pitkälti keinotekoinen paratiisisaari kannattaa katsoa ja siellä voi viettää vaikka rantalomapäivänkin. Sinne pääsee köysiratavaunuilla, joista avautuu upea näköala.
 
M

MMV

Vieras
Kokemuksesi vahvistavat käsitystäni. Meillä on hotelli katsottuna nimen omaan Sentosan saarelta juuri siksi, että käupunkilomaan saadaan mukavasti rantakohdefiilistä. Unohdin kokonaan Singapore Slingin ja Rafflesin, sinne ehdottomasti. Kiitokset vinkistä!

Toinen hotellivaihtoehto olisi vetää hotelliasuminen mahdollisimman edulliseksi ja olla Batamin saarella Indonesian puolella. Onko tästä kokemusta?
 

pantero

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
Singapore on loisto paikka, kävimme siellä nelisen vuotta sitten. Siisti, turvallinen, ystävällisiä ihmisiä ja hyvä metro, jolla pääsee 'maaseudullekin'.

Ostajan paratiisi. Vähän keskustan ulkopuolelta löytyy hyviä, edullisia ostospaikkoja. Paras IT-vehkeiden myyntikortteli on Sim Lim Square. Ostin itse sieltä viininpunaisen läppärin. Hinnat olivat selvästi alle Suomen hintatason. Jos viitsii asioida muutamalla byrokratiatiskillä lentokentällä, saa vielä GST-veron (silloin 7%) takaisin.

Singaporessa on paljon nähtävää ja metrolla pääsee käytännössä joka paikkaan. Viikko ei riitä mihinkään. Sentosaan pääsee metrolla ja jatkona Sentosa Express-ratikalla. Jo silloin sinne oli rakennettu upeita hotelleja ja uusia ostoskeskuksia. Hotellien hintataso vaikutti silloin kylläkin korkeahkolta.

Oma hotellimme oli keskustassa, josta pääsi metrolla kätevästi joka paikkaan, eikä kävellenkään matkat olleet kovin pitkiä. Yksi Budget-mahdollisuus  on hyvätasoinen, mutta keskustaa edullisempi hotelli periferiasta, jossa metroasema on lähellä.

Tuo yksi viikko ei riittänyt mihinkään ja tarkoituksena onkin vielä joskus mennä jatkamaan Singaporen tutkimista.

=====================

Paluulentolipussa lukeekin sitten osuvasti (jos on suora lento) from SIN to HELL. 8) Seuraavalla visiitillä aion suoda itselleni seuraavan kokemuksen: Kun usein kuljimme kävelysiltaa Esplanade Driven yli kiinnitin huomiota alapuolella kiihdyttäviin hienoihin Ferrareihin ja Lamborghineihin, joiden V8 - V12:t lauloivat kutsuvasti. Jep, siellä on mahdollista ajella näillä peleillä: www.ultimatedrive.com
 

-P-

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Yhdyn edellisiin kommentteihin, aika monta kertaa on tullut käytyä siellä. Singapore on todellakin mahtava paikka. Nähtävää on kyllä paljon.
- Singaporen eläintarha/night satari
- Ravintola-alueet Clarke Quay ja Boat Quay Singaporeriverilla.
- Chinatown lähellä Clarke Quayta
- Little India. Little Indiassa valtava ostari Mustafa Center, ellei sieltä löydä tarvitsemaansa nin ei sitten mistään
- Sim Lim Square tulikin jo. Itse ostin sieltä joskus kameran. Kannattaa katsoa että saa uuden eikä jotain esittelykappaletta. Elektroniikan hinnasta yleensä siellä minulla on semmoinen kokemus että uudet tuotteet on selvästi halvempia kuin Suomessa. Kun tuotteelle tulee ikää, on hintaero aika mitätön jos ollenkaan verrattuna Suomeen. Johtuu siitäkin että kurssi on nykyään aika huono. Joskus se oli n. 2SGD=1EUR. Nyt selvästi huonompi.
- Sentosalla tosiaan kaikenlaista nähtävää myös
- Orchard Road "pääkatu". Ei ihan halvin paikka shoppailemiseen.
 
M

MMV

Vieras
Huvittavaa kuinka helposti Google-pohjaiset mainokset nappaavat viimeaikaiset kiinnostuksen kohteet. Jostain syystä minulle mainostetaan kovasti Pan Pacific Singapore -hotellia...
 

pantero

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
MMV sanoi:
Huvittavaa kuinka helposti Google-pohjaiset mainokset nappaavat viimeaikaiset kiinnostuksen kohteet. Jostain syystä minulle mainostetaan kovasti Pan Pacific Singapore -hotellia...

Tuo Googlen mainostama hotelli oli muistaakseni ihan OK, mutta tätä Marina Bay Sands hotellia en ehkä suosittelisi, se kun ei ole lähellä metroa, enkä muista sen arkkitehtia heti nimeltä( 8) ).

Mutta tuossa kuvassa sen edessä on Art Science Museum, jonka lisäisin tuohon -P-:n nähtävyyslistaan. Siellä on kiinteä näyttely ja myös kiertäviä. Käydessämme S:ssä, siellä oli esillä Salvador Dalin taidetta ja näin ollen se oli 'pakko' käydä katsomassa...
 

Liitteet

 • 15.jpg
  15.jpg
  66,6 KB · Katsottu: 187
M

MMV

Vieras
Lentojen hinnat plumpsahti mukavasti alaspäin ja alkoi Singapore jälleen kuumottaa...
 

HatYai

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
1.1.2014
Finnairin Singaporen lento oli samoissa hinnoissa Bangkokin kanssa, joten syyslomalla mennään tuonne kahdeksi viikoksi.  Sopivasti ehtii näkemään siellä myös Formula ykköset livenä.
Matkaoppaita ja nettisivuja on tullut luettua sekä vieralukohteita kartoitettua, odotan mieleenpainuvaa reissua!
 

HatYai

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
1.1.2014
Ensimmäinen viikko on mennyt vikkelästi täällä Singaporessa, ei ole satanut juuri lainkaan eikä ole siis tarvinnut istua hotellissa säätä pitämässä. Majoitus on kaupungin itäosassa, Katongin alueella, kohtuuhintaisessa hotellissa jossa sentään on ihan mukavan kokoinen uima-allas.

Nähtävää täällä on tosi paljon ja paikasta toiseen siirtyminen sujuu mukavasti metroa sekä busseja käyttämällä. Kannattaa heti ensimmäiseksi ostaa SMRT:n ladattava kortti jota käyttämällä kulkeminen on helppoa ja halpaa.

Paikallisen SIM kortin ostin lentoaseman rahanvaihtopisteestä ja se avattiin käyttöön samantien.

Sentosan saarella kävin vain kahdessa kohteessa : merivesiakvaariossa ja Fort Siloson historiallisella rannikkolinnakkeella. Biitsit ja kasino jäivät katsomatta toistaiseksi...

Zoo ja Botanical Garden katsottiin läpi alkuviikosta ja olivat molemmat erittäin upeita paikkoja. Eläintarhan matelijat, liskot ja apinat sekä orkideapuutarha jäivät mieleen erityisesti.

Orchard Roadilla kävelin viime sunnuntaina, mutta mitään ei sieltä onneksi tarvinnut ostaa. Sim Lim Squaren kaupat katsoin myös lävitse ja otin hinnastot, mutta kaupungissa näyttää olevan varsin kiinteät hinnat kannettaville tietokonelle sekä komponenteille ja oheislaitteille. Hotellin lähellä olevasta One KM ostarin Harvey Norman (paikallinen Gigantti) kodinkoneliikkeestä saa samat tuotteet samaan hintaan tai jopa halvemmalla.
Ostin tuolta Sim Limiltä kyllä lomareissukameraksi Panasonic FZ1000 mallin varusteineen, sen sain samaan hintaan kuin olisin saanut Saksasta Suomeen tilaamalla.

Formula 1 liput hain maanantaina keskustan Swissotel hotellin noutopisteestä, ei ollut pahempaa ruuhkaa vielä enkä joutunut pitkään jonottamaan. Samalla tuli vierailtua vastapäätä olevassa Raffles hotellissa, mutta aamupäivä kun oli niin en viitsinyt juoda tuota kuuluisaa cocktailia :)

Liput ovat siis kolmeksi päiväksi ja nyt odottelen kisojen alkamista, huomenna on välipäivä ilman mitään erityistä ohjelmaa.
 

Liitteet

 • 1.JPG
  1.JPG
  52,6 KB · Katsottu: 58
 • 2.JPG
  2.JPG
  45,7 KB · Katsottu: 55
 • 3.JPG
  3.JPG
  40,4 KB · Katsottu: 66
 • 4.JPG
  4.JPG
  14,7 KB · Katsottu: 55

HatYai

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
1.1.2014
Tässä kuva Marina Bay katsomosta, oma paikkani on ylhäällä keltaisella penkkirivillä. Aquarium, Zoo ja Botanical Garden vain yksi kuva  satojen joukosta :)
 

Liitteet

 • 8.JPG
  8.JPG
  53,7 KB · Katsottu: 69
 • 9.JPG
  9.JPG
  28,3 KB · Katsottu: 67
 • 6.JPG
  6.JPG
  22,5 KB · Katsottu: 70
 • 5.JPG
  5.JPG
  32,5 KB · Katsottu: 79

HatYai

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
1.1.2014
Kolme päivää jäljellä vielä täällä Singaporessa, on kyllä ollut mukava ja mielenkiintoinen matkakohde. Tykkäsin kovasti erityisesti Chinatownista, jossa oli kiva käydä syömässä ja ihan vaan katselemassa ihmisten touhuja sekä myyntibasaareja. Pienellä alueella vanhat talot ovat vielä säilyneet ja entisöity aika mukavan näköisiksi ainakin ulkoa päin. Kaupungin toimistokeskus "city" on aivan vieressä ja sieltä valkokaulustyöläiset tulevat ruokatunnilla syömään Chinatowniin.

Hotellini ympäristö on myös varsin väljästi rakennettua aluetta, jossa näkyy paljon siirtomaatyylisiä rakennuksia. Kaupunki on muutenkin avaramman tuntuinen esimerkiksi Bangkokiin verrattuna ja kadut ovat riittävän leveitä joten liikenne ei kovin pahasti ruuhkaudu. Ajokalusto on kyllä melkoisen hulppeaa, laatumerkkejä sedan versioina sekä  katumaastureita ja isoja tila-autoja. Takseina on paljon Huyndai i40 ja Toyota Prius uusinta versiota.


 

Liitteet

 • c.JPG
  c.JPG
  43,9 KB · Katsottu: 80
 • cc.JPG
  cc.JPG
  51 KB · Katsottu: 74
 • ccc.JPG
  ccc.JPG
  54,2 KB · Katsottu: 79
 • cccc.JPG
  cccc.JPG
  53,8 KB · Katsottu: 78

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Oletko käynyt maistamassa maailman kuuluisinta drinkkiä sen syntysijoilla?

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Singapore_Sling

(Oli eilen raha-arvuutteluvisailussa kysymyksen aiheena)

E. Olitkin jo käynyt. Paljon maksoi? 40€?
 

HatYai

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
1.1.2014
Kävin kyllä Raffles hotellia katsomassa, drinkkiä en juonut tuolla vaikka kuuluu kyllä suosikkipaukkuihini :D Aamupäivällä liikkeellä silloin.
 

Liitteet

 • IMG_20170911_130855.jpg
  IMG_20170911_130855.jpg
  62,7 KB · Katsottu: 69
 • IMG_20170911_130753.jpg
  IMG_20170911_130753.jpg
  48,1 KB · Katsottu: 64