https://tummennuskalvot.fi/

Samsungin puhelinten kestävyys

jrinnes

Hallitusjäsen
Liittynyt
23.12.2013
Reilun vuoden vanha Galaxy S3 kävi pari kuukautta sitten takuukorjauksessa rikkoutuneen USB-liittimen takia. Oireena oli huono tai olematon latautuminen usealla eri laturilla. Takuuseen vaihdettiin koko emolevy.

Korjauksen jälkeen hankin langattoman iQ-latausalustan ja vastaanottimen takakuoren alle tarkoituksena säästää ilmeisen herkästi rikkoutuvaa liitintä. Nyt kuitenkin alkanut olla taas samoja oireita, vaikka puhelin on ladattu lähes aina langattomasti, eli USB-liitintä ei ole tuon jälkeen montaakaan kertaa käytetty. Puhelinta ei myöskään ole pudoteltu tai muuten kolhittu.

Onko kenelläkään muulla ollut samaa vaivaa? Jos liittimen kestoikä mitataan tällä käytöllä kuukausissa, niin eipä ole hurraamista Korean poikien vehkeissä...  :rolleyes:
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Ei ole mulla ollut ongelmia Samsungin USB-liittimien kanssa, olen käyttänyt sekä normi laturia, telakkaa ja nyt Note 3:n kanssa myös langatonta latausta.

Emännällä oli 808 Nokian kanssa liittimen kanssa riesaa, kaksi kertaa korjasivat takuuseen kunnes huomasin latausjohdon irroitustyylin, napakka riuhtaisu johdosta :eek:
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Ei ole ollut Samsungin USB-liittimen kansaa ongelmia, vaan hyvin on toiminut ainakin meidän 7-vuotiaan neidin käytössä. Sen verran joka paikassa noissa laitteissa kuitenkin säästetään valmistusvaiheessa, että pelinhenki on yksinkertainen. Vuoden jos kestää niinse riittää, useimmat on jo siinä vaiheessa vaihtaneet seuraavan puhelimen ja suuressa osaa maailmaa takuukin, jos sellaista edes oli, on päätynyt. Second Hand käyttöön noiden ei olekaan tarkoitus kestää, sillä uuden myyminen se on mikä kannattaa. Moni myös ostaa silti uuden vaikka takuuta olisi jäljellä, kun takuupalvelusta tehdään riittävän vaikeaa ja hidasta.
 
M

Makkis

Vieras
Kaveri osti Lumialleen sen langattoman laturin. Ihmettelin silloin sen pointtia, kun itse en keksi hyötykäyttöä. Sanoi syyksi juuri tuon liittimen hajoamisen perheen naisilla.

Meillä takuuhuolletaan mm. Samsungia ja eipä noita liitinremppoja juurikaan ole. Raporttia en jaksa nyt tänne ajaa kun en keksi sopivaa hakusanaa.
 
N

Nuuka

Vieras
Oman Galaxy S3 4G:n usb-liitin on kyllä toiminut hyvin, mutta muuten vaikuttaa puhelin aika heikkotekoiselta. Hopeisista reunuksista lähtee maali irti, ja alta paljastuu mustaa muovia. Osin ne ovat lähteneet itsestään, mutta osin siksi, kun olen tiputellut puhelinta lattioille. Hopeisissa reunoissa on halkeamia n. 10 kpl, johtuen tiputteluista.
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Makkis sanoi:
Kaveri osti Lumialleen sen langattoman laturin. Ihmettelin silloin sen pointtia, kun itse en keksi hyötykäyttöä. Sanoi syyksi juuri tuon liittimen hajoamisen perheen naisilla.

Onhan se aivan kuningasvaruste, ei tartte sihtailla johtoa reikään tai tähtäillä puhelinta telakkaan, sen kun lasket laitteen tyynylle nukkumaan. Kaveriksi asennettu vielä Dock Clock niin toimii samalla myös yöpöytäkellona :)
Näitä vaan lisää autoon, toimistoon, kahviloihin yms yms, ei ole koskaan virta vähissä sen jälkeen 8)
 

jrinnes

Hallitusjäsen
Liittynyt
23.12.2013
Karvis sanoi:
Onhan se aivan kuningasvaruste, ei tartte sihtailla johtoa reikään tai tähtäillä puhelinta telakkaan, sen kun lasket laitteen tyynylle nukkumaan. Kaveriksi asennettu vielä Dock Clock niin toimii samalla myös yöpöytäkellona :)
Näitä vaan lisää autoon, toimistoon, kahviloihin yms yms, ei ole koskaan virta vähissä sen jälkeen 8)

Tuota autohommaa saisivat kyllä alkaa kehittämään. Mikä olisikaan kätevämpää, kuin laittaa luuri autossa lokeroon, jossa se latautuisi samalla. :)
Olis pitäny itekin sijoittaa siihen tyynyyn, tuo kova alusta on siitä hankala, että se on tosi tarkka paikasta, johon puhelimen asettaa. Asiaa ei auta sekään, että vastaanotin takakuoren välissä on pari milliä liian paksu, eli kuori jää aavistuksen kuprulleen. Asetattaessa puhelin kovalle pinnalle se pyörähtää helposti väärään asentoon.
Eipä tuo liittimen hajoaminen muuten niin kovasti sylettäisi, mutta tuo Penguinin mainitsema takuupalvelun hankaluus ottaa kupoliin. Tai ei palvelussa itsessään ole vikaa, mutta v*tuttaa käyttää kolme viikkoa varapuhelinta ja varmuuskopioida oman sisältö ja sitten taas palauttaa se takaisin ym... :rolleyes:
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Autoon tuo olisi vieläpä varsin simppeli toteuttaa, uuteen Ocuunkin saa lisukkeena lokeron puhelinta varten johon tuodaan vieläpä antennisignaali ulkoiselta antennilta, ei olisi kummoinenkaan homma lisätä tuohon myös qi-lataussilmukka.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Eipä tuo tyynykään niin suurpiirteinen ole paikasta, vaan puhelin on itseasiassa sijoitettava varsin tarkasti siinäkin. Sen lisäksi ainakin tuon Nokian kauppaan tyynyn sisällä oleva kova latausalusta (jota myydään myös ilman tyynyä) ei oikein asetu tyynyn sisällä kohdalleen ja puhelin saattaa jäädä sen verran irti alustasta että ei lähdetään latautumaan. Ei ole nimittäin kovinkaan harvinaista, että latausta ei tapahdukaan ja kun puhelimen ottaa alustalta ei se olekaan latingissa.
 

Marty McFly

Klassikkoainesta
Liittynyt
22.12.2013
Tuollaisen johdottoman latauksen soisi yleistyvän nopeasti kaikkiin kannettaviin laitteisiin, ja mielellään niin että se olisi jotenkin standardoitu siten, että kaikki (eri merkkisetkin) laitteet voisi ladata samalla "tyynyllä" tai vastaavalla, ja mieluiten tarvittaessa vielä yhtä aikaa.

Tuosta otsiko aiheesta sen verran, että operaattorilla työskentelevällä vaimollani on ollut ennen nykyistä ja hiljattain saatua Lumia 920:ä kaksi kappaletta Galaxy S:ää (numeroa en kiinnostuksen puutteesta tiedä, oisko olleet kakkonen ja kolmonen?). Molemmat puhelimet ovat kuulemma toimineet moitteettomasti hajoamiseensa saakka - molemmista näyttö totaalisesti rikki pudottamisen seurauksena - mutta merkillepantavaa on ollut niiden hyvin nuhruinen ja naarmuinen ulkonäkö jo vajaan vuoden ikäisenä. Helposti naarmuuntuvaa materiaalia?
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
jrinnes sanoi:
Korjauksen jälkeen hankin langattoman iQ-latausalustan ja vastaanottimen....
Onko kenelläkään muulla ollut samaa vaivaa?

Kohta parisen vuotta ollut myös QI-laturi samassa luurissa.

Em latautumisongelma on satunnaista, välillä tuntuu että langaton latautuminen ei lähde millään käyntiin, siis luuri kyllä ilmoittaa että laturi havaittu, mutta silti %-t vain surraa paikoillaan.

Luuri veks QI:stä ja jäähdyttely jonkin aikaa niin homma alkaa sitten pelittää - siis olen hahmotellut että ongelma liittyy jotenkin akun lämpiämiseen.

Samaa esiintyy emännän NoteII:ssa.
 

jrinnes

Hallitusjäsen
Liittynyt
23.12.2013
Ehkäpä sitä täytyy vaan kerätä motivaatioa ja tehdä taas varmuuskopio tuosta luurista ja kiikuttaa se huoltoon.  :-\ Sen jälkeen sormet ristiin, jotta kestäisi ehjänä vielä vajaan vuoden, jolloin kytky loppuu. (Tiedän, että puhelinta voi vaihtaa kesken sopimuskauden, mutta en haluaisi periaatteen vuoksi vaihtaa puhelinta vuoden välein.)

Tuo Marty McFlyn mainitsema siivoton ulkonäkö pätee kyllä omaankin Samsungiin. Takakuori näyttää sanalla sanoen hirveältä.  :-\ Vähän aikaa käytin sellaista silikonisuojaa sen suojana, mutta kyllästyin nyhtämään sitä aina pois paikaltaan latausta varten. Toinen haittapuoli oli, ettei puhelinta tahtonut saada pois taskusta suojan ollessa paikoillaan.
Näyttö on kestänyt hyvänä, kiitos Invisible Shieldin, jota suosittelen lämpimästi! :)
 

TomiS

Uudenkarhea
Liittynyt
25.12.2013
Mielestäni yleisesti Sampan luureissa on laatu heikentynyt.
SGS3:ssa näyttö naarmuuntui yllättävän helposti. Tätä ennen minulla oli HTC:n luureja, eikä niissä näyttö naarmuuntunut niin helposti.
Sampan SGS4 malliin laitoin heti kalvon näytölle, mutta siinä taas hilseilee sivuilla oleva kromi pois.

Langattomissa latauksissa kannattaa olla tarkkana laturin virran määrästä.
Esim. SGS4:n mukana tuleva matkalaturi syöttää 2A virtaa, mutta moni langaton antaa sen 500mA tai 750mA.
Aika paljon hitaampaa on lataus näillä langattomilla. Eli jos on kiire, niin käytä muuta kun langatonta. Yöpöydän varusteenahan nuo menee loistavasti, kun onhan siinä koko yö aikaa ladata.
 

Marty McFly

Klassikkoainesta
Liittynyt
22.12.2013
Taky sanoi:
Eikö ne kaikki luurit (tai muutkin laitteet) yleensä toimi juuri noin...  :eek:

No joo, tietty, ilmaisin itseni vähän huonosti. Tarkoitin siis ennenaikaiseen ja yhtäkkiseen, betonilattialle pudottamisesta johtuneeseen hajoamiseensa saakka toimineet moitteettomasti, versus pikkuhiljaa "mätänemiseen", kuten edelliset puhelimet joista viimeisimpänä E7:t, jotka alkoivat kaatuilla tai mennä jumiin, akku alkoi olla loppu, mikrofonissa alkoi olla kosketushäikkää, usb latauspistoke alkoi heilua jne jne...
 
M

Makkis

Vieras
Tuosta varmistuksesta sen verran että Windows luurien Microsoft -tiliin kytketty backup on loistava. Täysin näkymätön ja uuden luurin (siis uuden tai korvaavan Windows luurin) käyttöönotto on helppoa kuin saippua, kirjautuu vain Microsoft tilin tunnuksilla ja kas, luuri on työpöydän personointia lukuun ottamatta kuin entinen.

Puhelulokia myöten. Eli MS:n palvelimilla on täsmällinen tieto minne olet soitellut ja kuka on sinulle soitellut  ;D

Itse olen tykästynyt nimenomaan Windowsin tarjoamaan ekosysteemiin. Käytin taannoin viikon Samsungin Ativ S Windows luuria ja minusta sekin oli oikein mainio. Harmi kun valmistajavalikoima on suppea. En näet ole niinkään Nokia "uskovainen" vaikka nykyinen Lumia 920 onkin kameraansa lukuun ottamatta ollut oikein hyvä ja kestävä kapula. Nyt himottaisi vaihtaa 1520 Lumiaan.
 

jrinnes

Hallitusjäsen
Liittynyt
23.12.2013
Minä ehdin jossain vaiheessa jo vannomaan, että en koskaan tule hankkimaan Windows-puhelinta. Nyt kun vaimolla on ollut muutaman kuukauden Lumia, olen alkanut muuttamaan mieltäni.  :-[ Kalenteri, joka on vaimolle tärkeä, mutta ei niinkään minulle,  on aivan umpisurkea ainakin tuossa 520:ssa, mutta muuten olen alkanut tässä sivussa pääsemään sisälle tuohon Windowsin logiikkaan.

Toisaalta taas pidän kyllä Androidistakin, mutta muilla valmistajilla kuin Samsungilla ei oikein ole omaa silmää miellyttäviä malleja. Samsungin laatu vain tosiaan ei oikein tällä hetkellä vakuuta.  :-\
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
jrinnes sanoi:
Tuo Marty McFlyn mainitsema siivoton ulkonäkö pätee kyllä omaankin Samsungiin. Takakuori näyttää sanalla sanoen hirveältä.  :-\

Mulla taas ei ole ollut tuollaisia ongelmia, toki pidän puhelimiani kuin kipeää piparia ja vaihdan näitä aika usein, yleensä alle vuoden välein.
Samsungin takakuoressa on se hyvä puoli, että uuden takakannen saa alle parin kympin investoinnilla ja ulkonäkö on jälleen kuosissaan. Toisin kuin emännällä ollut Lumia 920 joka meni aivan kauhean näköiseksi alle vuodessa, alkuperäinen silikonisuoja hinkutti kuoren pilaan, Lumiassa se kuoren vaihto ei olekaan mikään simppeli homma :rolleyes:
 
M

Makkis

Vieras
Kalenteri, joka on vaimolle tärkeä, mutta ei niinkään minulle,  on aivan umpisurkea ainakin tuossa 520:ssa

Tämä valitettava tosiasia pätee kaikkiin Windows luureihin. Kalenteri on myös itselleni erittäin tärkeä.

Tästä tuli edelleen mieleen että tärkeimpien, eli yhteys- ja kalenteritietojen osalta on helppo toki siirtyä mihin tahansa luuriin, olkoon sitten Antero, iOS, Symbian tai Jallu. Nehän synkkautuu tuolta Exchangesta.
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
jrinnes sanoi:
Näyttö on kestänyt hyvänä, kiitos Invisible Shieldin, jota suosittelen lämpimästi! :)

Parisen vuotta menty, näytössä ei naarmun naarmuakaan, eikä mitään kalvoa mutta ehkä UAG Navigator suojaa myös näyttöä, muutenhan luuri on käytännössä sen kanssa piilossa.
 

Marty McFly

Klassikkoainesta
Liittynyt
22.12.2013
Eikö noihin Windows puhelimiin saa toista ja mahdollisesti parempaa kalenterisovellusta sen defaultin tilalle?

Vaimon Galaxyt toki pyörivät holtittomasti ja ilman mitään suojaa sen käsilaukussa (gaziljoonan muun tavaran joukossa), josta syystä ne ehkä menivät ulkonäöllisesri huonolle hapelle. Voi olla että toi nykyinen Lumiakin on seuraavan kesän jälkeen saman näköinen.
 

Vankka

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
Mulla on tuossa HTC One X näyttö täynnä naarmuja pitäs olla gorillla 2 lasia sun muuta. Kalvoja pidin aluksi, mutta hermot menee niihinki.

Samsungeja meillä ollu 2 kpl ja todella luokattomia luureja makas vain huollossa. Toki osan syystä ottaa SCF.

Olisiko topikille sopivampi nimi "Matkapuhelimien kestävyys"?
 

jrinnes

Hallitusjäsen
Liittynyt
23.12.2013
Vankka sanoi:
Kalvoja pidin aluksi, mutta hermot menee niihinki.

Sama vika noiden peruskalvojen kanssa, mutta tähän Invisible Shieldiin ei voi olla kuin tyytyväinen. Siihen ei saa pysyviä naarmuja käytännössä mitenkään eikä tuo tunnu irtoavankaan kuten halpiskalvot.
Toki asennus on vähän monimutkaisempi prosessi ja vaatii vuorokauden kuivatuksen ennen käyttöä, mutta silti mielestäni vaivan arvoinen. Edellinen puhelin oli samassa kädessä avainten kanssa sillä seurauksella, että avaimet tekivät monen sentin jurmun keskelle näyttöä. Parin päivän jälkeen kalvo oli silinnyt entiseen muotoonsa, eikä naarmusta näkynyt enää jälkeäkään.  :eek:
 

Jubilee

Klassikkoainesta
Liittynyt
24.12.2013
Itselläni on ollut todella pitkään ja melko kovassa käytössä Samsung S2. Olen sen saanut käyttööni vähän ennen kuin sen myynti 2011 alkoi ja suhteessa siihen mitä se on kokenut niin on kyllä edelleen hyvässä kunnossa. Pieniä naarmuja näytössä, vähän on kulunut mutta hyvin on kestänyt. Puhelin on tippunut kymmeniä kertoja kovalle kivilattialle, maahan jne.. Nyt laite on jo päässyt eläkkeelle mutta edelleen se on se  joka kaivetaan esiin kun uusi puhelin lähtee huoltoon tai hajoaa lopullisesti :) Nykyinen Lumia 1020 tuntuu myös jämäkältä mutta aika näyttää kuinka se selviää yhteisistä retkistä.